ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το Φεστιβάλ Ολύμπου αντικείμενο πανεπιστημιακής διπλωματικής εργασίας

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Δημ. Σφήκας
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Φεστιβάλ Ολύμπου μετά από μισό αιώνα συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά πράγματα της Βόρειας Ελλάδας και μετά από τη διεθνή του πορεία στην τελευταία πενταετία, αποτελεί πλέον και πεδίο επιστημονικής έρευνας στο επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών των Α.Ε.Ι της χώρας και του εξωτερικού.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) παρουσιάσθηκαν πρόσφατα σε διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών διοίκησης πολιτισμικών μονάδων.

Το θέμα της εργασίας που εκπόνησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο η φιλόλογος εκπαιδευτικός κα Λαΐτσα - Χελιδώνη Ιωάννα, είναι η: «Οργάνωση, διεξαγωγή και πολιτιστική αποστολή του Φεστιβάλ Ολύμπου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού της περιοχής του Νομού Πιερίας».

Όπως τονίζει η κ. Ι. Λαΐτσα, «Στόχος της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση της μεθόδου προώθησης των επιτευγμάτων του πολιτισμού ενός συγκεκριμένου πολιτιστικού οργανισμού, του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.). Για την επάρκεια αυτής της παρουσίασης απαραίτητη κρίνεται αρχικά η παρουσίαση των δύο μερών, που αλληλεπιδρούν στη δράση του πολιτιστικού οργανισμού, στον πομπό και τον δέκτη των πολιτιστικών μηνυμάτων, δηλαδή στον οργανισμό και το κοινό και στη συνέχεια στο σύστημα Marketing του οργανισμού. Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια μιας επαρκούς παρουσίασης της δομής, της οργάνωσης και της λειτουργίας του Φεστιβάλ Ολύμπου. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ οργανώνεται εδώ και 42 χρόνια με επιτυχία από την Εστία Πιερίδων Μουσών και στη συνέχεια από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Στη μακρόχρονη πορεία του έχουν λάβει μέρος στις εκδηλώσεις μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και της επιστήμης διεθνούς φήμης. Σήμερα το Φεστιβάλ Ολύμπου εξακολουθεί, να εντυπωσιάζει με την παρουσία του και τις επιλογές πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσπαθεί να εναρμονιστεί με τις επιταγές του σύγχρονου κόσμου και της τεχνολογίας, εξακολουθεί, να προσελκύει όλα τα είδη κοινού και ανανεώνει το δυναμικό κοινό του με καινοτόμες προσπάθειες».

Τέλος, όπως δήλωσε και ο κ. Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο, «Θα υπάρξει και συνέχεια, αφού αυτό το διάστημα εκπονούνται δύο ακόμη μεταπτυχιακές διατριβές σε ΑΕΙ από πτυχιούχους που κατοικούν εκτός Πιερίας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να παρέχουμε κάθε διευκόλυνση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές,  διότι πέραν του γεγονότος ότι η επιστημονική έρευνα προσφέρει στο Φεστιβάλ στοιχεία για την καλύτερη οργάνωσή του, δημιουργεί παράλληλα και δυνατότητες ευρύτερης προβολής του. Το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου συγχαίρει την κ. Ιωάννα Λαΐτσα για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μεταπτυχιακή της εργασία».


Η εργασία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα: http://www.festivalolympou.gr/page.php?id=148

Ανακοίνωση – Πρόσκληση




Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου σας προσκαλούν στην δεξίωση προς τιμήν του προστάτη των Ναυτικών Άγιο Νικόλαο, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Ναυτικού Μουσείου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.



                                                   Με εκτίμηση
                                         Για το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου
                                                            Ο Πρόεδρος

                                                     Νίκος Βλαχόπουλος 

Aυτός σε απολύει! Ανεπάγγελτο γερμανοτσογλάνι που χαίρει ασυλίας από δικαστές, εισαγγελείς και μνημονιακό καθεστώς Μερκελιστών!

Κι όταν γυρίσει ο τροχός... να δούμε σε ποιον κώλο θα μπούνε υπόθετα κι όχι μόνον!


ένα υπόθετο δρόμος...

Καύση του λίπους με την κατάλληλη προπόνηση

Καύση του λίπους με την κατάλληλη προπόνηση

Η εκγύμναση μιας ορισμένης μυικής ομάδας δεν βοηθάει στην εικόνα του σώματος

Aν και αντιφατικό, γεγονός είναι, ότι ενώ ο άνθρωπος λατρεύει τα λιπαρά, την επόμενη στιγμή που θα τα καταναλώσει ψάχνει τον τρόπο να απαλλαγεί από αυτά. Λίγες είναι οι φορές που τα καταφέρνει καθώς χρειάζεται υπομονή ενώ συνήθως χάνεται στην λογική των εύκολων τρόπων και των ακραίων λύσεων.

Το λίπος στο σώμα μας συμμετέχει κάθε στιγμή, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας στις ενεργειακές μας ανάγκες. Σε κατάσταση ηρεμίας οι φυσιολογικοί παλμοί μας κυμαίνονται μεταξύ 60-70 ένα ποσοστό της τάξεως του 30-35% σε σχέση με την μέγιστη ικανότητα παλμών τις καρδιάς μας. Τα λίπη συμμετέχουν στην παραγωγή ενέργειας κατά 60% ενώ όταν η ένταση φτάσει μέχρι και το 50% της μέγιστης πρόσληψη οξυγόνου η ενέργεια προέρχεται ισομερώς τόσο από τους υδατάνθρακες όσο και από τα λίπη, Όσο πιο έντονη γίνεται η προσπάθεια τόσο μεγαλύτερη είναι η συνεισφορά των υδατανθράκων και αντίστοιχα μικρότερη του λίπους στην ενεργειακή κάλυψη των αναγκών μας.

Η ένταση, η διάρκεια, τα αποθέματα γλυκογόνου και η προπόνηση είναι τα βασικά κριτήρια για το είδος του καυσίμου και την ποσότητα που θα δαπανήσει ο οργανισμός μας κατά την διάρκεια μιας δραστηριότητας.

Γιατί είναι δύσκολο να ξοδευτεί το λίπος;

Ένα γρ λίπους παρέχει ενέργεια 9,5 χιλιοθερμίδων ενώ ένα γρ υδατάνθρακα ενέργεια μόλις 4,2 χιλιοθερμίδων. Αντίστοιχα για να καεί και να δώσει την παραπάνω ενέργεια ένα γραμμάριο λίπος χρειάζονται σχεδόν 2ltr οξυγόνου ενώ για να καεί ένα γραμμάριο υδατάνθρακα 0,8 ltr οξυγόνου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρώτα το σώμα μας σε μεγάλες επιβαρύνσεις χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες .Χρειάζεται λιγότερο οξυγόνο .Όταν τους εξαντλήσει, τότε αναγκάζεται να ξοδέψει και το λίπος. Συνήθως αυτό γίνεται μετά τα 30’ συνεχόμενης άσκησης. Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζουν και τα αποθέματα γλυκογόνου (υδατανθράκων) που ήδη έχει στους μύες του. Σκεφτείτε ότι εκτός από την ζάχαρη που ξέρουμε όλοι, υδατάνθρακες σε διάφορες μορφές παίρνουμε από τα φρούτα, το ψωμί και όλα τα αρτοπαρασκευάσματα, το ρύζι, τα μακαρόνια, τις πατάτες, τα όσπρια .Δεν είναι κ πολύ εύκολο δηλαδή να μας λείψει

Μετά από αυτά λογικά θα αναρωτιέστε...

Από την στιγμή που η συμμετοχή του λίπους στην παραγωγή ενέργειας είναι μεγαλύτερη σε χαμηλές εντάσεις γιατί να χρειάζεται η αύξηση της έντασης πάνω από 50% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.

Μπορεί η συμμετοχή του λίπους να είναι σημαντική σε αυτή την ένταση η ανάγκη για ενέργεια όμως είναι μικρή και δεν ξεπερνά τα 20 γρ λίπους ανά ώρα όταν δεν ξεπερνάμε το 50% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.Σε μέτρια ένταση 60-70% είναι μεν μικρότερη αλλά φτάνει ως και τα 40 γρ λίπους ανά ώρα.

Μπορεί η εκγύμναση μιας ορισμένης μυικής ομάδας να συμβάλλει στην απώλεια τοπικού λίπους από την περιοχή;

Ναι, αλλά η ποσότητα ενδομυικού λίπους που καίγεται είναι ελάχιστη. Η απώλειά του δεν αλλάζει την εικόνα του σώματός μας σε αντίθεση με την απώλεια του υποδόριου λίπους η οποία είναι ορατή και εύκολα μετρήσιμη. Άρα πρακτικά η εκγύμναση μιας ορισμένης μυικής ομάδας δεν βοηθάει στην εικόνα του σώματος μας.

Μήπως η λύση είναι η λιποαναρρόφηση;


Η λύση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν μπορεί να είναι απόλυτη. Κατά την διάρκεια της λιποαναρρόφησης αφαιρούνται από το σώμα μας κάποιες χιλιάδες λιποκύτταρα. Άρα οι αποθήκες τους λίπους ελαττώνονται. Αν στην συνέχεια επαναπροσλάβουμε βάρος, το επιπλέον λίπος θα αποθηκευτεί σε άλλα σημεία-αποθήκες του σώματός μας. Αν π.χ το αφαιρέσουμε από την κοιλιά, στην συνέχεια μπορεί να αποθηκευτεί στους γλουτούς ή στους μηρούς. Προσοχή χρειάζεται στην παιδική ηλικία στην οποία αν το παιδί προσλάβει βάρος δημιουργούνται συνεχώς νέα λιποκύταρα προκείμενου αυτό να αποθηκευτεί. Πάντως νεώτερες μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να δημιουργηθούν και στην ενήλικη ζωή.

Στην εισαγωγή αναφέρεται η λέξη υπομονή. Ο μηχανισμός καύσης του λίπους για την παραγωγή ενέργειας είναι σοφά μελετημένος και δεν υπάρχει τρόπος να ξεγελάσουμε το σώμα μας και να απωλέσουμε λίπος γρήγορα και εύκολα. Απαιτείται υπομονή ,συνέπεια και συνέχεια στην προπόνηση και την διατροφή μας για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Τ.Ε. Πιεριας του ΚΚΕ για το γάλα


 
   «Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τη διάρκεια ζωής στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το πρώτο και κύριο είναι ότι η Ελλάδα είναι ελλειμματική πάνω από 50% σε αγελαδινό γάλα, λόγω περιορισμού - ποσόστωσης από την ΕΕ, που έχουν δεχτεί όλες οι κυβερνήσεις. 

Η δε έκθεση του ΟΟΣΑ, που πιέζει στην κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, στηρίζεται στους κανονισμούς της ΕΕ που δέχτηκαν και έχουν βάλει πλάτη όλοι αυτοί που εμφανίζονται να αντιδρούν.
Στόχος του ΟΟΣΑ και των κυβερνώντων είναι η διαμόρφωση συνθηκών που εξασφαλίζουν αύξηση του μέσου ποσοστού κέρδους στο καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας, από τις φτηνότερες εισαγωγές της πρώτης ύλης (γάλα), αφού τη μείωση του εργασιακού κόστους την εξασφάλισαν με τους νόμους εργασιακού Μεσαίωνα ΕΕ - κυβέρνησης.
Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι κτηνοτρόφοι της εγχώριας αγελαδοτροφίας - γαλακτοπαραγωγής και η ποιότητα διατροφής της λαϊκής οικογένειας. Αυτή την ανάπτυξη προωθούν, δηλαδή κέρδη για τους καπιταλιστές και υποβάθμιση ποιότητας τροφίμων για το λαό. Λύση, η αποδέσμευση από την ΕΕ και η λαϊκή εξουσία, που θα αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα εγγυώνται διατροφική επάρκεια με καλά, ποιοτικά, φτηνά τρόφιμα για το λαό»

Η Kate Moss έγινε το κουνελάκι του Playboy

Για τα 60 χρόνια του περιοδικού

Η Kate Moss αποφάσισε να γιορτάσει τα 40 της χρόνια με την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του Playboy.

Το διάσημο μοντέλο από τη Βρετανία θα εμφανιστεί στο τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του γνωστού αμερικανικού περιοδικού, όπου και στις εσωτερικές σελίδες εμφανίζεται γυμνή.

Η Kate θα κλείσει τα 40 της στις 16 Ιανουαρίου και επιλέχθηκε για την επέτειο των 60 ετών του Playboy, το πρώτο τεύχος του οποίου κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1953.

Όπως δήλωσε ο Jimmy Jellinek, διευθυντης του περιοδικού, «Είμαστε ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά στον κόσμο και έτσι είχαμε ανάγκη να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός με μια πασίγνωστη φιγούρα. Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή αν όχι το πιο διάσημο τοπ μόντελ του κόσμου; Θα μας επιτρέψει να έχουμε ακόμα 60 χρόνια επιτυχιών».