ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πενθεί η Έλενα Ράπτη


987650 250x180 Πενθεί η Έλενα ΡάπτηΣυντετριμμένη είναι η βουλευτής Έλενα Ράπτη από τον ξαφνικό χαμό της αγαπημένης της θείας και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φανή Παρτσαφυλλίδου η οποία έφυγε σήμερα το μεσημέρι ξαφνικά από τη ζωή.
Η Φανή Παρτσαφυλλίδου ήταν επιλαχούσα βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές του 1990 και στη συνέχεια βουλευτής Α περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ, πετυχαίνοντας την επανεμφάνιση γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά από 40 χρόνια. Επί 8 χρόνια ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Παρασκευή από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Πηγή: thousandnews

Στον ανακριτή τη Δευτέρα ο πατέρας που βίαζε τις κόρες του


3C0EAD448E57D60A7C61C64B386D6482 250x180 Στον ανακριτή τη Δευτέρα ο πατέρας που βίαζε τις κόρες τουΕνώπιον του ανακριτή θα βρεθεί τη Δευτέρα ο 54χρονος πατέρας που το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη στον Κουρνά Αποκορώνου με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο του κόρες 11 και 16 ετών , ενώ ξυλοκοπούσε και τον 20χρονο γιό του.
Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο 54χρονος απο την Αλβανία κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ενώ νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ενδοοικογενειακής βίας.
Στις δύο του κόρες αλλά και στον γιο του παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.
Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια, όταν η 16χρονη κόρη του, μην αντέχοντας άλλο το δράμα που ζούσε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, το συζήτησε με συμμαθήτριές της. Αυτές την παρακίνησαν να απευθυνθεί στις αρχές, όπως και έγινε.
Η κοπέλα εμφανώς σοκαρισμένη περιέγραψε στους αστυνομικούς πως ο ίδιος ο πατέρας της ασελγούσε συστηματικά στην ίδια αλλά και στην 11χρονη αδελφή της.
Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι ο 54χρονος έδερνε και τον 20χρονο γιό του, πολλές φορές μπροστά στα μάτια και της 49χρονης μητέρας των παιδιών.

Επιασε ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ να αντιγράφει και την απέλυσαν!


Αποκλειστικά στο troktiko.eu από την εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ»

Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ να αντιγράφει!

1 11 Επιασε ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ να αντιγράφει και την απέλυσαν!

Αυτή την Κυριακή διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στην εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» .

Διαδώστε το….

Εσείς πίνετε το νερό σας με λίγο λεμόνι; Κάντε το


Είναι γεγονός ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, στον οργανισμό είναι πάρα πολλές. Καθαρίζει και μας γεμίζει με δύναμη και ευεξία.
Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν πως πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα και όλα θα λειτουργούν καλύτερα μέσα στο σώμα μας. Τι θα συμβεί όμως εάν σε αυτά τα ποτήρια νερό, προσθέταμε και κάποιες σταγόνες λεμόνι; Θα εκπλαγείτε...


Τα οφέλη για την υγεία και γενικότερα στον οργανισμό μας, όταν πίνουμε νερό να προσθέτουμε και λίγες σταγόνες (ή και περισσότερες σταγόνες) λεμόνι, είναι πολλά και ανεβάζουν το επίπεδο της υγείας μας, ενώ βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία πολλών οργάνων.
Όταν πίνουμε νερό με λίγο λεμονάκι μέσα τότε καθαρίζουμε καλύτερα τον οργανισμό μας αφού το λεμόνι λειτουργεί σαν “αντι- σκορβουτικό”, και ένας καθαρός οργανισμός μπορεί να καταπολεμήσει ευκολότερα τις ασθένειες.
Επίσης οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού απομακρύνουν τα παθογόνα βακτήρια και αποτρέπουν την αποσύνθεση των ιστών. Όταν για παράδειγμα πονάει ο λαιμός μας οι γαργάρες με νερό και λεμόνι είναι ανακουφιστικές.
Αν έχουμε φάει πολύ και νιώθουμε το στομάχι μας βαρύ, τότε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, θα μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα δυσπεψίας. Το νερό με λεμόνι διαθέτει αλκαλοποιητική επίδραση, και έτσι τα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε όξινα περιβάλλοντα δεν μπορούν να αναπυχθούν. Μακροπρόθεσμα βοηθάει και στην απώλεια βάρους.
Το νερό με το λεμόνι επίσης τονώνει την λειτουργία του ήπατος και ταυτόχρονα ελέγχει την υπερβολική χρήση χολής. Ενισχύει τα ηπατικά ένζυμα και ρυθμίζει τα επίπεδα οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ.
Το νερό με λεμόνι καθαρίζει το αίμα καλύτερα από το σκέτο νερό ενώ καθιστά ευκολότερη και την διαδικασία της αναπνοής. Ταυτόχρονα ρίχνει την πίεση.
Στις έγκυες γυναίκες που πίνουν νερό με λεμόνι έχει παρατηρηθεί ότι τα οστά του μωρού που θα γεννήσουν, έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα και είναι και πιο εύκαμπτα και πιο δυνατά.

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη: Έπεσε απο τον δεύτερο όροφο Νοσοκομείου!


9f7cfe3ec93dea1a093e85a98a87dec2 L 250x180 Ευδοκία Ρουμελιώτη: Έπεσε απο τον δεύτερο όροφο Νοσοκομείου!Aπίστευτο ατύχημα είχε η Ευδοκία Ρουμελιώτη! Η ηθοποιός ενώ πέρασε ένα όμορφο διήμερο με τον σύζυγο της στην Αράχοβα-και χαμογέλασε λίγο, καθώς  ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον  χαμό της μητέρα της- έπεσε απο τον δεύτερο όροφο στο κενό ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήγε στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί τον αδερφό της Γιώργο, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Η ηθοποιός κάποια  στιγμή στραβοπάτησε και έπεσε από το μπαλκόνι. Ευτυχώς το ύψος δεν ήταν μεγάλο.
Η ηθοποιός ήταν τυχερή μέσα στην ατυχία της καθώς βρισκόταν στο νοσοκομείο και της παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.  Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Πηγή:Nassosblog

6 beauty tips για σένα που φοράς φακούς επαφής!


Είναι σίγουρα από τα πιο βολικά πράγματα που έχουν εφευρεθεί! Αλλά χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή όταν κάνεις... το μακιγιάζ σου ώστε να διατηρήσεις την υγεία των ματιών σου!
Να κάποια μικρά tips με τα οποία θα είσαι πάντα όμορφη με τους φακούς σου και θα αποφύγεις τυχόν προβλήματα.

1. Κράτησέ τους καθαρούς
Πάντα να πλένεις τα χέρια σου πριν φορέσεις τους φακούς σου. Τυχόν υπολείμματα από κρέμες ή λόσιον μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια σου!
2. Φόρεσέ τους πριν κάνεις το μακιγιάζ σου
Έτσι θα είναι πολύ πιο έυκολο να τους κρατήσεις καθαρούς. Επίσης είναι καλό να τους βγάζεις πρώτα πριν ξεβαφτείς, πάντα πολύ προσεκτικά!
3. Δώσε προσοχή στα προιόντα που χρησιμοποιείς
Όσες φοράνε φακούς πρέπει να δίνουν μια μεγαλύτερη προσοχή στα προιόντα που επιλέγουν. Προτίμησε υποαλλεργικά καλλυντικά και προιόντα που αναγράφουν στην ετικέτα τους το χαρακτηρισμό oil-free.
4. Μην βάζεις μολύβι στο εσωτερικό του ματιού
Ίσως αυτό να μην σ’αρέσει αλλά το μολύβι στο εσωτερικό του ματιού μπορεί να φράξει τους δακρυγόνους αδένες και να προκληθεί ξηροδερμία, θολούρα και ακόμα χειρότερα μόλυνση!
5. Προσοχή με τη πούδρα
Και με οποιδήποτε καλλυντικό είναι σε σκόνη! Χρησιμοποίησε προιόντα σε κόμπακτ μορφή ή κράτα τα μάτια σου κλειστά όταν τα εφαρμόζεις. Στη περίπτωση των σκιών για τα μάτια καλύτερα είναι να βρέχεις λίγο το πινελάκι πρώτα.
6. Η μάσκαρα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση
Αυτό σημαίνει πως αν έχει κόμπους ή νιφάδες μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο εσωτερικό του ματιού σου! Και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις!
faysbook

Η αγγελία της χρονιάς από αλλοδαπό!!!


Πρόκειται για μια αφίσα κολλημένη σε τοίχο στα πέριξ της Ομόνοιας που κάποιος άγνωστος αναζητά δουλειά σε κάπως περίεργα ελληνικά και μάλιστα κάνει και μασάζ…
Δελεαστικό δεν μπορούμε να πούμε…
2 5 Η αγγελία της χρονιάς από αλλοδαπό!!!

Δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα προσθέτουν δύο χρόνια στη ζωή


Η συστηματική κατανάλωση ψαριών μπορεί να προσθέσει τουλάχιστον δύο χρόνια στη ζωή μας, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα, εγκεφαλικό και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον...

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως οι εθελοντές τους με τα υψηλότερα επίπεδα ωμέα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα διέτρεχαν κατά 25% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ένα είδος ωφέλιμων λιπαρών, που έχει βρεθεί ότι προστατεύουν από την καρδιοπάθεια. Η παρούσα μελέτη έδειξε πως τα λίπη αυτά μειώνουν κατά 33% τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και κατά 27% τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις καρδιαγγειακές αιτίες.
Οι καλύτερες φυσικές πηγές τους είναι τα «παχιά» (λιπαρά) ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, η ρέγγα και ο τόνος, καθώς και τα ιχθυέλαια. Ωστόσο, υπάρχουν και τρόφιμα εμπλουτισμένα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Η μελέτη των αμερικανών επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι τρώνε τα περισσότερα ψάρια, ζουν κατά μέσον όρο 2,2 χρόνια περισσότερο απ’ ό,τι όσοι τρώνε τα λιγότερα.
«Αν και η κατανάλωση ψαριών θεωρείται εδώ και δεκαετίες αναπόσπαστο τμήμα μιας υγιεινής διατροφής, λιγοστές μελέτες έχουν εξετάσει την συσχέτιση των επιπέδων των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα με τη θνησιμότητα σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντάριους Μοτζαφαριάν, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας της Σχολής Δημοσίας Υγείας του Χάρβαρντ.
«Τα ευρήματά μας τεκμηριώνουν τη σημασία που έχουν για την καρδιαγγειακή υγεία τα επαρκή επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα και υποδηλώνουν ότι τα επίπεδα αυτά μπορεί στην πραγματικότητα να παρατείνουν την ζωή».
Παρότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στα παιδιά και την καρδιαγγειακή υγεία σε μικρούς και μεγάλους, μελέτες έχουν δείξει ότι εννέα στα δέκα παιδιά και δύο στους τρεις ενήλικες δεν τρώνε αρκετά ψάρια.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία 16 ετών από περίπου 2.700 Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω κατά την έναρξη της μελέτης.
Οι εθελοντές ήταν γενικώς υγιείς όταν δήλωσαν συμμετοχή στη μελέτη, ενώ υποβλήθηκαν σε διάφορες εξετάσεις και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό τους. Έδιναν επίσης δείγματα αίματος για να μετρώνται τα επίπεδα τριών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων (λέγονται DHA, EPAκαι DPA).
Οι ερευνητές κατέγραψαν τα ποσοστά και τις αιτίες θανάτου μεταξύ τους έως την ολοκλήρωση της μελέτης και, αφού έλαβαν υπ’ όψιν όλους τους άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καρδιαγγειακή υγεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα προστατευτικά.
Το DHA σχετίσθηκε ιδιαίτερα ισχυρά με τη μείωση του κινδύνου θανάτου από στεφανιαία νόσο: τον μείωνε κατά 40%. Επιπλέον, μείωνε κατά 45% τον κίνδυνο θανάτου από διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, όπως η κολπική μαρμαρυγή.
Το DPA σχετίσθηκε ισχυρότερα με τη μείωση του κινδύνου θανάτου από εγκεφαλικό, ενώ το EPA με μείωση του κινδύνου μη θανατηφόρου εμφράγματος.
Συνολικά, οι εθελοντές που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες ψαριού την εβδομάδα (κάθε μερίδα είναι περίπου 140 γραμμάρια) διέτρεχαν κατά 27% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια.

Πίνεις αναψυκτικά; Δες τι παθαίνεις από τα πολλά αναψυκτικά!


Η κατανάλωση ενός ή περισσότερων αναψυκτικών με ζάχαρη κάθε μέρα αυξάνει τον κίνδυνο για...
εμφάνιση διαβήτη στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Κάθε αναψυκτικό παραπάνω που πίνει κάποιος μέσα στην ημέρα, αυξάνει ανάλογα ο σχετικός κίνδυνος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Ντόρα Ρομαγκουέρα του Imperial College του Λονδίνου, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 350.000 ατόμων σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Η μελέτη έδειξε ότι για κάθε έξτρα 340 ml καθημερινής κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη (δηλαδή περίπου όσο ένα αναψυκτικό), ο κίνδυνος για διαβήτη αυξάνεται κατά 22% σε σχέση με όσους πίνουν μόνο ένα αναψυκτικό το μήνα ή λιγότερο. Η κατανάλωση φρουτοχυμών δεν φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

«Με δεδομένη την αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη στην Ευρώπη, θα πρέπει να δοθούν στον πληθυσμό σαφή μηνύματα για τις ανθυγιεινές συνέπειες αυτών των ποτών», δήλωσε η υπεύθυνη της έρευνας.

Η ευρωπαϊκή μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει παρόμοια ευρήματα από προηγούμενες έρευνες στις ΗΠΑ, που έχουν συμπεράνει ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη συνδέονται με αύξηση του σωματικού βάρους και με καταστάσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2. Η συγκεκριμένη χρόνια πάθηση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πλήττει πάνω από 310 εκατ. άτομα παγκοσμίως.

«Το συμπέρασμα είναι ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη δεν κάνουν καλό. Δεν έχουν θρεπτική αξία και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η καθημερινή κατανάλωσή τους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2», δήλωσε ο Πάτρικ Γουλφ από το University College του Λονδίνου.

«Από μόνα τους, τα αναψυκτικά με ζάχαρη αποτελούν μόνο ένα μέρος της όλης εικόνας, έναν μόνο από τους δυνητικούς παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2. Από τη στιγμή όμως που κανείς μπορεί εύκολα να εξαλείψει αυτόν τον παράγοντα, προτιμώντας αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη ή, ακόμα καλύτερα, βγάζοντάς τα τελείως από τη διατροφή του, έχει πράγματι νόημα να το κάνει», πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο δρ Μάθιους Χομπς, επικεφαλής ερευνών της βρετανικής οργάνωσης για το διαβήτη Diabetes UK, σχολιάζοντας τη νέα έρευνα, ανέφερε πως αν και ο αυξημένος κίνδυνος λόγω των αναψυκτικών δεν φαίνεται να προκαλείται μόνο επειδή αυτά έχουν περισσότερες θερμίδες και άρα αυξάνουν το σωματικό βάρος, «δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόδειξη πως τα αναψυκτικά με ζάχαρη αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 για κάποιον άλλο λόγο πέρα από την αύξηση του βάρους που επιφέρουν».

Η Συνταγή της Ημέρας!


Ταλιατέλες με σπαράγγια, παρμεζάνα και τραγανή πανσέτα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 μάτσο σπαράγγια
12 λεπτές φέτες πανσέτα, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
500γρ. ταλιατέλες ή άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας
40γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το σκληρό μέρος των κοτσανιών των σπαραγγιών το πετάμε και κρατούμε το τρυφερό μέρος.

Κόβουμε τις μύτες των σπαραγγιών που είναι το πιο τρυφερό μέρος (περίπου 4 εκ.)και τοα κρατάμε στην άκρη και το υπόλοιπο μέρος το ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο μέρος των σπαραγγιών σε λίγο ελαιόλαδο με την πανσέτα.

Όταν τα σπαράγγια μαλακώσουν κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια στο τηγάνι.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέτουμε τις μύτες των σπαραγγιών που κρατήσαμε από προηγουμένως στα τελευταία 2 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό του μαγειρέματος.

Βάζουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα σπαράγγια και την πανσέτα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τη μισή παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.

Εάν τα ζυμαρικά μας είναι πολύ στεγνά προσθέτουμε λίγο από το νερό του μαγειρέματος που κρατήσαμε .

Σερβίρουμε το φαγητό μας πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!