ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

20/9/2015 Εκλογές νομιμοποίησης των Μνημονίων!

Όσοι ακούσαμε την χθεσινή ανακοίνωση του κ. Τσίπρα για την παραίτηση της Κυβέρνησης του και την προκήρυξη των εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου αναρωτηθήκαμε ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι αυτής της κατεπείγουσας σε περίοδο καλοκαιριού απόφασης και τι επιδιώκεται μέσω αυτής.
Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και έχουν να κάνουν με το ότι η «Αποστολή» σε πρώτη φάση του κ. Τσίπρα εξετελέσθη στο ακέραιο και πρέπει να εισέλθουμε στην επόμενη φάση η οποία θα είναι η εμπέδωση και η προσαρμογή όλων μας στις οδυνηρές………
……..
αλλαγές που φέρνουν όλα αυτά τα προαπαιτούμενα και οι συμφωνίες των τριών πλέον Μνημονίων.
Η μέχρι τώρα αποστολή του κ. Τσίπρα ήταν πρωτίστως να «ξεπλύνει» ηθικά και νομικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις προηγούμενες κυβερνητικές επιλογές τους περνώντας παράλληλα στην Ελληνική Κοινωνία το μήνυμα ότι τελικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν που μας είχαν οδηγήσει αυτοί.
Όμως το βασικότερο που έγινε είναι ότι με την συνδρομή όλων τους στις κρίσιμες ψηφοφορίες ξεπέρασαν κατά πολύ το Συνταγματικό όριο των 180 ψήφων το οποίο δένει χειροπόδαρα και οριστικά την χώρα μας στα μνημονιακά δεσμά στερώντας την κυριαρχία μας αλλά ακόμα και την ελευθερία του να νομοθετεί η Ελληνική Βουλή χωρίς την προέγκριση και την τελική άδεια των Ευρωπαίων τοκογλύφων.
Μη σας ξεγελούν οι διαμαρτυρίες και αντιπολιτευτικές ψευτοκορώνες για δήθεν αιφνιδιασμό του Μεϊμαράκη, της Γεννηματά και του Θεοδωράκη αφού όλοι τους επί της ουσίας βάδισαν χέρι χέρι στην υπογραφή του 3ου και χειρότερου μνημονίου.
Τώρα να είστε σίγουροι ότι προεκλογικά θα σκούζουν σαν τις παρθένες που έχασαν την παρθενιά τους από το φελό και όχι από το … μπουκάλι!
Βέβαια αυτό που προβάλουν ως βασική αιτία δηλ. η διαφοροποίηση των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ μας δίνει την εξήγηση πως τρέχουν να προλάβουν για να μη της δώσουν το χρόνο να οργανωθεί και να διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι της εκλογικής πίτας αν και εγώ έχω την εντύπωση ότι στο βάθος του μυαλού τους τους τρομάζει περισσότερο η ιδέα της ενδυνάμωσης της Χρυσής Αυγής αφού φτάσαμε στο σημείο αυτή μαζί με το ΚΚΕ να είναι οι μόνες αντιμνημονιακές δυνάμεις εντός Βουλής. Πιστεύω δε ότι τελικά οι διαφωνούντες θα δημιουργήσουν φορέα και θα συμμετέχουν στις εκλογές αλλά δεν ξέρω λόγω στενότητας χρόνου αν τα επιχειρήματα τους μπορέσουν να φτάσουν χωρίς νοηματικές παρεμβολές και αλλοιώσεις στο ευρύ κοινό μιας και τώρα ο Αλέξης «ως εκ θαύματος» προβάλλεται από τους εγχώριους διαπλεκόμενους καναλαχοεργολάβους αλλά και από τους Ευρωπαίους Νταβατζήδες ως ο καταλληλότερος, ο εξυπνότερος, «ο ομορφότερος» και ο ικανότερος να μας οδηγήσει έξω από αυτή την κρίση.
Το βέβαιο είναι ότι με όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι από εμάς θα δυσκολευτούμε να πιστέψουμε το οτιδήποτε και τον οποιοδήποτε μιας και όπως έλεγε χαρακτηριστικά ένας φίλος «τώρα πλέον κοιτάμε την σκιά μας και δεν είμαστε σίγουροι αν είμαστε εμείς» οπότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος είναι ο ψεύτης, ποιος είναι ο κλέφτης, ποιος είναι ο Γερμανοτσολιάς και τέλος πάντων αν υπάρχει κάποιος γνήσιος Έλληνας Ηγέτης για να συμμαζέψει αυτό το ρημαδιό όπως κατάντησαν την πατρίδα μας.
Χαρακτηριστικό της ρευστότητας της κατάστασης είναι ότι έφτασαν στο σημείο να ξεθάψουν και να προβάλλουν συχνά πυκνά (ειδικά στο ΣΚΑΙ) δίνοντας μάλιστα εκλογικά δημοσκοπικά νούμερα σε ένα κόμμα και έναν άνθρωπο (συγκεκριμένα το κόμμα των Κεντρώων του κ. Βασίλη Λεβέντη) τον οποίο τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια χλεύαζαν και λοιδωρούσαν όλοι τους με τους πιο χείριστους τρόπους.
Από αυτό και μόνο διαφαίνεται ότι δεν θέλουν και δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία κανενός αλλά αντιθέτως ο κατακερματισμός των δυνάμεων, τους ευνοεί αφού θα τους δώσει την δικαιολογία για την δημιουργία ακόμα και «παρά φύση» κυβερνητικών σχημάτων προκειμένου να μας σώσουν και πάλι αλλά στην ουσία ο σκοπός τους θα είναι να ξεπλύνουν τα παλαιά, τα τωρινά και τα μελλοντικά ανομήματα όλων τους εις βάρος όλων μας και της Χώρας!!!