ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Από τον Πιερικό στον Πανιώνιο ο Κραγιόπουλος!

Τη φανέλα του Πανιωνίου θα φοράει την επόμενη σεζόν ο Μάνος Κραγιόπουλος.
Πρόκειται για τον νεαρό μέσο, ο οποίος ξεχώρισε από τους Νεοσμυρνιώτες, λόγω και της ποινής για απαγόρευση μεταγραφών το φετινό καλοκαίρι.

Ο 21 ετών χαφ τις τελευταίες ημέρες πέρασε από το «μικροσκόπιο» του Άκη Μάντζιου στις προπονήσεις της ομάδας και ο Έλληνας τεχνικός έδωσε τη συγκατάθεσή του για την απόκτησή του.

Την περσινή σεζόν ο Κραγιόπουλος αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πιερικού στη Γ’ Εθνική.
Πηγή: sport-fm.gr

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

 Οι Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ίσως οι πιο κρίσιμες και καθοριστικές σ’ όλη την Ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η οικονομική κρίση που ταλάνισε χώρες κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, το Brexit που αποφασίστηκε από τους Βρετανούς το 2016, τα μεταναστευτικά κύματα που κατέκλυσαν την Ήπειρο τα τελευταία χρόνια και η επί το δριμύτερο ανάκαμψη του ευρωσκεπτικισμού και των εθνικιστικών εξάρσεων, όχι απλά κλόνισαν σθεναρά τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αλλά έθεσαν υπό αμφισβήτηση αυτήν καθ’ εαυτήν την ‘‘ευρωπαϊκή ιδέα’’.
Γι’ αυτό, πέραν από τις ιδιαιτερότητες της εθνικής πολιτικής και τα σοβαρά διλήμματα που θέτει σ’ εμάς, τους ψηφοφόρους, η εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, ειδικά σ’ αυτές τις εκλογές επιβάλλεται και αξίζει να σκεφθούμε (και) ‘‘ευρωπαϊκά’’. Και τούτο, διότι πέραν από το ότι η ΕΕ είναι ο φυσικός μας χώρος, είναι παράλληλα αυτή που καθορίζει τις ορίζουσες του εθνικού μας πολιτικού βίου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΕΩΣ 31/5/19


Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών του υπενθυμίζει τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/2018 υποχρεούνται να καταχωρίζουν το διακριτικό τους τίτλο, και σε περίπτωση περισσοτέρων, το σύνολο αυτών στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση.
Στο άρθρο 75 του Νόμου 4582/2018 αναφέρεται ότι κάθε υφιστάμενη επιχείρηση ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) υποχρεούται να δηλώσει το διακριτικό τίτλο της, στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ κατά περίπτωση, έως τις 31/5/2019.
Η επιχείρηση υποχρεούται μέσα σε τριάντα (30) μέρες από την καταχώρηση του διακριτικού της τίτλου να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού. Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Πιερίας https://www.champier.gr/ ή καλέστε στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Πιερίας στο τηλ. 2351023211 εσωτ. 1.

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας



Τα Δημοτικά Ιατρεία της Τριανδρίας, που κατασκευάστηκαν με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συναντήθηκε με τους γιατρούς και το προσωπικό της σημαντικής αυτής δομής υγείας, που παρέχει υπηρεσίες κυρίως σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες, και συζήτησε μαζί τους για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τον εξοπλισμό, την υποστελέχωση, με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης και τα ζητήματα των Δημοτικών Ιατρείων.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε από ευρωπαϊκούς πόρους τόσο την ανέγερση του κτιρίου, όσο και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, που περιλαμβάνει σύγχρονα μηχανήματα για το μικροβιολογικό, το οφθαλμολογικό και το οδοντιατρικό τμήμα, καθώς και τρία ακτινολογικά μηχανήματα. Το έργο εγκαινιάστηκε από τον κ. Τζιτζικώστα το 2017, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων επέκτασης και αναβάθμισης των υποδομών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Ιατρείων Τριανδρίας στον κ. Τζιτζικώστα, σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται 15.000 πολίτες και από την έναρξη λειτουργίας της δομής έχουν δεχτεί υπηρεσίες υγείας περίπου 50.000 πολίτες, κυρίως δικαιούχοι του ΤΕΒΑ και του κοινωνικού εισοδήματος, δηλαδή κυρίως οι πολίτες πολύ χαμηλών εισοδημάτων, στα όρια της φτώχειας και άποροι.

«Επισκεφτήκαμε τα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας. Ένα έργο που έγινε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας. Πενήντα χιλιάδες συνάνθρωποί μας, ανασφάλιστοι και άποροι έχουν επισκεφτεί και εξυπηρετηθεί από τους γιατρούς της σημαντικής αυτής δομής, που είναι ταυτόχρονα υγείας και κοινωνική. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι σύγχρονα. Δυστυχώς όμως σήμερα από τις δέκα θέσεις γιατρών που προβλέπονται, το υπουργείο Υγείας έχει μεριμνήσει μόνο για τις τέσσερις. Ζητάμε από το υπουργείο άμεσα να μεριμνήσει για τις ειδικότητες που λείπουν. Η Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια έχει ολοκληρώσει 48 έργα και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και στέκεται δίπλα σε όλους τους πολίτες, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Με έργα στην υγεία, με έργα σε κάθε γωνιά, συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία Τριανδρίας | 22 Μαΐου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=dGW-Fy4TCZM
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

Προεκλογική ομιλία του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ στην Καρίτσα




Βαγγέλης Γερολιόλιος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Ηχηρό μήνυμα νίκης από την Καρίτσα


Με μια  πολυπληθή συγκέντρωση υποδέχθηκε την Τετάρτη το βράδυ, η Καρίτσα, το συνδυασμό ΣΥΝΘΕΣΗ και τον επικεφαλής της, Βαγγέλη Γερολιόλιο.
Στην ομιλία του, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος παρουσίασε τις  προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ,  τόσο για  το Δήμο Δίου-Ολύμπου, όσο και για την Καρίτσα ειδικότερα. Συγκεκριμένα  αναφέρθηκε στη στήριξη που οφείλει ο Δήμος να παρέχει στους δημότες που ασχολούνται  με  τον πρωτογενή τομέα, (μητρώο καλλιεργειών, κτηματολόγιο δενδρωδών καλλιεργειών, δίκτυο άρδευσης, ταμιευτήρες νερού, αγροτική οδοποιία), αλλά και σε άλλα θέματα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, η αστική οδοποιία, η δημιουργία αθλητικού κέντρου, παιδικής χαράς και χώρου στάθμευσης βαρέων οχημάτων, καθώς και η ανάπλαση του χώρου του Αγίου Βασιλείου.
Τέλος η  ομιλία έκλεισε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού για το Δημοτικό Συμβούλιο και για την Κοινότητα Καρίτσας. 


Έκλεισε οριστικά το θέμα της αύξησης των ομάδων

Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ παρά τα αιτήματα των ομάδων που υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες δεν τέθηκε από κανέναν το θέμα της αύξησης του αριθμού των ομάδων στην Super league 2 και στην Football League.
H συζήτηση που έγινε για την διοργάνωση του κυπέλλου έγινε στην βάση την διοργάνωση του πρωταθλήματος της Super League 2 με 12 ομάδες.
Επομένως το θέμα που έβαλε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για αύξηση των ομάδων στην Super League 2 με απόφαση της ΕΠΟ κλείνει οριστικά.

MasterChef: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού ριάλιτι μαγειρικής!

Ο μεγάλος τελικός του Master Chef ήταν πράγματι… μαραθώνιος αφού οι δύο φιναλίστ, η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Μανώλης Σαρρής έπρεπε να μαγειρέψουν δύο πιάτα, αρκετά απαιτητικά, τέσσερις ολόκληρες ώρες.
Οι δύο φιναλίστ έπρεπε να φτιάξουν ένα πιάτο μπακαλιάρο κονφί σε λάδι αργκάν αλλά και ένα ακόμα με τραγανό ρύζι με αγκινάρες και μαριναρισμένο ραντίτσιο. Ήταν και τα δύο πιάτα προς αντιγραφή που είχε δημιουργήσει ο guest chef Φίλιππος Χρονόπουλος, ο οποίος είναι γνωστός στο χώρο του για την επιτυχημένη του πορεία.
Οι τρεις κριτές μαζί με τον guest chef δοκίμασαν πρώτα τα πιάτα της Σπυριδούλας, η οποία έδειχνε πολύ ικανοποιημένη από την προσπάθειά της. Η ίδια χρειάστηκε να περιμένει αρκετή ώρα στο σαλόνι προκειμένου να δοκιμάσουν οι κριτές και φυσικά η αγωνία της είχε χτυπήσει κόκκινο.
Το ίδιο ικανοποιημένος ήταν και ο Μανώλης ο οποίος είπε ενώπιον των κριτών πως αν και υπήρχαν κάποιες αστοχίες σε κάποιες παρασκευές του, σε γενικές γραμμές ήταν χαρούμενος για το αποτέλεσμα που είχε φέρει.
Ποιος όμως τελικά ήταν ο μεγάλος νικητής;

Νέο Δ.Σ. στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης


Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 οι Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ
στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Προηγήθηκε ο Απολογισμός πεπραγμένων
από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κορομπίλη και ο Οικονομικός Απολογισμός από την Ταμία
κ. Ματίνα Μαυρομάτη καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
          Όπως τόνισε ο Πρόεδρος στον χαιρετισμό του το Δ.Σ. ολοκλήρωσε με επιτυχία
την συλλεκτική επετειακή έκδοση του λευκώματος για τα 30 χρόνια της Σχολής αλλά και την
Πραγματοποίηση του 3ου Διήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 30 χρόνια της Σχολής με απόλυτη επιτυχία.
Στην συνέχεια παρουσίασε το νέο πρόγραμμα για την Ακαδημαϊκή περίοδο 2019-2020 το οποίο θα
Ανακοινωθεί επίσημα τον Οκτώβριο με επίσημη πρώτη εκδήλωση την 21-10-2019.
Αμέσως μετά συνήλθε σε σώμα το νεοεκλεγέν  Δ.Σ. το οποίο προέκυψε μετά τις εκλογές και έγινε
η κατανομή των αρμοδιοτήτων η οποία έχει ως εξής :

Χρήστος Τζιουβάρας Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας


Ο Χρήστος Τζιουβάρας είναι Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός με καταγωγή από τον Παντελεήμονα Πιερίας. Αν και νέος, έχει αποδείξει εδώ και αρκετά χρόνια την διάθεσή του να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά και τον τόπο του αφού, όντας 35 ετών, έχει ήδη υπάρξει δύο φορές υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δίου – Ολύμπου και στην συνέχεια Αναπληρωτής και Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην «Οικονομία και Πολιτική στην σύγχρονη Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη» στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στην «Αστική Ανάπλαση και Ανάπτυξη» του τμήματος Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τώρα συστρατεύεται ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΠΡΑΞΕΙΣ» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χρήστου Παπαστεργίου.
Μέσα από τις παρεμβάσεις του συχνά τονίζει την ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, στρατηγική, στόχευση και σωστή αξιοποίηση των εργαλείων χρηματοδοτικών (Leader, ΕΣΠΑ, κλπ), θεσμικών, χωροταξικών, νομικών, τεχνολογικών που μας παρέχονται  και που χρειάζεται η Πιερία ώστε να αποδώσουν καρπούς τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει ως Νομός, αλλά και τον καταλυτικό και συντονιστικό ρόλο που μπορεί να έχει η Περιφέρεια για αυτόν το σκοπό.  

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ


Πραγματοποιήθηκε το 4ο Youth Talks We Listen του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα 22 Μαΐου 2019- Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο κατά σειρά workshop Youth Talks We Listen που διοργάνωσε η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου την Πέμπτη 16 Μαΐου στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του workshop οι νέοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να συμμετέχουν ενεργά στις ομάδες συζήτησης και να ενημερωθούν από εξειδικευμένα στελέχη για τις σύγχρονες τάσεις και όρους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ο Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του  Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου απευθυνόμενος στους νέους δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανατροπές που φέρνουν οι εξελίξεις της τεχνολογίας και η επεξεργασία τους στη γνώση και τις ικανότητες που απαιτούνται στον τομέα της απασχόλησης, επιχειρούμε μέσα από τα Youth Talks Εvents να ανταλλάξουμε απόψεις με τη νέα γενιά και να βοηθήσουμε στην προετοιμασία της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη εργασιακή πρόκληση που φέρνει η ψηφιακή εποχή στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Βενετία Κουσία, δήλωσε ότι: «Τα εργαστήρια διαλόγου με τους νέους συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα όλους τους συμμετέχοντες. Τα οφέλη είναι πολλά για όλους. Οι νέοι εκφράζονται και μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Οι μεγαλύτεροι μοιράζονται την εμπειρία τους και μαθαίνουν να ακούν περισσότερο. Το βέβαιο είναι ότι όλοι εξελισσόμαστε και έτσι έχουμε ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε τις δράσεις μας».

Ο Μιχαήλ Πατσίκας στον Hellas FM Και τον Δημήτρη Φιλιππίδη (AUDIO)

Διαβάστε το άρθρο και ακούστε την ραδιοφωνική συνέντευξη:
http://www.hellasfm.us/index.php/omogeneia-eidiseis/item/7950-o-michael-patsikas-ston-hellas-fm.html?fbclid=IwAR2HcH23Yi3ySfuF5e673VnU-X_6WTghby6VJOH2SDNXCobpeu9Gfqx20VE

''Κατάθεση Στεφάνου από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας για την Επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου''




Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης εκδηλώσεις μνήμης στο πλαίσιο της 100ης επετείου μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Μετά την ολοκλήρωση της επιμνημόσυνης δέηση στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, ακολούθησε μια πομπή από πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία στην Πλατεία Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε και κατάθεση στεφάνων.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις και τίμησε τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με την κατάθεση στεφάνου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τίμησε τα εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού






Εκδηλώσεις μνήμης διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου σε συνεργασία με τον  Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου και τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, με αφορμή την συμπλήρωση εκατό ετών από το τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (1919-2019).

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, σε οικισμούς των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης



Οικισμούς των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το Παρθένι, το Άδενδρο, τη Βραχιά, τα Κύμινα, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, καταστηματάρχες, επαγγελματίες και παραγωγούς, για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, για θέματα υποδομών, ανάπτυξης και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα. Στο Άδενδρο ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το κλειστό γυμναστήριο και συνομίλησε με αθλητές, γονείς, προπονητές και παράγοντες, για θέματα αθλητισμού και παιδείας, όπως και σε σχολή εκμάθησης πολεμικών τεχνών στα Μάλγαρα.

«Επισκέφτηκα τις περιοχές του κάμπου της Θεσσαλονίκης, το Παρθένι, το Άδενδρο, τη Βραχιά, τα Κύμινα, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα. Οικισμούς των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, σε έναν παραγωγικό άξονα του νομού με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Σε αυτή την περιοχή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί σειρά έργων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Αποκαταστήσαμε τη μεγάλη περιβαλλοντική πληγή του Άδενδρου την ανεξέλεγκτη χωματερή και επίσης προχωράμε στην κατασκευή έργων για τη λύση του ζητήματος των λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Επίσης, αρχίσαμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Δήμο Χαλκηδόνας, ενώ συντηρούμε και κάνουμε διαρκείς παρεμβάσεις στον ποταμό Λουδία, στην Τάφρο 66, στον ποταμό Αξιό και στα υδατορέματα της περιοχής. Δίπλα, στην Ελεούσα είναι σε εξέλιξη η παρέμβαση αποκατάστασης των γεφυρών Μπέλλεϊ και συντηρούμε το οδικό δίκτυο σε όλη την έκταση του Δήμου Δέλτα. Αρχίσαμε τα έργα βελτίωσης του κεντρικού δρόμου στο Ανατολικό και προγραμματίσαμε εργασίες ασφαλτόστρωσης από τα Νέα Μάλγαρα μέχρι την έξοδο των Κυμίνων προς τη Χαλάστρα, αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου Χαλάστρας και Κυμίνων – Νέων Μαλγάρων. Κατασκευάσαμε τη γέφυρα Αξιού στο δρόμο Ανατολικού – Βραχιάς, που έλυσε το πρόβλημα επικοινωνίας στην περιοχή. Συμβάλλαμε ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει από το τέλος του προηγούμενου έτους και στη Χαλάστρα, ενώ ενισχύουμε και κρατήσαμε ζωντανό το Κέντρο Πληροφόρησης και τον τοπικό Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Αξιού. Με μεγάλο αγώνα και συνεχείς πιέσεις ξεπερνούμε τη γραφειοκρατία και συντηρούμε το παράκτιο ανάχωμα Αλιάκμονα – Λουδία – Αξιού – Καλοχωρίου. Ήμασταν στο πλευρό των κατοίκων αποκαθιστώντας τις ζημιές στην περιοχή από τις θεομηνίες, αλλά και στον αγώνα τους για να μη λειτουργήσουν πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα. Με το έργο μας δυναμώνουμε κάθε μέρα και πιο πολύ τη Μακεδονία», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Βίντεο – Αποκλειστικά για χρήση από ιστοσελίδες:

Απόστολος Τζιτζικώστας | Επίσκεψη στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνας | 21 Μαΐου 2019: https://www.youtube.com/watch?v=7zW0qix3Wf8

 
Πατήστε εδώ για τις φωτογραφίες

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΝΤΑΜΗ



 Γ. Νταντάμης: «Πάμε δυνατά για τη Νίκη, για τον Δήμο Κατερίνης που μας αξίζει. Στις 26 Μαΐου μας περιμένει ένα καλύτερο μέλλον»
«Ο Δήμος Κατερίνης αλλάζει εποχή. Στις 26 Μαΐου μας περιμένει ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης.
Σε μια μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση, τη Τρίτη 21 Μαΐου, ανήμερα της εορτής Κωνσταντίνου και Ελένης, η Κατερίνη έδωσε το σύνθημα για τη νίκη στον Γιώργο Νταντάμη και τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Ανανέωση Τώρα.
Η ομιλία του εμπνευσμένη και από καρδιάς ξεσήκωσε το ένθερμο χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου. Δίνοντας το σύνθημα της νίκης είπε: «Σήμερα είναι η μέρα που αποφασίσαμε ν’ αλλάξουμε τα δρώμενα σ’ αυτόν τον τόπο».
Οι όμορφες ομάδες γράφουν ιστορία
Ο Γιώργος Νταντάμης αναφέρθηκε στη διαφορετική σύνθεση του Συνδυασμού και τη διαφορά που κάνει ο συνδυασμός στην προεκλογική εκστρατεία καθώς εφαρμόζουν στην πράξη τον πολιτικό πολιτισμό: «Δεν είμαστε προϊόν κομμάτων, δεν είμαστε προϊόντα πολιτικών γραφείων, δεν είμαστε ακόλουθοι εταιριών! Είμαστε τα παιδιά σας, τα αδέλφια σας, οι γείτονές σας, είμαστε αυτοί που συναναστρέφεστε κάθε μέρα. Είμαστε οι επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές, οι επιστήμονες, οι εργάτες, οι τεχνίτες αυτού του τόπου, με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Με μέτωπο καθαρό στην κοινωνία. Ο καθένας υποψήφιος για το Δημοτικό Συμβούλιο του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», είναι ένα κοινωνικό δείγμα γραφής, είμαι περήφανος γι’ αυτά τα «παιδιά» που συστοιχήθηκαν δίπλα μου, τους θαυμάζω και νιώθω απέραντη περηφάνια. Να νιώθετε κι εσείς, γιατί είναι τα δικά σας «παιδιά». Οι όμορφες ομάδες, παρέες γράφουν ιστορία».
Είμαστε διαφορετικοί