ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Aπασφάλισε ο Παναγούλης εναντίον του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ: "Μόνο η Χούντα είχε βάλει φίμωτρο στο Λαό..."!

Δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη σχετικά με τον αποκλεισμό του από την Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής. 
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού μου έργου συμμετέχω σε δύο Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων. Η μια εξ αυτών είναι...
ειδική μόνιμη επιτροπή και ονομάζεται «Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων». Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της παραπάνω Επιτροπής, στις 11:00 π.μ., κατά την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μας ενημέρωνε για την κατάσταση στις φυλακές της χώρας, προσήλθα κανονικά, μετά και την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 36/19.11.2015 Πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής κ. Βασιλικής Κατριβάνου. 
Η Πρόεδρος της Βουλής με ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικατέστησε με άλλον συνάδελφο, χωρίς ωστόσο να με έχουν ειδοποιήσει εγγράφως, όπως προβλέπεται. Σε σχέση με την παραπάνω αντιδεοντολογική τακτική, επισήμανα στην κ. Πρόεδρο ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν ειδοποιήθηκα εγκαίρως για την αντικατάστασή μου, παρά ταύτα η κ. Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι μπορώ να παραμείνω χωρίς δικαίωμα λόγου. 
Στο σημείο αυτό της θύμισα ότι μόνο η Χούντα είχε βάλει φίμωτρο στο Λαό. Χωρίς να θέλω να μειώσω κανένα συνάδελφο από την Επιτροπή, με την παρούσα κάνω γνωστό ότι, κατά την περίοδο της Χούντας, γνώρισα δεκατρία κρατητήρια, φυλακές και εξορίες και ως εκ τούτου είμαι ο μοναδικός στην Επιτροπή που γνωρίζει τόσο καλά τη φυλακή «από μέσα» και όλη εν γένει τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας.