ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης – Καμμένος δεν υπογράφουν την πρόταση Τσίπρα

Ρωγμές στην κυβερνητική συνοχή δείχνει να προκαλεί η πρόταση της κυβέρνησης για νέο μνημόνιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Το σχέδιο νόμου για το νέο μνημόνιο υπογράφεται από όλους τους υπουργούς, εκτός από τους Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Λαφαζάνη………
…….Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Υπουργός Αμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίζεται «έντονα προβληματισμένος» από την προτεινόμενη από την κυβέρνηση συμφωνία.
Αναφορικά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η απουσία της υπογραφής του προκαλεί αίσθηση, όχι όμως και έκπληξη, καθώς έχει εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις του για ένα νέο μνημόνιο.

Δείτε τι αποτύπωνε νωρίτερα το ρεπορτάζ του TheTOC

Προς παραίτηση από την κυβέρνηση οδεύουν υπουργοί οι οποίοι ήταν υπέρμαχοι της ανυποχώρητης γραμμής και σήμερα διαπιστώνουν ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα στους δανειστές υπερβαίνουν τις ατομικές τους κόκκινες γραμμές.
Σ αυτή την κατηγορία εντάσσονται εκ πρώτης οι κ. Λαφαζάνης και Στρατούλης με δεδομένο ότι στα χαρτοφυλάκιά τους περιλαμβάνονται κρίσιμοι τομείς για την συμφωνία.
Ο Π. Λαφαζάνης σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια του κυβερνητικού συμβουλίου όπου παρουσιάστηκαν οι ελληνικές προτάσεις, εξέφρασε σαφώς τη διαφωνία του με το προτεινόμενο πακέτο μέτρων.
Η πρόταση δεν δίνει σε κανένα από το προβλήματα που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ και δεν δίνει διέξοδο, φέρεται να υποστήριξε ο Π. Λαφαζάνης.
Το Αριστερό Ρεύμα δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνομολογήσει σε ένα νέο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό και για τις συντάξεις ούτε σε οπισθοχωρήσεις στις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος.
Παράλληλα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας υποστηρίζουν ότι το 61,3% που έλαβε το ΟΧΙ διαμορφώνει ένα νέο κίνημα στην χώρα που δεν θα συμφωνήσει με την συμφωνία ενός νέου προγράμματος που θα λάβει την θέση του τρίτου Μνημονίου.
Πιθανότατα μία συμφωνία με τους δανειστές θα μπορούσε να σηματοδοτήσει έναν σαρωτικό ανασχηματισμό όπου τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα ενώ εάν οι βουλευτές της τάσης δεν ψηφίσουν τα μέτρα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί μπροστά σε διάσπαση.
Ο Λαφαζάνης είχε πυροβολήσει από το πρωί
Το πρωί εξάλλου μιλώντας σε συνέδριο για ενεργειακά θέματα ο κ. Λαφαζανης δήλωσε πως δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο.
Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ακόμη τα εξής:
Θέλω να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις: η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρία από κανέναν. Και κάνουν βαρύτατο λάθος και ατόπημα όσοι στην Ευρώπη τη θεωρούν όμηρο.Η Ελλάδα επίσης δεν βρίσκεται με το «πιστόλι στον κρόταφο» ούτε βρίσκεται υπό εκτέλεση, έτοιμη να αποδεχθεί τα όποια τετελεσμένα της προσφέρουν όσο καταστρεπτικά και αν είναι.
Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να συνυπογράψουν τη «θανατική» τους καταδίκη.
Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και αναφέρομαι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια.