ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Kάθε μέρα θυμίζουν όλο και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ! 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της υπουργού των γεμιστών... Τώρα ανησυχούν για σωστή λειτουργία των φτωχοκομείων της "αριστεράς"... κι έτσι νοιώθουν πως επιτελούν αριστερό καθήκον!

Από το "PRESS-GR"
Εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου για τη μη υλοποίηση της δέσμευσής της για την...εξεύρεση στέγη σε χιλιάδες ανέργους μέσω της παραχώρησης δημόσιων κτιρίων ζητούν 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο ερωτώντα τον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Γεράσιμο Μπαλαούρα.
Με ερώτηση που κατέθεσαν σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς οι 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν σκληρή κριτική στην αναπληρώτρια υπουργό χαρακτηρίζοντας «αδικαιολόγητες» τις καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού για την εξεύρεση στέγης στους αστέγους. «Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα για την εξεύρεση στέγης στους αστέγους;» ερωτούν χαρακτηριστικά και θυμίζουν ότι «η στέγη πάνω απ' όλα αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα». Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της η κυρία Φωτίου, στις 9 Φεβρουαρίου 2015, τόνιζε ότι θα αντιμετωπίζονταν οι ανάγκες στέγασης με διαμερίσματα για άπορες οικογένειες (ενδεικτικά 30.000 διαμερίσματα) και ότι θα διευρυνόταν ο θεσμός της εργατικής κατοικίας ώστε να μιλάμε για κοινωνική κατοικία.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν μάλιστα ότι κάθε νέος χειμώνας αποτελεί μια θανάσιμη πρόκληση για χιλιάδες πολίτες που κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών, έμειναν χωρίς στέγη. «Η εξεύρεση στέγης για ανθρώπους που καλούνται να ζήσουν για άλλο ένα χειμώνα στο κρύο, έρμαια των καιρικών συνθηκών, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου» τονίζουν.
Υπογραμμίζουν επίσης ότι «η στέγασή των αστέγων έχει εξαιρετικά χαμηλό κόστος για την πολιτεία διότι μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα τα δεκάδες αδιάθετα κτίρια που υπάρχουν στα μεγάλα αστικά κέντρα». Προσθέτουν, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς μπορεί καταρχάς να υποδείξει τα κτίρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ώστε οι άστεγοι συμπολίτες μας να έχουν στέγη, υποδομές καθαριότητας και τροφή και κατά δεύτερον να διασφαλίσει τις πρώτες ύλες (τρόφιμα κυρίως ή και είδη υγιεινής), ώστε οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να οργανώσουν την προετοιμασία των χώρων και την παροχή γευμάτων.