ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τύρναβος-Πιερικός 1-1 Εκτός έδρας βαθμό οι Κατερινιώτες

Ένα δυνατό και όμορφο παιχνίδι έγινε στο δημοτικό στάδιο Τυρνάβου ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Πιερικό στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (2ος όμιλος), το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1.


Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, ήταν παιχνίδι κέντρου. Στο πρώτο κιόλας λεπτό θα μπορούσε η ομάδα του Τυρνάβου να μπει μπροστά στο σκορ,
όταν ο Αϊβάζης μπήκε μόνος του στην περιοχή και την τελευταία στιγμή τον σταμάτησαν οι αμυντικοί. Στο 15’ και 16’ αντίστοιχα ο Γεωργίου για τον Πιερικό έκανε το σουτ, με υπερένταση έβγαλε σε κόρνερ ο Παπαγιάννης και ο Μπαξεβάνος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ από το κέντρο και έβγαλε πολύ δύσκολα ο Φιρινίδης σε κόρνερ.
 Στο 39’ ο ταχύτατος Γεωργίου βρέθηκε μόνος του με τον τελευταίο αμυντικό του Τυρνάβου, προσποιήθηκε, έφερε την μπάλα στο δεξί έκανε ένα σουτ (λόμπα) και έγραψε το 0-1. Μοναδική ευκαιρία για τον Τύρναβο στο 45’ όταν ο μαχητικός Κρίτσας έστρωσε πολύ ωραία στον Κόκκορα ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πιερικού από το 53’ έμεινε με παίκτη λιγότερο όταν ο Κουρούπης δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη και αποχώρησε και στο 75’ για την ομάδα του Τυρνάβου ο Καρλιάμπας αποβλήθηκε. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Τύρναβος είχε την καθολική υπεροχή αφού κατάφερνε να «κλέβει» την μπάλα και να βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή.

Η μεγάλη πίεση της ομάδας του Τυρνάβου ήταν θέμα χρόνου να αποδώσει καρπούς. Στο 55’ εκτέλεσε κόρνερ ο Κρίτσας, έκανε το σουτ ο Τσιρλίδης και από τον χώρο του κέντρου έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 80’ καλοχτυπημένο κόρνερ από τον Κρίτσα, η μπάλα πέρασε απ’ όλους έφτασε στον Λίταινα, αυτός από αριστερά διαγώνια στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πολύ όμορφο σουτ και έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Η ομάδα του Τυρνάβου αν και χτίστηκε από την αρχή με νεαρά παιδιά, πήρε δίκαια το χειροκρότημα του κόσμου (η κερκίδα ήταν γεμάτη) αφού έδειξε πειθαρχία, συνείδηση και θάρρος μπροστά στον δύσκολο αντίπαλο που είχε.

Τύρναβος (Μίλτος Ζιάκας): Παπαγιάννης, Αϊβάζης, Μπαρούτας (88’ Παπαϊωάννου), Μητσογιάννης, Καρλιάμπας, Μπαξεβάνος, Παπαχρήστος (82’ Νούσιος), Κρίτσας, Τσιρλίδης (65’ Τασιούλης), Λίταινας, Κόκκορας.

Πιερικός (Νίκος Ζαλίκας): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρούπης, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Τροϊρης, Γεωργίου (92’ Ανδρεούδης), Κώτσιας, Καράμπελας (86’ Τσιώλης), Παπαδόπουλος Ν. (55’ Παπαδόπουλος Σ.), Κωνσταντίνου.

Διαιτητική τριάδα: Μολιχιτούδης Σ., Μιχαηλίδης Ε., Τυριακίδης Ν. (Μακεδονίας).

Πηγή: athleticlarissa