ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Προ των πυλών το «γυναικείο βιάγκρα

Προ των πυλών το «γυναικείο βιάγκρα»Μια συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) χορήγησε άδεια για το λεγόμενο «γυναικείο βιάγκρα», ένα χάπι που δημιούργησε η Sprout Pharmaceuticals. 
Σύμφωνα με αναφορές, το εν λόγω φάρμακο, με την επονομασία Φλιβανσερίνη, είναι ένα σκεύασμα το οποίο υπόσχεται να εκτοξεύσει τη λίμπιντο στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή υποφέρουν από διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας.
Μέχρι στιγμής το FDA έχει απορρίψει δυο φορές την έγκριση του φαρμάκου, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε ως αντικαταθλιπτικό, υποστηρίζοντας ότι επιφέρει πολλές παρενέργειες, εντός των οποίων ….
……….ναυτίες, ζάλη και πτώση της πίεσης.
Παρά το γεγονός ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την FDA αξιολόγησε τα πλεονεκτήματα ως «μέτρια», αποφασίστηκε να το λανσάρει εν καιρώ στην αγορά, με την προϋπόθεση να αναγράφονται όλες οι αντενδείξεις του φαρμάκου.
Όπως επισημαίνει η FDA οι παρενέργειες εντείνονται όταν το συγκεκριμένο χάπι συνδυάζεται με αντισυλληπτικά χάπια και αλκοόλ. Επιπλέον, ορισμένα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το αν η χρήση της φλιβανσερίνης συνδέεται με την αύξηση πιθανότητας καρκίνου του μαστού. Ωστόσο εκπρόσωποι τηςFDA δήλωσαν πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
Τα πρώτα στοιχεία περιγράφονται ως «άκρως ενθαρρυντικά», αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως αφού θα ακολουθήσει μια μεγαλύτερης έκτασης έρευνα. Το σκεύασμα πιθανολογείται ότι θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά το 2016.
sofokleousin