ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»!!! ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ» ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

eforiaΠρωτόγνωρα σενάρια…
Αυτό είναι το σχέδιο!! Να χρωστάς, γιατί δεν έχεις να πληρώσεις και να παίρνει η εφορία τα χρήματα που έχεις στην τράπεζα. Και μάλιστα χωρίς να το καταλάβεις!!!
Επιστημονικό….
….σενάριο;; Όχι φυσικά, αφού σε λίγες ημέρες, αυτό το «διαστημικό» σενάριο θα είναι κομμάτι της ζωής μας!……..
Όσοι λοιπόν έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις μισθού, συντάξεων και άλλων εισοδημάτων που ενδεχομένως έχουν.
Και το «διαστημικό» σενάριο δεν σταματά εκεί, καθώς απειλούνται και με πλειστηριασμούς ακινήτων!!
Το υπουργείο Οικονομικών, μάλιστα, προτιμά τις κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, από εκείνες των ακινήτων, διότι γίνονται αιφνιδιαστικά, χωρίς να ενημερωθεί ο οφειλέτης και έτσι δεν προλαβαίνει να αντιδράσει.
Από τις αρχές του επόμενου μήνα, ενεργοποιείται η διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προς τους οφειλέτες, για χρέη που φτάνουν έως και τα 6 δισ. ευρώ. Επίσης το ΚΕΑΟ θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 600.000 οφειλετών, καθώς περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση στο τρίτο Μνημόνιο, παράλληλα με τη διασύνδεση του ΚΕΑΟ με το Taxis.
Από το σύνολο των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου 300.000 έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όμως το ΚΕΑΟ μπορεί να ελέγξει τις περιπτώσεις αυτές για να διαπιστώσει αν έχουν την οικονομική επάρκεια να εξοφλήσουν νωρίτερα