ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Καταπληκτικό βίντεο με δελφίνια να… περικυκλώνουν σκάφος



 Ίσως το πιο τυχερό πλήρωμα και επιβάτες σκάφους του κόσμου, για εκείνη τη στιγμή, όταν και είδαν δεκάδες δελφίνια να τους περικυκλώνουν και να δίνουν ένα εξαιρετικό σόου!


Βρείτε τα πάντα για τα drones στο https://myhelis.com/ και αποκτήστε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειριστή στο  https://drone.pilotschool.gr/ 

Nike - Τι αξίζει να αγοράσεις από αυτήν την premium μάρκα;

 Η Nike αποτελεί μία από τις πιο γνωστές εταιρίες κολοσσούς στο χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Προσφέρει ποικιλία προϊόντων τόσο για αθλητικές δραστηριότητες και καθημερινές ασχολίες, τόσο και για πιο "επίσημα" casual outfits. Είναι ευρέως γνωστή στο κοινό για τα μοναδικά σχέδια που προσφέρει σε παπούτσια, αλλά και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Όλα αυτά μαζί την καθιστούν μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες στο χώρο της.

Εσύ τι θα αγόραζες από την Nike;

Όπως είπαμε και παραπάνω, το εύρος παραγωγής προϊόντων της Nike είναι τεράστιο. Μπορείς να βρεις από τα πιο απλά προϊόντα, έως τα πιο premium, ανάλογα το γούστο και το budget σου.

Το premium αυτό brand φημίζεται κατά κύριο λόγο για τα αθλητικά του παπούτσια. Αυτή είναι συνήθως και η πρώτη επιλογή του κοινού, καθώς τα μοντέλα που παράγει πλέον από μοναδικό design, είναι πλήρως ανθεκτικά και προσφέρουν τρομερή άνεση.

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η κλιματική κρίση προκαλεί αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και άγριας φύσης


 Σύνταξη - επιμέλεια: Στέλιος Βασιλούδης

Η αλλαγή βιοτόπων και συμπεριφορών οδηγεί σε αλληλεπιδράσεις με αρνητικό αποτέλεσμα για την άγρια ​​ζωή και τον άνθρωπο.

Από τις μπλε φάλαινες που συγκρούονται με τα πλοία μέχρι τους αφρικανικούς ελέφαντες που επιτίθενται σε καλλιέργειες σε χωριά, η κλιματική κρίση προκαλεί αύξηση των συγκρούσεων που οδηγούν σε τραυματισμό ή θάνατο για ανθρώπους και τα άγρια ​​ζώα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η κλιματική κρίση κάνει πιο δύσκολη την εξεύρεση τροφής, νερού και υγιεινών βιοτόπων, αναγκάζοντας τα ζώα και τους ανθρώπινους πληθυσμούς να μετακινηθούν σε νέες περιοχές ή ακατοίκητα, στο παρελθόν, μέρη. Επίσης, αλλάζει τον τρόπο που συμπεριφέρονται - αυτό σημαίνει αύξηση των συγκρούσεων ανθρώπου - άγριας ζωής, καθώς και ζημιές σε προσωπική περιουσία και απώλεια βιοποριστικών πόρων για τους ανθρώπους, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Η ομάδα εξέτασε 30 χρόνια έρευνας και διαπίστωσε ότι ο αριθμός των μελετών που συνδέουν την κλιματική κατάρρευση με τις συγκρούσεις είχε τετραπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο δεκαετίες. Προειδοποιούν για ένα «εξαιρετικό εύρος» περιοχών που έχουν ήδη επηρεαστεί. Η εργασία, που δημοσιεύτηκε στο Nature Climate Change, εξέτασε 49 περιπτώσεις σύγκρουσης ανθρώπου - άγριας ζωής σε κάθε ήπειρο εκτός από την Ανταρκτική και στους πέντε ωκεανούς. Από κουνούπια 2,5 χιλ. του γραμμαρίου έως αφρικανικούς ελέφαντες βάρους 6.000 κιλών, οι συγκρούσεις αφορούσαν όλες τις μεγάλες ομάδες άγριας ζωής - πτηνά, ψάρια, θηλαστικά, ερπετά και ασπόνδυλα.

Έλλειψη πρωινών στύσεων: Πόσο ανησυχητική είναι;

 Η έλλειψη στύσης το πρωί κατά την αφύπνιση δεν αποτελεί απαραίτητα λόγο ανησυχίας. Πολλές φορές οι άνδρες ξυπνούν σε διαφορετικά σημεία του κύκλου του ύπνου, σε σημεία που δεν λαμβάνει χώρα μια στύση.

Παρόλα αυτά, οι πρωινές στύσεις μπορούν να παρέχουν κάποιες ενδείξεις γύρω από την υγεία του πέους και την πιθανή ύπαρξη στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ).

Κατά κανόνα, οι άνδρες παρουσιάζουν αρκετές στύσεις κατά την διάρκεια του ύπνου. Η διαδικασία αυτή λέγεται νυχτερινή πεϊκή διόγκωση (Nocturnal Penile Tumescence- NPT) και συμβαίνει σε άνδρες κάθε ηλικίας, ακόμα μάλιστα και στα μικρά παιδιά. Η νυχτερινή πεϊκή διόγκωση συσχετίζεται με την ενεργοποίηση συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου κατά την διάρκεια του ύπνου γρήγορων κινήσεων των ματιών (ύπνος REM) και δεν προκαλείται από σεξουαλική διέγερση.

Αν ένας άνδρας ξυπνήσει κατά την διάρκεια του ύπνου REM ή αμέσως μετά από αυτή την φάση ύπνου, μπορεί να έχει μια πρωινή στύση.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε σωματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να συμπλέκονται ταυτόχρονα.

20RF: Το νέο πρόγραμμα άσκησης της Ελένης Πετρουλάκη που αξίζει να δοκιμάσετε

 Το νέο  πρόγραμμα άσκησης από την Ελένη Πετρουλάκη 20RF (20 min Rehab Fitness) είναι ειδικά σχεδιασμένο για κάθε άνθρωπο που θέλει να βελτιώσει την κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του σώματός του.

Βασίζεται στη φιλοσοφία των 20λεπτων προγραμμάτων άσκησης όπως το 20FF και στις σύγχρονες προπονητικές επιλογές στα πλαίσια της οικονομίας χρόνου (time efficiency).

Απευθύνεται σε όλους και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ζητάει μόνο 20 λεπτά από την καθημερινότητά σου. Σε 7 ημέρες θα νιώσεις την αλλαγή στο σώμα σου και στην υγεία σου!

Μίλτος Τεντόγλου: Ιπτάμενος και τζέντλεμαν

Ο χρυσός αθλητής του στίβου συνεχίζει να γράφει ιστορία «πετώντας» σε κάθε του άλμα, θυμίζοντάς μας κάθε φορά που προσγειώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, τι θα πει ευγενής άμιλλα με κάθε έννοια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου λέει ότι δεν είναι πρωινός τύπος. 

Ακούγοντας κανείς τον τρόπο που το έχει επανειλημμένα πει και αν απομονώσει τα αθλητικά του κατορθώματα, μοιάζει λογικό. Φέρεται και περιφέρεται με μία χαλαρότητα του τύπου «τι κάνω εγώ εδώ;». Το βλέμμα του, όσο σπινθηροβόλο μπορεί να είναι τη μια στιγμή, άλλο τόσο μοιάζει να τρέχει και να χάνεται στο κενό την άλλη. Εξαπολύει τις λέξεις με μια χαρακτηριστική άγνοια κινδύνου και χωρίς πολλά πολλά. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνάντησε 10χρονο επιζώντα του φονικού σεισμού στην Συρία

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνάντησε ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Συρία, του οποίου ο πατέρας είχε σκοτωθεί στους σεισμούς του Φεβρουαρίου που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία.

Ο Ναμπίλ Σαΐντ είχε εκφράσει την επιθυμία να δει τον Ρονάλντο να παίζει, μιλώντας σε ένα σωστικό συνεργείο από τη Σαουδική Αραβία που είχε ταξιδέψει ως τη Συρία για να συνδράμει τους σεισμόπληκτους. 

Ένα βίντεο με τον Σαΐντ αναρτήθηκε από τον Turki Alalshikh, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Αρχής Ψυχαγωγίας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος έκανε έκκληση μέσω social media, ζητώντας βοήθεια για να ταυτοποιηθεί το μικρό αγόρι. 

Ζιζέλ: Aντιδράσεις για την τελευταία φωτογράφισή της - Το μοντέλο κατηγορείται ότι προωθεί τον... σατανισμό

 Η Ζιζέλ Μπούντχεν, βρέθηκε τα τελευταία εικοσιτρέαωρα στο επίκεντρο μιας παράξενης θεωρίας συνωμοσίας. Το μοντέλο από τη Βραζιλία, που έχει κοσμήσει το εξώφυλλο της Vogue περισσότερες από 140 φορές, κατηγορήθηκε ότι προωθεί τον σατανισμό, όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού μόδας τον Φεβρουάριο του 2023.


Η εικόνα, που τραβήχτηκε από τον Βραζιλιάνο φωτογράφο Ραφαέλ Παβαρότι, απεικονίζει την Μπούντχεν σε μια πόζα που ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι μοιάζει με μια κοινή απεικόνιση του Σατανά. Τα χέρια του μοντέλου είναι υψωμένα πάνω από το κεφάλι της, σχηματίζοντας ένα τριγωνικό σχήμα με τα χέρια της, ενώ το βλέμμα της είναι στραμμένο προς τα κάτω. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η συγκεκριμένη πόζα μοιάζει με αυτή του Βαφομέτ, ενός πλάσματος που συνδέεται με τον διάβολο στα ιστορικά αρχεία της Ιεράς Εξέτασης των Ναϊτών Ιπποτών τον 14ο αιώνα.

Ο Κυριάκος για να γυρίσει το εις βάρος του κλίμα κατεβαίνει σε ντιμπειτ με τον Τσιπρα.




Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία στα Τέμπη: «Βασίλη, τι έγινε;» - «Πρέπει να έγινε τράκα»

 Ο «μοιραίος σταθμάρχης» Βασίλης Σαμαράς εμφανιζόταν σίγουρος ότι είχε «κλειδώσει» το Intercity 62 στην γραμμή της ανόδου, ακόμα κι όταν πληροφορήθηκε από τον ρυθμιστή της κυκλοφορίας  ότι η επιβατική αμαξοστοιχία είχε συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική στην περιοχή του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη. 

Αυτό προκύπτει από τις συνομιλίες στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των σταθμαρχείων και τον ρυθμιστή κυκλοφορίας στην ΑΘήνα τη μοιραία νύχτα:
Λόγω της έλλειψης του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης του σιδηροδρόμου, ο ρυθμιστής δεν έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τα τρένα ηλεκτρονικά καθώς κινούνται στο δίκτυο - και είναι υποχρεωμένος να δέχεται την ενημέρωση από τους σταθμάρχες.  

Στις 23.05 της Τρίτης, την επομένη της Καθαράς Δευτέρας, η σταθμάρχης των Νέων Πόρων - του επόμενου σταθμού μετά τη Λάρισα - επικοινωνεί με τον Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος ήταν από αρκετή ώρα πριν ο μοναδικός σταθμάρχης στον συγκεκριμένο σταθμό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η αμαξοστοιχία Intercity 62 θα πλησίαζε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ένα τεχνικό πρόβλημα την καθυστέρησε στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου. 

Χωρίς τίποτε να προμηνύει την καταστροφή που θα ερχόταν λίγο αργότερα, ο Σαμαράς ενημερώνει την συνάδελφό του - που λίγο νωρίτερα του είχε πει ότι είχε αναχωρήσει από τους Νέους Πόρους η εμπορική αμαξοστοιχία - ότι εκείνη τη στιγμή «διώχνει το 62».
 

Στις 23.24 - τρία λεπτά μετά από  τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων, ο σταθμάρχης ενημερώνεται από την Αθήνα ότι υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης των τρένων - προφανώς ως αποτέλεσμα της τραγωδίας που μόλις είχε συντελεστεί. 


Ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης ενημερώνεται για πρόβλημα με το ρεύμα»


Στις 23.27, ο ρυθμιστής επικοινωνεί και πάλι με τη Λάρισα για το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για την σύγκρουση των δύο τρένων. 

Ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία στα Τέμπη: «Ο ρυθμιστής επικοινωνεί και πάλι για το πρόβλημα»

Πεϊνιρλί με κασέρι, παστουρμά και αυγό

 

Υλικά

Τεμάχια: 6

Για τη ζύμη

  •  1 φακελάκι (7-9 γρ.) ξηρή μαγιά
  •  περίπου 350 ml χλιαρό νερό
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  500 γρ. αλεύρι σκληρό
  •  100 γρ. καλαμποκάλευρο ψιλό
  •  15 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση

  •  400 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
  •  λίγη ξερή ρίγανη, για το πασπάλισμα
  •  3 φέτες παστουρμά, κομμένες στη μέση
  •  100 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε 6 κομμάτια
  •  6 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ενός λεπτού σιγή για τους συμφοιτητές τους

 Συμπληρώνεται μι
α εβδομάδα από το τραγικό
 δυστύχημα των Τεμπών και οι 12 θάνατοι των φοιτητών της Θεσσαλονίκης έχουν επηρεάσει κάθε τμήμα και κάθε βαθμίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

«Αυτή την εικόνα δεν πρόκειται να την ξεχάσω όσο ζω»

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που συνάντησε η καθηγήτρια του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, όταν την Παρασκευή το μεσημέρι μπήκε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο για να διδάξει ένα υποχρεωτικό μάθημα του πρώτου έτους. «Τους βρήκα όλους όρθιους με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά, κατεβασμένα τα κεφάλια, τηρούσαν ενός λεπτού σιγή. Χωρίς καμία δική μου προτροπή ή παρουσία, παρόλο που είχα σκοπό να το προτείνω. Αυτή την εικόνα δεν πρόκειται να την ξεχάσω όσο ζω». 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την ανακοίνωση του ΟΣΕ

 ​

Ο ΟΣΕ σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι μετά την πυρκαγιά του

Ιουλίου του 2019, ο σταθμός της Λάρισας μπορούσε να παρακολουθεί τα τρένα

μόνο για μία απόσταση 5χλμ μετά το σταθμό. 

Ενώ μέχρι τότε είχε τη δυνατότητα παρακολούθησης από το Σταθμό της Λάρισας

έως τους Νέους Πόρους, δηλαδή όλο το εύρος της περιοχής όπου κινήθηκαν τα δυο

μοιραία τρένα αντίθετα για αρκετά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΟΣΕ αναφέρει:

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 8 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, από τη Χ.Θ. 31+500 έως τη Χ.Θ. 59+700.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στο ύψος της Χ.Θ. 13 +450 της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στο δεξιό έρεισμα της παράπλευρης οδού μπροστά από το Κ.Υ. Θέρμης με κατεύθυνση προς το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία στα στηθαία ασφαλείας της οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού και στις δύο κατευθύνσεις της κατά περίπτωση βλάβης, με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής. Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.

Ανδρέας Κούκος για τον Καποδίστρια: Οι μεγάλοι νεκροί πάντα ακούγονται .αρκεί να θέλεις και να μπορείς να τους ακούσεις!

 Ανδρέας Κούκος για τον Καποδίστρια:

 Θα σηκώσω τον σταυρό του μαρτυρίου έως τέλους…(Απάντηση του Καποδίστρια στον

μεγάλο ευεργέτη και φιλέλληνα Γαβριήλ Εϋνάρδο)

 Πρώτα πρέπει μορφώσουμε Έλληνες και μετά να Ιδρύσουμε την Ελλάδα.

 Τίς μέρες που έπεφτε το Μεσολόγγι το 1826 η Ρωσία και η Αγγλία

διαπραγματεύονταν ημιαυτονομία του Ελληνικού κράτους.

 Την ημέρα της δολοφονίας του 20 πληρωμένοι δολοφόνοι κυκλοφορούσαν στο

Ναύπλιο, στην πλειοψηφία τους Έλληνες!

 Οι μεγάλοι νεκροί, πάντα ακούν…αρκεί να θέλεις και να μπορείς να τους ακούσεις!


Μια υπέροχη, μοναδική και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Η σύγκρουση του

Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων»

είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δευτέρα 6-3-2023 στην κατάμεστη αίθουσα του

Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης Νεώτερης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση φρούτων και λαχανικών “FRESKON 2023”

 

(23-25 Απριλίου 2023, Θεσσαλονίκη)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών “FRESKON 2023”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Απριλίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης “ΔΕΘ HELEXPO”.

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση “FRESKON 2023” είναι η προώθηση προς την παγκόσμια αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας.

Με τη συμμετοχή της στη “FRESKON 2023” η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσβλέπει στη συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς του εξωτερικού και την προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών από το διεθνή χώρο και από την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μέσα από την εκθεσιακή παρουσία της ΠΚΜ, θα παρουσιαστούν τα ποιοτικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και τη φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.