ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Περί του Υπουργικού ήθους το ανάγνωσμα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μας έχει συνηθίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε βαρύγδουπες και πομπώδεις τηλεοπτικές και μη εμφανίσεις με στόχο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων.
Προς αποφυγή μιας στείρας αντιπαράθεσης από την μεριά μας τονίζουμε πως κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουμε στηρίξει τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αναφορικά με τις αποφάσεις του σε διάφορα ζητήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την θετική μας στάση ως προς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, τη στράτευση γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.
Όμως κάποιες θέσεις του πραγματικά προκαλούν εξαιρετικά αρνητική εικόνα σε συνδιασμό με το πολιτικό παρελθόν του όταν μιλούσε για «κατοχική κυβέρνηση», «προδότες», «δοσίλογους», «κυβέρνηση Τσολάκογλου» τη στιγμή που ίδιος ψήφισε ένα μνημόνιο δέκα φορές χειρότερο από τα προηγούμενα. Ειδικότερα:
1. H εμφάνιση του Υπουργού Άμυνας……………
2. Στις 22 Αυγούστου 2015 μετά από προπυλακισμό στη Κω φέρεται να είχε αποκαλύψει στοιχεία εργαζομένου της ΕΥΠ.
3. Η απρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά του σε εν ενεργία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπομπή «ΕΝΙΚΟΣ». Συγκεκριμένα ως προς τον κύριο Κώστα Ιατρίδη πρόεδρο Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και τον υπαξιωματικό εν ενεργεία πρόεδρο Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας Ηλία Κολλύρη. Τα τηλεοπτικά αποσπάσματα στο 1.25.00 και 1.29.00.
4. Οι εξαιρετικά τακτικές πτήσεις του Υπουργού με τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων σε σημείο που προκαλούν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με την αγαγκαιότητα εκτέλεσης αυτών.
5. Οι φωτογραφίες του Υπουργού Άμυνας μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ να ψαρεύουν (;) καρχαρίες στα νερά του Σαρωνικού; Σχετικά με τον σκοτωμένο καρχαρία, διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους. Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981
Ο Πάνος Καμμένος δυστυχώς έχει χάσει τη μπάλα και μπερδεύει τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες με τον θεσμικό του ρόλο ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος έγινε μνημονικός μέσα σε μια νύχτα και ψήφισε «ναι σε όλα» όταν αποκαλούσε όλους όσους τα ψήφιζαν ως δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες οφείλει να είναι πολύ πιο προσεκτικός στις δημόσιες αναφορές του. Πόσο μάλλον όταν αυτές σχετίζονται με την Εθνική Ασφάλεια της χώρας που είναι ταγμένος να υπηρετεί. Λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν βλάπτει. Δεν είναι όλα τηλεοπτικό show.