ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ο υπονομευτικός στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%…

Διαβάστε και ανατριχιάστε! Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο του Βαρουφάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Τσίπρας δέχτηκε το εξωφρενικό 3,5 % πρωτογενές πλεόνασμα με το εξής επίστευτο σκεπτικό:
«Ο πρωθυπουργός πρώτη φορά δεσμεύτηκε στον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ την 27η Απριλίου 2015 (ερήμην μου, καθώς γνώριζε ότι δεν θα συμφωνούσα).
Οταν τον ρώτησα γιατί το έκανε, μου απάντησε ότι ………….

η συμφωνία απαιτεί δούναι και λαβείν «Και ποιο είναι το λαβείν μας εν προκειμένω;» ρώτησα. «Θα μας δώσουν κάτι για το χρέος», μου απάντησε.
Τότε του επισήμανα πως το επιχείρημά του θυμίζει ψαρά που προσπαθεί να διώξει επιτιθέμενο καρχαρία, ρίχνοντας αίμα στο νερό: «Δεσμευόμενος», του θύμισα, «σε διαρκές πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% από το 2018 και μετά, είναι σαν να δηλώνεις πως το χρέος είναι βιώσιμο. Τους προκαλείς να μη σου δώσουν ποτέ θεραπευτική αναδιάρθρωσή του!»
Τι να θαυμάσει κανείς; 
Την κρίση του Πρωθυπουργού μας ( που δεν καταλαβαίνει ότι η αποδοχή 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος κάνει την αναδιάρθρωση χρέους αδύνατη);
Τη διαπραγματευτική του μαεστρία; ( Που έδνε τα πάντα στους Ευρωκράτες χωρίς να παίρνει τίποτα);
Την αλλοπρόσαλλη διαπραγματευτική του τακτική; ( όπου αυτό που αρχικά του φάνηκε καλή ιδέα στη συνέχεια το εγκατέλειπε σιωπηρά και χωρίς εξηγήσεις;)
Και αυτός ο άνθρωπος, αντί από ευθιξία και ευαισθησία να παραιτηθεί παραδεχόμενος τα λάθη του, είχε το θράσος να υποστηρίζει, μετά την προδοσία του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» και πως το δίλημμα ήταν » Μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή»! 
Και όχι μόνο αυτό αλλά έδειξε απίστευτη επινοητικότητα συκοφαντώντας με τα τσανάκια του (Φλαμπουράρης, Πάππας και λοιποί) την αριστερή πτέρυγα του κόμματος του ότι παίζει το παιγνίδι του Σόιμπλε!
Και τώρα μένει γαντζωμένος στην Πρωθυπουργική καρέκλα και ετοιμάζεται να πανυγυρίσει για τη «νίκη» που νομίζει ότι θα καταγάγει στη Σύνοδο της 9ης Μαϊου!
Ούτε για φτύσιμο!
Γιατί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και το σάλιο πάει χαμένο!
Λόγιος Ερμής