ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΩΝΙΑ: Οι συμβουλές του Σταύρου Ψυχάρη στον Νίκο Παππά (ΦΩΤΟΣ)

Το σκίτσο της Έφης Ξένου-ΒΗΜΑΤο σκίτσο της Έφης Ξένου-ΒΗΜΑ
“ Μία ιστορία με ολιγάρχες, πολιτικούς, επενδυτές και... προστάτες ”
Periodista
  • Εβδομάδα... αφιερωμένη στα media είναι αυτή που ξεκινά. Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς έχει ήδη καταθέσει στο σχετικό νομοσχέδιο, που συνιστά την πρώτη μάχη της κυβέρνησης μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη προαναγγείλει ότι κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα. 

    Οι καναλάρχες, οι εκδότες και η διαπλοκή βρίσκονται σε αναβρασμό και πανικό. Θα κληθούν να πληρώσουν όλα όσα χρωστούν εδώ και χρόνια στον ελληνικό λαό. Στο άναρχο μιντιακό περιβάλλον αυτής της χώρας θα μπει τάξη. Κάποιος ολιγάρχης των μίντια, ιδιοκτήτης τηλεοπτικής άδειας, σχεδιάζει, όπως λένε στην αγορά, να εκπέμψει από την Κύπρο μόλις - νομοτελειακά - έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση. 

    Ο Σταύρος Ψυχάρης, όμως, ο ισχυρός άνδρας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη είναι ο μοναδικός που κάνει, χωρίς παρεκκλίσεις, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς να έχει μάθει από τις τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες να χειραγωγήσει την πολιτική ζωή του τόπου,  αυτό που γνωρίζει πολύ καλά εδώ και χρόνια. Ρίχνει προειδοποιητικές βολές. Αποδέκτες των μηνυμάτων είναι το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. Με all time classic εντιτόριαλ και πονηρό αφιέρωμα του μονίμως εντεταλμένου "ρεπόρτερ" ή " πολιτικού συντάκτη" Βασίλη Χιώτη, ο Ψυχάρης δηλώνει "σας βλέπω" προσδίδοντας στα σήματα καπνού που στέλνει... χολυγουντιανή διάσταση. 

    Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βασίλης Χιώτης ξεκινάει με ένα ελικόπτερο που μεταφέρει επενδυτές να έχει προσγειωθεί στο Τολό της Αργολίδας με τελικό προορισμό δύο μικρά κοντινά νησάκια.

    -Μα τα νησιά αυτά δεν νοικιάζονται. Με ποιον έχετε μιλήσει;

    Εχουμε μιλήσει απευθείας με το Μέγαρο Μαξίμου. Με τον κ. Παππά..., απάντησαν οι επενδυτές οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε ένα ταχύπλοο που τους περίμενε...

    Από εκεί και πέρα, ιστορίες, συμβουλές και νουθεσίες. Απόπειρα χειραγώγησης; Θα δείξει! Σίγουρα ο κυρ Σταύρος θέλει να δείξει ότι γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα συμβαίνουν στους προθάλαμους των πρωθυπουργικών και υπουργικών γραφείων. Πολιτική, επενδυτές και μπίζνες.

    Και αναλαμβάνει ρόλο. Για άλλη μια φορά, ο Σταύρος Ψυχάρης επισημαίνει τους κινδύνους που μπορεί να απειλούν τον υπουργό, αφού επισημαίνει ότι η "ισχύς και η επιρροή του είναι αναμφισβήτητες". Όμως, προειδοποιεί "Αυτό το προσόν μπορεί να αποδειχτεί η αχίλλειος πτέρνα του. Διότι η ισχύς γεννά φθόνο, ειδικά στα κλειστά συστήματα εξουσίας. Η πολιτική δύναμη προκαλεί ζήλια και συσπειρώνει τους εχθρούς που καιροφυλακτούν για να εξαπολύσουν το δηλητήριό τους...". 

    Αυτά γράφει ο υπάλληλος, Βασίλης Χιώτης, για λογαριασμό του Σταύρου Ψυχάρη για να καταλήξει αναφερόμενος στο Νίκο Παππά ότι "Eίναι έξυπνος. Είναι δραστήριος. Αλλά τον τελευταίο καιρό, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει".

    Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που χρειάζονται... προστασία;;; Αν υπάρχουν, τότε κυκλοφορούν ανάμεσά μας και προστάτες.

    Μετά έρχεται ο Σταύρος Ψυχάρης με το εντιτόριάλ του να μας θυμίσει τι δουλειά κάνει τα τελευταία χρόνια: "Ποιοι είναι οι "νταβατζήδες" των μέσων ενημέρωσης" είναι ο τίτλος του εντιτόριαλ. 

    Δείτε τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