ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το Μνημόνιο αλλά τώρα μάχεται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που η ίδια ψήφισε.



Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη -από μάχη σε μάχη αυτό το παιδί-, για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί που ζητούν οι εταίροι.


Δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το Μνημόνιο αλλά τώρα μάχεται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που η ίδια ψήφισε.
Τα Μνημόνια είναι η κατάσχεση της χώρας.
Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν την κατάσχεση της χώρας -μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι- και τώρα δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τους πολίτες από την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας;

Μα, οι κατοικίες που θα κατασχεθούν είναι μέσα στη χώρα η οποία έχει κατασχεθεί.
Αφού έχει κατασχεθεί η χώρα, έχουν κατασχεθεί και οι κατοικίες. Όχι μόνο η πρώτη κατοικία, όλες οι κατοικίες.
Δεν ξέρω μέχρι πότε οι Έλληνες θα παριστάνουν τους χαζούς και τους ανήξερους αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους ωφελήσει ιδιαίτερα.
Όποιος Έλληνας θέλει να διατηρήσει αυτά που έχει, πρέπει να καταλάβει πως πρέπει πρώτα να έχουμε την χώρα μας στα χέρια μας.
Αν δεν πάρουμε την χώρα μας στα χέρια μας, στο επόμενο Μνημόνιο το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης θα είναι αν οι εταίροι θα μας επιτρέψουν να ζούμε στην Ελλάδα -έστω ως πολίτες γ΄ κατηγορίας- ή αν θα πρέπει να φύγουμε από την περιουσία τους και να πάμε αλλού.
Εσύ μην πεις τότε ότι δεν το ήξερες.
Σου φωνάζει.