ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ ΜΗΜΟΝΙΟ 3

Στον έβδομο και τελευταίο κύκλο του debate ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την επιβάρυνση που φέρνει η συμφωνία καθώς και για το ζήτημα του χρέους.
Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας ότι «φέσωσε τη χώρα με 90 δισ.» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
“Κατανοώ ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι οικονομολόγος. Ούτε κι εγώ είμαι αλλά τα έμαθα. Θα ήθελα να του εξηγήσω κάποια πράγματα. Πρώτον τα 86 δισ. ευρώ της χρηματοδότησης που καταφέραμε δεν είναι καθαρός δανεισμός, δεν επιβαρύνει το χρέος, γιατί ανακυκλώνει τα τοκοχρεολύσια που εσείς μας φορτώσατε 40 χρόνια τώρα και μάλιστα με πολύ χαμηλότερα επιτόκια από το 4,5% και 3,5% που είχατε εσείς».
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους και τις αιτιάσεις από πλευρά ΝΔ ότι δεν υπάρχει πουθενά θέμα αναδιάρθρωσης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια πραγματικότητα, υπάρχει στην απόφαση του Eurosummit της……..
………12ης Ιουλίου, υπάρχει στην έκθεση του ΔΝΤ που ακολούθησε μετά στις 14 Ιούλη, υπάρχει στις δηλώσεις του Ντράγκι 16 Ιουλίου, υπάρχει στην ανάλυση χρέους της Κομισιόν και υπάρχει στο EuroWorking Group που έγινε 31 Αυγούστου και το Eurogroup που θα γίνει μεθαύριο», ενώ διερωτήθηκε:
«Ποιος είναι ικανότερος να διαπραγματευτεί και να διεκδικήσει, εσείς που λέτε ότι δεν υπάρχει τίποτα ή εμείς που ήδη ετοιμαζόμαστε και θα φέρουμε μια μεγάλη κατάκτηση;».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στους ισχυρισμούς του, λέγοντας:
«O κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι εγώ γνωρίζω οικονομικά γιατί έχω σπουδάσει στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχω κάνει και διατριβή στα φορολογικά. Γι΄αυτό θα σας απαντήσω ευθέως, επειδή δεν τα ξέρετε. Φεσώσατε τη χώρα περίπου 90 δισ., 25 δισ. είναι επιπλέον το κλείσιμο των τραπεζών το οποίο κάνατε για να μας πάτε σε ένα άχρηστο και διχαστικό δημοψήφισμα».
Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επαίρεται γιατί φέσωσε τη χώρα 90 δισ. μέσα σε επτά μήνες και κάνει «κριτική στο πολιτικό σύστημα γιατί σε 40 χρόνια πήγε στα 300 δισ.»..
Αιχμηρό ήταν και το σχόλιό του για το χρέος: «Πάρτε σας παρακαλώ τη συμφωνία, την έχετε υπογράψει. Αναφέρει ρητά για το χρέος. Είναι και στη μετάφραση αν θέλετε, γιατί εγώ δεν ξέρω καλά τις γλώσσες όπως εσείς τις μάθατε, για να το διαβάσετε και να δείτε».
 info by megatv.