ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Πουκάμισο φοριέται 100 μέρες χωρίς να πλυθεί


Ένα πουκάμισο που μπορεί να φορεθεί έως και 100 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να πλυθεί ή να σιδερωθεί είναι το όνειρο πολλών αντρών (και γυναικών!) σε όλο τον κόσμο.



Τώρα, στην εταιρεία Wool & Prince, το θαύμα έγινε πραγματικότητα. Πριν από έξι μήνες ο Mike Major, υπεύθυνος της εταιρείας, έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει ένα… πουκάμισο που θα παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο, δεν θα μυρίζει και δεν θα φθείρεται.

Μετά από μεγάλη έρευνα και πειράματα οι ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το μαλλί είναι 6 φορές πιο ανθεκτικό από το βαμβάκι καθώς αντιμετωπίσει με φυσικό τρόπο τις οσμές, χωρίς οποιεσδήποτε πρόσθετες χημικές ουσίες.

Και προχώρησαν στο διά ταύτα: Ένα πουκάμισο που ο Mike το δοκιμάσετε πρώτα στον εαυτό του. Το ρούχο πέρασε εξαντλητικές δοκιμές; «Πέραν από το γεγονός ότι το φορούσα διαρκώς, έτρεχα με αυτό αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα κάνοντας τη γυμναστική μου.

Και μπορεί να μούσκεψε από τον ιδρώτα και να τσαλακώθηκε λίγο, όμως το επόμενο πρωί ήταν πάλι φρέσκο φρέσκο για να το ξαναφορέσω. Και αυτό κράτησε 100 ολόκληρες ημέρες!», λέει ο ίδιος. Και να θέλεις δηλαδή να αλλάξεις πουκάμισο, δεν μπορείς! Τον επόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να βγει στην αγορά, ενώ το υλικό της δημιουργίας του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Γιατί οι Κινέζοι αντιμετωπίζουν με σεβασμό την Ελλάδα και δεν την αποκαλούν Greece.


Οταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘)  τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά. Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.
0 n1 Γιατί οι Κινέζοι αντιμετωπίζουν με σεβασμό την Ελλάδα και δεν την αποκαλούν Greece.
Το πρώτο ιδεόγραμμα σημαίνει «ελπίδα» και το δεύτερο αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο του παραδοσιακού κινεζικού ημερολογίου.
Και τα δύο όμως μαζί, όταν ενωθούν, σημαίνουν «ο άλλος μεγάλος πολιτισμός». Αυτό για να δείτε με πόσο σεβασμό αντιμετωπίζουν τη χώρα μας. Δεν είναι καθόλου άσχημος αυτός ο συμβολισμός για μια χώρα, όπως λένε, τόσο ταλαιπωρημένη και παράλληλα τόσο πλούσια σε Ιστορία και πολιτισμό, όπως η δική μας.
Οι Κινέζοι άλλωστε είναι ίσως ο μοναδικός λαός στον κόσμο που δεν αποκαλεί την Ελλάδα «Greece» ή κάτι παρόμοιο.
Περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού που ομιλεί κινεζικά αποκαλεί την Ελλάδα «Σι-Λα».

iPad 2 mini: Θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι!


Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και έρχεται ο καιρός για την WWDC της Apple πληθαίνουν οι φήμες για το δεύτερο iPad mini.

Σύμφωνα με φήμες το iPad 2 mini θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι και θα έχει αρκετές βελτιώσεις από τον προκάτοχο του.

Λέγεται ότι θα έχει Retina Display και ισχυρότερο επεξεργαστή ενώ πολύ πιθανό να είναι ακόμα πιο ελαφρύ.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο και παίρνουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις.
technewz.gr

Ποιοι δε θα πληρώσουν το χαράτσι


 Ποιοι δε θα πληρώσουν το χαράτσι
 Την απαλλαγή από το χαράτσι για τα ακίνητα των φορολογουμένων με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ να πληρώσουν το χαράτσι με μειωμένο συντελεστή και σε περισσότερες από πέντε δόσεις.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, στα μέσα Μαΐου θα εξειδικευτούν τα κριτήρια για την πλήρη απαλλαγή από το ΕΕΤΑ ή για τη μείωσή του και την πληρωμή του σε περισσότερες δόσεις για τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.
Οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είναι να μην πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων: Φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ, .ακροχρόνια άνεργοι με μη διακοπτόμενο χρόνο ανεργίας ίσο ή μεγαλύτερο τους ενός έτους και άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ λόγω τακτικής επιδότησης κατά τουλάχιστον έξι μήνες.
Mειωμένο θα το πληρώσουν: Νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και πολύτεκνοι και ανάπηροι με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Στα σαγόνια του… εμβρύου καρχαρία


Μια πραγματικά εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στις ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι οι θηλυκοί καρχαρίες κυοφορούν σε κάθε περίοδο αναπαραγωγής αρκετά έμβρυα.
Είχε διαπιστωθεί ότι ορισμένα από αυτά δεν τα κατάφερναν τελικά να γεννηθούν και οι ειδικοί πίστευαν ότι εκείνα που δεν γεννιόντουσαν ήταν αυτά που για κάποιο λόγο δεν είχαν καταφέρει να αναπτυχθούν σωστά. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη δεν είναι η φύση που εμποδίζει τα μικρότερα καρχαριάκια να γεννηθούν αλλά τα μεγαλύτερα αδελφάκια τους που τα εξοντώνουν μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους.

Η ετεροθαλής αναμέτρηση

Τη μελέτη έκαναν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Stony Brook στη Νέα Υόρκη. Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής οι θηλυκοί καρχαρίες δεν έρχονται σε επαφή με ένα μόνο αρσενικό αλλά με περισσότερα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια της κύησης εξελίσσεται μια μάχη ανάμεσα στα ετεροθαλή αδέλφια που ανταγωνίζονται για το ποιο θα γεννηθεί.

Τη μάχη τελικά κερδίζει συνήθως το μεγαλύτερο έμβρυο που εξοντώνει όλα τα υπόλοιπα πλην ενός. Το φαινόμενο εντοπίστηκε στους καρχαρίες-τίγρεις, αυτούς με τις χαρακτηριστικές σκούρες ραβδώσεις στο σώμα τους. Τα θηλυκά του συγκεκριμένου είδους παράγουν μέχρι και 12 έμβρυα με το μεγαλύτερο εξ αυτών να καταφέρνει να επιβληθεί και να εξοντώσει έως και δέκα ετεροθαλή αδέλφια του.

Γιατί;

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία για αυτή τη συμπεριφορά και εικάζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια να κυριαρχήσουν τα γονίδια μόνο ενός εκ των αρσενικών καρχαριών που ήρθαν σε επαφή με τη μητέρα. Πιθανότατα επικρατεί το παιδί του πρώτου καρχαρία που γονιμοποίησε το θηλυκό σε μια περίοδο αναπαραγωγής το οποίο είναι και πιο αναπτυγμένο από τα άλλα που έπονται.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι αρσενικοί καρχαρίες είναι ιδιαίτερα επιθετικοί κατά την αναπαραγωγική περίοδο και δεν αφήνουν σχεδόν κανένα περιθώριο στους θηλυκούς για να επιλέξουν ταίρι με αποτέλεσμα τα θηλυκά να ζευγαρώνουν με περισσότερα των δύο αρσενικά. Ετσι η επιλογή του καλύτερου αρσενικού γίνεται τελικά μέσα στη... μήτρα. Αντί λοιπόν η διαδικασία της επιλογής «του καλύτερου» να γίνεται από το θηλυκό (όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις στο ζωικό βασίλειο) γίνεται τελικά από τα ίδια τα παιδιά - έμβρυα με το ισχυρότερο γονιδιακά να επικρατεί τελικά στη μάχη του τοκετού. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Biology Letters».

Μόλις ένας στους δέκα έκανε ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο


 Μόλις ένας στους δέκα έκανε ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο
  Ρώσικη ρουλέτα παίζουν καθημερινά εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να κάνουν ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο. Οι εξαιρέσεις και οι εξωπραγματικές απαιτήσεις για άμεση εξόφληση σε λίγες δόσεις και με μεγάλα ποσά πληρωμής κάθε μήνα αποθαρρύνουν ή πετάνε έξω από τη ρύθμιση το 90% των οφειλετών. Ακούγεται απίστευτο αλλά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως από τα 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που χρωστούν στην Εφορία συνολικά 20,4 δισ. ευρώ, μόλις 210.000 είναι αυτοί που κατάφεραν να μπουν σε ρύθμιση χρεών και να πληρώνουν ως τώρα τα χρέη τους!
Ολο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια βλέπουν να τους παίρνει η κάτω βόλτα από τα χρέη και τους δυσβάσταχτους φόρους που αυξάνονται, ενώ τα εισοδήματά τους μειώνονται. Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, πολλοί επιλέγουν πλέον να πληρώσουν τα χρέη στην Εφορία παρά στην τράπεζα, καθώς η απειλή για κατασχέσεις έρχεται πλέον από τα call center και τα email των ΔΟΥ. Ολες οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το πρόβλημα και υπόσχονται να φέρουν «γενναίες ρυθμίσεις» για τα χρέη προς το Δημόσιο, που όμως σκοντάφτουν συνήθως στην τρόικα. Με αυτά τα δεδομένα, στα τέλη Μαρτίου 2.548.071 νοικοκυριά χρωστούσαν το ιλιγγιώδες ποσόν των 20,4 δισ. ευρώ και 148.658 επιχειρήσεις όφειλαν 35,37 δισ. ευρώ. Από τα 55,7 δισ. ευρώ το Δημόσιο είχε καταφέρει να εισπράξει (έως τις 31-12-2012) μόνον 606.395.000 ευρώ, παρά τις απειλές για διώξεις και κατασχέσεις. Την ίδια στιγμή, μέσα στους πρώτους μόλις τρεις μήνες της χρονιάς, περισσότερο από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι χρεώθηκαν άλλα 2,1 δισ. ευρώ.
Η ρύθμιση και οι δόσεις Τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» φαντάζουν εξωπραγματικά, προέρχονται όμως από τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου: στις 31/3/2013 μόνον 210.000 φυσικά πρόσωπα βρίσκονταν σε ρύθμιση χρεών και πληρώνουν με δόσεις 1,1 δισ. ευρώ.Δηλαδή από τα 20,4 δισ. που χρωστούν τα 2,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα, οι 9 στους 10 ήταν εκτός ρύθμισης (δεν έκαναν ή την έχασαν) και το Δημόσιο προγραμμάτιζε να εισπράξει μόλις το 5% των ληξιπρόθεσμων χρεών από τους οφειλέτες.
Την κατάσταση αυτή προφανώς τη γνώριζαν στο υπουργείο Οικονομικών και προσπαθούσαν να την ανατρέψουν με μια πιο ευνοϊκή ρύθμιση, που θα πρόσφερε έως και 100 δόσεις για τους πολίτες, κυρίως στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Υπολογίζουν μάλιστα -και δεσμεύτηκαν απέναντι στην τρόικα- πως το Δημόσιο θα εισπράττει περίπου 1 δισ. τον χρόνο από τις νέες ρυθμίσεις χρεών, εφόσον ανταποκριθούν και οι πολίτες. Αυτό δεν φαίνεται όμως πιθανό να συμβεί αφού, με τους όρους που ψηφίστηκαν και θα ισχύσουν για όσους καταθέσουν αιτήσεις αμέσως μετά το Πάσχα, όταν σταλούν και οι οδηγίες στις εφορίες, αυτομάτως αποκλείονται από τις 48-100 δόσεις οι 1.535.079 φορολογούμενοι που άφησαν απλήρωτα χρέη 2,1 δισ. στην Εφορία μέσα στο 2013.
Αυτοί θα μπορούν πλέον να υπαχθούν μόνο στην «πάγια ρύθμιση» με τις 12 μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Στην περίπτωση της «ύστατης ευκαιρίας» για τα παλαιά χρέη με τις 48 δόσεις, θα μπορούσαν να επωφεληθούν και από εκπτώσεις 25%-50%, ενώ για τις 12 δόσεις δεν θα έχουν έκπτωση. Μοναδικό «παράθυρο» για όσους τηρούν με συνέπεια τη ρύθμιση που είχαν από το 2012 είναι να έχουν έστω και ένα ευρώ ανεξόφλητο χρέος από το παρελθόν, πέραν όσων έχουν συμπεριλάβει στη ρύθμιση. Οι περισσότεροι όμως έχουν κάνει ρύθμιση «όλα σε ένα» και «παντρεύτηκαν» μια ρύθμιση που συνήθως δεν ξεπερνούσε τις 24 μηνιαίες ισόποσες δόσεις.
Αν μάλιστα ζητήσουν να μπουν στη νέα ρύθμιση με τις 48, όχι μόνο δεν θα πάρουν περισσότερες δόσεις από όσες είχαν από πριν, αλλά θα βρίσκονται και με το ένα πόδι στον προθάλαμο της κατάσχεσης αφού, ακόμα και αν αφήσουν απλήρωτη έναν μήνα τη δόση τους ή αν δημιουργήσουν ένα νέο χρέος από 5 ευρώ μόλις ή και αν παραλείψουν μία δήλωση στο μέλλον, χάνουν τη ρύθμιση, ενώ με την παλαιά που πληρώνουν έχουν τρεις μήνες περιθώριο πριν την χάσουν για να ξαναμπούν σε σειρά.
Επιπλέον όμως, με τις νέες διατάξεις για τη ρύθμιση των 48 δόσεων, ακόμα και αν είναι συνεπείς στις δόσεις τους, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αν κρίνει πως έτσι μπορεί να επισπεύσει την αποπληρωμή των φόρων που του οφείλονται.

Τροφές που επηρεάζουν την συμπεριφορά των παιδιών


Οι ειδικοί προτείνουν να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στα φαγητά που τρώνε τα παιδιά μας για να ανακαλύψουμε γιατί μερικές τροφές τα κάνουν υπερδραστήρια, δύστροπα ή επιθετικά. Ας ανακαλύψουμε ποιες τροφές θα πρέπει να...
αποφεύγονται και ποιες θα πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή των παιδιών μας.

Με ποιον τρόπο όμως οι τροφές επηρεάζουν την συμπεριφορά των παιδιών; Τα παιδιά λατρεύουν τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως λευκό ρύζι και αλεύρι, τροφές δηλαδή που μπορούν να προκαλέσουν πτώση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, γεγονός που επηρεάζει την διάθεσή τους.

Αυτές οι τροφές μπορούν επίσης να αυξήσουν τις στρεσογόνες ορμόνες (αδρεναλίνη και κορτιζόλη). Οι συγκεκριμένες ορμόνες ευθύνονται για την ενεργητικότητα αλλά και την επιθετικότητα και τα αυξημένα τους επίπεδα μπορούν να κάνουν το παιδί να είναι ανήσυχο, επιθετικό και ευέξαπτο.

Από όλα τα όργανα του σώματος, ο εγκέφαλος είναι το πιο ευαίσθητο να επηρεαστεί από τις διατροφικές συνήθειες και να δώσει λάθος εντολές για το τι χρειάζεται το σώμα του παιδιού. Το παιδικό μυαλό χρειάζεται πολύ ενέργεια για να αφομοιώσει όλες τις πληροφορίες γύρω του γι’ αυτό δημιουργεί την απαίτηση για υψηλά επίπεδα ζαχάρων στο αίμα. Το μυαλό όμως για να λειτουργήσει χρειάζεται ακόμα αμινοξέα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και λιπαρά οξέα.

Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με φυσικά

Τα πρόσθετα και τα χρώματα των επεξεργασμένων τροφών κάνει το νευρικό σύστημα των παιδιών να υπερλειτουργεί. Αυτό επιβαρύνει την υπερδιέγερση που η ζάχαρη προκαλεί.

Αντίθετα τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο, όπως τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί, μπορούν να δράσουν σαν φυσικά «ηρεμιστικά».

Αντικαταστήστε λοιπόν τις σοκολάτες, τις τεχνητά χρωματισμένες καραμέλες και τα τσιπς με:

- Φρεσκοκομμένα μπαστουνάκια λαχανικών (καρότα, σέλερι, χρωματιστές πιπεριές, φουντίτσες από μπρόκολα και κουνουπίδια). Συνοδέψτε τα με κάποιο υγιεινό dip όπως χούμους, light ντρέσινγκ, ή σάλτσα τυριού.

- Γιαούρτι αναμεμειγμένο με πολτό φρέσκων φρούτων ή κομπόστα.

- Ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, φιστίκια κάσιους και ψημένους ηλιόσπορους ή πασατέμπο.

- Φρουτοσαλάτες σερβιρισμένες σε χαρούμενα μπολ

- Τυριά χαμηλά σε λιπαρά. Ιδανικές λύσεις είναι cottage cheese απλωμένο πάνω σε άγλυκα μπισκότα ή φετούλες μαύρου ψωμιού αλλά και μπαστουνάκια από κίτρινα τυριά.

- Κράκερς ολικής άλεσης αλειμμένα με μέλι ή ταχίνι.

- Υγιεινά δημητριακά μόνα τους (σαν τσιπς) ή μαζί με γάλα. Όταν αγοράζετε δημητριακά διαβάστε στην συσκευασία τους και επιλέξτε εκείνα που περιέχουν τουλάχιστον 3 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά μερίδα και τις λέξεις «ολικής άλεσης» στο όνομά τους.

Ικανοποιήστε την ανάγκη τους για γλυκό

Οι σπιτικές γρανίτες και σορμπέ φρούτων και το παγωτό βανίλια σερβιρισμένο με φράουλες είναι μερικές δροσιστικές επιλογές που λατρεύουν τα παιδιά.

Επίσης υγιεινά κουλουράκια φτιαγμένα από τα χεράκια της μαμάς είναι χίλιες φορές καλύτερα από τα έτοιμα μπισκότα και κρουασάν του εμπορίου.

Διώξτε τους εφιάλτες

Αν το παιδί σας πετάγεται αρκετές νύχτες έχοντας δει κάποιο κακό όνειρο μπορείτε να μειώσετε τους βασανιστικούς εφιάλτες, αφαιρώντας από την διατροφή του ορισμένες τροφές, ειδικά λίγες ώρες πριν τον βραδινό ύπνο.

Αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, γλυκίσματα, φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και παγωτό πρέπει να αποφεύγονται τις ώρες που προηγούνται του βραδινού ύπνου.

Ένα βραδινό γεύμα που περιλαμβάνει γάλα, προϊόντα σόγιας, φιστίκια ή φιστικοβούτυρο και τυριά θα το βοηθήσουν να έχει έναν ήρεμο ύπνο με γλυκά όνειρα.

Και τέταρτο περιστατικό αυτοκτονίας μέσα σε λίγα 24ωρα


 Και τέταρτο περιστατικό αυτοκτονίας μέσα σε λίγα 24ωρα
Δεν έχει προηγούμενο το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Κρήτη.
Πριν προλάβει η κοινωνία να συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι μέσα σε λίγα 24ωρα, ημέρες Πάσχα, έβαλαν τέλος στη ζωή τους 3 Κρητικοί, ένα τέταρτο περιστατικό ερχεται να προστεθεί στη μακάβρια λίστα.
Πρόκειται για έναν 70χρονο ο οποίος έκοψε το νήμα της ζωής του σήμερα το πρωί.
Ο 70χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του με ένα όπλο, στο σπίτι του στο Αρώνι Ακρωτηρίου.
Τα αίτια που οδήγησαν τον 70χρονο στο απονενοημένο διάβημα, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Ωστόσο, προκαλεί θλίψη αλλά και έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι αυτό είναι το τέταρτο περιστατικό αυτοκτονίας μέσα σε 3 ημέρες (δείτε εδώ)
Πηγή: flashnews.gr

Όμορφη και έγκυος


Στην εποχή μας η γονιμότητα ξανάγινε σύμβολο της θηλυκότητας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γυναίκες που...πανικοβάλλονται από το είδωλό τους στον καθρέφτη, γιατί δε μπορούν να δεχτούν την αλλαγή στις γραμμές τους.

Αντί να απολαύσουν την εγκυμοσύνη τους, τη θεωρούν απειλή για τη γοητεία τους και τη σχέση τους με το σύντροφό τους.

Έτσι δηλητηριάζουν τη χαρά τους με αδικαιολόγητους φόβους. Αντί να χρησιμοποιήσουν τη φιλαρέσκειά τους σαν όπλο, όχι μόνο για να αισθάνονται ευχάριστα οι ίδιες, αλλά και για να κατακτήσουν για δεύτερη φορά το ταίρι τους, τη μετατρέπουν σε τροχοπέδη και βιώνουν την εγκυμοσύνη τους με αντιφατικά συναισθήματα.

Εσείς, λοιπόν, που έχετε την τύχη να περιμένετε παιδί, χαρείτε αυτή την άλλη πλευρά της γυναικείας σας υπόσταση.

Να είστε σίγουρη ότι θα εξακολουθείτε να είστε ελκυστική κι επιθυμητή διαθέτοντας μάλιστα και μια καινούργια αίγλη.

Αρκεί να πιστέψετε πως η γοητεία σας δεν κινδυνεύει ούτε από το σώμα που θα αλλάξει, ούτε από την κοιλιά που θα μεγαλώσει. Άλλωστε, στη διάθεσή σας έχετε πολύτιμους σύμμαχους, που θα σας βοηθήσουν να είστε όμορφη και κομψή.


Η εγκυμοσύνη ομορφαίνει

Είναι μια αλήθεια που διαπιστώνουν οι περισσότερες τουλάχιστον γυναίκες που περιμένουν παιδί. Την αλήθεια αυτή θα σας την πει κι ο δικός σας καθρέφτης. Δεν είναι μόνο η αντανάκλαση της ευτυχίας για τον ερχομό του μωρού σας, που θα δώσει αυτή την ακτινοβολία στο πρόσωπο και τη λάμψη στα μάτια σας.

Τη βελούδινη και καθαρή επιδερμίδα, την οποία θα αποκτήσετε από τον πρώτο κιόλας μήνα της εγκυμοσύνης, θα τη χρωστάτε και στην αύξηση των ορμονών μέσα στο σώμα σας.

Γιατί τώρα στο εργαστήρι του οργανισμού σας παράγονται τα πιο πολύτιμα καλλυντικά. Το πρόσωπό σας όμως θα είναι φωτεινό και γι' άλλους λόγους.

Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που θα αντλείτε τώρα από τις τροφές σας και ο ύπνος που θα επιδιώκετε να απολαμβάνετε για αρκετές ώρες, θα αποτελούν την πιο αποτελεσματική κούρα ομορφιάς.

Ωστόσο, για να διατηρείτε το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο, θα πρέπει να βάζετε κι εσείς το χέρι σας. Η σωστή περιποίησή του πρέπει να σας γίνει τρόπος ζωής.

Η όμορφη επιδερμίδα κάθε μέλλουσας μητέρας δεν οφείλεται μόνο στην ευεργετική επίδραση της εγκυμοσύνης, αλλά είναι και αποτέλεσμα καθημερινής, σχολαστικής, όσο και απλής φροντίδας.

Μη φανταστείτε ότι η διαδικασία αυτή, που θα πρέπει να υιοθετήσετε τώρα, θα σας απασχολεί πολλή ώρα την ημέρα. Λίγα λεπτά το πρωί που θα ξυπνάτε και άλλα τόσα το βράδυ, πριν πέσετε στο κρεβάτι σας, θα είναι αρκετά.


Μην ξεχνάτε να τηρείτε ορισμένες βασικές αρχές

- Να μη πηγαίνετε για ύπνο χωρίς να έχετε προηγουμένως καθαρίσει σχολαστικά το πρόσωπό σας από τις σκόνες, την κρέμα και το μέικ-απ, που όχι μόνο εμποδίζουν την επιδερμίδα σας να αναπνεύσει, αλλά φράζουν τους πόρους της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μαύρα στίγματα. Ο καθαρισμός καλύτερα να γίνεται με ειδικό ουδέτερο γαλάκτωμα καθαρισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε -αντί για νερό- λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.

- Να απλώνετε μια κρέμα νύχτας, που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας, ώστε να την προστατεύετε από την αφυδάτωση.

- Να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας με την κατάλληλη κρέμα (αφού την περάσετε πρώτα με τη λοσιόν) για να μη «στεγνώσει» και να διατηρείται απαλή και λαμπερή. Στην εγκυμοσύνη, η επιδερμίδα έχει την τάση να είναι πιο ξηρή, επειδή τα οιστρογόνα αναχαιτίζουν την παραγωγή των σμηγματογόνων αδένων και γι’ αυτό η ενυδάτωση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

- Να χρησιμοποιείτε τονωτική λοσιόν αμέσως μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Έτσι θα κλείνουν οι πόροι, θα σφίγγει και θα απομακρύνονται όλα τα υπολείμματα του καθαριστικού.

- Να καθαρίζετε το πρόσωπό σας και το πρωί, όταν θα σηκώνεστε από το κρεβάτι, ώστε να είναι δροσερό, καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε ίχνος λιπαρότητας.

- Να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα καλλυντικά για τον τύπο του δέρματός σας. Αν έως τώρα δεν είχατε ασχοληθεί με την περιποίηση του προσώπου σας, ίσως χρειαστείτε την καθοδήγηση δερματολόγου.

- Να παρακολουθείτε τις αλλαγές που μπορεί να συμβούν στο πρόσωπό σας εξαιτίας της δράσης των ορμονών, ώστε να προσαρμόσετε τα καλλυντικά σας στις νέες ανάγκες της επιδερμίδας σας. Η συνδρομή του δερματολόγου ίσως αποδειχτεί απαραίτητη.
fe-mail.gr

Χτύπησε ηλικιωμένος μπροστά στον Παπούλια και να πως αντέδρασε ο πρόεδρος


1 17 250x180 Χτύπησε ηλικιωμένος μπροστά στον Παπούλια και να πως αντέδρασε ο πρόεδροςΑνάσταση στους Φραγκάδες Ζαγορίου. Κατά την τελετή στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος.
Παραπάτησε στο σκαλοπάτι και χτύπησε στο κεφάλι. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η σύζυγός του, που έκαναν ανάσταση, στον ίδιο ναό, έδειξαν από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρον. Έτρεξαν από πάνω του για να τον βοηθήσουν.
Ο κ. Παπούλιας έδωσε εντολή στη φρουρά του να τον μεταφέρουν με το αυτοκίνητό του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Και δεν έφυγε από το σημείο έως ότου ο τραυματισμένος αναχώρησε για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Συνταγή της Ημέρας!


Χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας
Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1/2 κιλό ζυμαρικά (π.χ. ταλιατέλες)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένα σε 12 χοντρά φιλετάκια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
4 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουερ (corn flour)

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία του βρασμού. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλάδο πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε τα φιλετάκια για 5-6 λεπτά, γυρίζοντας τα μία με δύο φορές.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα φιλετάκια. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με το κορν-φλάουερ. Ρίχνουμε το μίγμα με το κορν-φλάουερ στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα χοιρινά φιλετάκια με τη σάλτσα και τα ζυμαρικά.

Καλή Όρεξη!

Γιατρός επέστρεψε φακελάκι σε ασθενή…


995743 Γιατρός επέστρεψε φακελάκι σε ασθενή...Φακελάκι ζήτησε και πήρε ένας γιατρός νοσοκομείου στην Ήπειρο. Γνωστή η πρακτική, που το τελευταίο διάστημα, λόγω κρίσης, προσλαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.
Κάποιος, γνωστός του, σύστησε στην ασθενή τον συγκεκριμένο γιατρό. Πριν γίνει η επέμβαση ο γιατρός πήρε φακελάκι από την ασθενή, η οποία σημειωτέον αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Μετά από λίγες ημέρες όμως πληροφορήθηκε από την γνωστή του το «δωράκι» που έδωσε στον γιατρό και αντέδρασε έντονα.
Έτσι, ο γιατρός, κάτω από τις πιέσεις που δέχτηκε, αναγκάστηκε να φωνάξει την ασθενή και να της επιστρέψει το φακελάκι…

Πνίγηκε στο χρέος η Ευρωζώνη


Επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία 6ετία ο μέσος όρος του χρέους των 17 χωρών που είναι στο ευρώ διαρκώς αυξάνεται


Θα μπορούσε να ήταν και ανέκδοτο μαύρου χιούμορ. Υπάρχει κάποιος τομέας όπου από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, μόνη η Ελλάδα έχει πετύχει κάποιον άθλο - και δεν εννοούμε φυσικά την «αχτύπητη» πρωτιά της στο δημόσιο χρέος με το 156,9% του ΑΕΠ της, με διαφορά... 30 (!) εκατοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη Ιταλία του 127%. Οσο λοιπόν και αν ακούγεται ως κακόγουστο αστείο, κατά τη διάρκεια του 2012 το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε στα 16 από τα 17 κράτη της Ευρωζώνης και μειώθηκε μόνο στην... Ελλάδα! Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση της Γιούροστατ, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα.

Μέσω... ληστείας του 80% περίπου των χρημάτων όσων είχαν αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα επιτεύχθηκε βέβαια αυτή η μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί με όποια μέσα μπορεί!

Θριάμβους κατά συρροήν σημειώνει ολόκληρη η Ευρωζώνη στον τομέα του δημόσιου χρέους. Τουλάχιστον την τελευταία εξαετία για την οποία έχουμε πρόχειρα τα επίσημα ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία, ο μέσος όρος του χρέους των 17 χωρών της Ευρωζώνης διαρκώς αυξάνεται. Ηταν 66,2% του ΑΕΠ της το 2007, τσίμπησε λίγο στο 69,9% το 2008, έκανε ένα τεράστιο άλμα στο 80% το 2009, πήδηξε στο 85,4% το 2010, αυξήθηκε στο 87,3% το 2011 και έσπασε το φράγμα του 90% το 2012 με ποσοστό 90,6% του ΑΕΠ. Επειδή εμείς είμαστε σχολαστικοί, θα υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα δύο θεμελιώδη κριτήρια του Μάαστριχτ καθόριζε ως ανώτατο επιτρεπτό όριο του δημόσιου χρέους το 60% του ΑΕΠ. Σύσσωμη η Ευρωζώνη παραβιάζει το όριο αυτό.

Πέντε (!) μόνο χώρες θα είχαν ως νόμισμα το ευρώ από πλευράς εκπλήρωσης του κριτηρίου δημόσιου χρέους μικρότερου του 60% του ΑΕΠ, αν η ένταξη στην Ευρωζώνη γινόταν το 2012: το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και η Φινλανδία! Μιλάμε για... γίγαντες της ευρωπαϊκής οικονομίας. Είναι απολαυστικό να διαπιστώνει κανείς ότι δεν θα έμπαιναν στο ευρώ ούτε η Γερμανία (η οποία έχει δημόσιο χρέος 81,9% του ΑΕΠ της) ούτε η Γαλλία (90,2%) ούτε η Ιταλία (127%) ούτε η Ισπανία (84,2%) και πάει λέγοντας. Από τα περίπου 300 εκατομμύρια Ευρωπαίων που έχουν ως νόμισμά τους σήμερα το ευρώ, θα το είχαν μόνο... 15 εκατομμύρια!

Το χρέος πέφτει δύσκολα. Εύκολα αυξάνεται, αλλά χρειάζονται πολλά χρόνια για να μειωθεί. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αντιθέτως, μειώνεται πολύ γρήγορα - βεβαίως με επώδυνες κοινωνικές συνέπειες. Μειώνεται εντυπωσιακά όμως ακόμη και σε δύο - τρία χρόνια, αν η κυβέρνηση είναι κοινωνικά ανάλγητη. Υπενθυμίζουμε ότι το Μάαστριχτ καθορίζει αυθαίρετα το 3% του ΑΕΠ ως ανώτατο όριο ελλείμματος.

Πάλι μόνο πέντε χώρες της Ευρωζώνης παρουσίασαν το 2012 έλλειμμα κάτω του 3%! Πάλι οι 12 από τις 17 χώρες θα έμεναν εκτός ευρώ - αν και αυτή τη φορά η Γερμανία και η Αυστρία θα αντικαθιστούσαν τη Σλοβενία και τη Σλοβακία στον κύκλο των πέντε υποδειγματικών μαθητών.

Οι Ευρωπαίοι υποφέρουν. Οι μισθοί και οι συντάξεις τους μειώνονται, λιμνάζουν ή καταβαραθρώνονται. Το βιοτικό τους επίπεδο κατακρημνίζεται για να μειωθούν τα ελλείμματα. Πώς όμως γίνεται να αυξάνεται έτσι το δημόσιο χρέος; Ποιος τρώει τα λεφτά των δανείων;

Υποψήφιος για την Κ20 του Αιγινιακού ο Γιάννης Μυστακίδης



Υποψήφιος για την Κ20 του Αιγινιακού ο Γιάννης Μυστακίδης προπονητής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κατερίνης και του Εθνικου Νέου Κεραμιδιου
Ο ισχυρός άνδρας του Αιγινιακού  κος.Γιάννης Νιώπας  και ο Προπονητής είχαν μια πρώτη επαφή. Επίσης επαφή υπήρχε και με τον Τεχνικό Διευθυντή τής ομάδας Σταύρο Διαμαντόπουλο.  Η προτίμηση στο πρόσωπο του συγκεκριμένου προπονητή βασίζεται στην πολυετή εμπειρία του Γιάννη Μυστακίδη σε Ακαδημίες τής Πιερίας  και στο ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά  τα παιδιά σε αυτές της ηλικίες της  ομάδος Κ 20.
Αναμένονται εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2-13 Optimist & Laser 4.7: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΤΡΙΤΗ 7/05
Τελετή Έναρξης
Παρέλαση αποστολών από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στην κεντρική πλατεία της Παραλίας Κατερίνης, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Κατερίνης και 6 Πολιτιστικών Συλλόγων της Πιερίας .
Πρόγραμμα παραδοσιακών χορών
Χαιρετισμοί – Ομιλίες Επισήμων
Έπαρση Ελληνικής Σημαίας
Έπαρση σημαιών των Συνδιοργανωτών
Επίσημη Έναρξη Πρωταθλήματος

 
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/05
Ιστιοδρομίες

 
ΠΕΜΠΤΗ 9/05
Ιστιοδρομίες

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/05
Ιστιοδρομίες
Party που παραθέτουν οι Αθλητές της Ιστιοπλοϊκής Ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στους συναθλητές τους που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Θα παρευρεθεί και θα διασκεδάσει μαζί τους ο Κατερινιώτης τραγουδιστής ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/05
Ιστιοδρομίες

Τελετή Λήξης
Happenings στηνReception του ξενοδοχείου Mediterranean Village
Έναρξη Τελετής
Πρόγραμμα Παραδοσιακών Χορών
Χαιρετισμοί – Ομιλίες Επισήμων
Απονομές Μεταλλίων και Επάθλων
Λήξη Πρωταθλήματος

 

 Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013

Email: optimistlaser@gmailcom

Γιαννάκης: "Παρακίνησε όλη την Ελλάδα ο Νίκος..." ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ



Στη συμπρωτεύουσα, Θεσσαλονίκη, βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (6/5) η αποστολή της Λιμόζ για το σημερινό  φιλικό παιχνίδι με τον Άρη προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
"Σήμερα είναι η πιο ωραία στιγμή γιατί θεωρώ πως είναι μία μέρα που ξεκινάει μία τεράστια γιορτή που παρακίνησε όλη την Ελλάδα. 
Ο Νίκος παρακίνησε όλη την Ελλάδα. Ο Άρης είναι η ομάδα που παρακίνησε όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ερχόμενος εδώ για να συμμετάσχω μόνο περηφάνια μπορώ να νιώσω. Ίσως μία σπίθα σαν το αυριανό παιχνίδι να δώσει μία ώθηση στο μπάσκετ.
 Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει να αγαπάνε όλοι οι Έλληνες μία ομάδα και ένα χρώμα. Εκείνη η παρέα, με πρωτοπόρο τον Νίκο το κατάφερε. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ", είπε αρχικά ο τεχνικός της Λιμόζ.

Όσο για την καθυστέρηση που υπήρξε στο να τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, ο "Δράκος" ανέφερε: "Νομίζω ότι ο Νίκος κάθε μέρα γιόρταζε όλα αυτά τα χρόνια γιατί είναι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει το μπάσκετ. 
Όλοι τον θυμούνται παρά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν τον έβλεπε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Όλο αυτό βοήθησε το ελληνικό μπάσκετ να βιώσει πολλές επιτυχίες. Θέλω να πιστεύω πως μία τέτοια στιγμή θα τον κάνει ακόμα πιο περήφανο γι αυτά που έχει κάνει.
Το Αλεξάνδρειο έχει πείσει όλους τους Ευρωπαίους πως μπορούν με σκληρή δουλειά και πείσμα να γράψουν ιστορία. Ο Άρης έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. 
Πολύς κόσμος γνώρισε το μπάσκετ βλέποντας τον Άρη και τον Νίκο. Η μεγαλύτερη γιορτή για τον ίδιο είναι ότι ο κόσμος τον θυμάται και θα τον θυμάται για πάντα".
Για να καταλήξει λέγοντας πως: "Το να ονομαστεί το Αλεξάνδρειο σε "Νίκος Γκάλης" είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Η παρουσία του Νίκου είναι μία καθημερινή παρακίνηση για το μπάσκετ, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα".
Να σημειώσουμε ότι η Λιμόζ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις τις στη Γαλλική Λίγκα και θα προπονηθεί στη Μίκρα. Ο Άγγελος Τσάμης δεν ακολούθησε την αποστολή της γαλλικής ομάδας, διότι είναι τραυματίας.

9 πράγματα που οι άνδρες κρύβουν από τις γυναίκες


Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες! 9 πράγματα που οι άνδρες λένε στους φίλους τους αλλά δεν μπορούν να πουν στις συζύγους ή τις κοπέλες τους...
1. Στους άντρες δεν αρέσει το πρώτο ραντεβού επειδή πρέπει να προσποιηθούν.

2. Οι άντρες αγαπούν το σεξ και την ποικιλία. Tους αρέσουν οι γυναίκες που είναι δραστήριες στο σεξ.

3. Ένας άντρας δεν θέλει μια γυναίκα που του κάνει τη ζωή του δύσκολη. Στην αρχή μπορεί να του αρέσει και να κολλάει αλλά αργότερα θα κάνει την επανάσταση του.

4. Οι άντρες δε γουστάρουν τα πολλά πολλά. Θέλουν απλά πράγματα!

5. Οι άνδρες είναι παθιασμένοι με πράγματα που οι γυναίκες μισούν. Όπως ο αθλητισμός, οι ταινίες δράσης, οι μηχανές και τα αυτοκίντα, τα όπλα κλπ.

6. Οι άντρες δεν έχουν τα ίδια γούστα στη διασκέδαση με τις γυναίκες αλλά μπορεί να προσποιηθούν μόνο και μόνο για να σας ρίξουν στο κρεβάτι.

7. Στους άντρες δεν αρέσει καθόλου όταν αρχίζετε να μιλάτε αν το μαλλί σας βγήκε λίγο πιο ξανθό από ότι θα θέλατε ή άλλες τέτοιες λεπτομέριες. Ακόμα και αν δείχνει ότι σας ακούει, δεν θα θυμάται λέξη από όσα είπατε. Δοκιμάστε το!

8. Όταν οι γυναίκες λένε ότι θέλουν να μιλήσουν, οι άντρες καταλαβαίνουν σαν να λένε "έχω τα νεύρα μου".

9. Το υπερβολικό βάψιμο μας τρομάζει! Ναι ναι, μας αρέσει να σας βλέπουμε με τα περιποιημένα σας νύχια, βλεφαρίδες, χείλη και μάτια αλλά καλό είναι να τονίζετε την φυσική σας ομορφιά, όχι να γίνετε τέρατα! Το πολύ make-up δείχνει ότι το κάνετε από ανασφάλεια και για να σας προσέχουμε!

Θα σπάσουν τα θερμόμετρα φέτος το καλοκαίρι!


1923877 300x200 Θα σπάσουν τα θερμόμετρα φέτος το καλοκαίρι!Στις παραλίες φαίνεται ότι θα τη βγάλουμε τους θερινούς μήνες, καθώς το φετινό καλοκαίρι αναμένεται από τα θερμότερα των τελευταίων ετών, με παρατεταμένες περιόδους αρκετά υψηλών θερμοκρασιών!
Ο υδράργυρος θα «πιάσει» 40άρια από τον Ιούνιο, ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός θα είναι ο Ιούλιος, ενώ χωρίς βροχές και μπουρίνια αναμένεται ο Αύγουστος.
«Αρκετά υψηλές αναμένεται να είναι οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν το φετινό καλοκαίρι και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εντείνοντας το αίσθημα του καύσωνα», δήλωσε ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ, Μιχάλης Σιούτας.
«Ακόμα και αν δεν σημειωθούν ισχυροί καύσωνες με τον υδράργυρο να καταγράφει πολύ υψηλές τιμές, η παρατεταμένη διάρκεια θερμοκρασιών πάνω από τα κανονικά επίπεδα δημιουργεί το αίσθημα καύσωνα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στον οργανισμό, αλλά και στα ζώα» σημειώνει ο μετεωρολόγος.
Μάιος-Ιούνιος
Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνισή της ήδη από τις αρχές Μαΐου και τον Ιούνιο ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο, αγγίζοντας του 40 βαθμούς Κελσίου. Οι περιοχές που αναμένεται να καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι τα ηπειρωτικά της Στερεάς, της Θεσσαλίας, αλλά και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.
Ιούλιος
Ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός αναμένεται να είναι και ο Ιούλιος, με πιθανά παρατεταμένα διαστήματα υψηλών θερμοκρασιών ή ακόμα και καύσωνα.
Αύγουστος
Ο Αύγουστος διαφαίνεται να είναι ένας ζεστός μήνας με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στα κανονικά επίπεδα του μήνα. Ωστόσο οι καλοκαιρινές μπόρες και τα μπουρίνια που εμφανίζονται συνήθως τον μήνα αυτό δείχνουν πως φέτος θα είναι μειωμένα.
Πάντως το ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα μας το κρατάει η περιοχή της Ελευσίνας, όπου καταγράφηκαν 48 βαθμοί Κελσίου στις 10 Ιουλίου του 1977, ενώ η δεύτερη θέση ανήκει στα Τρίκαλα Θεσσαλίας με 47,2 βαθμούς τον Αύγουστο του 1958.

Σκύλος δάγκωσε και σκότωσε 5χρονο αγοράκι


killer dog 300x225 Σκύλος δάγκωσε και σκότωσε 5χρονο αγοράκιΜοιραία αποδείχθηκε για ένα 5χρονο αγοράκι η επίθεση που δέχθηκε από σκύλο σε φιλικό σπίτι στη Λάρνακα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τραγικό συμβάν συνέβη γύρω στις 2 το μεσημέρι. Το αγοράκι με την οικογένεια του είχαν επισκεφθεί φιλικό σπίτι στη Σκαρίνου. Κι ενώ το παιδάκι βρισκόταν με τον σκύλο στην κουζίνα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το σκυλί επιτέθηκε στο παιδί και το δάγκωσε στο λαιμό.
Αμέσως συγγενείς και φίλοι έτρεξαν για να απομακρύνουν το σκύλο, όμως ήταν ήδη αργά. Το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 9 ΜΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ




 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ

 ASKLEIPIOS 

KLINIK SANKT AUGUSTIN ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ

 ΜΙΑ

 ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30.000Ε ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ

 ΚΑΝΕΙ

 ΜΙΑ <ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ>ΑΡ.ΛΟΓ.465/657659-17 ΑΡ. IBAN. 

GR3501104650000046565765917 BIC. ETHNGRAA ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ 

ΟΝΟΜΑ ΖΕΡΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Κ Ο

ΜΙΚΡΟΣ

 ΘΑΝΑΣΗΣ-ΜΙΧΑΗΛ. ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6977405799