ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την παράσταση παρακολούθησαν και οι ολιγάρχες Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρης Κοντομηνάς, τους οποίους θα τσακίσει ο Αλέξης από Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν εκεί και ο Λεωνίδας Μπόμπολας...

Μέσω "Ρεσάλτο"
Πολύ θέατρο
Κομπανιέρο Πιτσιρίκο, 
Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα απ” αυτό, αλλά μια και είμαστε σε πλήρη αφασία, τότε δεν βλέπω το λόγο να μην ασχοληθώ κι εγώ με τον Λάκη. 
Ο Λάκης Λαζόπουλος φιλοξένησε την ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πρωθυπουργό, Γεροβασίλη κ.ο.κ., για να τους μάθει όλα τα μυστικά του θεάτρου.
Για να λέμε την πάσα αλήθεια, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πολύ θέατρο τον τελευταίο καιρό. Γιατί παίζουν πολύ θέατρο. 
Το έργο του Λάκη Λαζόπουλου που είδαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Θεέ μου, τι σου κάναμε», το οποίο μάλιστα είναι το πρώτο της... τριλογίας. 

Γενικά όλα τα καλά σε αυτή τη ζωή έρχονται σε τριάδες. 

Τα τρία Μνημόνια. 
Οι τρεις Χάριτες. 
Η τρόικα. 
Τα τρία της “Αρσεναλ. 

Μετά το «Θεέ μου, τι σου κάναμε» θα ακολουθήσει το «Τι σου κάνω Θεέ μου» ενώ η τριλογία θα κλείσει με το «Ελληνικέ ΛΑΕ μου, τι σου κάναμε», όπου ο Λάκης Λαζόπουλος θα κάψει ομοίωμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μερικά πεντοχίλιαρα, ενώ η αυλαία θα πέσει λίγο μετά το κάψιμο του Ιούδα, που θα συμβολίζει το σκίσιμο των μνημονίων από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνέχεια, η παράσταση θα δίνει το λόγο στο κυρίαρχο κοινό, όπου ένας-ένας οι θεατές θα ανεβαίνουν στη σκηνή και θα λένε πώς ήταν η ζώη τους παλιά όταν είχαμε μνημόνιο. 

Επειδή η τριλογία μάλλον θα κάνει πάταγο, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να την κάνει τετραλογία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 

Σε αυτή την περίπτωση ο τίτλος της τέταρτης παράστασης θα είναι «Τι μας κάνανε στα τέσσερα, Θεέ μου». 

Φυσικά θα είναι μια αναπαράσταση της ηρωικής νύχτας της 12ης προς 13ης Ιουλίου, που σκόρπισε χαμόγελα σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας… εεε της Ελλάδας ήθελα να πω. 

“Οπως λέγαμε, πριν καμιά 10αριά προτάσεις, ο Λάκης Λαζόπουλος έδωσε μια υπέροχη παράσταση μπροστά σε ένα θέατρο γεμάτο με συριζαίους. 

Μια μαύρη χήρα, από αυτές του Πανούση, δεν βρέθηκε να πάει στην παράσταση να δώσει λίγο ενδιαφέρον, οπότε η νύχτα κύλησε πολύ βαρετά. 

Εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την παράσταση παρακολούθησαν και οι ολιγάρχες Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρης Κοντομηνάς, τους οποίους θα τσακίσει ο Αλέξης από Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήταν εκεί και ο Λεωνίδας Μπόμπολας, που πήγε να ικετέψει τον πρωθυπουργό να του δώσει πίσω το ένα εκατομμύριο, γιατί δεν έχει να φάει, αλλά τον είδε ο Νίκος Παππάς και τελικά ο Λεωνίδας σκιάχτηκε, ενώ τον εντόπισαν περίοικοι λίγα στενά παρακάτω να κλαίει γοερά και να μονολογεί «μου πήραν ακόμα και το σπίτι οι πρώην κνίτες και το έδωσαν στους προλετάριους». 

Η δε Γιάννα Αγγελοπούλου και ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν φανερά τρομοκρατημένοι, μόλις λίγες βδομάδες μετά την ανακοίνωση για την εξεύρεση 40 μαλακών ισοδύναμων απέναντι στα 40 σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, όπως πχ η έκπτωση 4% στα εισιτήρια του ΠΑΟΚ απέναντι στις περικοπές 4% στις συντάξεις ή η κατάργηση της Δημιουργίας Ξανά του Τζήμερου ως ισοδύναμο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

Βέβαια, στην περίπτωση της Γιάννας και του Δημήτρη, ισχύει αυτό που λέμε «έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα», οπότε μην πιστεύετε ότι δεν έκανε το ίδιο και ο Αλέξης με τους ορκισμένους του ταξικούς εχθρούς. 

“Οταν η παράσταση τελείωσε, ανέβηκε στο βήμα ο Λένιν από τα Lidl, Αλέξης Τσίπρας, και είπε: «Από τους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 είναι αφελείς και ο ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος, αλλά εμείς δεν είμαστε κομμουνιστές, Χο Χο Χο Merry Christmas, Venceremos and a Happy New Memorandum.» 

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε και χειροκροτούσε επί 12 λεπτά, χωρίς να αφήνουν τον Αλέξη να συνεχίσει το λόγο του, οπότε εκείνος κουνούσε τα χέρια όπως να “ναι και χαμογελούσε αμήχανα σαν μ@λάκας, αλλά είδε μετά από 10 λεπτά την Γεροβασίλη που είχε κοκκινίσει να του φωνάζει «σταμάτα να κουνιέσαι και να χαμογελάς σαν μ@λάκας», οπότε στα τελευταία 2 λεπτά απλά κοιτούσε το υπερπέραν. 

Και όταν τα χειροκροτήματα κόπασαν, συνέχισε: 
«Σύντροφοι και συντρόφισσες. Ο θάνατος λύνει όλα τα προβλήματα. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν προβλήματα. Χωρίς ανθρώπους το Μνημόνιο είναι ανεφάρμοστο και οι δανειστές θα αναγκαστούν να φύγουν. Μπορεί να πάρει 100 χρόνια να ισοπεδώσουμε τη χώρα αλλά στο τέλος θα νικήσουμε. You can’t take us mοtherfuckers (για να δείξει ότι έμαθε πια τα Αγγλικά μετά από τόσες επισκέψεις στον Ομπάμα). Εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής!». 

Μετά πήγαν όλοι μαζί στον Μπαϊρακτάρη και τσάκισαν κοψίδια, αλλά δεν έκατσαν πολύ γιατί μαζευόταν κόσμος που μαστούρωνε από την τσίκνα, οπότε έδωσαν ραντεβού στο επόμενο Αλ Τσαντίρι, όπου ο Λάκης θα καλέσει τον Αλέξη για να βωμολοχήσουν παρέα ενάντια στο Τρίτο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ -μάλλον λίγο μετά το σκετσάκι του Λάκη με τον Παύλο Χαϊκάλη που θα κατέβει την καμινάδα ντυμένος “Αγιος Βασίλης για να μοιράσει τα κέρδη από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στους πολίτες και επίσης για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι συνέταιροι των ΑΝΕΛ, που βαρέθηκαν να πηγαίνουν από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, λες και όλη η Ελλάδα είναι καραβανάδες και δεν υπάρχουν και οι απλοί χόμο χάπατους. 

Την ίδια ώρα στη ΝΔ ξημεροβραδιάζονται για να βρουν το σύμφωνο διαβίωσης με το ΣΥΡΙΖΑ, που το έκρυψε από τα νεύρα του ο Βαγγέλας γιατί δεν τον έπαιζαν ο Αντωνάκης, ο Τζιτζικώστας και ο “Αδωνις, αλλά και να μην το βρουν δεν πειράζει, γιατί μέχρι το Πάσχα θα έχουμε τεχνοκρατική κυβέρνηση, όπου όλοι οι καλοί χωράνε, κυρίως χάρη στην επερχόμενη αυτοθυσία του Βασιλάκη Καΐλα-Λεβέντη που θα κεράσει πίτσες -για να μην πω τίποτε άλλο- τους “Ελληνες πολίτες. 

Τέλος, το Πάσχα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβούν στις Πρέσπες, όπου την ώρα που θα σουβλίζουν 500 αρνιά και θα κατεβάζουν 100 νταμιτζάνες τσίπουρο, θα τραγουδούν παράλληλα, βαθιά συγκινημένοι: «Φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι…», κτλ κτλ, και μετά πάει «στα χέρια σου μεγάλωσαν και σκίστηκαν και γράφτηκαν μνημόνια με ολοκάθαρη ματιά, ψηλά κυπαρισσόπουλα χαρά στα ελληνόπουλα». 

Και μετά οι γροθιές ψηλά στον αέρα και bella ciao, grandola vila morena και τον ύμνο του ΕAM, ελαφρώς παραλλαγμένο «Τρία μνημόνια μόνο φωτίζουν την ελληνική μας την γενιά 
και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο για να φέρουμε την λευτεριά». 

Γ@μώ την κοινωνία μου, καθόμαστε και γράφουμε βλακείες γιατί κόλλησε η βελόνα στα ίδια και τα ίδια. 

Με εκτίμηση 
Άρης 

ΥΓ Πάλι καλά που έχουμε τον Ηλία, τον Βασίλη και τους υπόλοιπους που γράφουν και κάπως το καταπίνουμε όλο αυτό το τσίρκο που έχει στηθεί. Τώρα πόσο θα αντέξουμε δεν το ξέρω, σε μεγάλο βαθμό βάρεσα ταβάνι, αλλά με έπεισε ο κομπανιέρο και μάλλον δεν το κουνάω από εδώ, οπότε εις το επανιδείν, την επόμενη φορά θα κοιτάξω να γράψω κανένα σοβαρό κείμενο, γιατί τώρα δεν μου βγαίνει. 

(Αγαπητέ Άρη, φαγωθήκατε πια με τον Τσίπρα. Πήγε ο άνθρωπος στο θέατρο, να βγάλει και μια υποχρέωση, και τον αρπάξατε από τα μούτρα. Άρη, ζούμε μέρες ΠΑΣΟΚ. Αλλά με την γνώση πια πως το ΠΑΣΟΚ είναι σαπίλα. Κι όμως, αυτή την επιλογή έκαναν οι Έλληνες. Δεν θέλει να αλλάξει η ελληνική κοινωνία. Θέλει την ανατροπή να την κάνει ο Λάκης και να χειροκροτούν ο Κοντομηνάς και η Αγγελοπούλου. Εγώ πάσο. Ό,τι θέλει ο λαός. Να είσαι καλά, Άρη.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos