ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Γιατί τον προηγούμενο μήνα δεν είχε ουρές στα ATM, ρε άθλιοι;

Γιατί τον προηγούμενο μήνα δεν είχε ουρές στα ATM, ρε άθλιοι;

Είναι ΗΔΟΝΗ να βλέπεις το μνημονιακό σύστημα να είναι πανικόβλητο. Είναι ΗΔΟΝΗ να παρατηρείς ότι ο ελληνικός λαός δεν τρομάζει πια. Αλλά γελάει μαζί τους.
 Έχουν λυσσάξει από χθες κιόλας: η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να δώσει στον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει αν είναι κάτοικος μιας δημοκρατικής, κυρίαρχης χώρας ή μιας αποικίας χρέους των Ντράγκηδων εκνεύρισε αδιανόητα τα.. μεγάλα κανάλια και τα... ενημερωτικά sites.
"Ο κόσμος κάνει ουρές στα ATM και θα έχουμε... bank run" έσκουζαν!

Ρε ευρωλιγουράκια, ρε υπηρέτες του Σόιμπλε, γιατί δε στείλατε κάμερες και τον προηγούμενο μήνα στα ΑΤΜ; Θα βλέπατε ΠΑΛΙ μισθωτούς και συνταξιούχους να κάνουν ουρές.

Ο κοσμάκης περιμένει να μπει στο σύστημα του τραπεζίτη Στουρνάρα ο πετσοκομένος (από τον υπουργό Στουρνάρα) μισθουλάκος του, η κατακρεουργημένη σύνταξη του για να βάλει κάνα ευρώ στο πορτοφόλι του, να ξεπατήσει την... παύση και να νομίζει ότι ζει. Οτι μπορεί να πάρει κάνα κοτόπουλο στο παιδί του ή κάνα χάπι στη γριά του, ας πούμε.

Τέτοιες πολυτέλειες μας επιτρέπει η κυρά Λαγκάρντ...
Πράγματι, ο Τσίπρας είχε επιλογή να έχει χωρίς ουρές τα ΑΤΜ την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί. Θα μπορούσε πολύ απλά να είχε επιλέξει να κρατήσει τα λεφτά για να πληρώσει το ΔΝΤ σε τρεις μέρες. Προτίμησε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Και η πίστωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες.

Ε, ο κόσμος πήγε να σηκώσει τον μισθό του. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ το κάνει! Και επειδή έχουμε ελληνική κυβέρνηση πια και όχι παράρτημα Βερολίνου στο κουμάντο της χώρας θα συνεχίσει να το κάνει.
Στέλιος Ποτηράκης
ΥΓ: Η φωτογραφία είναι ΑΡΧΕΙΟΥ.
ΥΓ2: Αγκελικούλα, θες γρήγορο ή αργό πεντοζάλη;