ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Κλ@σιμο από Τουσκ στο Ρεντίκολο Τσίπρα..

psuxrolousia-tousk-den-tha-ginei-ektakti-sunodos-korufisΝέα ψυχρολουσία για την ελληνική κυβέρνηση από τις Βρυξέλλες και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς το αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε………….

«πεπεισμένος ότι χρειάζεται πιο πολλή δουλειά από τους υπουργούς Οικονομικών». 
Όπως είπε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλβανού προέδρου στις Βρυξέλλες, «πρέπει να αποφύγουμε νέες αβεβαιότητες γύρω από την Ελλάδα» και ζήτησε να διεξαχθεί άμεσα νέα συνεδρίαση του Εurogroup, «τις επόμενες ημέρες όχι εβδομάδες».


Βερολίνο: Απαιτείται περισσότερη τεχνική συζήτηση πριν το Eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικός στο ενδεχόμενο έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα είναι και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου ότι δε βλέπει το λόγο για κάτι τέτοιο. Τα υπάρχοντα προβλήματα επιλύονται, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, στο πλαίσιο του Eurogroup.
«Φαίνεται ότι υπάρχει η ανάγκη για περισσότερες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο», ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Friedrike von Tiesenhausen.

Ρένγκλιγκ: Δεν υπάρχει πρόοδος για ένα Eurogroup και εκταμίευση δόσης

Aπό την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Διάσωσης Klaus Regling σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, δήλωσε σίγουρος για τη συμμετοχή του ΔΝΤστο ελληνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι οι διαφορές με το Ταμείο μπορούν  να γεφυρωθούν.
Ανέφερε ακόμη ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν κάνει αρκετή πρόοδο ώστε να δικαιολογείται ένα Eurogroup, το οποίο θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης.

Τι λέει το Μαξίμου

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Τουσκ, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:
«Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.
Ο Πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης του Eurogroup. Τέλος, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για αύριο το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων».