ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Επιστολή του Τσίπρα στη Λαγκάρντ στην οποία δεν τολμά να πει λέξη για το χρέος!

tsiprasΤο Τριτο μνημόνιο μας το έφερε για να ελαφρυνθεί το χρέος το οποιο είναι εθνική ανάγκη να μειωθεί.  Όμως  όπως και οι προηγούμενοι  την κρίσιμη στιγμή δεν τολμά ούτε καν να το ζητήσει.
Θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης θέτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρνταμέσως μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaksγια τους διαλόγους Τόμσεν – Βελκουλέσκου.
Στην επιστολή του, ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τον προβληματισμό του για τις σημερινές αποκαλύψεις και εκτιμά ότι η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των δύο πλευρών έχει κλονιστεί.Ζητά δε από την Κριστίν Λαγκάρντ να αποσαφηνίσει εάν «αυτά που αποκαλύπτονται είναι επίσημες θέσεις του Ταμείου».
Ολόκληρη η επιστολή του πρωθυπουργού:……….

«Προς την επικεφαλής του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ
Αγαπητή Κριστίν,
Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι οποίοι διαθέτουν ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το πρώτο θέμα, έχει να κάνει με το εάν η θέση τους αντανακλά την επίσημη θέση του ΔΝΤ. Η χρήση ενός πιστωτικού γεγονότος ως ένα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη είναι πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως την καταλαβαίνουμε.
Το δεύτερο θέμα, έχει να κάνει με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευθεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται καλή τη πίστη, με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές που εκφράζονται σε αυτές τις δημοσιεύσεις.
Ιδιαίτερα, καθώς εμφανίζονται να απειλούν με καθυστέρηση την διαδικασία, πιστεύοντας πως μόνο ένα πιστωτικό γεγονός θα οδηγήσει σε παραχωρήσεις. Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις είναι συχνά δύσκολες, ωστόσο απαιτούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία από όλες τις πλευρές.
Ειλικρινά εύχομαι, ότι η θέση του ΔΝΤ είναι να φτάσουμε σε μια γρήγορη, επιτυχή, και βιώσιμη κατάληξη της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά.
Όπως πάντα, θα χαιρόμουν να μιλήσω μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή γι’ αυτά τα θέματα και είμαι σίγουρος ότι θα συμμεριστείς την ανησυχία μου.
Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας»
Από pap-net