ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τα χέρια που θα απλωθούν για κατασχέσεις θα κοπούν ΣΥΡΙΖΑ

katasxesh-paradrasiΑργά ή γρήγορα οι κατασχέσεις σπιτιών για χρέη στις τράπεζες θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται…
Ήδη κάτι ακούστηκε για δώδεκα σπίτια στην Πάτρα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ρύθμιση των χρεών τους. Είναι προφανές πως κάθε σπίτι που πρόκειται να κατασχεθεί είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους ήθους, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής αξιοπρέπειας, να το θεωρήσουμε δικό μας. Που σημαίνει πως πρέπει άμεσα, τώρα, να συγκροτήσουμε -ή να ανασυγκροτήσουμε- σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία, δίκτυο αντίστασης, που θα βρίσκεται ………..
σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
Να κυκλοφορήσουμε τηλέφωνα αλληλέγγυων παντού, ώστε με το που θα αποτολμηθεί η κατάσχεση, να είμαστε ενημερωμένοι/ες και να βρεθούμε εκεί. Έχοντας καλέσει κόσμο για συμπαράσταση.
Να μην επιτρέψουμε να βγει ούτε ένα έπιπλο από το υπό κατάσχεση σπίτι!..
Τι θα κάνουν; Θα στείλουν τα ΜΑΤ; Θα ρίξουν χημικά στις γειτονιές; Θα επιτεθούν στους περίοικους που θα διαμαρτύρονται και θα τους χτυπήσουν: Και νομίζουν πως δεν θα μετατραπούν οι γειτονιές σε πεδία μάχης; Και νομίζουν πως θα μείνουν για πολύ στην κυβέρνηση, αν αυτό γίνει σε κάμποσες γειτονιές και πάρουν φωτιά οι λαϊκές συνοικίες;
Νομίζουν πως όλος ο κόσμος είναι σαν τους δικούς τους θρασύδειλους κοινωνικούς κύκλους των χορτάτων βολεμένων;
Ξέρουν τι σημαίνει λαϊκή οργή; Αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή νεολαία; Έχουμε δουλειά μπροστά μας, σύντροφοι και συντρόφισσες!
tsak-giorgis. –