ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Σοκ: Έγκυος ήπιε ξύδι για να αποβάλλει και πέθανε

hpie-xudi-kai-pethane-570
Έγκυος που δεν ήθελε το παιδί της διάβασε στο διαδίκτυο πως μπορεί να αποβάλλει πίνοντας ξύδι και έτσι αποφάσισε να το κάνει αλλά τελικά πέθανε και αυτή.
Η 38χρονη Κάθριν Φιούρεϊ είχε ήδη πέντε παιδιά και έμεινε ξανά έγκυος. Η γυναίκα δεν ήθελε το μωρό και αποφάσισε να βρει τρόπους για να αποβάλλει. Η ίδια διάβασε στο διαδίκτυο ότι αν πιει ξύδι μπορεί να διακόψει την εγκυμοσύνη.
Τελικά αποφάσισε και το έκανε. Η 38χρονη ήπιε μια κανάτα συμπυκνωμένο ξύδι και πέθανε. Ο ιατροδικαστής Νίγκελ Μίαντοους ανέφερε ότι ο θάνατος της ήταν αναπόφευκτος μετά και από την απόφαση της να πιει το ξύδι.
Αρχικά η αστυνομία νόμιζε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία και κατηγόρησε την σύντροφο του αδερφού της 38χρονης η οποία έδωσε το ξύδι. Η γυναίκα συνελήφθη και μετά από επτά μήνες γιατί βοήθησε την γυναίκα να φτιάξει το φονικό κοκτέιλ.
Τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες καθώς αποδείχτηκε ότι είχε μαθησιακές δυσκολίες και δεν μπορούσε να κατανοήσει τις πληροφορίες που διάβασε στο ίντερνετ.

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε Έλληνας δημοσιογράφος στην Κριμαία

camera-aima-570
Ομάδα ενόπλων επιτέθηκε και τραυμάτισε δημοσιογράφους στην Κριμαία ενώ μεταξύ τους βρισκόταν και ένας Έλληνας.
Το περιστατικό συνέβη εχθές έξω από τα γραφεία του Associated Press στην Κριμαία όταν μία ομάδα δημοσιογράφων δέχτηκε επίθεση. Μεταξύ τους βρισκόταν και ο ανταποκριτής της εφημερίδας «Καθημερινή», Κώστας Ονισένκο.
Η φωτογραφία του τραυματισμένου δημοσιογράφου ανέβηκε σε λογαριασμό του Twitter (the_tsin), και απεικονίζει τον Ονισένκο τραυματισμένο. Ο Κώστας Ονισένκο έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη, έχει αρκετούς μώλωπες ενώ οι ένοπλοι του πήραν χρήματα, εξοπλισμό και τα χαρτιά του.
Ο ίδιος έσπευσε να ενημερώσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση.

Mάθε να φτιάχνεις κανά αβγό!


Mάθε να φτιάχνεις κανά αβγό!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΓΚΑ
Η θέση του αυγού στην αντρική κουζινική δοξασία είναι φυσιολογική γιατί, πέρα από τους συμβολισμούς του (αναγέννηση, «καρπερότητα», έως και αθανασία), το αυγό είναι εύκολο στην προετοιμασία του, περιέχει πολλή πρωτεΐνη και είναι η δυτικοφερμένη και πανταχού παρούσα βάση του πρωινού, που για τους περισσότερους άντρες είναι η απόλυτη στομαχική φαντασίωση -αν και ποτέ δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον καφέ και το τσιγάρο.
Οι κανόνες είναι απλοί:
Για βραστό αυγό που θέλουμε να είναι σφιχτό, βάζουμε τα αυγά σε σκεύος που δεν είναι μεγάλο σε σχέση με τα αυγά, φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και αμέσως βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε μέσα τα αυγά για 15 με 16 λεπτά. Προσοχή, όμως, τα πολύ φρέσκα αυγά, όταν είναι σφιχτά, δεν καθαρίζονται εύκολα.
Για αυγά scrambled, λιώνουμε στο τηγάνι λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 3 αυγά. Τα ανακατεύουμε σχεδόν αμέσως με πλαστική κουτάλα από τις άκρες του τηγανιού προς το κέντρο μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Αλατοπιπερώνουμε και είναι έτοιμα.
Τέλος, για αυγά ποσέ -ο φόβος και τρόμος των πάντων- το ζήτημα είναι απλό: Σπάμε ένα αυγό μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1/3 κουτ. γλυκού βούτυρο. Σηκώνουμε τις άκρες της μεμβράνης έτσι ώστε να έχουμε το αυγό εγκλωβισμένο στο κέντρο και δένουμε τις άκρες κόμπο. Ζεσταίνουμε νερό σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε τη μεμβράνη με το αυγό μέσα στο νερό. Μόλις αρχίσει να δένει, το βγάζουμε και κόβουμε με ψαλίδι τη βάση του κόμπου. Προσεκτικά, μεταφέρουμε το ποσέ αυγό στο πιάτο.
Οσο για την ομελέτα...
Πώς γίνεται μια ομελέτα
  • Ζεσταίνουμε 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο σε τηγάνι περιστρέφοντάς το ώστε τα λιπαρά να απλωθούν σε όλα τα σημεία του. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι σε μεγάλο μπολ 2 αυγά, 1 ασπράδι, 1 κουτ. σούπας γάλα, 1 κουτ. σούπας ανθρακούχο νερό και αλατοπίπερο και τα ψήνουμε στο τηγάνι για 15 δευτερόλεπτα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε στη μισή ομελέτα τη γέμιση (αν χρησιμοποιούμε) και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, όπου την ψήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν και να φουσκώσουν τα αυγά.
  • Γλιστράμε την ομελέτα σε πιάτο, τη διπλώνουμε και τη σερβίρουμε αμέσως.
ΣΗΜEIΩΣΗ
Για να χτυπήσουμε τα αυγά μιας ομελέτας, το καλύτερο εργαλείο είναι ένα απλό πιρούνι. - Τα αυγά για την ομελέτα δεν χρειάζονται πολύ χτύπημα. Διαφορετικά, εισάγουμε πολύ αέρα και η ομελέτα θυμίζει σφουγγάρι. - Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε στη γέμισή της υλικά που χρειάζονται σοτάρισμα (κρεμμύδια, λουκάνικα κ.λπ.), αρχίζουμε από αυτά και μετά προχωρούμε στην παρασκευή της ομελέτας.
Ομελέτα με κεμπάπ και γιαούρτι
Yλικά για 1 άτομο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κεμπάπ έτοιμο από το σουπερμάρκετ κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4  κρεμμυδιού κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το κεμπάπ στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το γλυκό πιπέρι, την ντομάτα και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και τα ασπράδια με το γάλα και το ανθρακούχο νερό για 5 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι φούρνου και ρίχνουμε τα αυγά. Γυρνάμε προς όλες τις πλευρές για να απλωθεί παντού το αυγό και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τη γέμιση με το κεμπάπ στη μισή πλευρά και φουρνίζουμε. Ψήνουμε την ομελέτα για 3 λεπτά, τη βγάζουμε από το φούρνο, τη γλιστράμε προσεκτικά στο πιάτο και σερβίρουμε.

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο – Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κώστας Φιλιππίδης!

kostas-filipidhs-570
Σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό στίβο σημειώθηκε απόψε με τον Κώστα Φιλιππίδη να γράφει ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής απογειώθηκε στα 5,80 μ. καταφέρνοντας να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Σόποτ της Πολωνίας.
Αυτή είναι η πρώτη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για τον Κώστα Φιλιππίδη μετά από μία τετραετία αδιάλειπτης παρουσίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέφερε με την προσπάθεια του να χαρίσει Ελλάδα το 5ο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε κλειστό στίβο.
Ο Έλληνας άλτης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5μέτρα και 40 εκατοστά, τα 5μ και 55εκ, τα 5μ και 65 εκ και τα 5,75.
Η τελική κατάταξη:
  1. Κώστας Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,80
  2. Μάλτε Μορ (Γερμανία) 5,80
  3. Γιαν Κούντλιτσκα (Τσεχία) 5,80
  4. Τιάγκο Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 5,75
  5. Τσανγκρούι Σούε (Κίνα) 5,75
  6. Ρόμπερτ Σομπέρα (Πολωνία) 5,65
  7. Αουγκούστο ντε Ολιβέιρα (Βραζιλία) 5,65
  8. Λιουκ Κατς (Μεγ.Βρετανία) 5,65
  9. Γιαντσένγκ Γιανγκ (Κίνα) 5,55
  10. Ζερόμ Κλαβιέρ (Γαλλία) 5,55
  11. Κέβιν Μεναλντό (Γαλλία) 5,55
  12. Πάβελ Βοϊτσιεχόφσκι (Πολωνία) 5,40

Β΄ ΕΠΣ Πιερίας: Αποτελέσματα 25ης-Βαθμολογία-Επόμενη 26η αγωνιστική

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  5-2

ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ- ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ 0-5

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 0-2

ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  3-0

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ- ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ  1-0

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ- ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  10-0

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ- ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  0-3 Α.Α.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ -ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  1-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΠΥ∆ΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  69
2 ∆ΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  57
………………………………
3 ∆ΙΟΣΚΟΥΡΟΙ  57
4 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ  52
5 Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ  52
6 Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ     45
…………………………………..
7 ∆ΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ  43
8 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ  41
9 ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ  35
10 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  32
11 ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙ∆ΙΟΥ  31
12 ∆ΙΑΣ ∆ΙΟΥ  19
13 ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΑ  14
…………………………………………...
14 ΑΚΑ∆ΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    12
15 ∆ΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ  8
16 ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ  6

*Ο Μακεδονικός Ν. Εφέσσου, έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Συνεπώς κάθε ομάδα που βάση προγράμματος αγωνίζεται μαζί του, παίρνει άνευ αγώνα τους βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ 26Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 ΤΑΥΡΟΣ ΕΛΑΦΟΥ- Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ
 ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
 ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΣΟΥ
 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2006 -ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ
 ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΒΟΡΩΝΟΥ
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΔΟΞΑ 10 ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ
 ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ -ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
 ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ- ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

TΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ


   ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΦΟΥΧΤΕΛ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ 


            
   Στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης, συμμετείχε από 5 έως 9 Μαρτίου το Φεστιβάλ Ολύμπου, με τον  πρόεδρο του, κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο. 






Ονειρα στην άμμο


Οι Water Villas του Six Senses Laamu είναι θεμελιωμένες στo κρυστάλλινο lagoon.
Οι Water Villas του Six Senses Laamu είναι θεμελιωμένες στo κρυστάλλινο lagoon.
Από τη Μάρθα Κορινθίου
Οι Μαλδίβες είναι ένας ονειρεμένος προορισμός γιατί συνδυάζει ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με φυσική ομορφιά. Προσφέρει στον ταξιδιώτη μια αίσθηση περιπέτειας, αλλά και ιδιωτικότητας. Βιώνεις μια εμπειρία σαν αυτήν του Ροβινσώνα Κρούσου, σε ένα μικρό νησί στη μέση του Ινδικού Ωκεανού», δηλώνει η Lora Hoare.
Είναι οι Μαλδίβες οικογενειακός προορισμός ή προσελκύουν μόνο ζευγάρια;
Είναι προορισμός για όλους. Το concept και οι υπηρεσίες του κάθε resort είναι εκείνα που θα καθορίσουν το είδος του πελάτη που θα τα επιλέξει. Είναι πολύ αγαπημένος προορισμός για ρομαντικές αποδράσεις -ωστόσο, το ιδιαίτερα ασφαλές περιβάλλον τους για παιδιά τις καθιστά κατάλληλές και για οικογενειακό ταξίδι. Αποτελούν επίσης κορυφαίο προορισμό για καταδυτικό τουρισμό, αφού ο υποθαλάσσιος κόσμος και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι των νησιών είναι συναρπαστικοι.
Oι Beach Villas είναι «κρυμμένες» στην πυκνή βλάστηση. Tα φυσικά υλικά κυριαρχούν στους χώρους φιλοξενίας
Oι Beach Villas είναι «κρυμμένες» στην πυκνή βλάστηση. Tα φυσικά υλικά κυριαρχούν στους χώρους φιλοξενίας
Τι είναι μεγαλύτερης βαρύτητας σε ένα ξενοδοχείο, η τοποθεσία ή το σέρβις;
Πιστεύω ότι χρειάζονται και τα δύο. Στo Six Senses Laamu, είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε αυτό το μαγευτικό περιβάλλον. Η ταξιδιωτική εμπειρία εδώ ξεκινά με την πρώτη επαφή και εκτείνεται έως και πολύ αργότερα από την αναχώρηση.
Πώς είναι να εργάζεστε τόσο μακριά από την πατρίδα σας, σε ένα εξωτικό νησάκι;
Η Lora Hoare, PR & Social Media Executive του resort
Η Lora Hoare, PR & Social Media Executive του resort
Από πολύ μικρή ηλικία είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω ανά τον κόσμο και ακόμη αναζητώ νέες προκλήσεις. Μου αρέσει να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, να αποκτώ εμπειρία πάνω στον τρόπο ζωής τους. Πριν κάνω αυτό το βήμα, το σκέφτηκα πολύ καλά. Είχα προετοιμάσει τον εαυτό μου ότι η θέση που αναλαμβάνω συνεπάγεται να είμαι μακριά από τους φίλους και την οικογένειά μου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάντως, το να εργάζεσαι στις Μαλδίβες και στο Six Senses Laamu αποτελεί συνολικά τρόπο ζωής. Η προσαρμογή σε πιο απλούς και πιο αργούς ρυθμούς είναι πολύ ευκολότερη απ' όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτό ήταν, ασφαλώς, ευχάριστη έκπληξη.
Τι σας λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;
Η δυνατότητα να βγαίνω με τους φίλους μου για μεζέδες και να ξεχαστούμε στην κουβέντα...
Περιγράψτε μας τη φιλοσοφία της Six Senses.
Στη Six Senses, δεν θεωρούμε ότι ένα resort είναι απλώς ένα εμπόρευμα, κάτι το οποίο κτίζεις και απλώς περιμένεις να γεμίσει με κόσμο. Είμαστε διορατικοί και πλήρως συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τις ανάγκες της αγοράς μας. Δεν περιμένουμε τη ζήτηση -πολλές φορές τη δημιουργούμε μέσω καινοτόμων ιδεών. Δίνουμε εξαιρετική σημασία στην υψηλού επιπέδου δημιουργική ανάπτυξη του concept μας, με ευαισθησία στην κάθε τοπική κοινωνία, ενσωματώνοντας τα τοπικά πολιτιστικα, πολιτισμικά και δομικά στοιχεία. Πίσω από καθε λεπτομέρεια υπάρχει πολλή σκέψη και ανάλυση -από τα amenities μέχρι το σέρβις. Συνεχώς εξελίσσουμε και επαναπροσδιορίζουμε την αντίληψή μας περί φιλοξενίας και αναψυχής, επανεξετάζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, καινοτομούμε και δημιοργούμε νέα trends στην αγορά. Ετσι, δημιουργούμε το κατάλληλο προϊόν για όλα μας τα projects.
Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας τα αγαπημένα σας από το Six Senses Laamu...
Ολοι μας εδώ στοχεύουμε στη δημιουργία μιας «wow» εμπειρίας για τους πελάτες μας. Εμπειρία που ξεκινά και ολοκληρώνεται στο arrival jetty, το αγαπημένο μου σημείο πάνω στο νησί. Οταν φτάνουν οι φιλοξενούμενοι, αν και κουρασμένοι από το μακρινό ταξίδι, βλέπουμε την προσμονή και τον ενθουσιασμό τους που βρίσκονται εδώ. Τους καλωσορίζουμε θερμά, τον καθέναν ξεχωριστά, κι έτσι αμέσως αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Επίσης, λατρεύω το concept «catch of the day». Οι ψαράδες από τα γύρω νησιά μάς φέρνουν φρέσκο ψάρι καθημερινά. Οι σεφ μας τα επιλέγουν και στη συνέχεια τα μαγειρεύουν με φρέσκα, ντόπια υλικά. Ετσι, απολαμβάνουμε ό,τι μας δίνει η θάλασσα και κανένα γεύμα δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο.
  • Διάκριση
    To 2013, το Six Senses Laamu ψηφίστηκε ως ένα από τα Top 25 Luxury Hotels στις Μαλδίβες από το Tripadvisor Traveller's Choice. Επίσης, διακρίθηκε στα 2013 World Luxury Spa Awards (Best Luxury Emerging Spa, Destination Spa, Resort Spa) και συμπεριλήφθηκε στην 2012 Ηοt List του περιοδικού Conde Nast Traveler.www.sixsenses.com

Premium απόλαυση!


Premium απόλαυση!
Από την Ντένη Καλλιβωκά
Το Hendrick's το ανακάλυψα πριν από μία δεκαετία, σε ένα υπόγειο μπαρ στο Εδιμβούργο. Χωρίς να γνωρίζω ότι βρισκόμουν στο καλύτερο gin bar στη Βρετανία, δοκίμασα ένα Hendrick's Tea Time Martini σε κολονάτο ποτήρι του τσαγιού με μαρμελάδα από ροδοπέταλα, χυμό λεμονιού και δυόσμο ?και ερωτεύτηκα! Τη γεύση του, τα αρώματα αλλά και τις φαντασιώσεις που δημιουργεί!
Το Hendrick's δεν περνά ποτέ απαρατήρητο. Δεν είναι ένα συνηθισμένο premium τζιν. Είναι διαφορετικό, απίθανα εκκεντρικό, και τέτοιο είναι και όλο το lifestyle του. Η μαύρη φιάλη, που μοιάζει με εκείνες όπου φυλάσσονταν τα φαρμακευτικά σκευάσματα αιώνες πριν... Και μετά έρχονται όλες οι σουρεαλιστικές εικόνες που το περιτριγυρίζουν: Ημίγυμνες βικτοριανού τύπου γυναίκες με ποτήρια μαρτίνι, ιππότες, μονόκλ, ζυγαριές, τριαντάφυλλα και, φυσικά, αγγούρια! Αλλά και οι τρόποι επικοινωνίας. Δεν έχουμε εδώ τις κλασικές ενέργειες που κάνουν τα περισσότερα ποτά, αλλά χορηγίες αγώνων κροκέ το καλοκαίρι και στυλάτους αγώνες ξιφασκίας το χειμώνα.
Αλλά, ακόμη και όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να θεωρηθούν διαφημιστικά αν όντως η διαδικασία παραγωγής του Hendrick's δεν ήταν τελείως διαφορετική από οποιουδήποτε άλλου τζιν, όπως ανακάλυψα έπειτα από μια επίσκεψη στο αποστακτήριό του, στο Girvan, στη Σκοτία. Αποστάζεται και εμφιαλώνεται χρησιμοποιώντας το καλύτερης ποιότητας απόσταγμα σιτηρών και 11 διαφορετικά βότανα. Τριαντάφυλλα Βουλγαρίας και φρέσκο αγγούρι Ολλανδίας συμπληρώνουν αυτήν την πολυποίκιλη συλλογή συστατικών.
Παρασκευάζεται χειρωνακτικά σε μικρές παρτίδες και ενώ τυπικά στη βιομηχανία της απόσταξης μία παρτίδα 1.000 λίτρων θεωρείται συγκριτικά μικρή, το Hendrick's παράγεται σε παρτίδες των 450 μόλις λίτρων. O τρόπος παρασκευής του είναι εξίσου ασυνήθιστος. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται 2 αποστακτήρες, ο Carter-Head, ένας από τους ελάχιστους στον κόσμο, και ο Βennet, ένας από τους παλιότερους που υπάρχουν. Τα αποστάγματα από τους δύο αποστακτήρες αναμειγνύονται και στη συνέχεια προστίθενται φυσικό λάδι από πέταλα τριαντάφυλλου Βουλγαρίας και φρέσκο αγγούρι Ολλανδίας, σε μυστικές αναλογίες. Ετσι, προκύπτει ένα τζιν με τέτοια ασυνήθιστη απαλότητα, χαρακτήρα και ισορροπία γεύσεων!
Με αυτόν το νωχελικό τρόπο απόσταξης, και υπό στενή επίβλεψη, το Hendrick's αποκτά την εξαιρετική γεύση που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα τζιν? λεπτές νότες κόλιαντρου, ιουνίπερου και εσπεριδοειδών, αρώματα τριαντάφυλλου και αγγουριού. Ολα αυτά, δηλαδή, που μας ξετρελαίνουν όταν το γευόμαστε.
  • Πρόταση σερβιρίσματος 
    Ο πλούσια αρωματικός του χαρακτήρας δίνει εξαίσια τζιν τόνικ που γαρνίρονται με μια φέτα αγγουριού!

Αυξάνεται ο αριθμός των ημερών με καύσωνα


Αυξάνεται ο αριθμός των ημερών με καύσωνα
Σημαντικά έχει αυξηθεί ο αριθμός των ημερών με καύσωνα, όπως υποστηρίζει μια νέα μελέτη, αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς επιστημόνων περί παύσεως στην υπερθέρμανση του πλανήτη. «Όχι απλώς δεν υπάρχει παύση στην εξέλιξη των ημερήσιων θερμοκρασιακών ακροτήτων στη ξηρά, αλλά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση». ισχυρίζονται στην επιθεώρηση Nature Climate Change οι ερευνητές από πανεπιστήμια και οργανισμούς της Ελβετίας, της Αυστραλίας και του Καναδά.
Επιπλέον, τα διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν ότι ο καύσωνας είναι συχνότερος, εντονότερος και πλήττει όλο και μεγαλύτερες περιοχές. Συγκρίνοντας τα στοιχεία για την περίοδο 1997-2010 και τον μέσο όρο της περιόδου 1979-2012, οι επιστήμονες βρήκαν, μεταξύ άλλων, ότι η έκταση γης που επηρεάζεται από τον καύσωνα αυξάνεται σταθερά.

Δε φτιάχνουμε κι εμείς ένα κόμμα;;;




Γιατί να μη φτιάξουμε κι εμείς ένα κόμμα;
Τώρα που είναι και της μόδας, τώρα που γυρίζει...
Ο καθένας φτιάχνει κόμμα.
Άλλοι από λόξα, άλλοι από συμφέρον, άλλοι από μιντιάρχη... ο καθένας όπως μπορεί!

Αλλά για να μη φανεί ότι θέλουμε να γίνουμε Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη (εμείς, άλλωστε, δεν είμαστε σαν τους άλλους), θα το φέρουμε λάου-λάου.
Δηλαδή, θα συγκροτήσουμε πρώτα (εμείς! ποιοι άλλοι;) μια κίνηση πολιτών.
Δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε όνομα. Μπορούμε απλά να βάλουμε έναν αριθμό.
Θα πούμε ότι είμαστε "η κίνηση των 28".
Μπορεί να γίνουμε 28, μπορεί λιγότεροι, μπορεί...περισσότεροι -δεν έχει σημασία.
Ο αριθμός μας θα είναι το 28. (με ασαφές υπονοούμενο ότι αν προσθέσεις 2+8=10, άρα όλοι μαζί είμαστε "το 10 το καλό" για την πατρίδα)

Θα είμαστε οι "28" και θα αυτοπαρουσιαστούμε ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι του μεροκάματου, της ανεργίας, της εργασίας, της αεργίας, της νοικουροσύνης, της αγοράς.
Άνθρωποι που δεν έχουμε διατελέσει υπουργοί και βουλευτές.
Και φυσικά, θα λέμε πως είμαστε όλοι μαζί, πλούσιοι και φτωχοί, νέοι και γέροι, άσπροι και μαύροι, ολυμπιακοί και παναθηναϊκοί, προικισμένοι και μικροτσούτσουνοι, νυμφομανείς και ανέραστες, όμορφοι και άσχημοι, καπνιστές και αντικαπνιστές...
Δηλαδή "όλοι μαζί μπορούμε", που λέει κι ο Αλαφούζος!

Θέσεις; Αρχές; Ιδεολογία;
Έλα ρε παιδιά, τι αναχρονιστικά πράγματα είναι αυτά;
Στην Ευρώπη είμαστε... στον 21ο αιώνα!
Οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει μαζί με την πάλη των τάξεων.
Αφήστε που εδώ και καμιά 20αριά χρόνια έχει έρθει το τέλος της ιστορίας.
Επομένως, γιατί να ασχολούμαστε με μαλακίες;
Εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά!

Το θέμα είναι να πούμε πως εκφράζουμε τον σύγχρονο απολιτίκ μαλάκα, τον τρέντυ, τον χίπστερ, τον κάγκουρα, τον κλαρινογαμπρό, τον μετροσέξουαλ, την ξιπασμένη, τη λαϊκιά, τη μπλαζέ, τη "δεύτερη"... γενικώς όποιον λέει "α, εγώ δεν ασχολούμαι μ' αυτά"!

Στις φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσουμε, θα διαβάζουμε σκεπτικά free press φυλλάδες, θα φυτεύουμε ραπανάκια σε ζαρντινιέρες της Ομόνοιας, θα φοράμε μεγάλα κοκκάλινα γυαλιά χωρίς τζάμια, θα ποζάρουμε με τη γλώσσα έξω και θα φοράμε μπλουζάκια με στάμπα "ήμουν κι εγώ στο κότερο".

Θα φτιάξουμε και web tv, όπου θα ανεβάζουμε εκπομπές στις οποίες θα συνομιλούμε για τα προβλήματά τους με ανθρώπους της διπλανής πόρτας: εφοπλιστές, μπακούρια, νταβατζήδες, βαποράκια, τσατσάδες, κλακαδόρους, εργολάβους, μοδίστρες, βιομήχανους, μπούμαν, τσαγκάρηδες, χρυσοθήρες, μπράβους, ποδοσφαιριστές, μπαλαρίνες, καλντεριμιτζούδες, κράχτες και μπασίστες.
Με την κοινωνία των πολιτών, με λίγα λόγια.

Τα προεκλογικά μας περίπτερα θα είναι στο παγκάκι της πλατείας Μαβίλη για την Αθήνα (δίπλα στα "βρώμικα"), σε σαντουιτσάδικο της Καμάρας για τη Θεσσαλονίκη (για τους ξενύχτηδες), σε μπουγατσάδικο στα Λιονταράκια για το Ηράκλειο (για τζη κουζουλούς), στα σκαλιά της Γεροκωστοπούλου για την Πάτρα (πίνοντας μαυροδάφνες), στα βράχια της Πειραϊκής για τον Πειραιά (για να προσεγγίσουμε τους μπεκρήδες), δίπλα στη σκοπιά της 1ης στρατιάς για τη Λάρισα (για να τραβήξουμε καμιά 40άρα Λαρισαία), στην κοιλάδα με τις Πεταλούδες για τη Ρόδο (για τους ρομαντικούς) και σε άλλα κεντρικά σημεία των μεγάλων πόλεων της χώρας, όπου ανταλλάσσσει απόψεις, ερωτήματα και αγωνίες η πραγματική κοινωνία των πολιτών.

Κι αφού αποφασίσαμε... συλλογικά πως είμαστε 28 (από κάτω αφήστε νουμεράκι ο καθένας), θα κάνουμε μια εκδήλωση σε κεντρικό μπουρδελοξενοδοχείο των Αθηνών (που δε θα ξεπεράσει το τρίωρο και διπλοχρεωθούμε την ημιδιαμονή), θα πιάσουμε και κάνα καναλάρχη να μας φτιάξει το προφίλ (θα του τάξουμε ότι θα κόψουμε ψήφους απ'τον Τσίπρα), θα φτιάξουμε και ένα σήμα με χρώμο εύθυμο μπορδοροδοκόκκινο... και Ευρωβουλή σου ερχόμαστε!

Ερχόμαστε σαν ορμητικό.... "Ποτάμι" (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;) και θα ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά των ανεπίδεκτων μπουρτζόβλαχων δεξιάς, αριστεράς και κέντρου! Δεν έχουμε χρώμα, είμαστε Έλληνες πολίτες, χωρίς αναχρονιστικούς κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς!
Δεν έχουμε καν λεφτά (δώστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση) για προεκλογική εκστρατεία!
Θα μοιράζουμε φυλλάδια σε συσσίτια και παγκάκια, για τον Έλληνα της διπλανής πόρτας ή παγκακιού.
Το μόνο που απαγορεύεται είναι η χρήση λέξεων σε "...-ισμός".
(Εξαιρούνται ο σεισμός κι ο τουρισμός)

Ζήτωσαν οι απολιτίκ πολιτικοί!
Ζήτωσαν οι νέοι και έμπειροι!
Ζήτωσαν οι γέροι και άφθαρτοι!
Ζήτω η "κίνηση των 28"!

ΥΓ.: Στα σχόλια δηλώνετε συμμετοχή στην "κίνηση των 28".
Επίσης, μπορείτε να προτείνετε αξιώματα. Και να αυτοπροταθείτε, αν χρειαστεί.
από το τοίχο-τοίχο...


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2014/03/blog-post_8.html#ixzz2vPY2Fda6


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vRMsn7RF