ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΓΛΩΣΣΑ Ενότητα 16 “Μουσεία” (Το άγαλμα που κρύωνε)

«Άρωμα Πιερίας» στο 4ο Agro Quality Festival

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη,  27  Μαΐου 2013




                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        


Σοφία Μαυρίδου: Στην Π.Ε.Πιερίας υποστηρίζουμε με όλες μας  τις δυνάμεις  την αγροτική επιχειρηματικότητα



Ο πλούτος της εύφορης Πιερικής Γης παρουσιάστηκε στο 4ο Agro Quality Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις   17 έως και τις  19 Μαΐου 2013.



Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσωπήθηκε από έξι  επιτυχημένες τοπικές αγροτικές επιχειρήσεις, που παράγουν ποιοτικά αγροτικά  προϊόντα,  όπως κρασιά (ΠΓΕ),  οπωροκηπευτικά, πιστοποιημένα βιολογικά- αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα (ΠΟΠ),  δίνοντας την ευκαιρία στους κάτοικους  της πρωτεύουσας  αλλά και στους επισκέπτες της έκθεσης  να γευτούν  αγαθά με ισχυρή ταυτότητα.




Μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ήταν και η τιμώμενη περιφέρεια, οι επιχειρήσεις με δικά τους stand, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους , προκειμένου τα Πιερικά αγαθά να μπουν δυναμικά στην αγορά
προβάλλοντας την ελληνικότητα της παραγωγής τους και αναμφισβήτητα την  άριστη ποιότητα.




Οι επιχειρήσεις που παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο 4ο Agro Quality Festival ήταν: το  Κελάρι  Αδάμου – Αδάμου Γεώργιος,  ο Χρυσοστόμου Νικόλαος με τοπικά κρασιά (ΠΓΕ), ο  Κοινωνικός Συνεταιρισμός Γυναικών “ Μούσες Πιερίων” με ζυμαρικά και γλυκίσματα με βάση το ακτινίδιο, το δαμάσκηνο, το βερίκοκο, το «Πράσινο Μονοπάτι» με μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα, η Φ. Μπέλλας & Υιος Α.Ε. με τυροκομικά προϊόντα (ΠΟΠ) και ο Κωστόπουλος Κώστας με Τσάι Ολύμπου.




«Οι τοπικές μας αγροτικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προβάλουν όχι μόνο την ποιότητα αλλά και την μοναδικότητα των προϊόντων της Πιερίας. Στην  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υποστηρίζουμε  με όλες μας  τις δυνάμεις την αγροτική επιχειρηματικότητα,  εντάσσοντας τους  επιχειρηματίες σε δράσεις που   σκοπό έχουν  την προώθησή τους σε νέες αγορές,  κερδίζοντας τους καταναλωτές με την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων τους»,  ανάφερε η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, «γνωρίζουμε ότι ο δρόμος των τοπικών αγροτικών  μας προϊόντων από το χωράφι στο ράφι δεν είναι εύκολη υπόθεση,  η ανάδειξη όμως της εξαιρετικής τους ποιότητας,  κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, καθώς το κριτήριο της ποιότητας  προσδίδει υπεραξία σε ένα προϊόν.




Από την πλευρά του, ο Επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας , κ. Δημήτρης Ρουκάς ανέφερε ότι ο στρατηγικός στόχος της  Π.Ε. Πιερίας δεν είναι μόνο η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών τοπικών προϊόντων- για τα οποία εγγυώνται  υπεύθυνα  τόσο η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας όσο  και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε.Πιερίας- αλλά  και η προώθησή τους στις αγορές με τον καλύτερο τρόπο. 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Υ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Υ.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και
Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Μακεδονίας - Θράκης, σας προσκαλούν σε
Ημερίδα με θέμα: «Διαβούλευση επί του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Δυτικής Μακεδονίας» *Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013, 9.00 π.μ.* Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, 28^ης Οκτωβρίου 40, 60100
Κατερίνη. 

5 μύθοι για τη διατροφή του παιδιού

Ανήκετε στους υπερήφανους εκείνους γονείς που κομπάζουν πως τα παιδιά τους δεν έχουν αγγίξει γαριδάκια, αναψυκτικά και burgers; Η δόκτωρ Lucy Cooke ερευνήτρια-επιδημιολόγος στο University College London...και ειδικευμένη στα παιδιά με διατροφικές διαταραχές στο βιβλίο της Fearless Feeding, (Πώς να μεγαλώσετε παιδιά με σωστές διατροφικές συνήθειες), μας επιβεβαιώνει πως ο υπερβάλλοντας ζήλος των γονιών για υγιεινές συνήθειες, όχι μόνοι δε βοηθάει τα παιδιά να εξελιχθούν σε ισορροπημένους ενήλικες αλλά τα καταπιέζει χωρίς αποτέλεσμα. Η δόκτωρ Cooke υποστηρίζει πως όσον αφορά το θέμα φαγητό θα πρέπει απλώς να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να καταρρίψουμε κάποιους μύθους κλισέ:

Μύθος 1: Μην απαγορεύετε τα γλυκά
Για ένα παιδί είναι πολύ χειρότερο να του στερήσετε τα γλυκά, παρά να το αφήνετε να τρώει ελεγχόμενα. Εννοείται πως αντί για ένα εκλέρ είναι προτιμότερο ένα μήλο με λίγη ζάχαρη και κανέλα, αλλά και τα κλασσικά μπισκότα σοκολάτας δεν κάνουν τόσο κακό όσο νομίζετε. Άλλωστε από έρευνες είναι γνωστό πλέον ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και ενισχύει την άμυνα των κυττάρων. Αρκεί να μην καταναλώνεται σε ποσότητες μεγαλύτερες των 50 gr και συχνότερα από 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μύθος 2: Τα παιδιά των άλλων τρώνε πιο υγιεινά από τα δικά μας
Όχι, βέβαια. Πολλά παιδιά αρνούνται να φάνε ορισμένες τροφές ή τρώνε μόνο ένα-δύο φαγητά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι όμως προφανές ότι είναι υγιή: ψηλώνουν, παίρνουν βάρος, είναι ζωηρά και δραστήρια, αναπτύσσονται πνευματικά. Χωρίς άγχος, λοιπόν, μπορούμε να τους προσφέρουμε από μικρή ηλικία ποικιλία τροφών σε κάθε γεύμα και να αφήνουμε στα ίδια τη δυνατότητα επιλογής. Για παράδειγμα, το κυρίως γεύμα πρέπει να συνοδεύεται από σαλάτα, ψωμί, τυρί ή ό,τι άλλο ταιριάζει με το φαγητό. Στην περίπτωση αυτή το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή το παιδί μόνο του θα διαμορφώσει τελικά ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

Μύθος 3: Το οικογενειακό τραπέζι βοηθάει στις σωστές διατροφικές συνήθειες των παιδιών
Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία σε δείγμα 20.000 οικογενειών, η συνήθεια του να τρώει η οικογένεια μαζί καθόλου δεν επηρέασε τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών. «Η σωστή έννοια», μας λέει ο υπεύθυνος της έρευνας Daniel.P Miller,καθηγητής στο Boston University, «δεν είναι το οικογενειακό γεύμα, αλλά η οικογενειακή φροντίδα». Αν ενδιαφέρεσαι για την ποιοτικό χρόνο που περνάς με το παιδί, αναμφίβολα θα ενδιαφερθείς και για το ποιοτικό φαγητό.

Μύθος 4: Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να τρώνε με τα χέρια
Όχι μόνον επιτρέπεται (στα νήπια) επιβάλλεται κιόλας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, τα βρέφη και τα νήπια που «διαχειρίζονται» μόνα τους το φαγητό τους, τρώγοντας με τα χέρια, έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση να τρέφονται υγιεινά όταν μεγαλώσουν. Στη μελέτη έλαβαν μέρος 155 παιδιά ηλικίας 20 μηνών ως έξι ετών. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα παιδιά που έτρωγαν μόνα τους προτιμούσαν τους υδατάνθρακες ενώ εκείνα που τα τάιζαν με το κουτάλι έδειχναν αδυναμία σε προϊόντα με ζάχαρη. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να φάνε, ευαισθητοποιούνται γρηγορότερα σχετικά με τις τροφές και μαθαίνουν την υφή κάθε τροφής, αντίθετα με τα παιδιά που τρώνε αλεσμένα φαγητά.

Μύθος 5: Τα παιδιά χρειάζονται όλες τις τροφές για να γίνουν υγιή και δυνατά
Λάθος! Έτσι κι αλλιώς μην περιμένετε από ένα μικρό παιδί να τρώει πολλές τροφές. Μακροπρόθεσμα, όμως, το παράδειγμα που εσείς του δίνετε σερβίροντας και απολαμβάνοντας όλα τα είδη υγιεινών τροφών – στο σπίτι και έξω – είναι ο καλύτερος τρόπος να το βοηθήσετε να μάθει να τρώει σωστά. Αλλά προς το παρόν, η απόφαση του παιδιού σας να τρώει μόνο λίγες τροφές είναι η επιλογή του, και είναι σημαντικό να το αφήνετε να παίρνει μόνο του τις αποφάσεις για το τι τρώει. «Το παιδί πρέπει να ελέγχει το ίδιο αυτό που τρώει», λέει η Νάνσι Χάτσον, διαιτολόγος στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ. Κι αυτό επειδή η πίεση που ασκείται σε ένα παιδί να φάει τροφές που δεν του αρέσουν ή ποσότητες που δεν αντέχει, μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα αργότερα. Τα παιδιά στα οποία δεν επιτρέπονταν να αποφασίσουν τα ίδια τι θα φάνε (ή να αρνηθούν την τροφή όταν ένιωθαν χορτασμένα) διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διατροφικές διαταραχές ή παχυσαρκία μεγαλώνοντας. Κι επίσης, η στρατηγική της πίεσης σχεδόν πάντα καταλήγει σε αποτυχία, γιατί κάνει το παιδί πιο πεισματάρικο και λιγότερο ανοικτό να δοκιμάσει νέες τροφές στο μέλλον.Αν το παιδί σας μοιάζει τελικά να μην τρώει παρά τυρί και κράκερς κάθε βράδυ, μην ανησυχείτε τόσο. Κάντε μια καταγραφή αυτών που τρώει και ίσως διαπιστώσετε ότι τρώει από όλες τις ομάδες τροφών και παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσα στη βδομάδα. Οι μελέτες της Αμερικανικής Διαιτολογικής Ένωσης δείχνουν ότι τα παιδιά – ακόμη και εκείνα που οι γονείς τους τα θεωρούν ιδιότροπα – παίρνουν μια καλή ποικιλία τροφών που καλύπτει τις θρεπτικές ανάγκες τους.

Πηγή: in.gr

ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ …..ΜΗΝ ΑΜΕΛΕΙΤΕ ΑΛΛΟ !!!!!!!!! ΟΡΘΟΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΘΑΡΓΟ……


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤ...
Ι ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ….!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΤΩΡΑ ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΑΣ
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ»
ΣΥΝ- ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΡΑ …………….. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ
http://www.youtube.com/watch?v=kqGpw9L3rnE&feature=youtu.beεφορία
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ : http://antistasitora.blogspot.gr/

Δείτε γιατί δε πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σας

kafes1 Δείτε γιατί δε πρέπει να βάζετε γάλα στον καφέ σαςΟ καφές είναι μια απολαυστική συνήθεια για τους περισσότερους ανθρώπους. Σε πολλούς αρέσει να συνοδεύουν τον καφέ τους με γάλα εκτιμώντας ότι θα γίνει πιο ελαφρύς αλλά και πιο γευστικός. Όμως σύμφωνα με μελέτες το «πάντρεμα» αυτό κάθε άλλο παρά καλό κάνει τόσο στο στομάχι, όσο και γενικότερα στην υγεία.
Η προσθήκη γάλακτος στον καφέ έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας, ενώ έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέμε το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι.
Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Σημαντικό το χρώμα των ρούχων στην άθληση

Nοµίζετε πως η επιλογή των χρωµάτων των ρούχων που φοράτε κάθε φορά που αθλείστε είναι τυχαία; Φυσικά και όχι.
Εξάλλου αυτό φαίνεται ότι επιβεβαιώνει και µια πρόσφατη έρευνα που έγινε από διδακτορικούς φοιτητές στο Πανεπιστήµιο της Λισαβόνας.

Η έρευνα ισχυρίζεται ότι -όπως συµβαίνει και σε αρκετούς ακόµα τοµείς της καθηµερινότητάς µας, όπως στη δουλειά, στις σχέσεις, στις κοινωνικές µας συναναστροφές- τα χρώµατα που διαλέγουµε να φοράµε όταν ασκούµαστε φαίνεται ότι έχουν τη δική τους δυναµική και εξυπηρετούν συγκεκριµένους σκοπούς.

Εκφραστείτε ελεύθερα
Όπως αποδεικνύεται στατιστικά από την έρευνα, οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν ευκαιρία όταν γυµνάζονται να φορέσουν έντονα χρώµατα που ίσως δεν αρµόζει ή δεν τολµούν να φορέσουν τις υπόλοιπες ώρες της ηµέρας, π.χ. στην εργασία τους. Αυτό µάλιστα φαίνεται ότι λειτουργεί σχεδόν λυτρωτικά, αφού τις βοηθάει να εκφραστούν πιο ελεύθερα µε αποτέλεσµα να ευνοούνται η ψυχολογία, η διάθεση, η αυτοπεποίθηση και φυσικά η απόδοσή τους κατά την άσκηση.

Τα πιο «δυνατά» χρώµατα
Αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο κατάλληλα χρώµατα για να αυξήσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στη θέα του κόκκινου χρώµατος αυξάνεται η κυκλοφορία του αίµατος, ενώ ενεργοποιούνται και κάποια σηµεία στον υποθάλαµο του εγκεφάλου που σταθεροποιούν τη θερµοκρασία του σώµατος, την όρεξη και τα επίπεδα ενέργειας.

Έτσι, κατ επέκταση, ανεβαίνουν και οι επιδόσεις µας στη γυµναστική. Παρόµοια επίδραση έχει και το πορτοκαλί αλλά και όλες οι παραπλήσιες αποχρώσεις του. Έχετε λοιπόν ένα λόγο παραπάνω να επενδύσετε στην κατακόκκινη φόρµα που έχετε βάλει στο µάτι.