ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013



Προσοχή κυκλοφορεί πορτοφολάς


Όλο και ποιο συχνές είναι οι αναφορές από τα συστημικά ΜΜΕ για την «κλειδαρότρυπα» της εφορίας στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών.

Και δυστυχώς δεν κάνει μόνο «κλειδαρότρυπα», αρπάζει κιόλας!

Και μάλιστα αρπάζει ότι βρει, ακόμα και μποναμάδες παιδιών.

Χωρίς καν να κρατήσει τα προσχήματα, έστω...
αυτό του εισαγγελέα.

Και αναρωτιέμαι:

Με ποιο δικαίωμα;

Στον τραπεζικό μου λογαριασμό δεν έχει πρόσβαση ούτε η γυναίκα μου!

Δηλαδή το παίζει ποιο μάγκας ο Αντωνάκης;

Έχει ποιο πολλά δικαιώματα στο πορτοφόλι μου από όσα η οικογένειά μου;

Θα κάνει λέει και προληπτικές κατασχέσεις αν θεωρήσει ότι δεν έχω σκοπό να του πληρώσω στο 100% την προστασία.

Προληπτικές κατασχέσεις και δεν μιλάει κανένας. Είναι νόμιμο λέει.

Και πήρε το δικαίωμα για «μάτι» και «χέρι» στις καταθέσεις μας.

Και αύριο θα αποφασίσει και κούρεμα στις καταθέσεις.

Με χρέωσε με χρυσάφι για τα κατσάβραχα που κληρονόμησα από τον παππού μου, του πληρώνω ενοίκιο για το κρεβάτι που κοιμάμαι, καπνίζουμε μισό-μισό το τσιγάρο μου και τώρα θέλει να τον αποδεχθώ και ως νόμιμο πορτοφολά.

Δεν τα φτιάξαμε μαζί αλλά ούτε και μαζί τα φάγαμε.

Από toufekiastoskotadi, μοντάζ Αυτόλυκος

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, μέλος της εγκληματικής συμμορίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... Με την πρώτη ντουφεκιά τι θα γίνει;


Μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από το 1977
πηγή

Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα

galopoula1-570
O σεφ ετοιμάζει το εορταστικό σου δείπνο με την καλύτερη γαλοπούλα.
ΥΛΙΚΑ

Για το πουλί
  • 1 γαλοπούλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινο μήλο
  • θυμάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι

Για τη μαρινάδα
  • 4 λίτρα νερό
  • 2 λεμόνια κομμένο στη μέση
  • 12 φύλλα δάφνης
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 2 κ. σούπας ξερό θυμάρι ή μισό μάτσο φρέσκο
  • 5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 200 γρ. αλάτι χοντρό ή το μισό ή λιγότερο ψιλό
  • 8 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους σπασμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας κόκκοι πιπέρι μαύρο

Για τη γέμιση
  • 1 χούφτα βερύκοκα ξερά
  • 1 χούφτα κάστανα βρασμένα
  • 1 χούφτα ξηροί καρποί (φυστίκια αιγίνης, κάσιους, καρύδια)
  • 150 γρ. βούτυρο χωρισμένο σε 2 μέρη
  • 250 γρ. ψωμί σε τρίμματα
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 μάτσο θυμάρι φρέσκο
  • Προαιρετικά ένα μήλο πράσινο

Για την cranberry σος
  • 1 κονσέρβα σάλτσα κράνμπερι έτοιμη λίγα καρύδια

Για τη σάλτσα ψωμιού
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ψωμί σε τρίμματα
  • 15 γρ. βούτυρο
  • μισό κρεμμύδι
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
Για τις πατάτες
  • πατατούλες μικρές
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μυρωδικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γαλοπούλα
Αφήνουμε να ξεπαγώσει η γαλοπούλα για 2 - 3 μέρες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι και τα μυρωδικά. Τα φέρνουμε σε βρασμό, αφαιρούμε από τη φωτιά, κρυώνουμε τη μαρινάδα και βουτάμε μέσα τη γαλοπούλα για 24 ώρες. Στραγγίζουμε, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε ξεσκέπαστη τη γαλοπούλα στο ψυγείο για ένα βράδυ. Βάζουμε το μήλο, το θυμάρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι κομμένα στα 4 στην κοιλιά της. Αλατοπιπερώνουμε, αλείφουμε με βούτυρο και τυλίγουμε τη γαλοπούλα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τη γαλοπούλα πάνω σε σχάρα, από κάτω ένα ταψάκι με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε για 40 λεπτό ανά κιλό γαλοπούλας και την τελευταία μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα για να πάρει η γαλοπούλα καλό χρώμα. ΠΑΝΤΑ πάνω σε σχάρα.
Για τη γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το σκόρδο πολύ πολύ καλά στο μισό βούτυρο Αυτό μπορεί να πάρει και μισή με μία ώρα?. Προσθέτουμε το ψωμί, και το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε καλά το ψωμί για να πάρει χρώμα και να γίνει κριτσανιστό. Ύστερα προσθέτουμε τον κύβο και τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά κομμάτια, αλλά δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην γίνει σαν κόλα. Σερβίρουμε σε πιατέλα. Για την κράνμπερι σος Απλά ζεσταίνουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε λίγα καρύδια.
Για τη σάλτσα ψωμιού
Βάζουμε το γάλα με το σκόρδο, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα και το κρεμμύδι να βράσουν. Αφαιρούμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει το γάλα τα αρώματα των μυρωδικών για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και πετάμε τα μυρωδικά. Ζεσταίνουμε ξανά το γάλα, προσθέτουμε την κρέμα και τα ψίχουλα και σιγοβράζουμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο.
Για τις πατάτες
Βράζουμε για 5 λεπτά. Σοτάρουμε καλά στο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο με αλατοπίπερο και μυρωδικά..
 ΤΙΡ: Δεν κόβουμε τη γαλοπούλα για τουλάχιστον μισή ώρα από όταν βγει από το φούρνο.

Καραμελένια ηδονή – Σουφλέ σοκολάτας με ιστό καραμέλας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο σεφ Βασίλης Παναγόπουλοςθα μπορούσε να κάνει γλυπτά από καραμέλα. Ευτυχώς για εμάς ασχολήθηκε με μαγειρική..
Υλικά
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 170 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τέσσερα φορμάκια για σουφλέ.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί (σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει) σιγά σιγά το βούτυρο με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η σοκολάτα.
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους , τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι το μίγμα να πήξει και να γίνει λείο. Ανακατεύουμε το μίγμα σοκολάτας και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών.
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη ζύμη στα φορμάκια και ψήνουμε για 8-9 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν στα φορμάκια για 1 λεπτό. Στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα ανεστραμμένο πιάτο και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε. Για τον ιστό καραμέλας, ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι 5κτσ ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Στην συνέχεια περιμένουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και με ένα κουταλάκι ρίχνουμε πάνω από το γλυκό! Όσο έρχεται σε θερμοκρασία δωματίου, καθώς πέφτει θα δημιουργείται ο ιστός.

Μαζί τα φάγανε Άδωνις και Τομπούλογλου…τα γιαούρτια! [βίντεο]

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση της επ αυτοφώρω σύλληψης του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου για χρηματισμό. Και μπορεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης να αποκήρυξε με ανάρτησή του στο twitter τον κ. Τομπούλογλου αλλά φαίνεται ότι στο παρελθόν οι δύο άνδρες είχαν συχνές κοινωνικές επαφές.
Μαζί μάλιστα είχαν βιώσει και μια δύσκολη εμπειρία. Πρόκειται για την περίφημη επίθεση με γιαούρτια στις 12 Απριλίου 2012 σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου ο κ. Τομπούλογλου δραστηριοποιούνταν πολιτικά. Το βράδυ της επίθεσης ο νυν υπουργός Υγείας έπινε τον καφέ του μαζί με την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου και τον κ. Τομπούλογλου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο υπουργός Υγείας γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του ομοτράπεζού του.
Δείτε το βίντεο: