ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τι αποκαλύπτουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Δεν αρκούν τα προαπαιτούμενα για τη χορήγηση της δόσης

dyoΤην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εξέλιξη η οποία θα σηματοδοτήσει – και επισήμως – τη συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
«Η απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα πιθανότατα θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει ακόμη», δηλώνουν στο Bloomberg δύο κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
«Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η ελληνική βουλή δεν καλύπτει το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές», αποκαλύπτουν οι ίδιοι αξιωματούχοι.
Όπως προσθέτουν, οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση του Euro Working Group της Τετάρτης, θα χρειαστεί να…………
………εγκρίνουν επί της αρχής την εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα.
Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, επιβεβαίωσε την έλευση στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών, σημειώνοντας πως στόχος τους είναι να αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διαδικασία εφαρμογής του μνημονίου, με αιχμή την πορεία υλοποίησης της πρώτης λίστας των προαπαιτούμενων.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και των ελληνικών αρχών θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.
Υπενθύμισε, τέλος, ότι η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων αναμένεται να συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων και συμπλήρωσε ότι η επιτυχής υλοποίησή της θα αποδεσμεύσει την επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.
πηγή: news247.gr