ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

"Αποχαιρετιστήριο δώρο" από την Ζωή: Ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Mνημόνιο Tσίπρα!

Aπό το "PRESS-GR"
Λίγο πριν από την εκλογή του Νίκου Βούτση, ως νέου προέδρου της Βουλής (με 181 ψήφους τελικά) η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής το πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε τον... Αύγουστο.
Η 18σέλιδη έκθεση ξεκινά από το δημοψήφισμα, την ισχύ του οποίου και την απόφασή του χαρακτηρίζει δεσμευτική για το κράτος με βάση το Σύνταγμα, προχωρά στα γεγονότα και το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης για το οποίο καταλήγει όπως αποτελεί και αυτή απεχθής, παράνομη και αθέμιτη. Στη συνέχεια το πόρισμα περιγράφει τις επιπτώσεις του στην κοινωνία και καταλήγει σε συμπέρασμα.
"Το Τρίτο Μνημόνιο Κατανόησης, όπως και η δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015, είναι παράνομα, αθέμιτα και απεχθή, γιατί αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τον παράνομο, αθέμιτο και απεχθή χαρακτήρα του υφιστάμενου ελληνικού χρέους, καθώς και την απεχθή, παράνομη και αθέμιτη φύση των μέσων με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χρέος από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2015" σημειώνεται στο κείμενο, το οποίο καταλήγει: "Το τρίτο Μνημόνιο βασίζεται στις ίδιες υποθέσεις και στα ίδια αξιώματα όπως τα δύο πρώτα προηγούμενα Μνημόνια Κατανόησης. Ως εκ τούτου, είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αφήνοντας το χρέος μη βιώσιμο".
Δείτε το αρχείο που αναρτήθηκε:
Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Τρίτο Μνημόνιο