ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Σένγκεν σημαίνει Frontex

Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ευρωπαϊκό σύνορο – Χτίζουν το Γκουαντάναμο της Ε.Ε
Σήμερα όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της Frontex η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή που είναι αλληλένδετη με την Συμφωνία Σένγκεν  να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. Μπορεί οι υπουργοί της Ελλάδας να μιλάνε περί ικανότητας της ελληνικής πλευρά να φυλάξει τα σύνορά της αλλά αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ότι τελικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να φυλάξει τα εσωτερικά σύνορά της, πόσο μάλλον τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην θέλει να παραδεχθεί ότι ξένοι φυλάνε τα σύνορα της χώρας αλλά τα στοιχεία που δίνει η Frontex δείχνουν ότι όλο τον έλεγχο ταυτοποίησης και οργάνωσης τον έχει αναλάβει το ευρωπαϊκό όργανο με 600 ευρωσυνοριοφύλακες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα και ………

άγνωστος ακόμη είναι ο αριθμός που θα φτάσει στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια για να αναλάβει δράση.
Όταν υπέγραφαν παρέδιδαν εθνικά σύνορα
Με την Συνθήκη Σέγκεν όλα τα μέλη-κράτη (εξαιρουμένης της Μ.Βρετανίας και Ιρλανδίας οι οποίες διατήρησαν το δικαίωμά για συνοριακούς ελέγχους)  που υπέγραψαν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών, εμπορευμάτων και πληροφοριών «ρίχνοντας» με αυτό τον τρόπο τα εσωτερικά σύνορα των κρατών της Ε.Ε παράλληλα συμφώνησαν ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε θα φυλάσσονται, όπου η Ε.Ε θεωρεί ότι υπάρχει έκτακτη ανάγκη για την δημόσια ασφάλειά της, από την Frontex. Από το 2004 η Frontex είναι το όργανο φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Είναι ήδη Ευρωπαϊκη Ακτοφυλακή και Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή κι ας κάνουν όλοι οι κομματικοί αρχηγοί της Ελλάδας ότι τώρα πρέπει να δημιουργηθεί λόγω του προσφυγικού.
Τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι τα Σκόπια;
Το ερώτημα που προκύπτει με την εγκατάσταση της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια είναι αν τελικά τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε είναι τα Σκόπια και όχι και η Ελλάδα, αφού η Frontex δεν επεμβαίνει στα εσωτερικά σύνορα των κρατών-μελών με κράτη που δεν είναι ακόμη μέλη της Ε.Ε. Το θέμα που προκύπτει με την συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων της με τα Σκόπια από ξένο ένστολο όργανο είναι τεράστιο. Μεγαλύτερο και από το θέμα αν η φύλαξη του Αιγαίου θα γινόταν από κοινού με την τουρκική ακτοφυλακή. Το σύνορο της Ε.Ε τελικά είναι τα Σκόπια ή η Ελλάδα διότι αν είναι η Ελλάδα τότε η ελληνική κυβέρνηση βγήκε από την Ε.Ε με το να δεχθεί την φύλαξη των εσωτερικών συνόρων της από ξένη δύναμη ακόμη κι αυτή είναι ευρωπαϊκή.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι Ευρώπη δεν είναι οι φράκτες αλλά αυτό θα έπρεπε να το προβλέψουν όταν συμφωνούσαν με την Σένγκεν διότι στο τέλος της Συμφωνίας υπάρχει η Ρήτρα Διασφάλισης που λέει ξεκάθαρα:  «Σε περίπτωση σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια πολιτική ή τη δημόσια ασφάλεια προβλέπεται ρήτρα διασφάλισης με την οποία εξουσιοδοτείται κάθε κράτος μέλος να αποκαταστήσει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά του εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας«. Αυτή η λεπτομέρεια νομιμοποιεί την Γερμανία να σηκώσει φράκτη στα σύνορα με την Αυστρία και από εκεί και πέρα έγινε η περιφρούρηση με φράκτες σχεδόν σε όλες τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των ανατολικών Βαλκανίων.
Οι Συμφωνίες εγκλώβισαν την Ελλάδα
Όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις υπέγραφαν ΝΑΙ σε ό,τι χαρτί τους πάσαρε η Ε.Ε δεν υπολόγιζαν ότι η Ελλάδα είναι χώρα που συνορεύει με την Ασία και την Αφρική και ότι το μεταναστευτικό κύμα ή το προσφυγικό κύμα αυτών των ηπείρων αναγκαστικά θα το σήκωνε στις πλάτες της εκτός αν άνοιγε πυρ εναντίον ανθρώπων που ζητούν άσυλο στα εδάφη της.
Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την Ελλάδα συμφωνώντας στην Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας να δεχθεί η Ε.Ε 400,000 επιπλέον πρόσφυγες για να ελαφρύνει την Τουρκία από το επιδοτούμενο με 3 δις ευρώ «προσφυγικό βάρος». Από πού θα περάσουν οι 400,000 για να εγκατασταθούν στην Ευρώπη; Η λωρίδα των 10 μέτρων, όπως χαρακτηρίζει το Αιγαίο ο κ. Γιούνκερ είναι η πιο μικρή απόσταση και με την ισχύ της Συμφωνίας του Δουβλίνου η Ελλάδα είναι υποχρεώμενη αν τους υποδεχθεί να τους κρατήσειπριν πάρει απόφαση ο βοράς της Ε.Ε πόσους θα απορροφήσει στην δική της κοινωνία.
Οι 3,000 μετανάστες που θα στοιβαχτούν σε τρένο από την Ειδομένη για να μπουν σε στρατόπεδα φύλαξης στην Αθήνα δεν είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες διάφορων εθνικοτήτων. Ειδικά μετά τον θάνατο Μαροκινού μετανάστη στην Ειδομένη από ατύχημα τα πνεύματα των μεταναστών θα είναι σίγουρα οξυμένα. Οι Συμφωνίες της Ε.Ε για την μετανάστευση από τρίτες χώρες είναι σκληρές και θα πρέπει να μπουν σε ισχύ από την Ελλάδα που πρέπει να επαναπατρίσει Μαροκινούς, Αφγανούς, Κονγκολέζους, Ιρανούς και όσους στις χώρες τους μπορεί να κινδυνεύουν αλλά οι χώρες τους δεν είναι χαρακτηρισμένες από τον ΟΗΕ ως εμπόλεμες.
Το Ράιχ φτιάχνει το Γκουαντάναμο στην Ελλάδα
Η Συμφωνία Σένγκεν ήταν μία ύπουλη Συμφωνία που εξυπηρετούσε τις πρώτες χώρες που κατάργησαν μεταξύ τους τα σύνορα το 1985 δηλαδή τις Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία και Βέλγιο για την μεταξύ τους διακίνηση εμπορευμάτων,  την ενδυνάμωση των δικών τους οικονομιών και να στρώσουν τον δρόμο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που θέρισε την Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όταν η Ελλάδα το 1992 υπέγραψε όλους τους όρους της Συμφωνίας Σένγκεν απλά άνοιξε τον δρόμο των εισηγμένων προϊόντων από τον Βορρά προς τον Νότο χωρίς να έχει την δύναμη να ισοσκελίσει με τις ανάλογες εξαγωγές της με εθνικά προϊόντα τσιμπώντας το δόλωμα ότι οι Έλληνες θα μπορούν να πηγαίνουν για σπουδές και ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο!
Η Ε.Ε ισχυροποιείται με το προσφυγικό κύμα που η ίδια δημιούργησε με την κήρυξη πολέμων εναντίον τρίτων κρατών για την Αραβική Άνοιξη πατώντας πάνω σε Συμφωνίες που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο. Το επόμενο στάδιο για την πλήρη ενδυνάμωσή της είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας Ευρωπαίων πολιτών που θα είναι προέκταση του Συστήματος Πληροφοριών Σένγκεν SIS. Στην Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή όταν ο κ. Τσίπρας μιλούσε για τα καυσαέρια και φιλολογούσε για την αλληλεγγύη, τα κράτη Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιρλανδία και Σουηδία συζητούσαν για την ενίσχυση αυτού του φακελώματος που προβλέπει η Συμφωνία Σέγκεν και που είναι η αρχή της ευρωπαϊκής CIA  που επικαλέστηκε  ο Βέλγος, Σαρλ Μισέλ και που είχε προαναγγείλει ο κ. Γιούνκερ στην Ευρωβουλή στις 25 Νοεμβρίου.
Ολοταχώς η Ε.Ε γίνεται μία Ομοσπονδία κρατών αστυνομοφρουρούμενη αποκλειστικά από χώρες του Βορρά και η Ελλάδα θα καταλήξει ένα νέο Γκουαντάναμο που πρέπει να στοιβάζει μετανάστες, πρόσφυγες και εκατομμύρια Ελλήνων που σύντομα κυριολεκτικά θα βρίσκονται στον δρόμο από τις απαιτήσεις του αριστερού ευρωπαϊκού μνημονίου.