ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι μισθοφόροι της Blackwater στην Αθήνα!Σύμφωνα με όλες τις πηγές, επιβεβαιώνεται οριστικά πια και από επίσημα χείλη, η εδώ και δύο χρόνια και για πρώτη φορά δημοσιευθείσα από το Πατριωτικό Μέτωπο πληροφορία, πως «ξένοι μισθοφόροι θα κληθούν να αναλάβουν την ασφάλεια της χώρας».

Το πολιτικό σύστημα, αποφάσισε τελικά να προχωρήσει και στην «τελευταία πράξη του δράματος», καταργώντας ουσιαστικά τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δυνάμεις Ασφαλείας (ΓΕΕΘΑ, ΕΛΑΣ), και αναθέτοντάς την ασφάλεια της Βουλής, σε εγκληματικές μισθοφορικές οργανώσεις, όπως η πρώην Blackwater και νυν Academi. Το πολιτικό σύστημα δείχνει να μην έχει καμία εμπιστοσύνη πια στα όργανα, τα στελέχη των οποίων έχουν ορκιστεί στο Σύνταγμα και τους Νόμους. 

Όλα «μυρίζουν» Δεκεμβριανά του ’44. Το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του και αυτή τη φορά, όπως έγινε το ’44, σε συνεργασία πάντα με τα ξένα αφεντικά, χωρίζει το Λαό σε «αμνούς και ερίφια», σε αριστερούς και δεξιούς, σε εθνομηδενιστές και εθνικιστές, σε ρατσιστές και αντιρατσιστές, σε πράσινους και βένετους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όμως, ως δράμα ή ως φάρσα. Οι αντινεοταξίτικοι λεονταρισμοί τύπου σταλινικής και ροζουλί αριστεράς και τύπου Καμένου, αυτή τη φορά, δείχνουν να μην έχουν κανένα νόημα: Ο Λαός είναι μόνος του απέναντι σε ένα αδυσώπητο σύστημα κομματικο-μαφιόζικου τύπου, όπου όλοι, από την άκρα αριστερά, έως την άκρα δεξιά, δείχνουν έτοιμοι να αναμετρηθούν πάνω στο πτώμα της Ελλάδας.

Και απέναντι σε όλον αυτόν τον κακό δαίμονα, η νηφάλια και αποφασιστική φωνή του Πατριωτικού Μετώπου: Αδέλφια Έλληνες. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε χωρίς να ανοίξει μύτη. Μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα, αν εμείς ο Λαός, πάρουμε αποφασιστικά τις τύχες μας στα χέρια μας. Μπορούμε να σταματήσουμε την πορεία προς την άβυσσο.

Το κατάφεραν άλλοι Λαοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και εμείς.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Οι Έλληνες οφείλουν να καταβάλλουν θυσίες προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρ'ω... Βρε δε γαμιέστε λέω εγώ...Και αυτοί, στον κόσμο τους...
Μπαίνουμε στον Μάρτη του 2013 και «η ζωή συνεχίζεται» στην χώρα το ΠΟΤΕ που λέγεται Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των «φωτισμένων» πολιτικών, η χώρα είναι σε «τροχιά» ανάπτυξης, κάτι σαν την τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στην Ρωσία, τα κόμματα συνεχίζουν τις κοκορομαχίες τους, ετοιμάζουν «συνέδρια», συνεχίζουν τις εξαγγελίες «μεγαλόπνοων» σχεδίων για την οικονομική «ανάταση» (μέχρι στιγμής η μόνη ανάταση που έχουμε είναι εκείνη των ακρών), συνεχίζουν οι τροικανοι της κυβέρνησης να ΜΗΝ βάζουν νέα μέτρα, ενώ στα πλαίσια της καθημερινότητας, η ανεργία αυξάνεται και μαζί της και η φτώχεια .

Με λίγα λόγια, τα πάντα είναι «φυσιολογικά» σε μια χώρα με παραφυση καταστάσεις.

Α, ξέχασα να αναφέρω το βασικότερο.
Ένεκα της «τροχιάς» ανάπτυξης (κτλ, κτλ) που έχει μπει η χώρα, οι «ιθαγενείς» της (κατά το σκεπτικό των φωτισμένων ηγετών) ΕΧΟΥΝ χρήματα για να πληρώσουν τα όποια «φέρε» της κυβέρνησης ΕΧΟΥΝ πάρει «τα πάνω» τους γιατί μην ξεχνάμε, μπήκαν ΚΑΙ αυτοί σε …. τροχιά, μαζί με την χώρα (και πετούν προς άγνωστο πλανήτη στο διάστημα).

Η παραφροσύνη σε αυτή τη χώρα περισσεύει.
Και μιλώ για την παραφροσύνη εκείνων που υποτίθεται ότι την διοικούν, ενώ στην πραγματικότητα καταστρέφουν ότι έχει απομείνει.
Εκτός από τις ψευτιές που μας σερβίρουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ εξασκούνται και στο «σπορ» της εποχής, το οποίο δεν είναι άλλο από τις απειλές..

Προκειμένου να εισπράξουν από τον ήδη ξεζουμισμένο λαό, δε διστάζουν  εκτός από τα καθημερινά «φασούλια» που βγάζουν γιατί δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά» (κυβέρνηση των οσπρίων) , προκειμένου να δώσουν βαρύτητα στην γελοιότητα τους να απειλούν με «διώξεις» κατασχέσεις και άλλα τον κοσμάκη.

Διαβάστε αυτό…
«Εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιεί όλο το οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να αυξήσει τις εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, τα οποία τον Ιανουάριο παρουσίασαν υστέρηση σε σχέση με το στόχο.
Σε εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Θεοχάρης προς τις ΔΟΥ επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής. Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».
Συμφωνώ ότι υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και πρέπει το κράτος να πάρει τα χρήματα του από ΟΛΟΥΣ.

Πείτε μου όμως ρε φωστήρες, υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι ΠΩΣ θα πληρώσει ο κόσμος τις όποιες οφειλές, ληξιπρόθεσμες και μη, όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙ;

Μιλάτε για ποινικές διώξεις, αλήθεια σε ΠΟΙΟΥΣ;
Στη φτωχολογιά ε;
Αυτούς καταφέρατε να καταχρεώσετε με την ανικανότητα σας, και τώρα με απειλές πάτε να τους στύψετε για να πάρετε χρήματα.

Αλήθεια, από τους μεγαλοφειλέτες, ξέρετε, τα φιλαράκια σας, πόσα έχετε εισπράξει μέχρι τώρα;
Αλλά ξέχασα, αυτούς ΔΕΝ τους αγγίζει κανείς.

Είμαστε η μόνη χώρα στην οποία πληρώνουν οι φτωχοί τα χρέη των πλουσίων, με τις ευλογιές των εκαστοτε κυβερνήσεων οι οποίες κατά τα άλλα, «πολεμούν» τη διαφθορά, ΟΧΙ για να την εξαλείψουν, αλλά για να αποδείξουν ότι είναι πιο διεφθαρμένες και από την ίδια τη διαφθορά.

Αυτός είναι ο «κόσμος» τους, σε αυτόν ζουν και υπάρχουν και αντρειώνονται με την ανοχή μας, η οποία έχει εξαντληθεί.

Τι κάνει η πόρνη η Ιστορία!
Ποιος να το έλεγε! Ο μέτοικος Παπανδρέου να δίνει διαλέξεις με οδηγίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο βαρύς Άκης να είναι στον Κορυδαλλό, ο ελαφρός Παπακωνσταντίνου να τρέμει τον Κορυδαλλό, ο πεφωτισμένος Καραμανλής να απολαμβάνει το ημίφως της Ραφήνας, η έγχρωμη Ντόρα να έχει χάσει το χρώμα της μέσα στο γκρίζο της σημερινής Ν.Δ., ο εκσυγχρονιστής Σημίτης να αρνείται τη συμμετοχή του στο εκσυγχρονιστικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - για να μη μιλήσουμε για τα τασάκια στην Ιπποκράτους και τα μαχαίρια στη Συγγρού. Τόσες και τόσες σταθερές αξίες του πολιτικού συστήματος να έχουν, με δυο λόγια, καταντήσει κουρελαρία, στόχος για βελάκια, κατάρες και ανέκδοτα. Και ποιος, παρακαλώ, όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά και να ανυμνείται από όλα σχεδόν τα μεγάλα ΜΜΕ ως ηγέτης, συνεπής, σταθερός, αξιόπιστος; Ο Σαμαράς, αν έχετε το Θεό σας. Ο Αντώνης Σαμαράς, αυτοπροσώπως. Παρέα με την κλειστή ομάδα, που βεβαιώνει το ύψος της πολιτικής του ευφυΐας και το βάθος του πολιτικού του ήθους: Τον Κεδίκογλου, τον Φαήλο, τον Λαζαρίδη, τον Μουρούτη, τον Μιχελάκη, την truth team. Και τον Στουρνάρα, βεβαίως.

Το γεγονός είναι ασφαλώς μια ευκαιρία για πολιτικές σκέψεις και φιλοσοφικούς διαλογισμούς. Διότι μπορεί να μιλάμε συνεχώς για τον ρόλο της προσωπικότητας στη δημιουργία της Ιστορίας - και καλά κάνουμε. Αλλά η περίπτωση Σαμαρά μάς σπρώχνει να μιλήσουμε για τον ρόλο της Ιστορίας στη δημιουργία της προσωπικότητας - και στην κατασκευή της, θα λέγαμε. Διότι ποιος είναι ο Σαμαράς; Μια μετριότητα, ένας παιδιόθεν γέρος πολιτικός, χωρίς ούτε μια φρέσκια πολιτική σκέψη σε όλη τη διαδρομή του - όποιος βρει μια πρωτότυπη ή έστω έξυπνη πολιτική σκέψη του όλα αυτά τα χρόνια, κερδίζει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Και χωρίς ίχνος έργου επίσης - εκτός αν του πιστώσουμε ως έργο την ατέλειωτη σειρά από ρουσφέτια, τα κατορθώματα στο υπουργείο Εξωτερικών, τη διάσπαση της Ν.Δ. και την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε. Ο άνθρωπος δεν έχει τίποτε να επιδείξει, έστω και ως στενόμυαλος δεξιός - τίποτε. Εκτός από υπερμεγέθεις και εντελώς ανακόλουθες με τις δυνατότητές του, ορατές διά γυμνού οφθαλμού φιλοδοξίες.

Και όμως αυτός ο συνδυασμός από τίποτε και φιλοδοξίες, που άλλους τους γκρεμίζει στα τάρταρα, τον Σαμαρά τον ανέβασε στο Έβερεστ της εξουσίας, της εκτίμησης των δανειστών και της αγάπης των νοικοκυραίων - των πολύ νοικοκυραίων όμως. Η πόρνη η Ιστορία, που λέγαμε. Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη εποχή, για το κατάλληλο σύστημα εξουσίας. Τώρα δεν τους χρειάζεται ούτε το πολιτικό μυαλό ούτε οι ευρύτητες για την Κεντροδεξιά και τον μεσαίο χώρο - τους χρειάζεται η πειθαρχία των Μνημονίων. Δεν τους χρειάζεται η φιλολογία της δημοκρατίας - τους χρειάζεται η μηδενική ανοχή. Δεν τους χρειάζονται οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ - τους χρειάζονται τα ΜΑΤ. Δεν τους χρειάζεται η λατρεία της πατρίδας - τους χρειάζεται η εκποίησή της. Συμπέρασμα: Τώρα τους χρειάζεται ο Σαμαράς. Με μηδενικές δυνατότητες, αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες, μεγαλύτερη προθυμία και μεγίστη ετοιμότητα για στροφές.

Του λείπουν βέβαια μερικά πράγματα, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Η κατασκευή του ηγέτη, του ικανού, του εργατικού, του συνεπούς συντελείται συστηματικά και σχεδόν προκλητικά μπροστά στα μάτια μας. Οι δυο χλωμοί κομπάρσοι -Κουβέλης και Βενιζέλος- και ο λαμπρός ένοικος του Μαξίμου. Ο Σαμαράς κατανοεί τα προβλήματα. Ο Σαμαράς ξέρει πού μας πάει. Ο Σαμαράς ελέγχει με σιδερένιο χέρι τους υπουργούς. Ο Σαμαράς αποκαθιστά την αξιοπιστία της χώρας. Ο Σαμαράς εγγυάται τις επενδύσεις, την απαρέγκλιτη εφαρμογή των Μνημονίων, τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, τον κατώτατο μισθό, το μέλλον μας. Ο Σαμαράς, ο Σαμαράς, ο Σαμαράς... Το γεγονός ότι ο Σαμαράς έχει αλλάξει τόσες φορές θέσεις, πολιτικές, κόμματα, απόψεις, αποσιωπάται, θάβεται επιμελώς, εξαφανίζεται. Μαζί με την πολιτική του φτώχεια, τη συντηρητική του αγκύλωση, το μηδέν τού έργου του. Με αποτέλεσμα, όλη αυτή η θηριώδης προσπάθεια κατασκευής ενός απόλυτου ψεύδους από το απόλυτο τίποτε να αποκτά κάπως εφιαλτικά χαρακτηριστικά.

Ο Σαμαράς είναι συνεπώς σίγουρα ο ηγέτης που τους βολεύει. Περιμένει απάντηση το ερώτημα αν είναι ο ηγέτης που μας αξίζει...

ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ :ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ..ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ : ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ!Γράφει ο Insider 
"Πείτε στον κόσμο να σφίξει τα δόντια, απειλήστε τον κόσμο με φυλακή ακόμα και αν έχει αδυναμία να πληρώσει 5.000 ευρώ από τους δυσβάστακτους φόρους, να την βγάλουμε έως τις Γερμανικές εκλογές και μετά θα... 
πάμε καλύτερα".

Και στη γωνία τράκος: Ιταλικές Εκλογές και τα πήρε όλα ο νοτιάς και τα σήκωσε.

Ερώτημα 1ο: είναι δυνατόν να πειστεί ο κόσμος να δεχτεί φυλακή για απλήρωτους έκτακτους φόρους 5.000 ευρώ όταν ο Μπόμπολας με την βοήθεια Σημίτη - Παπακωνσταντίνου αλλά βεβαίως και Βενιζέλου και όλου του συστήματος αγόρασε κοιτάσματα χρυσού ίσως και δισεκατομμυρίων ευρώ πληρώνοντας λιγότερο από φιλοδώρημα, εντεκα εκατομμύρια ευρώ;

Ερώτημα 2ο: πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι ο 'Ελληνας που χάνει το σπίτι του από αδυναμία θα καταπιεί για άλλα 5-10 χρόνια αυτή την κατάσταση; και το σπίτι του πως θα το πάρει τότε πίσω; για ρωτήστε, από πότε έχει να γίνει πλειστηριασμός π.χ. στο Ρέθυμνο, πόσοι μαζεύονται κάθε βδομάδα εδώ και μήνες και με τι ακριβώς "σιδερένια επιχειρήματα" ακυρώνουν τους πλειστηριασμούς.

Ερώτημα 3ο: πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι η Μέρκελ ελέγχει το παιχνίδι; ένα μικροατυχηματάκι όπως αυτό με τις εκλογές στην Ιταλία και φάνηκε πως ο Γερμανικός γίγαντας έχει πήλινα πόδια. 'Εχει και ένα σχεδόν πτωχευμένο τραπεζικό σύστημα το οποίο συντηρείται κυριολεκτικά από την κρίση, από τις μεταφορές κεφαλαίων από νότο προς βορρά και τις τεράστιες διαφορές επιτοκίων μεταξύ βορρά και νότου.

------------------------

Τι κάνεις;

Μαζεύεις χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες όλους ανεξαιρέτως τους Πολιτικούς Αρχηγούς, από Παπαρήγα έως Μιχαλολιάκο, και ζητάς το απλό: να έρθουν μαζί σου στο Βερολίνο και να εξηγήσετε όλοι μαζί στην Μέρκελ ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα είναι ανεπίτρεπτη για Ευρωπαική χώρα και ότι το ξέσπασμα της γενικευμένης κοινωνικής βίας στην Ελλάδα είναι πρό των πυλών - μιά σπίθα αρκεί για να γίνει η ζημιά. Και όποιος νομίζει ότι η ζημιά θα περιοριστεί στην χώρα από όπου θα ξεκινήσει, δεν έχει ιδέα από μεταπολεμική Ευρωπαική Ιστορία

Τι ζητάς;

Με βάση τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί στην μείωση του ελλείματος, αναστολή πληρωμής τοκοχρεολυσίων στο σύνολό τους έως ότου επιτευχθούν τρείς συνεχόμενες χρονιές θετικού ρυθμού ανάπτυξης. Που βρούν οι Γερμανοί τα λεφτά; για να μην δημιουργηθεί κακό προηγούμενο για τις άλλες χώρες με προβλήματα, τα χρήματα θα προέλθουν από άτοκο δάνειο από την Γερμανία ως επιστροφή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου.

------------------------

Πιστέυω ειλικρινά ότι υπάρχουν δύο επιλογές μπροστά σου, κύριε Πρωθυπουργέ:

Να συνεχίσεις να ακολουθείς ένα πρόγραμμα που όπως φαίνεται από την συσσώρευση δισεκατομμυρίων ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο (πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα;) δεν βγάζει πουθενά, όσες ανοησίες και να λέει το κάθε Σημιτόπαιδο στις εκμπομπές του καναλιού του Μπόμπολα στο πλαίσιο της αλληλοεξυπηρέτησης τύπου με 11 εκ. "αγοράζω" 2-3 δις.

'Η, να αποδείξεις ότι έχεις πραγματικά τη στόφα του ηγέτη την οποία χρειάζεται ο τόπος.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2M8NFuJJB

Κύριοι πολίτικοι -τα νούμερα δεν κάνουν ποτέ λάθοςΚάθε μέρα τον τελευταίο καιρό  βομβαρδιζόμαστε με από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  αλλά και από την κυβέρνηση οτι τα προβλήματα μας τελειώνουν οτι τα πράγματα ξεκινάνε και πάνε καλά και ότι τέλος του 2013 θα μπούμε σε ανάπτυξη !!! Τελικά λέω μπας και εγώ είμαι ο γραφικός που τα βλέπω όλα τόσο μαύρα ; μήπως θα πρέπει να πάω σε ένα γιατρό να με κοιτάξει; Μήπως τελικά η κυβέρνηση έχει δίκιο και όσοι από εμάς τα βλέπουν όλα στραβά έχουν άδικο; Μακάρι να ήταν έτσι …
Όπως λέει και «η κυβέρνηση» τα νούμερα δεν κάνουν ποτέ λάθος για πάμε να δούμε μερικά …
Το 2009 είχαμε 40.000 άνεργους το 2013  έχουμε 1.350.000 εγγεγραμμένους χωρίς να υπολογίζουμε αυτούς που δεν είναι εγγεγραμμένοι. Οι διάφορες εκτιμήσεις για το τέλος του 2013 μιλούν  για 2.300.000 άνεργους!!!!
Επίσης σήμερα έχουμε 450.000 οικογένειες χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο αναλογικά λοιπόν με βάση την εκτίμηση του Ο.Α.Ε.Δ  μιλάμε για 1.300.000 άτομα που δεν έχουν κανένα εισόδημα.
Κύριοι πολίτικοι κάθε μέρα 1.000 άτομα χάνουν την δουλεία τους το έχετε καταλάβει; Μόνο το 2012 είχαμε 330.000 νέους άνεργους !!!! ακούει κανείς;;;;;;
Η ανεργία στους νέους έφτασε το 61% έχετε καταλάβει τι σημαίνει αυτό;
Θα σας πω εγώ. Τσακίσατε κάθε όνειρο στην ζωή στα νέα παιδιά τους αναγκάσατε να σκέπτονται το αύριο σαν μετανάστες και μόνο…
Εχει και συνέχεια 3.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ είναι κάτω από το όριο της φτώχιας για να μην πω στην απόλυτη φτώχια χωρίς δικαίωμα στην ζωή…και για αυτό έχετε ευθύνη εσείς και μόνο εσείς κύριοι πολιτικοί…
Το 2009 σχεδόν καμία οικογένεια δεν είχε πρόβλημα με την ΔΕΗ σήμερα 700.000 συμπολίτες μας είναι στην ουρά για διακανονισμό και 300.000 είδη δεν έχουν ρεύμα γιατί τους το έχουν κόψει.
Το2009 είχαμε 600.000 συνταξιούχους που έπαιρναν κάτω από 500 ευρω τώρα έχουμε 1.500.000
Το 2009 έκλεισαν 30.000 επιχειρήσεις και το 2012  έκλεισαν 90.000.
Ως ποτέ θα εξυπηρετείτε τα ξένα συμφέροντα και τους ντόπιους τραπεζίτες και  μεγαλοεπιχειρηματίες; 300.000 δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους και κάθε μέρα το νούμερο μεγαλώνει ,οι υποθέσεις με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κάθε μέρα αυξάνονται, με αποτέλεσμα να εκδικάζονται οι υποθέσεις μετά από 3-4 χρόνια.
Την ίδια στιγμή έχουμε αύξηση στα συσσίτια 82%+ ούτε στην κατοχή να ήμασταν.  
Σαν κερασάκι άφησα για το τέλος τον εξαπλασιασμό των φόρων στα ακίνητα και φυσικά των  εξαπλασιασμό και βαλε στα καύσιμα που άφησε όλη την χώρα χωρίς θέρμανση, Και για να μην ξεχνιόμαστε ολοι εμείς τα κορόιδα πρέπει να φορολογηθούμε από το πρώτο ευρώ αντίθετα με εσάς κύριοι πολιτικοί που έχετε 25% αφορολόγητο.
 Δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο και τολμάτε ακόμα να παίζετε με την νοημοσύνη μας;Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2M8MlkkUu

Αλλαγή κελιού ζήτησε ο Παπαγεωργόπουλος 

  Δεν μπορεί να αντέξει το τσιγάρο

 
 
   Δύσκολη νύχτα πέρασε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος αφού πολλοί από τους εννέα συγκρατούμενούς του στο κελί... καπνίζουν. 
Σύμφωνα με το seleo.gr, ο ίδιος είπε στους φύλακες ότι είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορεί να αντέξει και έτσι σήμερα κατέθεσε αίτημα για κελί μη καπνιζόντων.
 
Ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα κάποια θετική ή αρνητική απάντηση.
 
Το πρώτο βράδυ στις φυλακές Διαβατών για τον πρώην δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, κύλησε όσο πιο ήρεμα γινόταν καθώς είδε λίγη τηλεόραση, ενώ δέχτηκε και επίσκεψη από τη σύζυγό του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του «ατσαλάκωτου» πρώην δημάρχου, όπως τον χαρακτηρίζουν, ήταν φυσιολογική όπως και των υπόλοιπων κρατουμένων.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ


 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα στον Νέο Παντελεήμονα  η  εθελοντική αιμοδοσία από τον Εκπολιτιστικό Εξωραϊστικό Συλλογο Νέων του δήμου ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ στο χώρο της αίθουσας του  συλλόγου σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης και διήρκησε μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι.

 Γ.Τ.

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ

1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις.  Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα.  Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος.  Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3. Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει..

4. Γιατί είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και να ασκείς εξουσία στη γή των πατέρων σου. Γι αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως και ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης με αίμα αυτής γης. Την γη αυτήν την κληρονόμησες από τους πρόγονους σου και οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Αυτή η γη είναι η πατρίδα σου. Σε χρειάζεται.

5.Γιατί κατάλαβες ότι η αποχή σου από τα κοινά και η απάθεια είναι που δίνουν την εξουσία στους μόνιμους εξουσιαστές μας και αποφάσισες να βγεις από αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας. Ξέρεις πως να τους πολεμήσεις. Θα αυτό-οργανωθείς. Μετέχεις σε ομάδες, φτιάχνεις ομάδες, συλλόγους και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις με τους συμπολίτες σου, να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, να συζητήσεις με κάποιον για το τι μπορούμε να κάνουμε και κάνεις ότι αποφασίσετε. Μπορεί σε άλλους να φαίνεται λίγο, αλλά όχι σε εσένα. Εσύ ξέρεις ότι όλα τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν με ένα μικρό βήμα.

6. Για να σταματήσεις να πλήττεις, να είσαι μίζερος, καρμίρης και δυστυχισμένος. Δεν αρμόζουν τα συναισθήματα αυτά να είναι μόνιμα στον άνθρωπο. Δεν είσαι ανθρωπάκος. Είσαι άνθρωπος. Και αντί να διαβάζεις δωρεάν βιβλία για την κατάθλιψη, κάνεις προσπάθειες να αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν όλη αυτή τη μιζέρια και την ακεφιά.

7. Γιατί βλέπεις καθαρά ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά. Ολο αυτό το χρέος που χρωστάνε όλοι οι λαοί σε κάποιους εξωγήινους όλο αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με το οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που εσύ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια.  Ξέρεις ότι μόλις βρεθείς μαζί με πολλούς αποφασισμένους να μην υπακούν στο νήμα, τότε αμέσως το νήμα θα κοπεί και κανείς δε θα έχει εξουσία πάνω σας.

8. Γιατί γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα σήμερα. Το φάρμακο αυτό πρώτοι το ανακάλυψαν οι Ελληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία. Οι σκοτεινές δυνάμεις, με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέμματος που τολμούν να αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο με αληθινή δημοκρατία. Ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία και ισονομία. Ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ισηγορία ούτε ισονομία. Υπάρχουν μόνο κάποια "δημοκρατικά δικαιώματα" τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν "δημοκρατία" . Ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός και όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να έχει μόνο η κυβέρνηση, με έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα και αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά... Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν... Αρκεί μόνο να επιβληθεί δημοκρατία.

9.  Γιατί τώρα ξέρεις τι θέλεις και ξέρεις πως θα το αποκτήσεις. Θέλεις δημοκρατία, και θα την αποκτήσεις όταν μαζευτείς μαζί με πολλούς άλλους στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, θέλοντας το ίδιο πράγμα. Τώρα ξέρεις, ότι αυτό θα γίνει την πρωτομαγιά στο Μαραθώνα (http://2013marathon.org).

10. Γιατί δεν είσαι δειλός να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα, ή ότι όσοι άνθρωποι και να βγουν στο δρόμο δε θα έχει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, τη δυστυχία και τη μιζέρια.  Είσαι άνθρωπος.  Με τιμή. Και αξιοπρέπεια. Και επαναστατείς όταν δε σου φέρονται ανάλογα.


Από τη σελίδα της επιχείρησης 2013 Μαραθών στο facebook


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2M8ML1ktZ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ(ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)Ο Πρόεδρος του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
και ο Διευθυντής της Ομάδας ΄Εργου Υλοποίησης του προγράμματος
«Διαρθρωτικής Προσαρμογής Εργαζομένων και Επιχειρήσεων Εντός της Οικονομικής Κρίσης»
σας καλούν στην Εναρκτήρια Συνάντηση Εργασίας που θα πραγματοποιηθεί
την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας
με θέμα: Δράσεις έναρξης του προγράμματος και παραλαβή συμβάσεων

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με τιμή για το Δ.Σ.
του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης
ΡΕΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η προετοιμασία για το συλλαλητήριο στις 10-3-13 ξεκίνησε. Ήδη αποφάσισαν την συμμετοχή τους το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου και το ΕΒΕ Πιερίας


Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Δήμου Πύδνας ΚολινδρούΞεκίνησε η προετοιμασία για την μεγάλη συγκέντρωση απελευθέρωσης των Διοδίων Αιγινίου της 10-03-13.  Απεστάλησαν επιστολές στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο Υπουργείο.  Επίσης συνεχίζεται η αποστολή επιστολής καλέσματος συμμετοχής σε όλα τα κόμματα και τους Έλληνες Βουλευτές, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Δήμους της Κ. Μακεδονίας καθώς επίσης και στο σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής.
Ήδη χθες συνεδρίασαν και αποφάσισαν τη συμμετοχή τους το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου – Ολύμπου και το Δ.Σ. του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πιερίας.  Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται και θα ανακοινώνονται καθημερινά.
Στα διόδια πάντως σήμερα μπαίνουμε στον δεύτερο μήνα κινητοποιήσεων και διαρκούς παρουσίας διαμαρτυρίας.  Δεν υπάρχει καμιά κούραση, καμία κάμψη. Μόνο αισιοδοξία και πίστη για τη νίκη της Πιερίας. 
Αιγίνιο 28 – 2 – 2013 / 11:30 π.μ.
                                                            Το Γραφείο Τύπου                                                                            της Επιτροπής Αγώνα                                                                 του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ.Μ. Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος στον Δήμαρχο Χαλκηδόνος

ΔΕΛΤΙo ΤΥΠΟΥ

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Κ.Μ. Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος στον Δήμαρχο Χαλκηδόνος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/2/2013


Για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Χαλκηδόνας συζήτησαν χθες ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος κ. Γιάννη Μπίκο, στα πλαίσια των επαφών του περιφερειακού συμβούλου στην κατεύθυνση της αγαστής συνεργασίας που οφείλουν να έχουν Περιφέρεια και Δήμος.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τις εξελίξεις στην Περιφέρεια μετά την πρόσφατη διοικητική αλλαγή, την ανάγκη αναδιάρθρωσης της δομής της τοπικής αυτοδιοίκησης, την μετάβαση στην νέα εποχή και την χάραξη του νέου πολιτικού χάρτη καθώς και την απαραίτητη συνεργασία συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για τον ενιαίο στόχο που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση και την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.
Ο κ. Μπίκος με αφορμή την πρόσφατη νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα τις πλημμύρες σε διάφορες περιοχές, διατύπωσε την μεγάλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό του για το Δημοτικό Διαμέρισμα της Ελεούσας αλλά και την άμεση παρέμβαση στον παραπόταμο Βαρδαρόβαση. Επίσης επισήμανε την ανάγκη να οργανωθούν και να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με πρωταρχικό το στραγγιστικό πλέγμα.
Ζητήθηκε η συμπαράσταση του κ. Διαμαντόπουλου και της Περιφέρειας, ώστε να προωθηθεί η επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στο Δ.Δ. Προχώματος με τον δρόμο, στην γέφυρα του ΟΣΕ ,αλλά και η συντήρηση των εθνικών οδικών δικτύων Γέφυρας-Προχώματος και Μικρού Μοναστηρίου-Αδένδρου.
Ο κ. Διαμαντόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Μπίκο, πως η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει η τοπική αρχή του Δήμου Χαλκηδόνος και προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
“Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε αποτυπώνουν μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική δυσχέρεια στην σύγχρονη Ελλάδα, που μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε νικητές από αυτή την μάχη με τον χρόνο.
Η ευαισθησία μου για την περιοχή είναι γνωστή, μιας και πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Κουφάλια, και το ενδιαφέρον μου είναι στραμμένο στα δρώμενα του τόπου.
Εκτός από τον δήμαρχο, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου και στην αντιπολίτευση του δήμου για το αίσθημα ευθύνης που την διακατέχει και τον χειρισμό της σε κρίσιμα ζητήματα που οδηγούν σε διέξοδο με κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις.
Με κάθε τρόπο θα είμαι κοντά και θα παλέψω για το καλό της περιοχής και των πολιτών της”.

Δήλωση βόμβα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι: ‘’Ποιός μετεωρίτης; Δοκιμή νέου όπλου των ΗΠΑ ήταν!’’ (VID)Ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο επικεφαλής του ρωσικού Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος, 
δήλωσε ότι δεν έπεσε μετεωρίτης στα Ουράλια την Παρασκευή αλλά οι ΗΠΑ «δοκίμασαν ένα 
νέο όπλο» πάνω από την περιοχή. »Κάνετε σαν πρωτόγονοι. Ποιος μετεωρίτης; «, είπε, 
προσθέτοντας ότι »Το διάστημα είναι ένα….
σύμπαν που έχει τους δικούς της νόμους αλλά προβλέπουμε τη πτώση μετεωριτών. 
Όταν πέφτει κάτι τόσο απρόσμενα και ξαφνικά – είναι τεχνητό. Οι άνθρωποι είναι 
πολεμοκάπηλοι και προβοκάτορες «, εξήγησε. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο 
υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry φέρεται να προσπάθησε και απέτυχε να 
μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλέφωνο για δύο συνεχόμενες ημέρες. 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Kerry ήθελε να συζητήσει την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή στη
 Β Κορέα, καθώς και τη σύγκρουση στη Συρία.
Ωστόσο, ο Ζιρινόφσκι ισχυρίστηκε ότι η κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ «ήθελε να προειδοποιήσει 
τον Λαβρόφ για την πρόκληση και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τη Ρωσία’’, ανέφερε.
Την Πέμπτη, η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι στις 12 Φεβρουαρίου είχε λάβει αίτημα της Ουάσιγκτον να 
οργανώσει μια επείγουσα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Kerry και Λαβρόφ.
«Δυστυχώς, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω του εντατικού προγράμματος 
του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών και εργασίας αφού έχει περιοδεία σε χώρες της Αφρικής,» 
δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασένκο και συνέχισε, 
«Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό αμέσως, αλλά δεν είχαμε καμία νέα απάντηση» 
πρόσθεσε ο διπλωμάτης.Το φαινόμενο Παπαγεωργόπουλου δέν είναι το μόνο που δείχνει την σήψη και την διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Αρθρα του Δημ. Καλαϊτζή
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, εμφανίστηκαν Δήμοι στο "κόκκινο" .Δήμοι υπερχρεωμένοι, είτε από διαφθορά είτε από κακοδιαχείριση.
Δήμοι στους οποίους οι "ελεγκτικοί μηχανισμοί" τυπικά έδωσαν συγχωροχάρτι με τον πλημμελή και κατά τη γνώμη των πολλών ίσως και συγκαλυπτόμενο...

έλεγχο.
Από την εφαρμογή του Καποδίστρια και μετέπειτα του Καλλικράτη (που σημειωτέον ήμουνα από τους θιασώτες της αποκέντρωσης και των πολλών αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά το μετάνιωσα), οι τοπικοί άρχοντες μπήκαν για τα καλά στο χορό της διαχείρισης μεγάλων κονδυλίων από δημοτικά και κρατικά έσοδα, καθώς επίσης και εσόδων πολλών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τί απέδειξε αυτή η κατάσταση τοπική αυτοδιοίκηση να είναι στην κορυφή της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς.
Τώρα θα αναρωτιέται κανείς φταίει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης ή τα πρόσωπα.
Κατά την ταπεινή μου άποψη φταίνε τα πρόσωπα που αποδεικνύονται ανάξια της εμπιστοσύνης του λαού, φταίνε όμως και οι πολίτες με τις λάθος επιλογές προσώπων, φταίνε και οι θεσμοί, αφού η πολιτεία (σκοπίμως ίσως) δεν έχει φροντίσει  να τους εξοπλίσει με ελεγκτικούς μηχανισμούς τέτοιους, που να μη δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους να "γλύφουν το μέλι".
Το κόλπο με τη μή καταβολή στα Ασφαλιστικά Ταμεία των εισφορών εργαζομένων απο τους Δήμους, έγινε και σε άλλους Δήμους, δεν ξέρουμε όμως αν και πώς καλύφθηκε, δεν ακούσαμε μέχρι στιγμής παραπομπές στη δικαιοσύνη.
Και ερχόμαστε σήμερα και ανακαλύπτουμε το φεγγάρι και απορούμε με περισσή υποκρισία για όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης. Αυτό το κράτος, αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν;
Νομίζω πώς όχι. Όμως όλα αυτά γεννούν φαινόμενα σαν τη Χρυσή Αυγή, γιατί έχει ραγίσει το γυαλί και ο λαός έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη του και κατά τη λογική της ισοπέδωσης μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι και θεωρούνται όλοι "απατεώνες".
Έχουν αποκοπεί οι πολιτικοί μας με την κοινωνία. Ίσως γιατί δεν έχουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία και ολόκληρη η κοινωνία τους βλέπει με πολύ καχυποψία.
Έτσι αυτοί που καραδοκούν "το εκμεταλλεύονται" και δημιουργούν "κρυφά σχολεία" μύησης σε ναζιστικά ιδεώδη.
Αν δεν αφυπνιστεί η κοινωνία και ο λαός,
αν οι θεσμοί της πολιτείας δεν λειτουργήσουν για να καταπνίξουν στη γένεσή τους τέτοια φαινόμενα σήψης,
άν δεν αποβάλλουν όλους αυτούς, που καλυπτόμενοι από τη δημοσιότητα και την ριζωμένη άποψη της ατιμωρησίας, έχουν καταχρεώσει με τις "λαμογιές τους" τις επόμενες γενιές της πατρίδας μας, 
τότε θα πνιγούμε όλοι μας από τη "δυσοσμία" και δεν θα έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε και θα βρίσκεται πάντα "κάποια Χρυσή Αυγή" να επενδύει στην απελπισία του λαού μας.

ΝΑ! Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΑυτός είναι ο κύριος Χάρης ΘεοχάρηςΑυτός είναι ο κύριος Χάρης Θεοχάρης
“ Το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers που βάζει τη “θηλιά” στο λαιμό του μέσου φορολογούμενου ”
Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, της κυβέρνησης των γερμανοτσολιάδων δεν έχει προηγούμενο.
Ο άνθρωπος, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα του Reuters χαρακτήρισε «μαϊμού της τεχνολογίας» (για την ακρίβεια, ο ίδιος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως “μαϊμού της τεχνολογίας”), ο άνθρωπος οποίος επιδίδεται καθημερινά στη χρήση του twitter μετά μανίας (αλήθεια έχει χρόνο για τέτοιες ασχολίες;), ο άνθρωπος ο οποίος τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών,ο Χάρης Θεοχάρης, αυτός ο άνθρωπος, μπροστά στις συνέπειες της αποτυχημένης πολιτικής του πολιτικού του προϊσταμένου Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και της δικής του (η φορολογική πολιτική δεν είναι twitter βλέπετε) έστειλε εγκύκλιο στις ΔΟΥ, η οποία αναφέρει τα εξής εξοργιστικά: Απαιτεί από τους εφόρους να βάλουν φυλακή όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ και έχουν να έρθουν σε επαφή με την εφορία για περισσότερο από 4 μήνες.
Και το κάνει αυτό – ελάχιστη σημασία έχει αν τον πιέζει ο κύριος Στουρνάρας ή αν του δίνει εντολές – επειδή…
η κυβέρνηση εξαιτίας της εκτός λογικής φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει αδυνατεί να συγκεντρώσει έσοδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι … οι οικονομικοί προφέσορες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αποτυγχάνουν. Τώρα αυτός ο άνθρωπος έρχεται να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του φορολογούμενου και του φτωχοποιημένου Έλληνα ακολουθώντας τη λογική: Ότι πιάσουμε.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι οφειλέτες που χρωστούν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ ξεπερνούν σε αριθμό τους 80.000, ενώ όσοι έχουν χρέη κάτω από 3.000 ευρώ ανέρχονται σε περίπου 2.300.000.
Για να καταλάβει ο κάθε ένας τι εστί Χάρης Θεοχάρης πρέπει να γνωρίζει το εξής: Ο ίδιος υπήρξε στέλεχος της Lehman Brothers πριν φορτωθεί και αυτός στους Έλληνες όταν η επενδυτική τράπεζα κατέρρευσε. Θεωρούμε ότι όλοι γνωρίζουν λίγο έως πολύ τι ακριβώς είναι η Lehman Brothers.
Ορίστε ένα απόσπασμα από το πλούσιο βιογραφικό του κυρίου Θεοχάρη:
«Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής».
Μετά την εγκύκλιο μπορεί να καταλάβει κανείς πως ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος κατατάσσεται στην κατηγορία Μέργου, καλλιέργησε το έδαφος για την απαράδεκτη εγκύκλιο που στέλνει στις εφορίες, πρέπει να διαβάσει μια πρόσφατη συνέντευξή του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα» πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι με τον πενιχρό μισθό των … 2.650 ευρώ το μήνα που λαμβάνει … για να εισηγείται τη φυλάκιση των φτωχοποιημένων Ελλήνων, πρέπει να πληρώνει στεγαστικό δάνειο 1.400 ευρώ, ενώ, την ίδια ώρα, η σύζυγός του έχει απολυθεί από τη δουλειά της. Ναι καλά διαβάσατε. Ο κύριος Θεοχάρης δεν μπορεί να ζει με 2.650 ευρώ, την ώρα που ένας άλλος γενικός γραμματέας του Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Γιώργος Μέργος υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
Κύριε Θεοχάρη, αυτά τα τρικάκια, τα κολπάκια και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν περνάνε πια σε μια κοινωνία την οποία το οικονομικό επιτελείο εξαθλιώνει. Θα δείξει ο καιρός και η δημοσιογραφική έρευνα, αν πράγματι περνάτε δύσκολα με τον μισθό που παίρνετε, όπως επίσης και ποια θα είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Υπομονή. Εμείς μία ερώτηση μόνο θα κάνουμε ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ:Όταν ήσασταν στη Lehman Brothers δεν κάνατε τα κουμάντα σας;
ΠΗΓΗ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2M8LlTseh

Δημόσιο χρέος – ιδιωτικοποιήσεις: Το «υπόδειγμα» της ΒρετανίαςΝίκος Μπογιόπουλος


Το δημόσιο χρέος αξιοποιείται ως πρόσχημα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Υποτίθεται ότι με την ιδιωτικοποίηση, αφενός θα εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία του κράτους, αφετέρου το κράτος θα απαλλαγεί από δαπάνες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί.

Με αυτό τον τρόπο – όπως ισχυρίζονται τα προπαγανδιστικά επιτελεία της εκποίησης – το δημόσιο χρέος θα μειωθεί και μαζί του θα εκλείψουν και τα αίτια της λιτότητας. Μέχρι τότε, όμως, και για όσο θα υπάρχει δημόσιο χρέος, η λιτότητα είναι μια «αναγκαία» πολιτική.
Επομένως – σύμφωνα με την ίδια θεωρία – είναι προς το συμφέρον του λαού που υφίσταται τη λιτότητα να γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις, αφού έτσι θα μειωθεί το χρέος και θα πάψει να υφίσταται τη λιτότητα.
Η ζωή τι λέει για όλα τα παραπάνω; Η ζωή λέει πως η αλήθεια – θαμμένη βέβαια από εκείνους που κανοναρχούν το δημόσιο λόγο και την ενημέρωση – είναι εντελώς διαφορετική.
Το αποδεικνύουν τα γεγονότα:
*

1) Το πιο χαρακτηριστικό ίσως παράδειγμα που αποκαλύπτει το ψεύδος της θεωρίας περί «επωφελών» ιδιωτικοποιήσεων είναι η Βρετανία.

Εδώ και 30 χρόνια η Βρετανία του κεντροαριστεροδέξιου «θατσερισμού» αποτελεί την «Μέκκα», όπου βασιλεύει η αρχή «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν». Στη θέση του «ατόμου» βάλτε τις περίφημες «αγορές».
Ας δούμε, όμως, ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της τριακονταετούς εφαρμογής της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης στη Βρετανία, σχετικά με το δημόσιο χρέος της χώρας (στοιχεία ΟΟΣΑ, Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών):
α) Το 1980, τέσσερα χρόνια μετά από την έλευση του ΔΝΤ στο Λονδίνο έπειτα από πρόσκληση των Εργατικών και ένα χρόνο μετά από την άνοδο της Θάτσερ στην πρωθυπουργία, το δημόσιο χρέος της Βρετανίας βρισκόταν στο 58% του ΑΕΠ της. Το 2010, μετά από τρεις δεκαετίες ιδιωτικοποίησης των πάντων, το δημόσιο χρέος της Βρετανίας έκλεισε στο 89% του ΑΕΠ. Σήμερα ανέρχεται σε 1,5 τρισ. ευρώ και οι εκτιμήσεις της Εαρινής Εκθεσης της Κομισιόν του 2012 μιλούν για δημόσιο χρέος στη Βρετανία που το 2013 θα ξεπεράσει το 90% του ΑΕΠ.
β) Το 1980 το χρέος των νοικοκυριών στη Βρετανία ήταν στο 37% του ΑΕΠ. Το 2010 είχε τριπλασιαστεί αγγίζοντας το 106% του ΑΕΠ.
γ) Το 1980 το χρέος των επιχειρήσεων στη Βρετανία ήταν στο 64% του ΑΕΠ. Το 2010 είχε διπλασιαστεί και ανήλθε στο 126% του ΑΕΠ.
δ) Συνολικά το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της Βρετανίας ήταν το 1980 στο 160% του ΑΕΠ της. Σήμερα το συνολικό χρέος της χώρας έχει υπερδιπλασιαστεί και ξεπερνά το 400% του ΑΕΠ της.
Επαναλαμβάνουμε:
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του μεγαλύτερου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων όλων των εποχών που συντελέστηκε στη Βρετανία. Αυτά συμβαίνουν στη «Μέκκα» των ιδιωτικοποιήσεων. Το ξεπούλημα τριάντα χρόνων στη Βρετανία αυτό που είχε ως αποτέλεσμα δεν ήταν η μείωση του χρέους, αλλά ο πολλαπλασιασμός του.
*

2) Ας έρθουμε τώρα στην ελληνική πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα, ειδικά από το 2000 και μετά, έχουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που άλλοτε βαφτίστηκε «μετοχοποίηση», άλλοτε «αποκρατικοποίηση» κι άλλοτε «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας.
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που ήταν πάντα πολιτική της εκποίησης, είχαμε τα εξής:
Ξεπουλήθηκαν τα ναυπηγεία. Ξεπουλήθηκε το 90% του ΟΤΕ. Ξεπουλήθηκε το 90% του τραπεζικού τομέα. Ξεπουλήθηκε η «Ολυμπιακή». Ξεπουλήθηκαν από τους οδικούς άξονες μέχρι η διώρυγα της Κορίνθου. Ξεπουλήθηκε το 49% της ΔΕΗ. Ξεπουλήθηκε το 39% της ΕΥΔΑΠ. Ξεπουλήθηκε το 72% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Ξεπουλήθηκε το 67% του ΟΠΑΠ. Ξεπουλήθηκε το 35% της ΔΕΠΑ. Ξεπουλήθηκαν το 26% της ΕΥΑΘ, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.Ξεπουλήθηκε το 45% του αεροδρομίου των Σπάτων.
*
Αυτοί που τώρα εισηγούνται στον ελληνικό λαό το ξεπούλημα των πάντων και παρουσιάζουν αυτή την πολιτική ως «ελιξίριο σωτηρίας» θα πρέπει να απαντήσουν:
α) Αν όλες αυτές οι εκποιήσεις «αποτρέπουν» την εκτίναξη του δημόσιου χρέους τότε πώς εξηγείται ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από 127 δισ. ευρώ που ήταν την 1//1/2000, παρά το ξεπούλημα που ήδη έχει συντελεστεί, παρά τις αναδιαρθρώσεις και τα κόντρα «κουρέματα», μετά και από τη σχεδιαζόμενη ολοσχερή ιδιωτικοποίηση καθετί έχει απομείνει απούλητο, να υπολογίζεται (από τους ίδιους) ότι το 2014 θα είναι στα 360 δισ. ευρώ, δηλαδή τριπλάσιο από την εποχή που το κύμα της ιδιωτικοποίησης εκδηλώθηκε ως τσουνάμι του περίφημου «εκσυγχρονισμού»;
β) Αν η ιδιωτικοποίηση «μειώνει» το χρέος, τότε γιατί, μετά από τόσες ιδιωτικοποιήσεις, το χρέος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από 60 δισ. ευρώ που ήταν το 2000 έφτασε το 2009 (προ κρίσης δηλαδή) να είναι 254 δισ. ευρώ, δηλαδή τετραπλασιάστηκε;
*

Εν ολίγοις:

Αν το ξεπούλημα το κάνουν για να μειώσουν τα δημόσια χρέη
(και όχι για να ενισχύσουν την κερδοφορία της ολιγαρχίας, που της παραδίδουν να ξεζουμίζει ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία, διασφαλίζοντας στους κεφαλαιοκράτες ασφαλείς όρους διοχέτευσης των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων τους)
τότε γιατί
όσο μεγαλώνει το ξεπούλημα, τόσο μεγαλώνει και το χρέος;!
*

Συμπέρασμα:

Δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν» το χρέος ή τα ελλείμματα.
Αντίθετα:
Οσο περισσότερο ξεπουλούν – στη Βρετανία, στην Ελλάδα, στη Γουαδελούπη – τόσο περισσότερο το χρέος αυξάνεται!
Το δημόσιο χρέος, με ή χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, συνεχίζει να συνιστά «ξεπούλημα του κράτους», να αξιοποιείται ως ένας «από τους πιο δραστικούς μοχλούς της πρωταρχικής συσσώρευσης» του κεφαλαίου μέσα από την κλοπή του λαού αφού πρόκειται για «το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού» (Καρλ Μαρξ, Το Κεφάλαιο, Α’ τόμος, σελ. 779)
Επομένως, δεν ξεπουλούν λόγω του δημόσιου χρέους. Ξεπουλούν λόγω του ταξικού τους χρέους. Το ίδιο ταξικό χρέος που τους καθοδηγεί να αποστερούν το λαό από μισθούς, συντάξεις, κοινωνική φροντίδα, εργασιακά δικαιώματα, το ίδιο αυτό ταξικό χρέος τους καθοδηγεί να αποστερούν το λαό και από τη δημόσια περιουσία του.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 27/2/2013