ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Καρκίνος ωοθηκών: Ποιες γυναίκες διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο

Καρκίνος ωοθηκών: Ποιες γυναίκες διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο

Η απόκτηση παιδιού μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών έως και κατά 40%, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που εκπονήθηκε από ακαδημαϊκούς στην Οξφόρδη. Μάλιστα, ο κίνδυνος μειώνεται περαιτέρω κατά 8% για κάθε επιπλέον παιδί που κάνει η γυναίκα.
Η συσχέτιση προκύπτει πιθανώς από τη δράση των οιστρογόνων, μιας ομάδας ορμονών που είναι γνωστό πως πυροδοτούν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, τα οποία μειώνονται αισθητά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν σε 8.000 γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απόκτηση τουλάχιστον ενός παιδιού συνδέεται με μειωμένο κατά 20% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο του συνεδρίου του Βρετανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (NCRI), το οποίο έλαβε χώρα στο Λίβερπουλ. Πρόκειται για μία από τις πρώτες έρευνες που εστιάζουν στο βαθμό στον οποίο η απόκτηση ενός ή περισσότερων παιδιών δρα προληπτικά ως προς την εμφάνιση καρκίνου.
Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι ο θηλασμός και η λήψη αντισυλληπτικών επίσης μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών, καθώς πρόκειται για δύο ακόμη παράγοντες που συνδέονται με τη μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/336382-karkinos-oothikon-poies-gynaikes-diatrexoun-to-megalytero-kindyno#ixzz3qyH2d8IY

Περπάτημα v/s γυμναστήριο: Τι είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους

Περπάτημα v/s γυμναστήριο: Τι είναι καλύτερο για την απώλεια βάρους

Όσοι περπατούν έντονα έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και λεπτότερη μέση από ότι όσοι κάνουν κάποιο άθλημα.
Αυτό υποστηρίζει έρευνα από το London School of Economics, σύμφωνα με την οποία το περπάτημα με έντονο βήμα είναι πολύ καλύτερο για να κρατάμε το βάρος μας χαμηλό από ότι οι δουλειές στο σπίτι, η χειρωνακτική εργασία και τα σπορ.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες σύγκριναν τις μετρήσεις ανθρώπων που περπατούσαν συχνά με έντονο βήμα με εκείνους που έκαναν αθλήματα, δουλειές στο σπίτι ή χειρωνακτικές εργασίες για τον ίδιο περίπου χρόνο.
Γυναίκες όλων των ηλικιών και άνδρες μεγαλύτεροι από 50 ετών που περπατούσαν τακτικά για περισσότερα από 30 λεπτά την ημέρα, ζύγιζαν λιγότερο από όσους επιδίδονταν σε έντονες δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή η ποδηλασία.
Μάλιστα οι ειδικοί πιστεύουν ότι μία καμπάνια που θα προωθεί το περπάτημα θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από ότι οι καμπάνιες για δίαιτα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/336442-perpatima-vs-gymnastirio-ti-einai-kalytero-gia-tin-apoleia-varous#ixzz3qyGoAU1f

Τεχνική αυξητικής πέους σε 45 λεπτά: Το 90% των αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική με βλαστοκύτταρα είχαν φυσιολογικού μεγέθους πέος

Τεχνική αυξητικής πέους σε 45 λεπτά: Το 90% των αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική με βλαστοκύτταρα είχαν φυσιολογικού μεγέθους πέος
Βλαστικά κύτταρα χρησιμοποιούνται πλέον και για την αυξητική πέους, ενώ χάρη σε μια νέα τεχνική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ο άνδρας κερδίζει αρκετούς πόντους «αυτοπεποίθησης» σε μήκος και πάχος.
Ωστόσο το 90% των αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική επέμβαση είχαν φυσιολογικού μεγέθους πέος και μόνο το 10% είχε πρόβλημα καθώς το πέος τους ήταν "παγιδευμένο" ή "θαμμένο" εντός της πυέλου και με την επέμβαση επιτεύχθηκε αύξηση 3-4 εκατοστών.
Τα παραπάνω ανέφερε ο εξειδικευμένος στην επανορθωτική ουρολογία και ανδρολογία ουρολόγος Δημήτρης Μπορούσας με αφορμή την παρουσίαση, στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, ανακοίνωσης με θέμα: «Αυξητική πέους με χρήση βλαστικών κυττάρων-πλάσματος και λιπώδους μεσεγχυματικού ιστού ) – H εμπειρία μας τα τελευταία 5 χρόνια μέσα από 85 περιστατικά».
Σύμφωνα με τον κ Μπορούσα η συντριπτική πλειονότητα των 85 αντρών που υποβλήθηκαν σε αυξητική πέους δεν είχαν ούτε πρόβλημα μεγέθους ούτε και λειτουργικό πρόβλημα αλλά ήθελαν να κάνουν την επέμβαση για την βελτίωση της εικόνας τους και όχι για την ικανοποίηση της γυναίκας τους.
«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν θέμα αυτοπεποίθησης. Ο ορισμός που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δυσμορφία ή σύνδρομο μικρού πέους. Η προσδοκία τους ήταν μια αύξηση 4-5 πόντων, πράγμα που δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις», ανέφερε ο κ. Μπορούσας εξηγώντας παράλληλα ότι η αυξητική επέμβαση δεν έχει σχέση με τη λειτουργία του πέους αλλά μόνο με το μέγεθος.
Η επέμβαση αυξητικής φαλλοπλαστικής γίνεται με γενική αναισθησία και εάν γίνει μόνο επιμήκυνση διαρκεί 45 λεπτά ενώ εάν συνδυαστεί με πάχυνση διαρκεί 90-120 λεπτά. Την επομένη της επέμβασης ο ασθενής μπορεί να βγει από την κλινική.
Με την επέμβαση επιτυγχάνεται αύξηση του μήκους κατά μέσο όρο 3,45 εκ. σε χάλαση (2,1-4,5), και 0,65 εκ. σε στύση (0,5-1,0). Τα αποτελέσματα από μια εμπειρία 10 ετών έδειξαν μέση αύξηση της περιφέρειας σε χάλαση 3,15 εκ. (1,9-4,1), και σε στύση 2,47 εκ.(1,8-3,0).
Ο πόνος σύμφωνα με τους χειρουργηθέντες ασθενείς, είναι αμελητέος. Ο ασθενής κινητοποιείται την ίδια ημέρα, του χορηγείται αντιβιοτική αγωγή, ενώ η επίδεση παραμένει για 3-4 ημέρες. Σε τρεις εβδομάδες στην απλή επιμήκυνση, σε δυο-τρεις μήνες στη διόγκωση θα είναι σε θέση να έχει σεξουαλική επαφή.
Αυξητική πέους με βλαστοκύτταρα
Τα βλαστικά κύτταρα έχουν εισέλθει τα τελευταία χρόνια σε πολλές εφαρμογές της ιατρικής θεραπείας με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η δυνατότητά τους να αναγεννούν και να αναδομούν τους ιστούς στο περιβάλλον όπου τοποθετούνται.
«Μια πλούσια πηγή βλαστοκυτάρων βρίσκεται στο ίδιο μας το σώμα και είναι το λίπος μας. Γι αυτό και επεμβάσεις αυτόλογης μεταφοράς λίπους από ένα σημείο σε κάποιο άλλο με στόχο την αναδόμηση ή επούλωση ιστού, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς πχ. αισθητική χειρουργική, ορθοπεδική, γυναικολογία, γενική χειρουργική, ουρολογία κλπ.
Στη φαλλοπλαστική το λίπος χρησιμοποιείται για την αύξηση της διαμέτρου του πέους με πολύ καλά αποτελέσματα. Λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα από το μηρό ή τους γλουτούς και μετεμφυτεύεται υποδορίως στο πέος, αυξάνοντας έτσι τον όγκο του. Προ της τοποθέτησής του όμως, το λίπος θα πρέπει να υποστεί επεξεργασία, προκειμένου να αναδείξει τα βλαστοκύτταρα που περιέχονται μέσα του.
Μια νέα τεχνική επεξεργασίας και μεταφοράς του λίπους που ονομάζεται Lipogems, ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα και παράγει υψηλής ποιότητας λίπος. Η επεξεργασία γίνεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης, είναι ταχεία και χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη συσκευή που διαχωρίζει τα λιποκύτταρα από άχρηστα παράγωγα αίματος, ελαιωδών και φλεγμονωδών ουσιών, χωρίς να προστεθούν χημικά ή ένζυμα.
Κατόπιν, ο πλούσιος σε ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα «καθαρός» λιπώδης ιστός Lipogems μετεμφυτεύεται στο πέος δίνοντας μια απόλυτα ομοιογενή εικόνα αύξησης της διαμέτρου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η καλύτερη προσαρμογή του μοσχεύματος στο νέο του περιβάλλον και η μακροχρόνια επιβίωσή του.
Επίσης, ο ιστός Lipogems είναι εξ' ολοκλήρου λίπος που προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή, εξασφαλίζοντας άριστη βιοσυμβατότητα. Η τεχνική συνήθως γίνεται σε συνδυασμό και με επιμήκυνση του πέους και έτσι ο άνδρας κερδίζει αρκετούς πόντους «αυτοπεποίθησης» σε μήκος και πάχος», επισήμανε ο κ Μπορούσας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/336559-texniki-afksitikis-peous-se-45-lepta-to-90-ton-antron-pou-ypovlithikan-se-afksitiki-me-vlastokyttara-eixan-fysiologikoy-megethous-peos#ixzz3qyGXvqfF

Μπορεί να χάθηκε η φωνή της μέσα απο τη βουλή όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει φωνή και συνεχίζει.Δείτε τα σημερίνα tweets που βγάζουν φωτιές για την μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα.

