ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Σε τέλεια καταιγίδα η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έπεσε στην τέλεια καταιγίδαΑντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, το Χρηματιστήριο και τις επιχειρήσεις είναι η κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Η διαδικασία ανασύνταξης της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τη μεγαλύτερη ημέρα του πολέμου για την κυβέρνηση, καθώς ηαξιολόγηση βρίσκεται στην τελική ευθεία και το ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό σύεται λόγω μεταναστευτικού και αναπροσαρμογής των σφαιρών επιρροής.
Την ίδια χρονική περίοδο η παγκόσμια αναταραχή στις αγορές και τις τράπεζες γίνεται το τέλειο προπέτασμα καπνού για την ανατροπή του status quo στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, την ……….
απομάκρυνση εν δυνάμει επενδυτών και την εξουδετέρωση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Αντιλαμβανόμενοι ή απλά εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκπτωτοι τραπεζίτες και πάσης φύσεως καιροσκόποι επιχειρούν να καταστήσουν τράπεζες και Χρηματιστήριο πεδίο πολιτικής και επιχειρηματικής αντιπαράθεσης.
Ανακυκλώνοντας σενάρια, φήμες και προκαλώντας παρεμβάσεις μέσω δηλώσεων, διαρροών στα media και επικίνδυνων πολιτικών μεθοδεύσεων,δημιουργούν σκηνικό γενικευμένης αναταραχήςθέτοντας υπό αμφισβήτηση την ευστάθεια των τραπεζών και την αξιοπιστία θεσμικών οργάνων, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν και τα συμφέροντα δεν φαίνεται να συγκλίνουν στη βάση τους, η χρονική περίοδος φαίνεται ότι εξυπηρετεί άριστα ετερόκλητους σχεδιασμούς καθώς η επένδυση στην αστάθεια και την αβεβαιότητα σε περίοδο διεθνούς αναταραχής στις αγορές αποτελεί το ιδανικό προπέτασμα καπνού για την υλοποίηση μεθοδεύσεων σε όλα τα επίπεδα.
Εντοπίζοντας αδύναμους κρίκους στο τραπεζικό σύστημα και επενδύοντας σε στρατηγικές φόβου και πανικού με την παράλληλη επιθετική ρευστοποίηση μετοχών, τη διασπορά φημών και με υψηλών τόνων πολιτικές παρεμβάσεις μια ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών και έκπτωτων τραπεζιτών επιχειρούν να ελέγξουν τις εξελίξεις.
Η ίδια ομάδα συνεπικουρούμενη από ad hoc συνεργάτες επιχείρησε να αξιοποιήσει την έλευση της Ντανιέλ Νουί, της επικεφαλής του SSM, στο πλαίσιο της αρνητικής διεθνούς συγκυρίας για τις τράπεζες. Σενάρια για την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης, λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας διοχετεύθηκαν μέσα από περιφερειακά media.
Την ίδια ώρα main stream (σς συστημικά μέσα) επανάφεραν μετ επιτάσεως σενάρια εκλογών,πολιτικής αστάθειας και οικονομικής αποσάθρωσης, ερμηνεύοντας την πτώση του Χρηματιστηρίου ως φυγή ξένων επενδυτών.
Όλα αυτά μια εβδομάδα μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από την S&P και μερικές μέρες μετά την επιθετική παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι στην Bundesbank για την ανάγκη δημοσιονομικής χαλάρωσης και στροφής στην οικονομική πολιτική προκειμένου να θωρακιστεί η οικονομία της Ευρωζώνης.

sofokleousin