ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ομιλεί… γερμανικά ο νέος Πανσερραϊκός

sel31-f01-s30
Ολοκληρώθηκε το διήμερο… τουρ στις Σέρρες του κλιμακίου της γερμανικής χρηματοοικονομικής εταιρείας, «DeutscheFussball Invest», που δείχνει ένα βήμα από την επένδυση στον Πανσερραϊκό. Η «Α» συνάντησε τους δυο επικεφαλής του fund, Γιοργκ Τσάιτς και Μάρκο Κοβαλέφσκι, χθες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», πριν «πετάξουν» πίσω στο Αμβούργο.
Του Θεόφιλου Ψυχογιού
Μετά την πρώτη επίσκεψη στο Αμβούργο, με αντιπροσωπεία των Χαλκίδη και Τρέντσιου, η δεύτερη συνεδρία έγινε επί σερραϊκού εδάφους το προηγούμενο διήμερο. Όπως προκύπτει από την πλευρά των Γερμανών, οριστική συμφωνία δεν υπάρχει, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να προκύψει κάποιο σοβαρό εμπόδιο της τελευταίας στιγμής. Η «Α» συναντήθηκε στο αεροδρόμιο με τους Γιοργκ Τσάιτς (διευθύνων σύμβουλος) και Μάρκο Κοβαλέφσκι (αθλητικός διευθυντής) της εταιρείας «Deutsche Fussball Invest» και… διαφώτισαν κάπως την υπόθεση. Μάλιστα, τους… ξαφνιάσαμε ευχάριστα όταν τους παραδώσαμε για να κρατήσουν μια φανέλα των «λιονταριών» για τις ανάγκες της φωτογράφησης, αλλά οι δυο άνδρες αρνήθηκαν ευγενικά: «Όχι ακόμα, αφού δεν έπεσαν υπογραφές, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο».
«ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!»
Αρχικά, ο Γιοργκ Τσάιτς υποστήριξε: «Η πολιτική μας είναι να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, μαζί με κάποιους τωρινούς παράγοντες του Πανσερραϊκού (σ.σ. φαβορί οι Άκης Τρέντσιος, Λευτέρης Ανδρέου και Χρήστος Κοράκης) και νέες προσθήκες σ.σ. πιθανοί Γρηγόρης Παναγιωτίδης και Γιάννης Μυστακίδης .  Τα… γονίδια θα είναι κυρίως ελληνικά! Θέλουμε να προοδεύσει το κλαμπ, να ανέβει επίπεδο, για να βρεθεί εκεί που αξίζει. Έχουμε πλάνο τριετίας, με προορισμό τη Σούπερ Λίγκα. Μας ενδιαφέρει αρχικά η ανάδειξη παικτών, με μεταπωλητική αξία, σε Σούπερ Λίγκα ή εξωτερικό, όπως και η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής. Οι εντυπώσεις στις Σέρρες είναι καλύτερες απ’ ότι περιμέναμε. Βρήκαμε ομάδα-οικογένεια, ευγένεια, καλές εγκαταστάσεις που μπορούν να βελτιωθούν, αλλά και γήπεδο στο κέντρο της πόλης, που γεμίζει εύκολα. Εκτός της Ελλάδας, επενδύουμε αρκετά στην Πορτογαλία, «κυνηγάμε» και άλλους συλλόγους, από Δανία, Τσεχία, Βέλγιο. Θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες με τα άλλα μέλη του fund στο Αμβούργο και περίπου σε δυο εβδομάδες αναμένεται να έχουμε αποφασίσει. Εμείς είμαστε εδώ για τα κεφάλαια, για να «μπουν» λεφτά! Δεν μπορούμε όμως να ανακοινώσουμε κάτι ακόμα, ούτε φυσικά για προπονητή, απλώς μπήκαν οι βάσεις».
«ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ»
Από την πλευρά του, ο Μάρκο Κοβαλέφσκι δήλωσε: «Η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα δεν συνιστά αυτοσκοπό μας, όσο η ανάδειξη και προώθηση νέων παικτών. Να συμβάλλουμε στην πρόοδο και την εξέλιξη της καριέρας τους, να τους «φτιάξουμε» σε σωστό ποδοσφαιρικά περιβάλλον και να τους… απογειώσουμε στην «αγορά». Προσωπικά, κινούμαι αρκετά στην Αφρική, ειδικά στη Νιγηρία υπάρχει δίκτυο, όπως και σε Σενεγάλη, Γκάνα και Ακτή Ελεφαντοστού. Χώρες με ποδοσφαιρική παράδοση και ευκαιρίες. Παίκτες που… διψούν για το ευρωπαϊκό όνειρο».