ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Στο αρχείο τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ στα πολιτικά κόμματα, με διάταξη νόμου! Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα... να σώσεις τις τράπεζες, να σου πάρουν και το σπίτι!

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τα κόμματα, μετά τη ψήφιση διάταξης του 2013 που παρείχε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη! Αυτό αποκάλυψε στη...
Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστου Καραγαννίδη.
Οπως εξήγησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, η δικογραφία τέθηκε  στο αρχείο, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων.
«Και κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι’ αυτό ψηφίστηκε», σχολίασε, ενώ δεσμεύθηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ακόμη ότι η Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς ερευνά τα δάνεια της ΑΤΕ. Στην δικογραφία αυτή περιλαμβάνονται το πόρισμα ελέγχου δανειοδοτήσεων της πρώην ΑΤΕ από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.