ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σε κλίμα συνεργασίας η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου Καμία αλλαγή στα όσα συμφωνήθηκαν την προηγούμενη φορά

Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του αναπληρωτή δημάρχου Κατερίνης κ. Ζ. Σατραζέμη.
Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο συζήτησης τον τρόπο χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο.
Επιπλέον, τους κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και όλες τις σχετικές διατάξεις, όπως περιγράφονται στην εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Σατραζέμης
Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης ενημέρωσε τους εκπροσώπους που παραβρέθηκαν για όλα όσα ορίζουν οι εκλογικές εγκύκλιοι και εξέφρασε την βεβαιότητά του για την διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα, όπως και την προηγούμενη φορά, ενώ δεν παρέλειψε να τους συγχαρεί για την συνέπεια που τήρησαν στα όσα τηρήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε όπως και την προηγούμενη φορά σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης, με την απουσία όμως των εκπροσώπων της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, συμφωνήθηκαν οι χώροι και ο τρόπος προβολής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη εκλογική νομοθεσία κατά την προεκλογική περίοδο.
Ο Δήμος θα κατανείμει ισότιμα σε όλα τα κόμματα συγκεκριμένους χώρους προκειμένου να εγκατασταθούν τα περίπτερα, τα ταμπλό για τις αφίσες, τα οποία θα είναι στις διαστάσεις που προβλέπονται από το νόμο.
Όπως τονίστηκε απαγορεύεται η ανάρτηση πανό με εξαίρεση αυτά που προαναγγέλλουν τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων.
Τέλος η αφισοκόλληση απαγορεύεται με εξαίρεση τα προκαθορισμένα σημεία για την εμπορική διαφήμιση, ενώ τα ηχητικά συστήματα θα λειτουργούν μπροστά από τα εκλογικά κέντρα και με ένταση ως τα ογδόντα ντεσιμπέλ.