ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Εστιατόριο για πρωινό και brunch.. Γρ. Λαμπρακη 135 Θεσσαλονίκη Τούμπα


Καφέ · Μπαρ · Εστιατόριο / Γρηγορίου Λαμπράκη 220 Τούμπα Θεσσαλονίκη




Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" εύχεται στα μέλη, στις φίλες, στους φίλους της και σε όλους του πολίτες Καλή Ανάσταση.

 

 
 

 

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης



Την αγορά της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Αλληλεγγύη», ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το Καπάνι, συνομίλησε με εμπόρους, καταστηματάρχες, καταναλωτές και πολίτες για την κίνηση στην πασχαλινή αγορά, για τη διακύμανση των τιμών σε όλα τα είδη και κυρίως στα αμνοερίφια και τα άλλα είδη για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ αντάλλαξε ευχές για την Ανάσταση. Επίσης, έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης και επισκέφτηκε πολλά καταστήματα και καφέ.

«Είμαστε κοντά σε όλους τους συμπολίτες μας, που ακόμη και σήμερα εργάζονται. Η αγοραστική κίνηση τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί και η αγορά παίρνει μια ανάσα. Σε λίγες μέρες αρχίζει και η εβδομάδα των εκπτώσεων και πιστεύω πως η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει το παρών στην αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς τα μικτά κλιμάκια ελέγχου έχουν αυξήσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και ειδικά των τροφίμων για την προστασία της υγείας των καταναλωτών. Φροντίζουμε πάντως να μην αναστατώνουμε την αγορά, ενώ με τον καλό προγραμματισμό των ελέγχων, οι καταστηματάρχες, έμποροι και επαγγελματίες δεν είναι αναγκασμένοι αντί να εξυπηρετούν τους πελάτες, να υφίστανται αλλεπάλληλους και αλληλοεπικαλυπτόμενους ελέγχους. Θέλω να ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους με υγεία, αγάπη και δύναμη για όσα έχουμε μπροστά μας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Αρπαξε την ευκαιρία και ζήσε το όνειρο! Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο μεγαλύτερο scouting camp που έγινε ποτέ στην Ελλάδα! Για παιδιά γεγενημένα 2002 έως 2005

Συμμετοχή πολλών σκαουτερ από ευρωπαϊκές  ομάδες 
Πληροφορίες στο κιν. 6945455353 Μυστακιδης 






Δ.Τ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΡΑΣΗ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


 Ολοκληρώνεται σήμερα Μ. Πέμπτη το βράδυ η Δράση
«Πάσχα στον τόπο μας»


Ολοκληρώνεται σήμερα Μ. Πέμπτη το βράδυ η Δράση «Πάσχα στον τόπο μας». Χιλιάδες πασχαλινά δώρα μοιράστηκαν στους καταναλωτές τη  Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη, ως επιβράβευση στο καταναλωτικό κοινό της Πιερίας για την επιλογή τους να ψωνίσουν από τις τοπικές αγορές την περίοδο του Πάσχα.
Στόχος της δράσης είναι η στήριξη, ενίσχυση και τόνωση της τοπικής αγοράς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, τονίζοντας τη μεγάλη απήχηση που είχε στο κοινό η δράση και ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης, που στηρίζουν  τις δράσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας.
Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη δράση στηρίζοντας την πρωτοβουλία των φορέων επιλέγοντας τα πασχαλινά τους δώρα και ψώνια από τα τοπικά καταστήματα, μοιράζοντας έτσι χαμόγελα και ευχές.



΄΄ Η Ζωή εν τάφω ΄΄


Μεγάλη Παρασκευή: Η ζωή εν τάφω


: Τη  έχουμε την κορύφωση του Θείου Δράματος και στις απανταχού εκκλησίες θα ψαλεί ο επιτάφιος θρήνος.


Γνωστότερη στάση των εγκωμίων, η πρώτη όπου ψάλλεται σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το: Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο,συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην.Η ζωή, πως θνήσκεις;πως και τάφω οικείς; του θανάτου το βασίλειον λύεις δε, και του Άδου τους νεκρούς εξανιστάς.
Το πρωί της μέρας, στολίζεται ο επιτάφιος σε όλες τις εκκλησίες. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.
Σε αρκετές περιοχές απόψε θα γίνει η μεγαλοπρεπής περιφορά του επιταφίου μετά συνοδείας αγήματος.Επίσης σήμερα, είναι απόλυτη νηστεία τιμώντας την ημέρα του υπέρτατου πένθους.
Ένα άλλο έθιμο της μέρας άγνωστο στους περισσότερους, είναι το Κωνσταντινουπολίτικο έθιμο του προσκυνήματος 7 επιτάφιων. Οι πιστοί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής επισκέπτονται 7 εκκλησιές και περνούν κάτω από τους επιτάφιους τους. Επίσης εκείνοι που έχουν συγγενείς θαμμένους τελούν τρισάγια και μοιράζουν κόλλυβα, για την ανάπαυση των ψυχών τους.
Ένα μουσικό δείγμα από την συναυλία που πραγματοποίησε ο Βυζαντινός Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” στις 27 Μαρτίου του 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως, με γενικό τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».
Εκλογή από τις τρεις στάσεις των εγκωμίων.
Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ Α΄ΣΤΑΣΗ ήχος πλ.α΄
ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Β΄ΣΤΑΣΗ ήχος πλ.α΄
ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ Γ΄ΣΤΑΣΗ ήχος γ΄



Happy Easter from Thessaloniki Tourism Organisation!

Θανάσης Λιακόπουλος: Καλό σου ταξίδι, μπάρμπα Γιάννη. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΡΙ
 Πριν καν ασχοληθώ με τα κοινά, είχα γνωρίσει έναν αγρότη από τη Βροντού, τον μπαρμπα Γιάννη τον Κουρινιώτη. Άνθρωπος ευθύς, δυναμικός, τα έλεγε ντόμπρα και σταράτα, δεν καταλαβαίνε κανέναν και τίποτε. Ο μπαρμπα Γιάννης ήταν ένας από τους πρώτους που με συμβούλευσε όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά, μιλώντας μου σαν πατέρας. «Αγρότης εγώ, κτηνοτρόφος και αγρότης εσύ, είσαι και 20 χρόνια νεώτερος, θα μπορούσες να είσαι παιδί μου» μου είχε πει αρκετές φορές...

 Τα χρόνια πέρασαν, ο μπαρμπα Γιάννης συνέχισε να ασχολείται παθιασμένα με την πολιτική, εγώ συνέχισα να υπηρετώ τους δημότες της Κατερίνης. Πάντα έχοντάς τον στο πλευρό μου, ως έναν από τους πολύτιμους συμβούλους μου. Κάποια στιγμή αποφάσισε να βγει μπροστά, να στηρίξει το κόμμα που αγαπούσε με όλη του την καρδιά, τη Νέα Δημοκρατία. Εξελέγη σε κομματικές θέσεις μέχρι που έγινε Πρόεδρος. Ο μπαρμπα Γιάννης έδωσε στη Νέα Δημοκρατία, δεν πήρε από αυτή. Έδωσε τα πάντα, χρόνια ολόκληρα...

 Καλό σου ταξίδι, μπαρμπα Γιάννη. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου... Οι συμβουλές σου θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου... το ήθος σου θα αποτελεί για μένα παράδειγμα προς μίμηση...

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ 5 ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ


Η δέσμευση του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση του οδικού δικτύου εντός των οικισμών συνεχίζεται.
Στο πλαίσιο αυτό, πέντε χωματόδρομοι στην Κονταριότισσα ασφαλτοστρώθηκαν και έτσι πλέον οι κάτοικοι θα διαβιούν στις συνθήκες που τους αρμόζουν.
Ανάμεσα στους δρόμους είναι και η διχάλα στο προαύλιο του Βυζαντινού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που οδηγεί στον Ιερό Ναό και στα Κοιμητήρια.
Το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σε Άγιο Σπυρίδωνα, Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Παντελεήμονα και Πλαταμώνα.


Το πρόγραμμα της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το πρόγραμμα της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων, η οποία θα διεξαχθεί από 1 έως και 5 Μαΐου στην Ιστιαία με την συμμετοχή του Πιερικού Αρχέλαου, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, των Χανίων, του Πρωτέα Βούλας και του Σύλλα Αιδηψού.
Το πρόγραμμα της τελικής φάσης του 33ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων
01.05.2019
16:00 ΑΣ ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΑΟ
18:00 ΟΑ Χανίων - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας
19:30 Τελετή Έναρξης
20:00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
02.05.2019
16:00 ΣΚ Σύλλας Αιδηψού - ΟΑ Χανίων
18:00 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - ΑΣ ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
03.05.2019
15:00 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
17:00 ΟΑ Χανίων - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
19:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας
04.05.2019
14:00 ΟΑ Χανίων -  Παναθηναϊκός ΑΟ
16:00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΣ ΠΑΟΚ
18:00 ΣΚ Σύλλας Αιδηψού - ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας

05.05.2019
10:00 ΑΣ ΠΑΟΚ - ΟΑ Χανίων
12:00 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
14:00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
15:30 Τελετή Λήξης

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη