ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

1η ΜΑΗ 2013 ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ





Συνάδελφοι επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικροί έμποροι – αυτοκινητιστές

Η 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και τιμής των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, όλων των λαών από την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο μέχρι σήμερα.
Είναι ημέρα πάλης και διεκδίκησης ανθρώπινης ζωής με αξιοπρέπεια, για τη δικαίωση αιτημάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε την μεταφορά της Πρωτομαγιάτικης αργίας για την Τρίτη του Πάσχα δήθεν για να βοηθήσει τα μαγαζιά.
Μας κοροϊδεύουν, παίζουν με τον πόνο μας

Οι πανηγυρισμοί των εκπροσώπων των μεγαλοεπιχειρηματιών των ηγεσιών ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα και να τη βαφτίσει «επίσημη αργία» αποδεικνύει τις επιδιώξεις και τους φόβους τους.

Επιδίωξη τους, είναι η νόθευση του μηνύματος και της σημασίας της Πρωτομαγιάς. Στόχος τους είναι να σβήσουν απ’ τη μνήμη του λαού τους Αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση.
Να ξεχάσουν τους 200 εκτελεσμένους από τους ΝΑΖΙ στην Καισαριανή και τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης του ‘36.

Αυτή τη μέρα, η θέση των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που συνθλίβονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνητικών πολιτικών, είναι να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διαδηλώσουν μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ.

Στην κατερινη η Συγκέντρωση θα γίνει στην Πλ. Ελευθερίας  στις 10:30 το πρωί.

Η Γραμματεία Πιερίας  της ΠΑΣΕΒΕ

5 Νηστίσιμες Παραλλαγές Των Αγαπημένων Μας Φαγητών


Ποιος είπε ότι κατά την διάρκεια της νηστείας αναγκαζόμαστε να στερούμαστε τις αγαπημένες μας γεύσεις; Λαχταράτε μακαρόνια με κιμά; Πίτσα ή σουβλάκι; Δείτε πώς θα τα φάτε χωρίς να αμαρτήσετε!

Νηστίσιμο burger

Υλικά

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2-1 κούπα νιφάδες βρώμης
3-4 ψωμάκια για burger

Για συνοδευτικό (για όσους δεν νηστεύουν το γάλα)

γιαούρτι στραγγιστό 2%
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μπαλσάμικο
τριμμένο καρότο

Εκτέλεση

Στραγγίζετε την κονσέρβα από τα υγρά της και βάζετε τα φασόλια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ. Στη συνέχεια καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στα τέσσερα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και αρχίζετε να πολτοποιείτε, αλλά πρέπει να προσέξετε να μη γίνει πολύ ρευστό το μείγμα. Εάν, τελικά, το μείγμα γίνει περισσότερο ρευστό από όσο χρειάζεται, ρίχνετε επιπλέον νιφάδες βρώμης. Στη συνέχεια ρίχνετε κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το πλαταίνετε για να πάρει το σχήμα μπιφτεκιού. Τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε μέσα σε ψωμάκια προσθέτοντας σος γιαουρτιού. Εάν νηστεύετε παραλείπετε το γαλακτοκομικό και σερβίρετε με ένα γουακαμόλε, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα αναμειγνύοντας στο μούλτι αβοκάντο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, ντομάτα ψιλοκομμένη, μαϊντανό και αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Συνταγή: katerinascookinglab

Μακαρόνια με κιμά… σόγιας

Υλικά (για τον κιμά)

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί κόκκινο
2 φλ. τσαγιού κιμά σόγιας
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλας
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τον κιμά σόγιας σε μπολ και του ρίχνετε ζεστό νερό. Τον αφήνετε 20 λεπτά και μετά τον ξεπλένετε και τον στύβετε με τα χέρια πολύ καλά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και γυαλίζετε καλά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί. Ακολούθως, ρίχνετε στην κατσαρόλα το καρότο, τη ντομάτα και 2 κούπες νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει ο κιμάς για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Μετά από 20 λεπτά ανοίγετε το καπάκι, ρίχνετε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά, και ο κιμάς είναι έτοιμος. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σας με τον παραδοσιακό τρόπο.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Γιουβέτσι με χταπόδι

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1.800γρ.) βρασμένο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κριθαράκι ψιλό
2 ντομάτες
1 φλιτζάνι σπιτική ντομάτα
1/3 φλιτζανιού ούζο
8 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 φλιτζάνια ζωμό από το χταπόδι
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών KNORR
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλλα
Λίγα κλαράκια μαϊντανό και άνηθο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνετε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Αφήνετε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό. Αφαιρείτε το δόντι και κόβετε τα πλοκάμια σε φετάκια. Κόβετε την κουκούλα στη μέση, την πλένετε προσεκτικά να φύγει η άμμος και την ψιλοκόβετε. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέσα σε μία γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.

Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί από το λάδι. Προσθέτετε το χταπόδι, φέρνετε μια – δύο βόλτες και σβήνετε με το ούζο. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτετε το ζωμό του χταποδιού, τη σάλτσα, την κανέλλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαϊντανό, τον άνηθο και τη ντομάτα. Βάζετε στο φαγητό το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Συνταγή: AlphaTV

Νηστίσιμη πίτσα

Υλικά

Για ζύμη
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κομμάτι μαγιά σαν αμύγδαλο
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
αλεύρι σκληρό (όσο πάρει)
Για τη γέμιση
Κρεμμύδια ξερά
Μανιτάρια
Ντομάτα φρέσκια κομμένη
Πιπεριά πράσινη

Εκτέλεση

Λιώνετε στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, ώστε να γίνει το μίγμα ζυμάρι. Ανακατεύετε και ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης έως ότου γίνει μαλακή. Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει απ’ τη λεκάνη είναι έτοιμη. Σοτάρετε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες. (Χρειάζονται αρκετές ντομάτες ώστε να καλυφθεί πλούσια η ζύμη, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού). Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το τοποθετείτε στο ταψί. Το τρυπάτε με το πιρούνι για να μην φουσκώσει και το αλείφετε με λάδι και κέτσαπ.

Ρίχνετε έπειτα τη σάλτσα που φτιάξατε και στη συνέχεια τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες και τις ελιές καθαρισμένες. Ραντίζετε με λάδι και πασπαλίζετε με ρίγανη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Madata

Σουβλάκι με φαλάφελ (νηστίσιμο)

Υλικά (για 8 μερίδες)

1/2 πακέτο ρεβίθια (250 γραμμ.)
1/2 πακέτο κουκιά ξερά (250 γραμμ.)
αλάτι φρεσκοτριμμένο – πιπέρι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.γλ. πάπρικα (καυτερή κατά προτίμηση)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιήστε περισσότερο μαϊντανό)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα: κυπριακές πίτες, κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αγγούρι ψιλοκομμένο, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, ταχίνι ή γιαούρτι, πάπρικα.

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα βάζετε σε μπολ τα όσπρια και τα καλύπτετε με μπόλικο νερό και μία πρέζα (όσο πιάνουν τα 3 δάχτυλα) μαγειρική σόδα. Τα αφήνετε να μουλιάσουν για 24 ώρες, μετά τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Δεν θέλετε καθόλου υγρασία! Τα αλέθετε στη μηχανή του κιμά, αν έχετε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, πιπέρι, σόδα, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό), ή αλέθετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες. Βάζετε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζετε και το αφήνετε 30΄ στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις.

Πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια ή μακρόστενα σουτζουκάκια με πάχος όχι μεγαλύτερο από 2 εκ. Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν γύρω-γύρω. 1ος τρόπος σερβιρίσματος: Ζεσταίνετε λίγο τις πίτες και τις ανοίγετε στη μέση (θήκη σαν τσέπη). Βάζετε μέσα στο σουβλάκι 2-3 φαλάφελ (ανάλογα με το μέγεθός τους) και ό,τι άλλο σας αρέσει από τα προτεινόμενα συνοδευτικά, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

2ος τρόπος σερβιρίσματος: Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα με ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα σαλάτα και ταχίνι ή γιαούρτι.

Συνταγή: argiro.gr
e-diet.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7


Κατερίνη 7-11 Μαΐου 2013



            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Κος Α. Αδαμόπουλος στην Κατερίνη
Δηλώσεις του Προέδρου του Ομίλου Mediterranean Hotels Κου Βασίλη Λάμπρου

Ξεκίνησαν οι αφίξεις των αποστολών που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7, που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, στο διάστημα από 7 έως 11 Μαΐου 2013. Από την Παρασκευή, κατέφθασαν οι αποστολές του Ν.Ο.Ραφήνας, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, του Ιστιοπλοϊκού τμήματος του Ολυμπιακού , του Ν.Ο.Νέας Μάκρης Αττικής και του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης. Οι αποστολές κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής, αλλά κυρίως στο ξενοδοχείο Mediterranean Village που είναι και ο επίσημος χορηγός Διαμονών του Πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, την Κατερίνη επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού Κος Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε αυτοψία των Εγκαταστάσεων του Πρωταθλήματος. Σε σύσκεψη που ακολούθησε, εκτός από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Κατερίνης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mediterranean Hotels Κος Βασίλης Λάμπρου Διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη βάση χρονοδιαγράμματος ετοιμότητα και συζητήθηκαν οι επόμενες απαιτούμενες ενέργειες. Ο Κος Αδαμόπουλος ζήτησε την κινητοποίηση όλων των στελεχών που εμπλέκονται στην διοργάνωση, με στόχο ένα αξέχαστο Πρωτάθλημα “υπό το βλέμμα του Δία”

Μετά την σύσκεψη, ο Κος Βασίλης Λάμπρου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: 

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνδέουμε το όνομα των Mediterranean Hotels με ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα της Ελλάδας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013 για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 διαφημίζει την Πιερία και την ιστορία μας και είναι γι’ αυτούς τους λόγους μια διοργάνωση που πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας. Επιπλέον η ιστιοπλοΐα είναι το άθλημα που συνδέεται με το αγαπημένο μας στοιχείο τη θάλασσα και μιλάει στην καρδιά όλων μας. Εμείς στον Όμιλο Mediterranean Hotels θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το άθλημα με ένα μοναδικό στόχο: να βοηθήσουμε την ιστιοπλοΐα να συνεχίσει να μεγαλώνει, να καταξιώνεται και να φέρνει κοντά της όλο και περισσότερους φίλους, μικρούς και μεγάλους από ολόκληρη την Ελλάδα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας αποτελεί μια γιορτή και είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να βρεθεί κοντά στο άθλημα της ιστιοπλοΐας».



Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013
E-mail : optimistlaser2013@gmail.com







ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ- ΔΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1-0 Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!




















ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ»


Τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ» κ. Διονύση Πασχάλη τίμησε το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Αστέριος Κρίτογλου, για την τεράστια και έμπρακτη υποστήριξη και συνεισφορά του στην παιδεία, στις σχολικές υποδομές και στους εκπαιδευτικούς του νομού, επιδίδοντάς  του αντίγραφο της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συγκινημένος ο κ. Διονύσης Πασχάλης ευχαρίστησε τον κ. Κρίτογλου και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού και υπογράμμισε πως θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειες που αυτοί καταβάλουν για να προσφέρουν στον χώρο τους.



ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΤΙΜΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ!
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΠΡΩΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Συνάδελφε οικοδόμε,

    Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές από κάθε άποψη. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση αναδεικνύει τα όρια αυτού του απάνθρωπου, εκμεταλλευτικού συστήματος που ιστορικά είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αντικατασταθεί με ένα ανώτερο όπου οι εργαζόμενοι σαν παραγωγοί του πλούτου μαζί με όλη την κοινωνία να απολαμβάνουν τους καρπούς του μόχθου τους.
   Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ταξικής ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, συνολικά της ζωής μας. Αυτή η πολιτική αποτελεί συνειδητή επιλογή στα πλαίσια της στρατηγικής του κεφαλαίου για να φορτώσει τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
   Αυτήν την πολιτική αξιώνουν σύσσωμο το μεγάλο κεφάλαιο, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλοκατασκευαστές, μεγαλέμποροι για να ξαναβάλουν μπροστά την μηχανή των καπιταλιστικών κερδών μέσα από την ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης της εργασίας από την αφαίρεση εργασιακών, μισθολογικών, κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  Θέλουν σύγχρονους σκλάβους   που να δουλεύουν στις κατασκευές με 20-25 ευρώ, από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα αφού οι καπιταλιστές αξιώνουν την κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και κατά επέκταση των κλαδικών συμβάσεων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ,
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΜΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Εργατική Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Κατερίνης

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 επισκέφθηκε το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου(Ν.Μ.Λ.) ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κύριος Καράογλου Θεόδωρος


 Μαζί του ήταν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κύριος Παπαθανασίου Γεώργιος. Εκεί τους ξενάγησε στους χώρους και στα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου ο Πρόεδρος κύριος Βλαχόπουλος Νικόλαος και μέλος του Δ.Σ. κύριος Φελώνης Χρήστος.
Φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να δείτε πιο κάτω