ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αιγινιακός-Πιερικός 3-0 Νίκη στο τοπικό ντέρμπι και κορυφή ο Αιγινιακός!

Ο Αιγινιακός κέρδισε με 3-0 τον Πιερικό στο Αιγίνιο και «πάτησε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, "γκρεμίζοντας" την ΑΕ Καραϊσκάκη απο την 1η θέση.

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι για τις δυο ομάδες με τον Πιερικό όμως να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και να γνωρίζει δίκαια την ήττα από τον πρωτοπόρο πλέον Αιγινιακό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς οδηγοί στο σκορ με τον Ισπανό Ντεβέσα που έκανε στο 8ο΄λεπτό το 1-0 για την ομάδα του.
Το 2-0 δεν άργησε να γίνει αφού η ομάδα του Αιγινίου κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και ένας πρώην ποδοσφαιριστής των μελανόλευκων, ο Καρακατσάνης, διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο πρώτος σκόρερ του 2ου ομίλου Γκούρτσας στο 38΄, καθαρίζοντας επι της ουσίας την αναμέτρηση και μην αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες της Κατερινιώτικης ομάδας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγινιακός προστάτεψε το υπέρ του σκορ ενώ και ο Πιερικός δε διακινδύνεψε ιδιαίτερα στο να δώσει χώρους και να προσπαθήσει να μειώσει γιατί επιθετικά ο αντίπαλος του ήταν κυριολεκτικά φωτιά, έχοντας την καλύτερη επίθεση στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι πρόσεξε περισσότερο τα νώτα του για να λήξει τελικά το παιχνίδι με το σκορ το οποίο διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος.

Τέλος να πούμε ότι εκτός των φιλάθλων της περιοχής του Αιγινίου, κοντά στην ομάδα της Κατερίνης βρέθηκαν και 50-60 φίλοι του Πιερικού.

Οι συνθέσεις στο Αιγίνιο:

Αιγινιακός (Περικλής Αμαντίδης): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Ράτκο (46΄Δήμου), Σαββίδης, Καρακατσάνης (58΄Οικονόμου), Ζούρκος (65΄Αντωνιάδης), Γκούρτσας, Ντίντακ, Πέντα

Πιερικός (Νίκος Ζαλίκας): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρούπης, Ανδρέου, Τροΐρης (46΄Τσιώλης), Κωνσταντίνου, Αποστολίδης, Παναγιωτίδης (46΄Παναγιωτίδης), Καράμπελας, Κώτσιας (70΄Γιαλαμίδης)