Έτοιμα είναι τα μπλουζάκια με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη»

Έτοιμα είναι τα μπλουζάκια με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη», και έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα, ενόψει των κατασχέσεων της πρώτης κατοικίας.

Τα μπλουζάκια τα σχεδίασε ο Jo Di, μπορείτε να τα παραγγείλετε σε εμένα και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα αποτελέσουν το ισοδύναμο για το φόρο αναπνοής.
Τι, δεν υπάρχει φόρος αναπνοής; Βάζουμε ένα στοίχημα; Με τον Αλέξη Τσίπρα, τον ισοδύναμο, θα υπάρξει.


Όταν ο Τσίπρας δεσμεύεται ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία, ξεκίνα να ψάχνεις πού θα μείνεις.
Κι όπως παρατηρεί πολύ εύστοχα ο Jo Di, «Τελικά, ο Τσίπρας θα κινητοποιήσει τον λαό. Θα τον πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο.».
Η Πρώτη φορά Αριστερά έγινε Πρώτη φορά χωρίς κατοικία.
(Ήταν 31 Ιουλίου που παρακάλεσα τον Jo Di να φτιάξει το γραφικό με το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια πρώην Κνίτη». Βλέπω το επόμενο διάστημα αυτό το σύνθημα να δονεί όλη την Ελλάδα. Κατάσχεσέ το, το γ@μημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ, να περιμένω!)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το Μνημόνιο αλλά τώρα μάχεται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που η ίδια ψήφισε.Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη -από μάχη σε μάχη αυτό το παιδί-, για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί που ζητούν οι εταίροι.


Δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε το Μνημόνιο αλλά τώρα μάχεται κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας που η ίδια ψήφισε.
Τα Μνημόνια είναι η κατάσχεση της χώρας.
Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν την κατάσχεση της χώρας -μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι- και τώρα δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τους πολίτες από την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας;

Μα, οι κατοικίες που θα κατασχεθούν είναι μέσα στη χώρα η οποία έχει κατασχεθεί.
Αφού έχει κατασχεθεί η χώρα, έχουν κατασχεθεί και οι κατοικίες. Όχι μόνο η πρώτη κατοικία, όλες οι κατοικίες.
Δεν ξέρω μέχρι πότε οι Έλληνες θα παριστάνουν τους χαζούς και τους ανήξερους αλλά αυτό δεν πρόκειται να τους ωφελήσει ιδιαίτερα.
Όποιος Έλληνας θέλει να διατηρήσει αυτά που έχει, πρέπει να καταλάβει πως πρέπει πρώτα να έχουμε την χώρα μας στα χέρια μας.
Αν δεν πάρουμε την χώρα μας στα χέρια μας, στο επόμενο Μνημόνιο το διακύβευμα της διαπραγμάτευσης θα είναι αν οι εταίροι θα μας επιτρέψουν να ζούμε στην Ελλάδα -έστω ως πολίτες γ΄ κατηγορίας- ή αν θα πρέπει να φύγουμε από την περιουσία τους και να πάμε αλλού.
Εσύ μην πεις τότε ότι δεν το ήξερες.
Σου φωνάζει.

Εικόνα ΣΟΚ... σύμβολο μιας άρρωστης κοινωνίας!


Η απομάκρυνση του ανθρώπου από τη φύση... είναι στα προγράμματα της νέας τάξης!

Γιατί δεν του βάζουν ένα τσιπάκι στ' αυτιά;

Νόμιζε ότι αρκούν τα μαθήματα ορθοφωνίας, για να μιλάει με χροιά φωνής Ανδρέα Παπανδρέου κι η παπαγαλία των κειμένων που του γράφουν οι λογογράφοι, αρκούσαν να μην δει ο λαός ότι είναι ξεβράκωτος;

Σοκ από την αυτοκτονία υπαλλήλου του Praktiker... Kανένα πρόβλημα... θα το αναλάβει η "αδέκαστη δικαιοσύνη"... και στο κάτω κάτω τι είναι μια ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη της γερμανικής πολυεθνικής;


Μέσω "PRESS-GR
Συνάδελφοι του 49χρονου ΣΒ καταγγέλλουν ότι ο άτυχος άνδρας πιέστηκε να υπογράψει παραίτηση, για να μη φανεί ως απόλυση - Δύο μέρες μετά, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του
Μια τραγική ιστορία, που κρατήθηκε για πολλές μέρες κρυφή, υπενθυμίζει σε εκείνους που χειροκροτούν τα προγράμματα λιτότητας και τους αντεργατικούς νόμους, ότι πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι...
Ο 49χρονος ΣΒ, υπάλληλος του πολυκαταστήματος Praktiker στο Αιγάλεω, εξαναγκάστηκε να υπογράψει την παραίτησή του, ώστε να μη φανεί ως απόλυση, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του. Δύο μέρες μετά, βρέθηκε απαγχονισμένος στο...
διαμέρισμά του.

Όπως τόνισαν, η αναγκαστική παραίτηση ήταν ο τρόπος να τιμωρηθεί ο άτυχος εργαζόμενος για μια... ανοιχτή συσκευασία που βρέθηκε στο χώρο ευθύνης του. Η ομάδα σεκιούριτι τον οδήγησε στο γραφείο της διεύθυνσης, αφήνοντας υπόνοια ότι μπορεί και να έκλεψε.

Ο ΣΒ ένιωσε ότι θίγεται η αξιοπρέπειά του, έπειτα από 12 χρόνια εργασίας, στη διάρκεια των οποίων δεν είχε δώσει καμία αφορμή να τον κατηγορήσουν.

Η παραίτηση, κάτω από πιεστικές και αδιευκρίνιστες συνθήκες, υπεγράφη την 1η Φεβρουαρίου.Στις 3 Φεβρουαρίου οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, γιατί από το διαμέρισμά τους αναδυόταν δυσοσμία.

Ο ΣΒ, πρώην ναυτικός, ζούσε μόνος του, ενώ οι μόνοι συγγενείς που είχε ήταν δύο αδέλφια. Η αδελφή είναι καρκινοπαθής και ο αδελφός τετραπληγικός. Τον χαρακτήριζαν μοναχικό και ευαίσθητο, ενώ σε όλους έκαναν εντύπωση τα φιλοζωικά του αισθήματα. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι η απόγνωσή του ήταν τόσο βαθιά, που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Η κηδεία του έγινε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους συναδέλφους του. H διοίκηση απέφυγε να καλύψει τα έξοδα (ζήτησε από το σωματείο να υποβάλει επίσημο αίτημα), για να μην φανεί ότι αισθάνεται τύψεις για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι συνάδελφοί του και κυρίως η ομάδα σεκιούριτι περιμένουν να κληθούν για κατάθεση από τους αστυνομικούς του ΑΤ Κορυδαλλού, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Με αφορμή την αυτοκτονία, εκπρόσωποι σωματείων στον ιδιωτικό τομέα καταγγέλλουν ότι το σκηνικό στη συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία θυμίζει κάτεργο, στο οποίο μοχθούν οι εργαζόμενοι έναντι 600 και 700 ευρώ. Πολλές φορές δουλεύουν με ημιαπασχόληση, με αποτέλεσμα να εισπράττουν τα μισά.

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την Praktiker Hellas για τις αντεργατικές της πρακτικές, την ώρα που η μητρική Praktiker Γερμανίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης, λόγω έλλειψης ρευστότητας και υψηλών χρεών.

Η ελληνική διοίκηση απολύει με το παραμικρό (γιατί κάποιος μίλησε, γιατί κάποιος δεν ήξερε με λεπτομέρειες όλες τις προσφορές...), καθώς απ' έξω περιμένουν στρατιές ανέργων.

Μάλιστα, πρόσφατα προχώρησε σε μονομερή μείωση μισθών κατά 7%, στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με την προβλεπόμενη μείωση.

Οι συνάδελφοι του άτυχου εργαζόμενου επισημαίνουν -και αυτό έχει τη σημασία του- ότι ο ΣΒ υπέγραψε την ατομική σύμβαση, κάτι που αποδεικνύει ότι ο υπάλληλος δεν ήθελε να φύγει από την εταιρεία, αλλά εξαναγκάστηκε.

Aυτή είναι η ξεδιάντροπη δημοσιογραφική πορνεία!

...και θα στολίζουμε απ' τον Αύγουστο!


Κοίτα ρε πούστη... που ΄γινε Επίτροπος... το αγοράκι του Μαχαιρίτσα! Έλα μ@υνί στον τόπο σου...

...και να μην ξεχάσω τα εμβόλια! Γαμώ τις μπίζνες... κι ο ΓΑΠ (χαχαχαχα) έλεγε ότι θα με στείλει στον εισαγγελέα, όπως τους άρεσαν τα εμβόλια της Μαριλίζας!

Στο ΣΥΡΙΖΑ χαμογελούν γιατί τις έφαγε ο Κουμουτσάκος... Νομίζουν ότι αργεί η δική τους ώρα;

Κράξιμο στον Πολάκη, τον δήμαρχο που κάλεσε τους δημάρχουν να έχουν μαύρο ταμείο κι αυτοί... από πρώην συντρόφους του στο ΝΑΡ...
Νομίζουν ότι επειδή ήταν κάποτε αριστεροί, τώρα δεν θα έχουν τις συνέπειες των λόγων και πράξεων τους;
Κι ότι με τη βοήθεια των δημοσιογραφικών πορνών θα τα φορτώνουν στην ακροδεξιά;

H απόλυτη υποτέλεια της ξεφτίλας! Δεν θέλαμε, μας ανάγκασαν... κι εσύ ρε σούργελο της ιμπεριαλιστικής "αριστερά", ευχαριστήθηκες τον βιασμό; Ή στην καθομιλουμένη "σ' αρέσει να σε πηδάνε", αρκεί να συνεχίσεις ν' απολαμβάνεις τα προνόμιά σου;

Και τι θα κάνετε μ' αυτούς που έχετε διαχειριστές στην πατρίδα μας;

Στ' αρχίδια μας! Με τον μεταφραστή πας καλά; Κατανοητές οι οδηγίες που σου έδωσε;

Όποιος δέρνει πολιτικό, όποιος γιαουρτώνει πολιτικό, όπως κράζει ή ρίχνει σάπια ζαρζαβατικά σε πολιτικό... καλεί μάρτυρα υπεράσπισης τον "Συνταγματολόγο" και...


...σήμερα υπουργό της "δεύτερης φορά αριστερά" "ΚΑΘΗΓΗΤΗ" Κατρούγκαλο!
Κύριε "καθηγητή" Κατρούγκαλε, "αριστερέ" επαναστάτη... Αν μου πάρουν το σπίτι, αν είμαι άνεργος ή με τη μείωση μισθών και συντάξεων δεν έχω να δώσω φαγητό στα παιδιά μου... θα είναι δικαιολογημένη η αντίδρασή μου να σε κάνω τόπι στο ξύλο;

O θάνατος του ελεύθερου επαγγελματία...

Kύριε Γιάννη Πανούση, πες τα ονόματα δημόσια...

Από το "PRESS-GR"
Κύριε Γιάννη Πανούση,
Εσύ ο «πανίσχυρος» πρώην Υπουργός της Δημόσιας Τάξης ,εάν δεν μπόρεσες να τα βάλεις με τα επικίνδυνα, οργανωμένα ,υπόγεια, σκοτεινά εγκληματικά κυκλώματα της Πατρίδας μας ,ποιός μπορεί να τα βάλει;;;
Σε ρωτάω αγαπητέ μου, ποιός;;;
Εγώ προσωπικά πού τα έχω βάλει σαν ελληνίδα πολίτης και δημόσιος υπάλληλος μόνη μου με κλίκες, εγκληματίες πολιτικούς καί κυκλώματα, ζήτησα να σε δώ οταν ήσουν Υπουργός ,να στα κατονομάσω, να σε ενημερώσω καί... δεν με δέχτηκες αγαπητέ…..

Όταν εσύ ο ισχυρός ,δηλώνεις αδυναμία να τούς ξεσκεπάσεις καί φοβάσαι,μπορείς να μου πείς εσύ καί οι υπόλοιποι ,εγώ πού να πάω;;;

Πού από το δικό μου μετερίζι έχω καταγγείλει και συνεχίζω να καταγγέλω καί έχω απειληθεί ευθέως αλλά με απείλησαν καί ενώπιον υπαλλήλων του ΣΔΟΕ ότι θα με πη@@@ουν ,αν μάθουν ότι εγώ τους έχω καταγγείλει,δέχομαι επιθέσεις βίαιες ,ύβρειςκαί πολλά άλλα ,ποιός μπορεί να με προστατέψει σε αυτή την χώρα,όταν αγαπητέ πρώην Υπουργέ εσύ δηλώνεις φοβισμένος καί ανίσχυρος να τούς αντιμετωπίσεις καί δεν ξεκαθάρισες καί της αστυνομίας την μπόχα καί την διαπλοκή όσο ήσουν εκεί,παρά έβγαινες κάθε λίγο καί λιγάκι με δηλώσεις στο MEGA άνευ ουσίας;;;;

Γιά πείτε μου όλοι οι αρμόδιοι καί ισχυροί Ποιούς προστατεύετε τελικά σε αυτή την χώρα;;;;

Άντε ντέ…γιατί εγώ αν δεν προστάτευα και αν δεν προστατεύω μόνη μου τον εαυτό μου κάνοντας καί την «κατάσκοπο» ακόμα σε πολλές περιπτώσεις ,ή πολιτεία είναι πλήρως ΑΝΙΚΑΝΗ καί σε πολλές των περιπτώσεων δεν θέλει κιόλας να είναι καθοριστική, γιατί από πίσω από απειλές ,επιθέσεις κλπκρύβονται ηχηρά πολιτικά αποβράσματα, αλλά καί πολίτες υπεράνω κάθε υποψίας….

Κατονόμασέ τους κύριε Γιάννη Πανούση ,μπορεί να βρούμε κοινό παρανομαστή….
Εγώ ή απλή πολίτης χωρίς φόβο τούς κατανόμασα καί συνεχίζω….
Κύριε Γιάννη Πανούση μην μπαίνεις στην λίστα των φοβισμένων πού σιωπούν,αλλιώς πώς θα ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος;;;

Εγώ προτιμώ να είμαι στην λίστα της εγκληματικής τους ενέργειας εναντίον μου,παρά σε αυτή της συγκάλυψης από την σιωπή μου…κι αν φύγω, κάτι θα έχω προσφέρει στον τόπο μου ,αφού κι εγώ έχω καταθέσει ονόματα καί στοιχεία σε συμβολαιογράφο…..

Γιάννη Πανούση,σού κάνω έκκληση:
ΜΊΛΗΣΕ,ΔΩΣΕ ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ.
ΓΙΑΤΊ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ!

Θεοδωροβία Πλακά

Ισλανδία: Οι τραπεζίτες φυλακή και αποζημίωση 30.000 κορώνες σε κάθε πολίτη!

Αρχικά η Ισλανδία έβαλε στη φυλακή τους διεφθαρμένους τραπεζίτες που είχαν άμεση ανάμειξη στην οικονομική κρίση του 2008.
Τώρα κάθε Ισλανδός φορολογούμενος θα λάβει αποζημίωση για την πώληση μιας από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, της Íslandsbanki.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μόλις το κράτος ανακτήσει τον έλεγχο της τράπεζας κάθε πολίτης θα λάβει 30.000  ισλανδικές κορώνες.
Η Íslandsbanki θα γίνει έτσι η…………
……….
δεύτερη μεγαλύτερη – σε σύνολο τριών – τράπεζα κρατικής ιδιοκτησίας.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Bjarni Benediktsson η σκέψη είναι να μοιραστεί στον κόσμο το 5%.
enallaktikos

ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ (ΜΥΣΤΙΚΗ & ΕΙΔΙΚΗ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΛΛΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;)

Ανακεφαλαιοποίηση «μισή» και… ύποπτη

editorial-8-11Γράφει ο Ceteris Paribus
Βαδίζουμε στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσα σε τρία χρόνια. Λίγους μόνο μήνες αφότου τελειώσει η μία ανακεφαλαιοποίηση, αρχίζει η συζήτηση για την ανάγκη νέας! Η οποία ξανά δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα, και πάλι από την αρχή… Το γεγονός θα μπορούσε να είναι τυχαίο, αλλά δεν είναι. Με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών παίζονται πολλά «παιχνίδια» – συνολικά η τύχη των ελληνικών τραπεζών είναι ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό «παίγνιο». Κάθε ανακεφαλαιοποίηση μέχρι τώρα ήταν «μισή» και προετοίμαζε με μαθηματική ακρίβεια την επόμενη. Η παρούσα, ……..
τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, επαναλαμβάνει ακριβώς τα ίδια: είναι «μισή» και γι’ αυτό… ύποπτη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
• Η πρώτη -και μεγαλύτερη- ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών έγινε το 2013 – δεν εξετάζουμε τις άλλες μορφές στήριξης που δέχτηκαν μέχρι τότε οι τράπεζες, αρχίζοντας από το πρώτο «πακέτο» Αλογοσκούφη το 2008, οι οποίες έγιναν με τη μορφή εγγυήσεων του Δημοσίου που έφτασαν τα 238 δισ. ευρώ! Το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που απορροφήθηκαν από τις τράπεζες ήταν 29 δισ. ευρώ και συμμετείχε κυρίως το ΤΧΣ, σε ποσοστό 85%. Από τα μη απορριφθέντα κεφάλαια που εκταμιεύτηκαν στο πλαίσιο του πρώτου «πακέτου» ανακεφαλαιοποίησης και στη βάση της δανειακής σύμβασης που συνόδευσε το δεύτερο μνημόνιο, «περίσσεψαν» 11,5 δισ. ευρώ. Τα οποία τελικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να «αποποιηθεί» στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και έτσι επέστρεψαν στα ταμεία του ESM.
• Στη συνέχεια, το 2014, διαπιστώθηκε ότι οι τράπεζες χρειάζονταν επιπλέον κεφαλαιακή ενίσχυση, που αυτή τη φορά ανήλθε σε 8 δισ. ευρώ και την κάλυψαν εξ ολοκλήρου οι ιδιώτες μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου (ΑΜΚ) και ομολογιακά δάνεια.
• Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, το 2015, διαπιστώνεται ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης ύψους – σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση- 25 δισ. ευρώ. Όμως, όπως δήλωσε περιχαρής στο Bloomberg «ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος», τελικά από τα αρχικώς εκτιμώμενα 25 δισ., ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα χρειαστεί να διαθέσει μόνο 10 ή ίσως και λιγότερα από 10 δισ. ευρώ. Κάτι θυμίζει αυτό προφανώς…
Ας εξετάσουμε λοιπόν τι συμβαίνει εδώ.
Κατ’ αρχάς, είναι φανερό ότι κάθε φορά υποεκτιμώνται οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης. Και πράγματι, κάθε φορά, ιδιαίτερα τη δεύτερη και την τωρινή τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, επαναλαμβανόταν με στερεότυπο τρόπο το εξής: Διαρροές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τους δανειστές εκτιμούσαν ότι απαιτούνται κεφάλαια μεγάλου ύψους. Αμέσως κινητοποιούνταν οι διοικήσεις των τραπεζών (για λογαριασμό των μεγαλομετόχων τους), οι ξένοι κάτοχοι μετοχικών κεφαλαίων, η ΤτΕ (ιδιαίτερα στη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση) και η κυβέρνηση (φανερά ή υπογείως) πιέζοντας ώστε ο «λογαριασμός» της ανακεφαλαιοποίησης να μειωθεί δραστικά. Ιδιαίτερα στη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση, ο τότε διοικητής της ΤτΕ κ. Γιώργος Προβόπουλος «έδωσε ρέστα» ώστε να μειωθούν οι ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης στα μέτρα των ιδιωτών μετόχων. Και πράγματι έτσι έγινε: οι εκτιμώμενες ανάγκες μειώθηκαν σε κλάσμα των αρχικών, ώστε όλα τα κεφάλαια απορροφήθηκαν από τους ιδιώτες.
Έτσι, με τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες επαναϊδιωτικοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό – με την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση είχαν «κρατικοποιηθεί» σε ποσοστά άνω του 80%, αφού το ΤΧΣ διέθεσε μεγάλα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση τους.
Με την παρούσα, τρίτη ανακεφαλαίωση, από την πλευρά της ΕΚΤ οι ανάγκες εκτιμώνταν αρχικώς στα 17 – 18 δισ. ευρώ. Ποσό που είναι σύμφωνο με το «πακέτο» των 25 δισ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου ειδικά για τις τράπεζες. Έπεσαν ξανά «λυτοί και δεμένοι» από την πλευρά των ιδιωτών μετόχων, Ελλήνων και ξένων, για να μειωθούν στα μέτρα τους. Και όντως έτσι έγινε. Στο βασικό σενάριο, οι ανάγκες εκτιμήθηκαν σε 4,4 δισ. ευρώ, ποσό που εκτιμάται ότι μπορούν να καλύψουν στο σύνολό του οι ιδιώτες, παλιοί και νέοι μέτοχοι. Έτσι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα συνεχιστεί η διαδικασία επαναϊδιωτικοποίησης των τραπεζών, παρά το ότι «χρειάστηκε» ένα ολόκληρο νέο μνημόνιο και προβλέψεις δανειακού «πακέτου» ύψους 25 δισ. ευρώ δημόσιας δαπάνης. Έναντι όλων αυτών, σε πρώτη φάση θα αυξηθεί το μετοχικό ποσοστό των ιδιωτών.
Για να έχουμε ξανά αύξηση του μετοχικού ποσοστού του κράτους, θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι κίνδυνοι που προβλέπει το δυσμενές σενάριο, βάσει του οποίου οι κεφαλαιακές ανάγκες θα ανέλθουν σε 14,4 δισ. ευρώ. Προς το παρόν, το μόνο βέβαιο είναι πως αν οι νέες αυξήσεις κεφαλαίου (ΑΜΚ) και οι νέες ομολογιακές εκδόσεις των τραπεζών καλυφθούν από την αγορά, θα αυξηθεί το μετοχικό ποσοστό των ιδιωτών – αντί για το επίφοβο dilution («αραίωμα»), δηλαδή μείωση αυτού του ποσοστού.
Πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι λίγους μήνες ύστερα από τις ΑΜΚ, θα ξαναρχίσει η συζήτηση ότι χρειάζεται νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, θα ξαναρχίσουν οι «κόντρες» για το ύψος της, για το πώς θα αποφευχθεί μεγάλο dilution για τους ιδιώτες μετόχους κ.λπ. – τι ’χες Γιάννη, τι ’χα πάντα…
Όμως, έτσι, με τις «μισές» ανακεφαλαιοποιήσεις ώστε να «βολεύονται» οι ιδιώτες μέτοχοι, έχουμε δύο καταλυτικές συνέπειες:
Πρώτο, οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν καλύπτονται ποτέ ουσιαστικά, αυτές λειτουργούν πάντα σε συνθήκες κεφαλαιακής ανεπάρκειας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν το ρόλο τους σαν χρηματοδοτών της οικονομίας. Στην προκείμενη περίπτωση, οι τράπεζες για να καλύψουν τις «άδηλες» κεφαλαιακές ανάγκες θα πιεστούν να πουλήσουν όσο-όσο δάνεια σε distress funds και να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς με κίνδυνο να επιδεινώσουν τους ισολογισμούς τους.
Δεύτερο, μέχρι τώρα κάθε μεγάλη ανακεφαλαιοποίηση σήμαινε και… νέο μνημόνιο. Η μη «εμπροσθοβαρής» και επαρκής κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, συντηρούσε τα κρισιακά φαινόμενα, επέτεινε την ύφεση, επέτεινε τις τριβές των τραπεζών και της κυβέρνησης με την κοινωνία, έφερνε πιο κοντά το επόμενο μνημόνιο.
Ακριβώς σε αυτό το σημείο είναι που η «μισή» τρίτη ανακεφαλαίωση γίνεται… ύποπτη. Διότι οι δανειστές έχουν αποδείξει και με το παραπάνω πως δεν εμπιστεύονται τα ελληνικά προγράμματα προσαρμογής που οι ίδιοι επιβάλλουν, και είναι πάντα έτοιμοι για το επόμενο…

Οι Έλληνες δεν θέλουν και δεν θα πεθάνουν σε… δόσεις.


νοιχτή επιστολή στην εφημερίδα «Bild»
Του Dragan Sipka
Είπατε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε στην Ελλάδα 240 δισ. ευρώ ως δάνειο, το οποίο ισοδυναμεί με 100 φορτηγά από τα οποία το καθένα έχει 40 τόνους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Η Ελλάδα έχει 1.000.000 νεκρούς εξαιτίας των Γερμανών ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν ο καθένας τους ζύγιζε 40 κιλά ……..
κατά μέσο όρο (υπήρχαν ανάμεσά τους και πολλά παιδιά) τότε μιλάμε για 40.000 τόνους νεκρούς, 1.000 φορτηγά με 40 τόνους νεκρούς το καθένα.
Αν για κάθε νεκρό χύνονταν 4-5 λίτρα δάκρυα θλίψης και δυστυχίας, τότε αυτό ισοδυναμεί με 100 φορτηγά με 40 τόνους δάκρυα το καθένα από αυτά.
Γιατί εσείς οι Γερμανοί έχετε δίκιο να προκαλείτε πολέμους, να καταστρέφετε (2 φορές σε 40 χρόνια σε δύο παγκόσμιους πολέμους), να σκοτώνετε χωρίς κανένα τίμημα, χωρίς συνέπειες; Ξαναχτίσατε τη χώρα σας με τόνους αμερικανικής οικονομικής βοήθειας του σχεδίου Μάρσαλ και τα εκατομμύρια εργατικά χέρια των λαών που προηγουμένως είχατε καταστρέψει!
Από πού αντλείτε ηθική και θάρρος για να είστε τόσο σκληροί με την Ελλάδα;
Πού ήταν ο κύριος Σόιμπλε πριν από 10 χρόνια να σημάνει κόκκινο συναγερμό, όταν δίνονταν δάνεια στην Ελλάδα χωρίς μέτρο, χωρίς κόκκινες γραμμές ώστε να μην προκύψει στο μέλλον το υπέρογκο χρέος της χώρας;
Αλλά προφανώς δεν συνέφερε τη Γερμανία να γίνει αυτό. Πουλούσατε οπλικά συστήματα με μίζες (υποβρύχια). Η SIEMENS έκλεινε συμφωνίες με μίζες.
Τώρα και τα περιστέρια ξέρουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.Αν έχετε την ελάχιστη αξιοπρέπεια θα καθίσετε σιωπηλοί σε μια γωνιά, χωρίς να κάνετε καμιά αναφορά στο χρέος οποιασδήποτε χώρας! Χρωστάτε πολλά που δεν έχετε εξοφλήσει στην παγκόσμια κοινότητα και όχι μόνο στην ευρωπαϊκή!
Τώρα το σχέδιό σας είναι ο θάνατος των Ελλήνων… σε δόσεις! Θέλετε να επιβάλετε οικονομική ασφυξία, να γίνουν οι Ελληνες σύγχρονοι δουλοπάροικοι, με μισθούς 300 – 400 ευρώ και συντάξεις 200 – 300 ευρώ. Για εσάς οι Ελληνες είναι τεμπέληδες. Αν δεν αισθάνεστε σεβασμό για τους ζωντανούς Ελληνες, οφείλετε να σεβαστείτε τους Ελληνες που έπεσαν νεκροί από τα χέρια σας.
Αυτοί οι νεκροί φωνάζουν ότι αυτό που κάνετε είναι άδικο! Το αίμα που έχετε στα χέρια σας δεν μπορεί να ξεπλυθεί έτσι απλά. Κάποτε σας χάρισαν το δικό σας χρέος -μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- και σας έδωσαν τεράστια οικονομική βοήθεια με το σχέδιο Μάρσαλ.
Δεν μπορείτε να λέτε με τόσο θράσος ότι δεν χρωστάτε τίποτα σε κανέναν!
Γι’ αυτά τα 1.000 φορτηγά με 40 τόνους νεκρούς το καθένα και με 40 τόνους δάκρυα το καθένα, ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει από εσάς να τον αφήσετε να πεθάνει με αξιοπρέπεια.
Οι Έλληνες δεν θέλουν να πεθαίνουν σε δόσεις.
Η ιστορία των Ελλήνων δεν τους επέτρεψε ποτέ να ζήσουν σαν σκλάβοι, κι αυτό δεν θα αλλάξει τώρα.
Αν είναι η μοίρα τους, ας πεθάνουν μια και καλή – δεν πειράζει, δεν θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που θα συμβεί αυτό εξαιτίας σας…
Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια…