ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία κάλεσε το ΔΝΤ και τους G20 να «σβήσουν» τα χρέη αλλιώς

Russia's Prime Minister and President-elect Vladimir Putin addresses the parliament at the Russian State Duma in Moscow, April 11, 2012. Putin, who will be inaugurated as president next month, called on Wednesday for all political forces to work together for the sake of the country.  REUTERS/Maxim Shemetov  (RUSSIA - Tags: POLITICS)

Είναι η δεύτερη φορά σε σύνοδο κορυφής στην οποία η ρωσική αντιπροσωπεία ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην διαγραφή των εθνικών χρεών αλλιώς , …θα οδηγηθούμε σε παγκόσμια οικονομική κρίση και παγκόσμιο πόλεμο. Η πρώτη ήταν το 2012.
Το ευχάριστο είναι ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και η Κριστίν Λαγκάρντ υιοθέτησαν την ρωσική πρόταση και θα ετοιμάσουν ένα ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ για όλες τις χώρες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι χώρες που απαρτίζουν τους G20 θα πρέπει να αναπτύξουν κοινούς κανόνες όσον αφορά τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Μόσχα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .
«Η Ρωσία προτείνει την δημιουργία μιας μοναδικής νομικής προσέγγισης για την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου  χρέους.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν κάλεσε το ΔΝΤ και όλες τις μεγάλες χώρες να ακολουθήσουν μια νέα προσέγγιση με περισσότερη «ευελιξία» και να εργαστούν για την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης . Την ίδια στιγμή είναι αναγκαία η ύπαρξη κοινών κανόνων για την επίλυση τέτοιων καταστάσεων », δήλωσε ο Σβετλάνα Λούκατς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Μετά την ομιλία του Β. Πούτιν στην Αττάλεια της Τουρκίας, κατά την διάρκεια της Διάσκεψη Κορυφής των χωρών των G20, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν για την ανάγκη αυτού του ΣΧΕΔΙΟΥ , το οποίο  θα ήταν «ένα σημαντικό επίτευγμα», πρόσθεσε η Lukash .!!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΔΝΤ σε αντίθεση με τους Γερμανούς μιλούν για κούρεμα των χρεών  και ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ για το παγκόσμιο χρέος.
Το πράγμα είναι πολύ απλό για όλους τους παγκόσμιους παίκτες. Οι χώρες πρέπει να αγοράζουν κυρίως αλλά και να πωλούν  διάφορα προιόντα , τώρα η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει όλον τον πλανήτη.
Που θα πουλήσουν  π.χ.   Ρωσία και  ΗΠΑ τα πανάκριβα αμυντικά επιτεύγματα της πολεμικής  βιομηχανίας τους , τα οποία κινούν τις οικονομίες τους ;
Πρέπει πάση θυσία να γίνει μια επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας με ένα «σβήσιμο» των εθνικών χρεών , το θέμα όμως είναι τι είδους ανταλλάγματα θα «ζητήσουν» για αυτό;
Όσο για τους Γερμανούς και την χώρα μας , είναι γνωστό ότι το Βερολίνο  γνωρίζει αυτό το σχέδιο εδώ και πολύ καιρό, για αυτό  και μας πιέζουν «ποικιλοτρόπως» για να αποσπάσουν όσα περισσότερα ανταλλάγματα μπορούν.Το Βερολίνο θέλει να αγοράσει στην Ελλάδα τα πάντα από ενέργεια έως κατοικίες, κοινώς  ότι προλάβουν..θα προφτάσουν όμως;