ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ξεβρακώνοντας την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (της απάτης) και το #irunmarathon!

Από το "PRESS-GR"
Ξεβρακώνοντας την ΈΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, την τράπεζα της καρδιάς μας!
Οι χρυσοί άνθρωποι της Εθνικής, προσφέρουν από την τσεπη τους 0,50 ευρώ για την ενίσχυση του... Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου για κάθε post που γίνεται με το γνωστο πλέον hashtag #irunamarathon! Το πράγμα όμως μάλλον δεν είναι ακριβώς όπως φαίνεται…. Και εξηγώ:
Επειδή μου φάνηκε λίγο ύποπτο το θεματάκι έκατσα αρχικά και έψαξα πόσες χιλιάδες post έχουν γίνει σε facebook, instagram, twitter και είναι αρκετότατα! Ενδεικτικά στο Instagram αυτή τη στιγμή το εν λόγω hashtag έχει πάνω από 27.000 αναφορές! Μωρέ μπράβο, σκέφτηκα… Αν συνεχιστεί η καμπάνια με την ίδια δυναμική σε λίγο η Εθνική μάλλον θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Δεύτερο βήμα ήταν να κάτσω και να βρω πληροφορίες για το “φιλανθρωπικό” αυτό hashtag! Έπεσα λοιπόν πάνω σε αυτό το site:http://www.i-runmarathon.gr/ ! Στο τέλος της σελίδας, υπάρχουν οι όροι χρήσης, που για πρώτη φορά στη ζωή μου έκατσα και διάβασα! Αυτό που ανακάλυψα μου έλυσε όλες τις απορίες!
Αρχικά, να πούμε σε όλους εκείνους που έτρεξαν κι έκαναν αυτή τη δημοσίευση ότι συμφωνούν με τους όρους χρήσης. Πιο συγκερκιμένα: “Ρητώς αναφέρεται ότι οι αναρτήσεις του κοινού στα κοινωνικά δίκτυα με το‪#‎i‬-runmarathon /‪#‎irunmarathon‬ που θα παρουσιάζονται στο micrositewww.i-runmarathon.gr και θα αποτελούν μέρος του εικονικού μωσαϊκού…“. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η φωτογραφία σας ήδη υπάρχει σε αυτό το site που έχει σηκώσει η Εθνική! Super;;;;;;;;;;;;;
Δεύτερον! Όσα εκατομμύρια post κι αν γίνουν αναφέρεται ρητώς ότι: “Το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας“.


Τέλος; “Ρητά επίσης αναφέρεται ότι η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων“. Κάντε τη διαίρεση!



Οπότε ότι και να κάνουμε δεν θα πάμε στον παράδεισο με ένα απλό post και προφανώς η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα! Πως τα κατάφερε;;;

Για να θυμηθούμε λίγο….. Τι σημαίνει αρχικά ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών είναι μία χρηματική ενίσχυση που λαμβάνουν οι τράπεζες ώστε να μπορούν να κινούνται (να δανείζουν, κλπ) ώστε να λειτουργούν κανονικά!

ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ;;; ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ MARKETING ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ;;;;;;;;; Και αλήθεια, αν η ΕΤΕ κάνει κατασχέσεις σπιτιών στους γονείς των παιδιών που είναι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά και συγκεκριμένα στο κέντρο ειδικής φροντίδας τι θα πει; «Ναι αλλά δώσαμε 5.000 ευρώ από τα 1,5 δισ. ευρώ [ως και 4,5 δισ] της ανακεφαλαιοποίησης που έγινε από τους φόρους σας;»

Και τέλος…. Πραγματικά τώρα που μας φτύνουν… νομίζουμε άραγε ότι βρέχει;;;;;

alexiptoto.com