ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σχεδιασμένο να αποτύχει και το Μνημόνιο Τσιπρα. Οι δανειστές ζήτησαν νέα μέτρα 6 δις. ευρώ!

ntaizelpSoipleΟι δανειστές ανακάλυψαν  ξαφνικά δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2016 – 2018 και εκβιάζουν την χώρα και πάλι 6 μήνες μετά το καλοκαιρινό ευρωπαϊκό αίσχος.
Στην πραγματικότητα όπως τα 2 προηγούμενα Μνημονα, έτσι και το μνημονιο του Τσιπρα είναι σχεδιασμένο να αποτύχει και να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ  αφού προηγηθεί μια διαδικασία εθνικού αφανισμού και  ξεπουλήματος. Επί μια 5ετία η  χώρα πληρώνει τους πολιτικούς της νάνους που αδυνατουν  να πουν την παραπάνω αλήθεια στο Λαό και παραδίδονται στην διαδικασία ξεπουλήματος,  με την ελπίδα να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο στο ευρώ.  Όμως ………
καθημερινά χειροτερεύουν οι όροι  της εξόδου και σκοτεινιάζει το μέλλον.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ.
Οι δανειστές υπαναχωρούν από τα συμφωνηθέντα  του Αυγούστου για το χρέος, και ζητούν νέα μέτρα 6 δις. ευρώ για να  αρχίσουν να μιλάνε για το χρέος.
Μετά τις συντάξεις και τους επιπλέον φόρους στους αγρότες, η τρόικα ζητάει νέα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για να κλειδώσει ξανά, η «κλεισμένη» υποτίθεται  από τον Αύγουστο, συμφωνία για έναρξη  συνομιλιών για το χρέος. Όλα δείχνουν πως τα μέτρα για το χρέος θα συνοδευτούν από νέο Μνημόνιο.
Ο ι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα μετατρέπονται ξανά σε θρίλερ Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, αιτία είναι η πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας από τους θεσμούς, και όλα δείχνουν πως θα διαρκέσει μήνες, όπως ”υποσχέθηκε” ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το ασφαλιστικό, να προχωρήσει το ξεπούλημα και τα νέα φορολογικά βάρη στους αγρότες και μετά να αποδεχθεί νέα μέτρα εως 6 δισ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό της περιόδου 2016 – 2018 το οποιο ανακαλύφθηκε ξαφνικά.
Διαρροές από ευρωπαίους αξιωματούχους δείχνουν πως δεν θα μπει στο τραπέζι το θέμα του χρέους εαν δεν έχουν ικανοποιηθεί  οι νέες απαιτήσεις τους. Μάλιστα αρχίζει ήδη να αναπτύσσεται μία συζήτηση πως όποια μέτρα αποφασιστούν για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους θα συνοδεύονται από ένα νέο πακέτο αντιπαροχών από την ελληνική κυβέρνηση, που θα είναι ουσιαστικά ένα νέο Μνημόνιο.
BY