ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ο εκβιασμός της κυβέρνησης για να χρησιμοποιείται το πλαστικό χρήμα και να παρακολουθούν τους πολίτες.

Επαναλαμβάνουμε ότι το πλαστικό χρήμα δεν είναι χρήμα, δεν έχει υλική υπόσταση, δεν υφίσταται εάν δεν υπάρχει διαδίκτυο και ηλεκτρική ενέργεια. 
Επίσης όπως λέει το δημοσίευμα πολλοί προσπάθησαν για την χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος μα δεν το πέτυχαν, τι νομίζει θα καταφέρει η «φασιστική» αριστερή κυβέρνηση; Έχει καμιά διαφοροποίηση από όλες τις άλλες; πέρα ότι νομίζει ότι βαδίζει στην αριστερή ιδεολογία.

Όλο το σχέδιο για τις e-αποδείξεις:…..

Με τις αποδείξεις, πειραματίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια πολλοί. Από τις επιστροφές φόρου του 2011 για όσους μάζευαν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες και τίναξαν στον αέρα τον προϋπολογισμό έως το φιάσκο της φοροκάρτας αποδείξεων, στου φορολογούμενου το κεφάλι εκπαιδεύτηκαν αρκετοί μαθητευόμενοι μάγοι.
Τώρα, το μοντέλο αλλάζει. Και οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως
αλλάζει προς το καλύτερο. Η 31η Δεκεμβρίου 2015, θα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζεύουν χάρτινες αποδείξεις για να κλειδώσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αναγνωρίζει καμία έκπτωση δαπάνης η οποία δεν έχει γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικής συναλλαγής προκειμένου να χορηγήσει έκπτωση φόρου ενώ προωθεί και τη σταδιακή σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών, έχει προβλεφθεί νομοθετικά από το 2011, αλλά δεν προχώρησε ποτέ βήμα παραπέρα από τα… χαρτιά.
Με διάταξη νόμου η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ίσως και εντός της εβδομάδας θα ορίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να χτιστεί το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ (για όσους κερδίζουν το μέγιστο όφελος μείωσης φόρου 2.100 ευρώ) θα απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 10% του συνολικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο 10.500 ευρώ.
Μετρούν πάσης φύσεως αποδείξεις, αρκεί οι δαπάνες να έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την έκπτωση των ιατρικών δαπανών. Από το μέτρο θα εξαιρεθούν ηλικιωμένοι (άνω των 75 ή 80 ετών) και κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών.
«Κάθε μήνα, μόνο το δημόσιο καταβάλλει για μισθούς και συντάξεις κοντά στα 2 δισ. ευρώ. Αν μπορέσουμε από αυτά 1,5 δισ. ευρώ να το περάσουμε μέσω τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ θα έχουμε», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημειώνοντας πως αυτό θα είναι το πρώτο μέτρο για τη μετάβαση στην εποχή του πλαστικού χρήματος.
Με άλλη διάταξη θα ορίζεται η σταδιακή διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΔΕ, μέτρο το οποίο έχει ψηφιστεί από το 2011 αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα εφαρμόστηκε. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση από τις αρχές του 2016, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να έχει εικόνα σε κάθε απόδειξη η οποία εκδίδεται.
Από μόνο του, αυτό το μέτρο δεν μπορεί να κάνει πολλά. Αν δεν εκδίδεται απόδειξη, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα βλέπει τίποτα. Αν όμως διαπιστώσει περιπτώσεις καταστημάτων τα οποία εκδίδουν στη χάση και στη φέξη μια απόδειξη, ένας έλεγχος θα μπορούσε στη συνέχεια να δώσει απαντήσεις με φορολογικό ενδιαφέρον.
Πηγή:  Euro2Day.gr