ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Μέσα σε τρεις επιστολές όλο το δράμα τις υποτέλειας..

Διαβάστε τις και θα καταλάβετε πολλά. Οι ημερομηνίες έχουν μεγάλη σημασία.
Επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ:…….






ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 210 88 27 380- FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: endikeis@otenet.gr
Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 11
Αξιότιμε κ Πρόεδρε,
Ο Ελληνικός Λαός στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της λιτότητας. Τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, τα οποία επιβλήθηκαν στους Έλληνες πολίτες (μείωση των μισθών και των συντάξεων, μέχρι 50%, αύξηση της φορολόγησης, απολύσεις εργαζομένων κλπ), είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση, το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, την ανεργία, την ύφεση της οικονομίας και τη δυστυχία του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού Λαού, ο οποίος ουδεμία ευθύνη έχει για την σπατάλη του δημοσίου χρήματος, από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και για την εσφαλμένη φορολογική πολιτική, η οποία εφαρμόστηκε, μετά την υπογραφή του Μνημονίου και κάτω από την επίβλεψη της Τρόικα. Τα ανωτέρω μέτρα αποδείχθηκαν ανεπιτυχή, αφού η ύφεση συνεχίζεται, όπως επίσης, συνεχίζεται η φοροδιαφυγή των πλουσίων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός ζητούν να εξευρεθεί λύση, η οποία, μπορεί να φέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μια λύση η οποία μπορεί να σταματήσει τη φτωχοποίηση και τη δυστυχία. Η Ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας (οι αρχαιότεροι στην Ευρώπη) αποδεικνύουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι λαός αξιοπρεπής, υπερήφανος, δραστήριος και δημιουργικός. Εκτιμούμε πολύ κ. Πρόεδρε τις θετικές προσπάθειες σας για την εξεύρεση λύσης.
Εμείς οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί, ως τμήμα του Ελληνικού Λαού σας παρακαλούμε να παρέμβετε προς τα άλλα Θεσμικά Ευρωπαϊκά Όργανα και προς τις Κυβερνήσεις των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, υπέρ των προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης για να εξευρεθεί λύση, η οποία, θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, χωρίς την παράταση του Μνημονίου, χωρίς μέτρα λιτότητας, μια λύση η οποία θα επιτρέψει στον Ελληνικό λαό να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά του.
Όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι η λύση στο Ελληνικό ζήτημα θα ωφελήσει όχι μόνο τον Ελληνικό Λαό, θα ωφελήσει επίσης και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου
Αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Την ανάγκη «υποστήριξης του προγράμματος» που συμφώνησε η Ελλάδα με την Ευρωζώνη, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε επιστολή που απέστειλε προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αγαπητή κυρία Πρωθυπουργέ, Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμού προσωπικά, επιθυμώ να σας συγχαρώ για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Το γεγονός αυτό συμπίπτει με μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεδομένου ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει το Μνημόνιο Συνεννόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ουσιώδους σημασίας την πλήρη υποστήριξη του προγράμματος.Για την μακρόχρονη επιτυχία του απαιτείται ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Η ΕΕ εμπλέκεται επίσης ιδιαίτερα στον χειρισμό των άνευ προηγουμένου μεταναστευτικών ροών. Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή πρότεινε το Μάιο του 2015 μια φιλόδοξη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση, βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας.
Η εν λόγω Ατζέντα υλοποιείται σταδιακά και βοηθούμε τα κράτη μέλη, ιδίως την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουν αυτήν την επείγουσα προτεραιότητα σε καθημερινή βάση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμπαραστάθηκε στην Ελλάδα και στους πολίτες της ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο και οικονομικά επιτυχές μέλλον, και θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον.
Μπορείτε να βασίζεστε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε εμένα προσωπικά, ότι θα σας βοηθήσουμε στα καθήκοντά σας».
Τις ευχαριστίες της στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τη δέσμευση παροχής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από τον ίδιο προσωπικά στην επιτέλεση των καθηκόντων της Ελληνικής Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, εξέφρασε με επιστολή της η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.
Όπως τονίζει η κ. Θάνου στην επιστολή της, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα η εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ολοένα αυξανόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής. Το κείμενο της ευχαριστήριας επιστολής είναι το ακόλουθο:
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ θερμά για τη συγχαρητήρια επιστολή σας, επί τη αναλήψει των καθηκόντων μου, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της και σεβόμενη τις ήδη αναληφθείσες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας.
Παράλληλα, θέτουμε ως κυβερνητική προτεραιότητα την εξασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των ολοένα αυξανόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της περιοχής. Η ανάγκη μιας ενιαίας και αρραγούς αντιμετώπισης του κεντρικού αυτού, ευρωπαϊκού και διεθνούς ζητήματος, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει μείζον διακύβευμα για όλες τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας που διανύουμε, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, προσβλέπω στη σταθερή και ουσιαστική μας συνεργασία κατά την προσεχή περίοδο.
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου