ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Θέλετε να σώσετε τη σχέση σας; «Σβήστε» το σύντροφό σας από το Facebook!

Θέλετε να σώσετε τη σχέση σας; «Σβήστε» το σύντροφό σας από το Facebook!
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το facebook και τα κοινωνικά δίκτυα γενικότερα, μπορεί να γίνουν τοξικά για τη σχέση.
Γι' αυτό και θεωρούν ότι το να «σβήσουμε» τον ή τη σύντροφό μας από «φίλο»/η, θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη φλόγα και το μυστήριο της σχέσης, που υπονομεύονται όταν γνωρίζουμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον όσον αφορά τις δραστηριότητές μας.
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι το καλύτερο απ' όλα θα ήταν να καταργήσουμε τελείως τον λογαριασμό, ώστε να περνάμε αυτόν τον χρόνο που αφιερώνουμε στα κοινωνικά δίκτυα με τον/τη σύντροφό μας.
Αν ο σύντροφός μας πάντως δεν καταλαβαίνει αυτή μας την απόφαση (να μην είμαστε φίλοι στα κοινωνικά δίκτυα), πρέπει να του/της εξηγήσουμε ότι η σχέση ή ο γάμος μας είναι σημαντικότερη και ότι έτσι θα τη διατηρήσουμε υγιή.
Η χρήση των κινητών τηλεφώνων κάνει τα ζευγάρια να ασχολούνται λιγότερο μεταξύ τους πράγμα που οδηγεί σε τσακωμούς και παρεξηγήσεις. Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, το 25% των ανθρώπων που είναι σε σχέση νοιώθουν ότι ο/η σύντροφός τους αποσπάται από το κινητό του/της και το 8% εξ' αυτών είχαν τσακωμούς εξαιτίας αυτού.
Άλλη πρόσφατη μελέτη σε νέους από τη Βρετανία, έδειξε ότι μόνο λίγο περισσότεροι από τους μισούς (56%) ανθρώπους που βρίσκονται σε σχέση πιστεύουν στο να μοιράζονται τους κωδικούς τους για το κινητό ή τον υπολογιστή και τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα και μόνο το 1/3 έχουν ήδη τους εν λόγω κωδικούς του / της συντρόφου τους.
Επίσης από την έρευνα προέκυψε ότι οι 4 στους 10 ενήλικες κοιτάνε κρυφά το κινητό του/της συντρόφου τους. Οι 6 στους 10 όμως από αυτούς τους ανθρώπους, έχουν πιάσει τον/τη σύντροφό τους να τους απατά. Το 1/3 από την άλλη, έχουν καταστρέψει μία έκπληξη επειδή κοίταξαν το τηλέφωνο ή το e mail του/της συντρόφου τους.

Κάθε βουλή έχει τον πρόεδρο που της... αξίζει!


Λέει ο Τσίπρας... θα φορολογηθεί ο πλούτος και θα έρθει η ανάπτυξη

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΩΠΟΔYTEΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ! Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ΦΠΑ 23% για τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Από το "PRESS-GR"
Yannis Siatras
Είναι απατεώνες! Το ξαναλέω! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ΦΠΑ 23% για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λένε ότι καταστράφηκαν οι αστικές συγκοινωνίες επειδή δεν... χρέωναν εισιτήριο επί 10 μέρες τον Ιούλιο στα capital controls.
Στο μεταξύ οι τζαμπατζήδες εξακολουθούν και βασιλεύουν. Πριν 5 χρόνια, υποτίθεται θα έκαναν διαγωνισμούς για να βάλουν τις "μπάρες ελέγχου" όπως έχουν σε όλα τα μετρό του κόσμου. Όμως, μας δουλεύουν. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Σε σχέση με το μέγεθος του Μετρό και τον κατώτατο μισθό, έχουμε το πιο ακριβό μετρό στην Ευρώπη!
(Το 2012, ως "Έλληνες Φορολογούμενοι" είχαμε υποβάλει σχετική μελέτη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών. Θα την αναδημοσιεύσουμε στις επόμενες μέρες.)

Σουρεαλισμός, αλητεία, μας περνάνε για μεγάλους μαλάκες; Τρέλα! Βουλευτίνες Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ διαδηλώνουν κατά της πολιτικής (τους) για το λιμάνι! Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το ξέρουμε; Προκαλούν οι λινάτσες, οι ρόμπες ξεκούμπωτες κι αν αρχίσουν τα γιαούρτια... ποιος θα φταίει; Καθίστε στα βολευτικά σας προνόμια κι αφήστε τους "αριστερούς" αυνανισμούς!

Από το "PRESS-GR"

Και όμως συνέβη και αυτό! Στην κινητοποίηση ενάντια στην παραχώρηση εκτάσεων του Δημοσίου από τον ΟΛΠ που συνοδεύει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας, παρόντες ήταν...

..και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος!
Δηλαδή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Εύη Καρακώστα και η Ελένη Σταματάκη -που διακρίνονται στις φωτό- διαδήλωσαν κατά των αποφάσεων που ψήφισαν!
Η ακόμα μεγαλύτερη ειρωνεία της ιστορίας, είναι ότι οι δύο βουλευτίνες (που έχουν αγώνες στην αριστερά του Πειραιά), ουσιαστικά «βάδισαν» μαζί με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά… κατά του συντρόφου τους υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος επίσης έχει ψηφίζει τα ίδια και τα αυτά, αλλά… τώρα τα εφαρμόζει πιστά!
Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα και δεν το ξέρουμε;

Η μυστική σύσκεψη τον Μάιο για το Plan Β

Tα σχέδια και τα σενάρια που επεξεργάζονταν οι διάφορες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ για ρήξη με τους εταίρους ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα
Τα ελληνικά αποθέματα σε τρόφιμα,ενέργεια και η εισβολή στο Νομισματοκοπείο
Στα μέσα του περασμένου Μαΐου στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συγκαλείται ευρεία μυστική σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι μιας σειράς υπουργείων. 
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι να διαπιστωθούν οι «αντοχές» της…………..
χώρας σε μια ενδεχόμενη οριστική ρήξη με τους εταίρους, που θα συνεπαγόταν άμεση διακοπή κάθε μορφής χρηματοδότησης και, πιθανότατα, υποχρέωση εξόδου από το ευρώ.
Η κυβερνητική ηγεσία έβλεπε να εξαντλούνται τα όποια αποθέματα διέθετε η χώρα και ήδη ετοιμαζόταν, λόγω αδυναμίας πληρωμής, να καταθέσει προς το ΔΝΤ αίτημα για ομαδοποίηση των πληρωμών του Ιουνίου και μετάθεσή τους προς το τέλος του μήνα.
Την ίδια στιγμή, στα κομματικά όργανα επικρατούσε αναβρασμός. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως υποστηρικτές της σκληρής γραμμής στη διαπραγμάτευση, ζητούσαν να πληροφορηθούν ποια προετοιμασία έχει γίνει ώστε η χώρα να μπορεί να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ρήξης. Αυτό που ζητούσαν να μάθουν ήταν το λεγόμενο plan Β σε ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Η σταθερή απάντηση της κυβερνητικής ηγεσίας ήταν ότι είχε γίνει προεργασία και ότι δεν μπορούν να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες. Στη σύσκεψη του κ. Δραγασάκη αξιολογήθηκε το βάθος της προετοιμασίας και οι αντοχές της κυβέρνησης σε τομείς-κλειδιά, όπως η επάρκεια σε ενέργεια, σε τρόφιμα, σε φάρμακα, αλλά και οι δυνατότητες για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.
Ρωσία, Κίνα, Ιράν

Φοβισμένος λαός – Προσκυνημένοι ηγέτες – Ζάλογγο ή κρεμάλες???

Χιλιάδες Κουτιά Αναμμένα Κρατούν Χιλιάδες Ανθρώπους ΣβηστούςΑυτό είναι το μείγμα που χρειάζεται η Κατοχή για να εδραιώσει την επικυριαρχία της. Και δυστυχώς σ αυτή τη χορογραφία συμμετέχουν πρόθυμα τα ελληνόφωνα ανδρείκελα που αποκαλούνται «πολιτική ηγεσία του τόπου»…
Το πάρτι του τρόμου ξεκινά με τα πρωϊνάδικα και ολοκληρώνεται με τα μεταμεσονύχτια δελτία. Αυτό που άλλες εποχές θα ήταν αρκετό για να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας αποφασισμένους διαδηλωτές, σήμερα δείχνει ν αποτελεί τη ρουτίνα των συμβιβασμένων, που εισβάλει  με βίαιο τρόπο και στο τελευταίο σπίτι αυτής της χώρας.
Τρόμος παντού. Και με το φορολογικό μηχανισμό να έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στην Κατοχική διοίκηση, αλλά και με τις………
ακριβοπληρωμένες τράπεζες στο ρόλο του δημίου, ο καθένας από μας αντιμετωπίζεται ως ο αδίστακτος εχθρός αυτής της πατρίδας, και είναι απλά θέμα χρόνου το πότε ακριβώς θα στοχοποιηθεί από τα κατοχικά αποσπάσματα.
Σ αυτό τον πλανήτη, δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Οι ηγέτες που τίμησες με την ελπίδα και με την ψήφο σου, το μοναδικό με το οποίο ασχολούνται καθημερινά, είναι ν ανακαλύπτουν τρόπους που θ αποδεκατίσουν το λαό τους.
Τώρα ξέρεις… Ανάμεσα στα ερπετά, δε μπορεί να υπάρξει μπέσα. Αυτοί που συνωμοτούσαν πίσω από την πλάτη σου ρίχνοντας στον Καιάδα την πατρίδα σου και τη ζωή σου, άρχισαν να ξερνούν όλη τη βρωμιά. Ο ένας δίνει τον άλλο, και όλη η βρωμιά για…
το πούστικο παιχνίδι που παίχτηκε, γεμίζει με τη μπόχα της το περιβάλλον.
  • Όσο εσύ πανηγύριζες την κίβδηλη αξιοπρέπειά σου, τα πολιτικά σκουλήκια που υποτίθεται ότι σου την εξασφάλιζαν, παράδερναν στη δουλοπρέπεια αλλά τότε αρνιόσουν να το δεις.
  • Όσο εσύ πίστευες πως ένα τσούρμο χαβαλετζήδων της εξουσίας διαπραγματευόταν για δικό σου λογαριασμό και για να υπηρετήσει την πατρίδα σου, αυτοί κιότευαν  και προσυπέγραφαν καινούρια μνημόνια, καινούριες ακόμη πιο ταπεινωτικές συμφωνίες, με τις πένες τους να στάζουν αίμα από το αίμα σου και πόνο από τις πληγές σου.
Τώρα, ο τρόμος που σπέρνουν για να σε καθηλώσουν στον καναπέ, ξεβρακώνει πρωτίστως τα αίσχη τους. Τώρα ξέρεις καλά τι ακριβώς έχουν υπογράψει. Ξέρεις καλά πως η περηφάνια που σου πούλησαν, ήταν ο φερετζές του προσκυνημένου. Τώρα ξέρεις καλά τι περιμένει εσένα και τη χώρα σου.
Το τσόγλαν boy που πίστεψες πως θα γινόταν ο ηγέτης για ν ανατρέψεις τη δυστυχία και τη μιζέρια που δρομολόγησαν όλοι οι προηγούμενοι, χτίζει καινούριες φυλακές για να στεγάσεις σ αυτές την ταπεινωμένη σου αξιοπρέπεια και τα ερείπια της χρεοκοπημένης σου ζωής.
Το προδοτικό έκτρωμα που μόλις αρχίζεις να γνωρίζεις ως «αριστερό μνημόνιο», το υπερψήφισε σύσσωμη η πολιτική τσογλαναρία μέσα στο κατοχικό κοινοβούλιο, και από κοινού θα το εφαρμόσουν στο μεγάλο πολιτικό συνασπισμό – έκτρωμα που ετοιμάζουν.
Τώρα ξέρεις τι ακριβώς υπέγραψε ο κορυφαίος της πολιτικής εξαπάτησης… Ξέρεις τι ακριβώς σε περιμένει την επόμενη μέρα. Τώρα ξέρεις πως το επόμενό σου ραντεβού, δε θα είναι στις πλατείες που πανηγύριζες για μια «ανάσα αξιοπρέπειας». Το επόμενό σου ραντεβού θα είναι…
  • Ή στο λογιστή που θα εκτυπώσεις τη θανατική σου επικήρυξη που ήδη ετοιμάζεται…
  • Ή στο γκισέ της τράπεζας για να παραδώσεις ότι απέμεινε από τη συμβιβασμένη σου ψυχή…
  • Ή στις φυλακές που ετοιμάζουν για να ταπεινώσουν μέσα σ αυτές ακόμη περισσότερο την ήδη δυστυχισμένη ζωή σου…
  • Ή στα γουναράδικα, στο δρόμο της εξέγερσης και της αξιοπρέπειας. Εκεί που θα τους ανατρέψεις και θα τους τιμωρήσεις παραδειγματικά για τις προδοτικές τους συμφωνίες και το δωσιλογικό τους ξεπεσμό.
Εσύ θα αποφασίσεις… Αυτοί για σένα αποφάσισαν ήδη.

Εξαρχής «στημένο» το μέτρο των capital controls;

Διπλός ο στόχος:
α) Επιβάλλουν εκβιαστικά, δήθεν ως λύση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την «Κοινωνία χωρίς μετρητά» (βλ. ημερίδα Κοινωνία χωρίς μετρητά: Προοπτική ή Εφιάλτης;http://id-ont.blogspot.gr/2015/07/video.html) και
β) Εάν δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μέχρι το τέλος του χρόνου και μη αίροντας τα capital controls όπως υποσχέθηκαν (βλ. Ο κ. Σταθάκης συναρτά την πλήρη άρση των capital controls με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «η οποία θα γίνει σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι το τέλος του χρόνου» http://www.capital.gr/story/3067034), παγιδεύουν τον κόσμο σε κούρεμα καταθέσεων
Ήταν ή δεν ήταν λοιπόν εξαρχής στημένο το μέτρο των capital controls για να φτάσουμε εδώ που φτάνουμε;;; Ο σκοπός τους, όπως αποκαλύπτεται, δεν είναι η άρση των capital controls, αλλά η………
ΜΟΝΙΜΗ επιβολή τους! Και μάλιστα ο σχεδιασμός πρέπει να ξεπερνά τα στενά χρονικά όρια των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ…
in.gr: Μέτρο-σοκ: Μόνιμο «capital control» για συνταξιούχους και Δημόσιο
Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Το μέτρο-σοκ αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.
Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι περιορισμένη.

Δήλωση βόμβα της Ραχήλ Μακρή για την κυβέρνηση:Ο ΣΑΜΑΡΑΣ μπροστά σας είναι αγγελούδι.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ μπροστά σας είναι αγγελούδι. Εκείνος αντικατέστησε βουλευτες στα θερινά για να περάσει ενφια και ΔΕΗ εσείς κάνατε εκλογές για να διώξετε τους Βουλευτές για να μην πουν οχι στα μέτρα κατα του λαού που φέρνετε κατ εντολή των αφεντικών σας. Να υποθέςω Το σπιτάκι σου το έσωσες ε; Είδα τον αρχηγό σου στις χειραψίες με τον Σάλλα.
Ο ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝΕ ΟΧΙ
Ακόμη, να υπενθυμίσω, ότι ο ΕΝΦΙΑ το καλοκαίρι είχε προκαλέσει μεγάλο «σεισμό», στο Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής, όπου μετά από «κραυγές» των συγκυβερνητικών, κυρίως, Βουλευτών, απεσύρθη από το Β΄ Θερινό τμήμα, ήρθε στο Γ΄ Θερινό τμήμα και θυμάμαι, ότι εκείνοι οι Βουλευτές, οι οποίοι στα μπαλκόνια, στα παράθυρα και μέσα στην Βουλή φωνάζανε…
αντικαταστάθηκαν – 7 τον αριθμό – για να μην πούνε «ΟΧΙ»! Κι εγώ αυτό το θεώρησα μια κοινοβουλευτική κατάντια!!! Το να μην έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να πρέπει να αντικατασταθείς!

Αυτα λεγανε λιγους μηνες πριν οι πολιτικοι απατεωνες..Ουτε στα σοβιετ δεν πληρωνανε χαρατσια και ΕΝΦΙΑ

Κουίκ: «Ούτε η Σοβιετία δεν είχε σκεφτεί να μένεις σε ένα σπίτι και να πληρώνεις νοίκι στο κράτος»

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Τέρενς Κουίκ, απάντησε ως εξής σε ερωτήσεις που… του τέθηκαν από τον Δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά στην πρωινή εκπομπή του στο ΣΚΑΙ.
Τα κυριότερα σημεία έχουν ως εξής:
ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ένας Φόρος πρέπει να προκύπτει επάνω σε ένα έσοδο. Αυτό πρέπει να φορολογείται. Το έσοδο! Ούτε η Σοβιετία δεν μπορούσε να έχει σκεφτεί, ότι θα μένεις σε ένα σπίτι και θα πρέπει να πληρώνεις νοίκι στο κράτος!
Άρα, αυτό που λέμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ότι, ΕΝΦΙΑ για το σπίτι που μένεις ΔΕΝ πληρώνεις και βεβαίως δεν μπορείς να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, για ένα μαγαζί ή ένα διαμέρισμα, που το έχεις για εκμετάλλευση και το οποίο είναι ξενοίκιαστο!
Είναι ότι ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΟ «ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ» ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
Κι επίσης, στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μας αρέσουν τα «θολά μαγειρέματα»… Το ότι μετακυλύεται το 1/3 του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, όπως προανήγγειλε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, να υπενθυμίσω, ότι αυτό «μπαίνει με το κόλπο» του ότι οι Δήμοι θα είναι εκείνοι, που θα μετατραπούν σε φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί!
Γ. Αυτιάς: Α, ένα ερώτημα… Ένας πολίτης , που πληρώνει ΕΝΦΙΑ, κ. Κουίκ, δεν τον νοιάζει, αν θα πάει στο Κράτος ή στον Δήμο… Γιατί ξέρετε τι λέει;!
Τ. Κουίκ: Όχι! Έχει σημασία… Ποιος είναι ο «Σουλτάνος» κ. Αυτιά!!!
Γ. Αυτιάς: Α… Έτσι μπράβο!
ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Τ. Κουίκ: Γιατί αρνείται τον διάλογο ο απερχόμενος Πρωθυπουργός;! Να έρθει να κάνει debate με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, να έρθει να μιλήσει ο κ. Σαμαράς για το χρέος με τους πολιτικούς αρχηγούς, για την ανάπτυξη, για τα εθνικά θέματα!
Αλλά, δυστυχώς, κρύβεται! Κρύφτηκε το 2012 από τους πολιτικούς αρχηγούς, κρύβεται το 2015!!! Όπως κρυβόταν κι από την Βουλή! Εμφανιζόταν μόνο, όταν είχαμε καμιά ψηφοφορία για Προϋπολογισμό ή ψήφο εμπιστοσύνης!
ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Τ. Κουίκ: Δεν μπορεί να έρχονται κάθε 3 με 4 φορές τον χρόνο αλλαγές του φορολογικού συστήματος στην Βουλή!!! Δηλαδή, αυτό το οποίο βιώνουμε συνέχεια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πρέπει να σταματήσει!
Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε, ότι όποιο φορολογικό σύστημα συμφωνηθεί, θα πρέπει να «κατοχυρωθεί» για τουλάχιστον μια δεκαετία Συνταγματικά.
«ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ» ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ
Επίσης, επειδή είχαμε μείνει προηγουμένως στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, θα ήθελα να υπενθυμίσω για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ότι ακόμη περιμένουμε να δούμε «τι ψάρια έχει βγάλει» η λίστα των σπιτιών και διαμερισμάτων στο Λονδίνο! Όπου από εκεί κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα! Όπως, βεβαίως, δεν έχει ακούσει (κανείς) για την Λίστα Λαγκάρντ, για τις λίστες Χριστοφοράκου τίποτα!!!
Ο ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝΕ ΟΧΙ
Ακόμη, να υπενθυμίσω, ότι ο ΕΝΦΙΑ το καλοκαίρι είχε προκαλέσει μεγάλο «σεισμό», στο Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής, όπου μετά από «κραυγές» των συγκυβερνητικών, κυρίως, Βουλευτών, απεσύρθη από το Β΄ Θερινό τμήμα, ήρθε στο Γ΄ Θερινό τμήμα και θυμάμαι, ότι εκείνοι οι Βουλευτές, οι οποίοι στα μπαλκόνια, στα παράθυρα και μέσα στην Βουλή φωνάζανε… αντικαταστάθηκαν – 7 τον αριθμό – για να μην πούνε «ΟΧΙ»! Κι εγώ αυτό το θεώρησα μια κοινοβουλευτική κατάντια!!! Το να μην έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να πρέπει να αντικατασταθείς!
Γ. Αυτιάς: Είστε σαφής, μάλιστα!
ΒΙΑΙΗ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Τ. Κουίκ: Σε ό, τι αφορά στην φορολογία, για να κλείσω, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε, ότι ένα ζήτημα, που πρέπει να μπει στην επόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας – εθνικού σκοπού, είναι η βίαιη μείωση της φορολογίας! Δεν μπορούμε να ανταγωνιζόμαστε τις όμορες χώρες, που έχουν πάρει όλες τις επιχειρήσεις μας, με 26% φόρο επιχειρήσεων, με 55% προκαταβολή και με 45% φόρο στα φυσικά πρόσωπα… όταν οι άλλοι δουλεύουν από 8% – 12%!!! Η Βουλγαρία δουλεύει με 10% κι η Ρουμανία με 12% κι έχει πάρει 5.500 ελληνικές επιχειρήσεις!
ΨΗΦΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ «ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΟΣ» ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Απλά εκφράζω την θλίψη μου, που 100.000 νέοι ΔΕΝ θα ψηφίσουν, επειδή έτσι αποφάσισε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός!…
http://euro-crimes.blogspot.gr/2015/01/blog-post_896.html

Κύριε Τσίπρα! Ιδού τα ισοδύναμα που ψάχνετε!

Μια από τις συνήθειες που με γεμίζει γνώση και εμπειρία είναι να μελετώ καθημερινά τις απόψεις περί τα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα που αναρτώνται στο διαδίκτυο και δημοσιεύονται στον ημερήσιο τύπο.
Του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη 
Την Τρίτη που πέρασε δημοσίευσε στο Capital.gr, ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Λακόπουλος, ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο του υπό τον τίτλο «Μπανανία. Ισόβιοι προνομιούχοι με τα λεφτά των άλλων.». Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να συνδέσω το άρθρο με την προσπάθεια της ………..
κυβέρνησης να εφαρμόσει ισοδύναμα μέτρα με σκοπό την ελάφρυνση των ασθενών κοινωνικών τάξεων ή την μη περαιτέρω αύξηση των βαρών τους με την επιβολή των επαχθών μέτρων.
Τι λέει ο Λακόπουλος; Απλά πράγματα. Απλά, που όμως κανείς δεν έχει αναλογιστεί και που κατ’ επέκταση οι οικονομικές τους συνέπειες δεν έχουν υπολογιστεί…
Εν περιλήψει ο δημοσιογράφος απαριθμεί:
1. Επτά ζώντες Προέδρους της Βουλής των Ελλήνων:

i. Ζωή Κωνσταντοπούλου,
ii. Ευάγγελο Μεϊμαράκη,
iii. Φίλιππο Πετσάλνικο,
iv. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη,
v. Απόστολο Κακλαμάνη,
vi. Σιούφα και
vii. Πολύδωρα.
2. Έξι αρχηγούς πρώην κομμάτων που πλην ενός από αυτά τα κόμματα, τα λοιπά δεν έχουν επανεκλεγεί ή και δεν υφίστανται καν:
i. Δημήτρης Τσοβόλας,
ii. Νίκος Κωνσταντόπουλος,
iii. Γιώργος Καρατζαφέρης,
iv. Φώτης Κουβέλης,
v. Μαρία Δαμανάκη και
vi. Αλέκος Αλαβάνος.
vii. Από κοντά και οι πρώην αντιπρόεδροι κυβερνήσεων, όπως ο Πάγκαλος.
3. Έναν πρώην αντιπρόεδρο κυβέρνησης το Θεόδωρο Πάγκαλο και
4. Τρεις Πρώην Πρωθυπουργούς:

i. Γεώργιος Παπανδρέου,
ii. Κωνσταντίνος Σημίτης και
iii. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Αν προβούμε σε ενδελεχή έλεγχο είναι βέβαιο πως μπορεί να βρεθούν και άλλες περιπτώσεις τέτοιου είδους.
Εκτός του χώρου που καταλαμβάνουν τα γραφεία των ανωτέρω στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ο δημοσιογράφος υπολογίζει και δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρήσουμε ότι υπερβάλει, ότι το προσωπικό της ΒτΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας που απασχολείται στην υπηρεσία τους, αγγίζει τα 250 άτομα.
Επεκτείνοντας τη σκέψη του δημοσιογράφου και με απλούς υπολογισμούς που μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας αν ευσταθούν, το κόστος κάθε υπαλλήλου συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών δαπανών, του κόστους κτιρίου, τηλεφώνων και λοιπών προνομίων που απολαμβάνουν, ανέρχεται ετησίως σε 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αναγόμενο σε 12μηνη βάση ανέρχεται σε 12.500.000 ευρώ (!).
Αυτά τα χρήματα είναι ένα ακόμη από τα άσκοπα βάρη του κρατικού προϋπολογισμού που στην εποχή της ανέχειας και της ανεργίας φαντάζουν όχι απλώς υπερβολικά αλλά και παράλογα.
Είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε Έλληνα που είτε αγωνίζεται να διατηρήσει την εργασία του, είτε την έχει απωλέσει, είτε την αναζητεί για πρώτη φορά, είτε είναι συνταξιούχος, να δεχτεί νέους φόρους που μεταξύ άλλων θα προορίζονται για την κάλυψη τέτοιων άσκοπων δαπανών.
Ζήτησε ιδέες για ισοδύναμα ο πρωθυπουργός. Ορίστε λοιπόν. Με ένα άρθρο σας εξοικονομούμε κύριε Τσίπρα 12.500.000 ευρώ και παράλληλα σας ανοίγουμε το δρόμο να προβείτε σε βαθύτερο έλεγχο και είμαι βέβαιος ότι θα εκπλαγείτε από αυτά που θα διαπιστώσετε.
Ελπίζω να βάλετε τα επιτελεία σας να δουλέψουν κύριε Τσίπρα, διότι τέτοια νούμερα απορώ πως δεν τα είδαν, οι σύμβουλοί σας, να περνάνε από μπροστά τους όταν αποφάσιζαν να επιβάλλουν 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια των παιδιών μας.
Θα σας περιμένω όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες…
*Ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης είναι τέως πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ
logiosermis

Οι στημένες εκλογές για την… πάνδημη έγκριση των μνημονίων μετά το ΟΧΙ του 61%

εξώφυλλο1ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το συστηματικό και έντεχνα προετοιμασμένο μακρόπνοο σχέδιο των ξένων ελίτ (Υπερεθνική Ελίτ και η Ευρωπαϊκή συνιστώσα της), σε αγαστή σύμπνοια με τη ντόπια ελίτ, για τη Μεξικανοποίηση της χώρας και την πλήρη υποταγή του Ελληνικού λαού (που τόλμησε πάλι πρόσφατα ν’ αντισταθεί στα σχέδια τους ― όπως φάνηκε με το 61% του «ΟΧΙ» στα μνημόνια του Ιούλη) είχε αρχίσει να υλοποιείται πολύ νωρίτερα. Η γενική επίθεση των ελίτ εκδηλώθηκε ήδη από την αρχή της πρώτης δεκαετίας αυτού του αιώνα, όταν εξαπατήθηκε ο Ελληνικός λαός να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ του «εκσυγχρονιστή» Σημιτούλη. Ένα κόμμα, που ήδη από τη δεκαετία του ‘80, είχε δείξει τι πραγματικό ρόλο έπαιζε, όταν «ξέχασε» τις δεσμεύσεις του ιδρυτού του να βγάλει την Ελλάδα από την ΕΕ και ΝΑΤΟ ― «το ίδιο συνδικάτο». Το 2009 εξέλεγη, με άλλη παραπλάνηση αυτή τη φορά («λεφτά υπάρχουν») το ΠΑΣΟΚ του «Γιωργάκη» που φαίνεται ότι έπαιξε ένα τουλάχιστον ύποπτο ρόλο στη κρίση, όταν φρόντισε να βάλει την Ελλάδα στο ……..
ληστρικό ΔΝΤ για να εφαρμοστούν οι πιο στυγνές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε Ευρωπαϊκή χώρα, με στόχο την απομύζηση, όχι βέβαια των ελίτ και των βολεμένων που σήμερα ουρλιάζουν να μη φύγουμε από την ΕΕ, αλλά των λαϊκών στρωμάτων. Ο απώτερος στόχος ήταν η πλήρης ενσωμάτωση της χώρας στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η ολοκληρωτική πολιτική υποταγή του Ελληνικού λαού στα κελεύσματα της Υπερεθνικής Ελίτ.
Στη συνέχεια, όταν τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ & ΝΔ) εφθάρησαν ανεπανόρθωτα, οι ελίτ έβαλαν σε εφαρμογή μεγαλεπήβολο σχέδιο για την κατάπνιξη κάθε αντιστασιακής φωνής που τυχόν θ’ απαιτούσε άμεση έξοδο από ΕΕ, ΝΑΤΟ και τη ΝΔΤ γενικότερα, είτε προερχόταν από τον πατριωτικό/εθνικιστικό χώρο γενικά (όπως συμβαίνει σήμερα σε όλη την Ευρώπη) είτε από την Αριστερά.
Όσον αφορά την Αριστερά ειδικότερα, οι ελίτ ήξεραν ότι η αντισυστημική και συνεπής αντι-ΕΕ Αριστερά του ΚΚΕ δεν επρόκειτο να ηγηθεί ενός νέου ΕΑΜ, που σήμερα ήταν η μόνη λύση για να βγούμε από την καταστροφή, αλλά αντίθετα θα συνέχιζε να παλεύει για «σοσιαλισμό τώρα». Δηλαδή, για μια (προφανώς ανώδυνη για το σύστημα) θέση, εφόσον ξέρει πολύ καλά (όπως άλλωστε και η ηγεσία του ΚΚΕ) ότι δεν υπάρχουν σήμερα οι υποκειμενικές συνθήκες για σοσιαλιστική επανάσταση. Η τραγική άλλωστε εκλογική απήχηση του ΚΚΕ που με ιστορία αγώνων 100 ετών σήμερα διαγκωνίζεται με το αθλιότερο συστημικό κόμμα στην Ελλάδα, αυτό των τυχάρπαστων αρχολίπαρων στο Ποτάμι με ιστορία 2 ετών, είναι ενδεικτική! Είναι άλλωστε φανερό πως αν η σημερινή θέση του ΚΚΕ για το ΕΑΜ είχε υιοθετηθεί στην Κατοχή, η Ελλάδα δεν θα είχε απελευθερωθεί ποτέ (ουσιαστικά), από τον ίδιο τον λαό της. Και αυτό, γιατί ένας εθνικο- απελευθερωτικός αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο όταν κάθε πατριώτης, αριστερός, δεξιός, κομμουνιστής ή χριστιανός παλέψει για την εθνική απελευθέρωση, σαν πρώτο βήμα για τη κοινωνική απελευθέρωση, όπως ήταν ο βασικός στόχος του ΕΑΜ που είχε αγκαλιάσει όλα τα λαϊκά στρώματα, εκτός από τις ελίτ και τα προνομιούχα στρώματα. Άλλο βέβαια το ότι ενώ το ΕΑΜ είχε απελευθερώσει την Ελλάδα το Φθινόπωρο του 1944, χάρη στα τραγικά σφάλματα του ΚΚΕ, έχασε την ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσει λαϊκή κυβέρνηση και να προχωρούσε σε δημοψήφισμα για τη μορφή πολιτεύματος που θα ενέκρινε ο λαός, αλλά, αντ’ αυτού, περίμενε τους «συμμάχους»… να μας «απελευθερώσουν» ― προφανώς επειδή ο παγκόσμιος πόλεμος ακόμη συνεχιζόταν και η Σοβιετική ηγεσία δεν ήθελε να έλθει σε σύγκρουση με αυτούς! Αυτά τα τραγικά σφάλματα πλήρωσε με πολύ αίμα ο λαός μας από τότε, ενώ συγχρόνως εδημιουργείτο στη μεταπολεμική Ελλάδα ένα, αρχικά, Αμερικανικό προτεκτοράτο, που το διαδέχτηκε στη συνέχεια το σημερινό προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ, μέσα στην ΕΕ. Περιττό ν’ αναφέρω πως όταν, ήδη από το 2010, πρόβλεπα ότι η χώρα, με βάση την ανάλυση μου, οδηγείτο σε κατάσταση προτεκτοράτου, σύμπασα η «Αριστερά» μας με αποκαλούσε εξτρεμιστή και προσπάθησε (παράλληλα με το σύστημα) να θάψει το βιβλίο.[1]Φυσικά, σήμερα ο όρος έχει καθιερωθεί ευρέως, π.χ. από τη Λαϊκή Ενότητα και τη Χρυσή Αυγή.
Σήμερα μόνο οι βολεμένοι, οι εγκληματικά απληροφόρητοι, ή οι βαλτοί δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει χάσει κάθε εθνική κυριαρχία, αφού δεν ελέγχει την οικονομία της ούτε καν το νόμισμα της, όπως αποδείχθηκε περίτρανα μετά το 2010 και ιδιαίτερα μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ. Εντούτοις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε ποτέ θέμα εθνικής κυριαρχίας, αλλά απλά έβαζε διάφορες δήθεν «κόκκινες γραμμές» για τη προστασία εισοδημάτων, συντάξεων, κ.λπ. (που ήξερε καλά ότι μέσα στην ΕΕ, χωρίς εθνική κυριαρχία, δεν είχε καμιά δυνατότητα να τις επιβάλλει), με βάση ψευτο-επιχειρήματα δήθεν «μαρξιστών» και «αριστερών» οικονομολόγων, καθώς και τυχοδιωκτών πολιτικάντηδων, ότι αρκούσε να «τρομάξουμε» τις ελίτ με τη πιθανότητα να βγούμε από το Ευρώ για να δεχτούν κατάργηση της λιτότητας.
Όμως, όπως προσπάθησα να δείξω στο βιβλίο αυτό, η λιτότητα είναι βασικό σύμπτωμα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και όχι απλά μια «κακή πολιτική» των ελίτ, όπως διακηρύσσουν άσχετοι με τη σημασία της παγκοσμιοποίησης, αλλά και κάποιοι που συνειδητά παραπλανούν. Και αυτό, γιατί το άνοιγμα και η απελευθέρωση των αγορών που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση σημαίνει ότι το βασικό κριτήριο για το τι, πώς και για ποιον παράγεται ρυθμίζεται από τις «δυνάμεις της αγοράς», μέσω της ανταγωνιστικότητας και όχι από τις κοινωνικές ανάγκες, όπως αυτές προσδιορίζονται συλλογικά από το κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό και κάθε χώρα ενσωματωμένη στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εφαρμόσει, σε διάφορους βαθμούς, πολιτικές συμπίεσης του κόστους παραγωγής (εργατικό κόστος, φόροι επιχειρήσεων, κ.λπ.), οι οποίες βέβαια παίρνουν άλλη μορφή στις χώρες από όπου πηγάζει η υπερεθνική εξουσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων (οι οποίες σήμερα ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή και εμπόριο) σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
Είναι δηλαδή ακριβώς η ένταξη μας στην ΕΕ (με άλλα λόγια, η ενσωμάτωση μας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς, την οποία επέβαλε το άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών) που είναι η αιτία της οικονομικής μας καταστροφής, και όχι το Χρέος (όπως παραπλανητικά διέδιδαν πολλοί στην «Αριστερά» μας), το οποίο όμως είναι απλά το σύμπτωμα της. Ήταν η ένταξη μας στη ΕΕ που κατέστρεφε την αγροτική μας παραγωγή και τη σχετική αυτοδυναμία που είχαμε σε αγροτικά προϊόντα. Και ήταν η ίδια ένταξη που κατέστρεφε και την στοιχειώδη βιομηχανική παραγωγή (χαλυβουργεία, ναυπηγεία, κ.λπ.), ενώ τώρα θα ξεπουληθούν και τα λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, κ.λπ. και εμείς θα περιοριστούμε βασικά στον ρόλο των γκαρσονιών της Ευρώπης, όπως ήταν πάντα το σχέδιο των ελίτ. Τέλος ήταν η ένταξη μας στην ΕΕ που οδήγησε στη καταβαράθρωση των πραγματικών μισθών (δηλαδή της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων), προς δόξα των «Μαρξιστών» οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ (Μηλιός, Τσακαλώτος, Βαρουφάκης, Δραγασάκης, Βεργόπουλος, Δουζίνας, Σταθάκης, κ.ά.) που κάποιοι επιβραβεύτηκαν ακόμη και με υπουργικές θέσεις από τις ντόπιες και ξένες ελίτ. Δικαιολογημένα, βέβαια, εφόσον υπηρετούν πιστά την προσπάθεια των ελίτ να μην απεγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα από την καταστροφική ένταξη μας στην ΕΕ. Έτσι, όπως φανερώνει η μόλις εκδοθείσα Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία της ΓΣΕΕ, η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού έχει μειωθεί σχεδόν κατά το 1/4 από την ένταξη μας στην ΕΟΚ/ΕΕ, σαν αποτέλεσμα της πολύ ταχύτερης αύξησης των τιμών από αυτή των ονομαστικών μισθών στην περίοδο αυτή.[2] Και οι πραγματικοί μισθοί με την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας που επιβάλλουν οι «εταίροι» μας με τα Μνημόνια, για ν’ αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα μας, μόνο προς μια κατεύθυνση μπορεί να κινηθούν: την ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση, όπως άλλωστε γίνεται και σε χώρες σαν τη Βρετανία όπου οι πραγματικοί μισθοί έχουν επανέλθει σε Βικτωριανά επίπεδα, ώστε να εξασφαλιστεί το «θαύμα» της δραστικής μείωσης της ανεργίας!
Όλα αυτά, γιατί, αντίθετα με τις ανοησίες των «αριστερών» οικονομολόγων, είναι μύθος ότι οι πολιτικές λιτότητας και η συνακόλουθη συμπίεση μισθών δεν μπορούν να φέρουν «ανάπτυξη». Όμως, όλο το Κινεζικο και το Ινδικό αναπτυξιακό «θαύμα» αντίστοιχα, στη συμπίεση των μισθών θεμελιώνεται. Αυτού του είδους «ανάπτυξη» με συμπίεση μισθών, συντάξεων, κ.λπ., είναι κάλλιστα δυνατή σήμερα και αυτήν ακριβώς επιδιώκει η Υ/Ε (και φυσικά η Ευρωπαϊκή ελίτ), παρά τις μπουρδολογίες ψευτο-Κεϋνσιανών που δεν καταλαβαίνουν (ή προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν) ότι ο Κεϋνσιανισμός δεν είναι εφικτός στο πλαίσιο των ανοικτών και απελευθερωμένων αγορών που επιβάλλει η ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
Για όλη αυτή την καταστροφή η ευθύνη δεν ανήκει βέβαια στις ελίτ, που απλά «τη δουλειά τους κάνουν», μέχρις ότου τουλάχιστον ν’ ανακτήσουμε την εθνική και οικονομική κυριαρχία μας, σαν πρώτο βήμα στην κοινωνική απελευθέρωση και την ανατροπή του συστήματος που θεμελίωσαν. Ούτε καν η κυρία ευθύνη ανήκει στους οπορτουνιστές πολιτικάντηδες και αρχολίπαρους που πλαισιώνουν τα συστημικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τις τσόντες τους, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, κ.λπ.). Μέρος της ευθύνης φέρει βέβαια και η ΧΑ, η οποία, αντί να εξελιχτεί σε ένα νεο-εθνικιστικό κόμμα για την εθνική κυριαρχία, όπως π.χ. το Γαλλικό (FN) και το Βρετανικό κόμμα (UKIP), δεν έχει αποβάλλει από την ηγεσία της τους κομμουνιστοφάγους και τους νοσταλγούς των Γερμανοτσολιάδων, εφόσον η θεωρία της δεν εμπνέεται από τη νεο-εθνικιστική ιδεολογία των παραπάνω κομμάτων κατά της παγκοσμιοποίησης, αλλά από την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία του μεσοπολέμου που οδήγησε σε μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!
Αλλά και η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ φέρει τμήμα της ευθύνης, διότι εγκατέλειψε τον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση, σαν τμήμα του αγώνα για τη κοινωνική απελευθέρωση, καταδικάζοντας ακόμη και την στρατηγική του ΕΑΜ, περιμένοντας σήμερα υπομονετικά την έλευση του Μεσσία, με τη μορφή της σοσιαλιστικής επανάστασης, τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν ακόμη καν αντιληφτεί τη σημασία της καταστροφικής παραμονής μας στην ΕΕ. Και όλα αυτά γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει πάρει μυρουδιά από τη σημασία της παγκοσμιοποίησης και της ΝΔΤ που έχει εγκαθιδρυθεί εδώ και πάνω από 30ετία και προσπαθεί να καταλάβει τη σημερινή πραγματικότητα με τα θεωρητικά εργαλεία που ανέπτυξε ο Μαρξισμός εδώ και πάνω από εκατονταετία! Αντίστοιχη ευθύνη φέρουν και οι αποσχισθέντες απο τον ΣΥΡΙΖΑ που έντιμα μεν δεν ακολούθησαν την πλειοψηφία των «βολεψάκηδων», οι οποίοι δεν είχαν αντίρρηση, εν μια νυκτί, να υιοθετήσουν τη μεγαλύτερη ιστορική κωλοτούμπα των Τσιπρέων και Φλαμπουράρηδων («για να σωθεί βέβαια η Πατρίς»), μολονοτι δεν τόλμησαν όμως να προχωρήσουν (όπως άλλωστε και η υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική «Αριστερά») να θέσουν θέμα άμεσης εξόδου από την ΕΕ. Και όχι μόνο. Ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία της Λαϊκής Ενότητας παρουσίαζε το θέμα της εξόδου από την Ευρωζώνη σαν απλό οικονομικό θέμα και όχι σαν θέμα εθνικής και επομένως λαϊκής κυριαρχίας, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουν τις αποπροσανατολιστικές ανοησίες για μαζικές δημόσιες επενδύσεις, εθνικοποιημένες Τράπεζες και δημόσιες επιχειρήσεις, καθως και ανταγωνιστική παραγωγή. Όλα αυτά μέσα στην ΕΕ των ανοικτών και απελευθερωμένων αγορών!
Η κύρια όμως και πρωταρχική ευθύνη ανήκει βέβαια στη δήθεν «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και τους «Μαρξιστές» οικονομολόγους και «διανοουμένους» που τον στηρίζουν, οι οποίοι, αντί να κάνουν αγώνα για ν’ αποκαλύψουν στα λαϊκά στρώματα που καταστρέφονται τον ολέθριο ρόλο της ΕΕ, έκαναν το παν (με το αζημίωτο βέβαια!) για να τα τρομοκρατήσουν για τη δήθεν καταστροφή που θα ακολουθούσε την έξοδο μας από την ΕΕ. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε ώστε οι εκλογές του Γενάρη 2015 να αποκλείσουν με κάθε τρόπο το θέμα της ένταξης μας στην ΕΕ και γι’ αυτό μιλούσε απλά για κάποια συμπτώματα της καταστροφής (μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, κ.λπ.) που υποτίθεται θα καταργούσε ερχόμενος στην εξουσία, πράγμα που, όπως καταγγείλαμε από την αρχή της κρίσης, ήταν μια σαφής ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, χειρότερη από αυτή του Αντρέα Παπανδρέου το 1981, ή του γιου του, Γιωργάκη, το 2010. Έτσι, αυτοδεσμεύτηκε μόνο για την κατάργηση των πολιτικών αυτών, με συνέπεια σήμερα να μπορούν να βγαίνουν όλα τα πολιτειακά όργανα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο να διακηρύσσουν ότι δεν υπάρχει καμιά εντολή για ρήξη και ότι επομένως η παραμονή μας στην ΕΕ είναι πατριωτικό καθήκον, ενώ κάποιοι Ευρω-φασίστες πολιτικάντηδες δεν διστάζουν ν’ απειλούν και με Γουδί όποιον μιλά για ρήξη, σε μια θρασύτατη αντιστροφή ρόλων! Και φυσικά μόνο στην Ουκρανία και ίσως την Ουγκάντα, μπορούν τα πολιτειακά όργανα να επεμβαίνουν έτσι ωμά σε κρίσιμα και σαφώς πολιτικά θέματα, ακολουθούμενοι βέβαια από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και την ακραιφνή «σοσιαλίστρια» διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς να διανοηθεί καν ο ΣΥΡΙΖΑ να τους απολύσει πάραυτα και να τους στείλει να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους στις Βρυξέλλες!
Το πόσο «πατριωτικό καθήκον» όμως είναι η παραμονή μας στην ΕΕ (θέση που στηρίζουν και «εθνικιστές-μαϊμοΰδες» ―που τους βραβεύει ακόμη και η Ακαδημία!― δήθεν για να σωθούμε από την Τουρκία!), φάνηκε καθαρά από τη τύχη της Κύπρου. Ήμασταν βέβαια μέσα στο ΝΑΤΟ το 1974 όταν έγινε η Τουρκική εισβολή και δεν κουνήθηκε κανένας από τους «συμμάχους» μας (που σήμερα είναι και όλοι «εταίροι» μας) να σταματήσουν την εισβολή. Και όχι μόνο. Ενώ αρκούσε μια δήλωση τους ότι τα σύνορα της ΕΕ είναι απαραβίαστα για να σταματήσει κάθε Τουρκική ή άλλη απειλή, όλα αυτά τα χρόνια οι «εταίροι» μάς «βοηθούσαν» να διατηρούμε αμυντικές δαπάνες που κανένας άλλος μικρός λαός δεν μπορεί ν’ αντέξει. Όλα αυτά βέβαια με το αζημίωτο, αφού όπως αποκάλυψαν πρόσφατα ακόμη και οι συντηρητικοί Τάιμς του Λονδίνου, με αυτό τον τρόπο η κραταιά Γερμανία καλύπτει το 1/5 των εξαγωγών της σε πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ μετά μας κατηγορούσε από πάνω ότι έχουμε μεγάλο έλλειμμα στο Ισοζύγιο Πληρωμών![3]
Έτσι, κατόρθωσαν με την ψευτο-εντολή που υφάρπαξε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη για ενα αγώνα κατάργησης των πολιτικών λιτότητας… μέσα στην ΕΕ, και τη νέα εντολή που πιθανώς θα πάρει τον Σεπτέμβρη, παρά την ιστορική κωλοτούμπα του ―πάντοτε βέβαια, με τη βοήθεια των κρατικών καναλιών που λειτουργούν σαν γραφεία κομματικής προπαγάνδας και των πληρωμένων (ίσως και από την ίδια την ΕΕ) στημένων ψευτο-δημοσκοπήσεων― να παρουσιάζουν τον Ελληνικό λαό σαν ένα λαό ηλιθίων μαζοχιστών, ο οποίος όταν έχει υποστεί στο πετσί του τι σημαίνει ΕΕ, με χιλιάδες ν’ αυτοκτονούν από την απελπισία, να θέλει ακόμη να παραμείνει στην ΕΕ! Έτσι, φθάσαμε σήμερα στο αποκορύφωμα της εξαθλίωσης, όπου οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα να επιβραβευθούν για την ωμή εξαπάτηση του λαού, και τα μνημονιακα κόμματα γενικά να συγκεντρώσουν πάνω από το 80% των ψήφων στις εκλογές του Σεπτέμβρη! Όμως, αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος των ξένων και ντόπιων ελίτ όταν έδωσαν το πράσινο φώς στον Τσίπρα να προχωρήσει στις εκλογές αυτες: να εξευτελίσουν το 61% του «ΟΧΙ στα Μνημόνια» τον Ιούλη, με ένα πάνδημο 80% «ΝΑΙ στα μνημόνια» τον Σεπτέμβρη! Φυσικά, αυτό θα είναι άλλη μια λαθροχειρία γιατί το ενδεχόμενο…πάνδημο 80% υπέρ των μνημονίων μπορεί ν’ αποτελείται στη πραγματικότητα από λιγότερους από τους μισούς των ψηφοφόρων αν υπάρξει, όπως είναι πολύ πιθανό, μια τεράστια αποχή πάνω από 40%, όπως είναι οι σημερινές εκτιμήσεις.
Όμως, επειδή κάποιοι ίσως μπερδεύονται απο την Γκεμπελική προπαγάνδα των Φλαμπουράρηδων για τους «ηρωικούς» Τσίπρα, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο και… Δραγασάκη που δήθεν πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να πετύχουν τη καλύτερη δυνατή λύση, το ερώτημα είναι: είχε άραγε άλλη επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλη του 2015 από την ολοκληρωτική παράδοση του; Η απάντηση βέβαια είναι ότι το θέμα δεν είναι εάν, εκεί που είχαν φθάσει τη χώρα τον Ιούλη του 2015, υπήρχε άλλη επιλογή. Δηλαδή έχοντας ξετινάξει τα δημόσια ταμεία για να είναι «καλοί πληρωτές», έχοντας επιβάλλει capital controls όχι στους έχοντες και κατέχοντες που τις προηγούμενες εβδομάδες απέσυραν από τις Τράπεζες μέχρι και ένα δις Ευρώ την ημέρα, αλλά στους συνταξιούχους που καθόντουσαν στις ουρές με τις ώρες για 50 Ευρώ και έχοντας «στερέψει τις αγορές». Και δεν είναι αυτό το θέμα, γιατί όλα αυτά ήταν αναμενόμενα μετά τη διακοπή ρευστότητας από την ΕΚΤ που, όπως είχα γράψει εδώ και χρόνια, μόνο κρετίνοι έπρεπε να μην την περιμένουν, εφόσον την ίδια τακτική είχε εφαρμόσει και με πολλή επιτυχία η Ευρω-ελίτ μέσω της ΕΚΤ, στο παρελθόν, τόσο σε σχέση με την Ιρλανδία, όσο και με την Κύπρο. Όπως και το ότι, κάτω από τις συνθήκες αυτές, οποιαδήποτε κυβέρνηση θα δεχόταν οτιδήποτε ζητούσαν οι δανειστές.
Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση των απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ όφειλε να ξέρει ότι εκεί θα κατέληγε η κατάσταση, δεν είχε διανοηθεί να έχει ένα πραγματικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη που θα εφάρμοζε πολύ πριν θα έφταναν τα πράγματα εκεί ― και όχι απλά τις ασκήσεις επί χάρτου του Βαρουφάκη! Όμως, η κυβέρνηση των δωσίλογων απατεώνων ούτε διανοείτο να έχει επεξεργαστεί παρόμοιο σχέδιο και να έχει ετοιμάσει τη κατάλληλη υποδομή για την εφαρμογή του, και ολοι επικαλούντο σαν κοινοί απατεώνες ότι δεν είχαν εντολή για έξοδο από το Ευρώ. Όμως, ακόμη και αυτό να το πάρουμε τοις μετρητοίς, γιατί άραγε δεν είχαν την εντολή; Μήπως γιατί δεν προσπάθησαν ποτέ τόσο σαν αντιπολίτευση όσο ―και κυρίως― σαν κυβέρνηση, όταν ελέγχαν κανάλια και ΜΜΕ, να δείξουν στα λαϊκά στρώματα γιατί είναι καταστροφή η ένταξη μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη; Και μήπως γιατί, αντ’ αυτού, έβγαιναν οι «επαναστάτες διανοούμενοι» του ΣΥΡΙΖΑ (Μηλιοί, Σταθάκηδες, Τσακαλώτοι, Δουζίνες, Βεργόπουλοι, κ.λπ.) να λένε τα ίδια με τα συστημικά κόμματα, δηλαδή, για την Βιβλική καταστροφή που μας περίμενε αν βγαίναμε από την ΕΕ; Εκεί έγκειται όλη η απάτη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι δηλαδή στο εάν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από τη παράδοση του λαού στη σφαγή τον Ιούλη του 2015, αλλά στο τι έκανε για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Και όπως προσπάθησα να δείξω συστηματικά στο βιβλίο αυτό, εκτός αν θεωρήσουμε κρετίνους το κομματικό επιτελείο του και αυτό των διανοουμένων του ΣΥΡΙΖΑ ―που δεν είναι― όλα αυτά ήταν τμήμα ΣΧΕΔΙΟΥ για να περάσουν τελικά και με τη λαϊκή βούλα την παράδοση του λαού στους σφαγείς του.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την έγκριση του στο τρίτο και εξ ορισμού χειρότερο Μνημόνιο. Εξ ορισμού, γιατί ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ όλες τις καταστροφικές αλλαγές των προηγουμένων μνημονίων και θα στηρίζεται μάλιστα σε αυτές (άνοιγμα και απελευθέρωση αγορών, σχολεία χωρίς δασκάλους, και νοσοκομεία χωρίς γιατρούς από τις συνεχείς περικοπές προσωπικού μέσω πρόωρης συνταξιοδότησης, κ.λπ.). Και όταν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ εννοώ βέβαια την πλειοψηφία όλων αυτών για τους οποίους πρωταρχικό κριτήριο για τη στάση τους είναι «η Αριστερά στην εξουσία», έστω και αν αυτή η «Αριστερά» δεν έχει καμία σχέση ακόμη και με τις θέσεις του ίδιου κόμματος πριν λίγους μήνες και ―ακόμη χειροτέρα― έστω και αν το νέο Μνημόνιο πέρασε στη Βουλή με τις ψήφους των κομμάτων που μέχρι χθες κατηγορούσε ως συστημικά, αν όχι για προδοτικά, κ.λπ.! Αν όμως όλοι αυτοί είχαν τη παραμικρή πολιτική εντιμότητα, όταν διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα τους ήταν ανεφάρμοστο (αν υποθέσουμε ότι δεν το ήξεραν από πριν –παρόλο που όχι μόνο ο υπογράφων αλλά και το ΚΚΕ κ.ά. από χρόνια δείχναμε), τι πιο έντιμο για έναν μη συμφεροντολόγο και μη αρχολίπαρο, πραγματικό, αριστερό από το να παραιτηθεί; Δηλαδή, γιατί να μην αφήσουν τα μνημονιακά κόμματα να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία και επομένως και τα απαράγραπτα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων για τα οποία υποτίθεται αγωνιζόντουσαν, και οι ίδιοι να κατέβουν στα μετερίζια του αγώνα;[4]
Και αναφέρομαι σε παράδοση της εθνικής κυριαρχίας (που άλλωστε ακόμη και έντιμοι φιλελεύθεροι παρατηρητές ―ξένοι βέβαια!― παραδέχονται, όπως ανάφερα στο κεφ. 10), διότι φυσικά δεν έχει καμία σημασία εάν η έδρα του Ταμείου για την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας έχει έδρα το Λουξεμβούργο ή την Αθήνα, όταν το «Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων» (όπως χωρίς περιστροφές το ονομάζει η δανειακή συνθήκη) ―το οποίο έχει στόχο «να διατηρεί σημαντικά ελληνικά περιουσιακά στοιχεία και το οποίο θα ρευστοποιεί τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα»― βρίσκεται κάτω από τον άμεσο έλεγχο του ΕΜΣ (του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας).[5] Όπως η Heather Stewart του Observer περιέγραφε σωστά την παράδοση κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας με το τρίτο μνημόνιο:
«η πραγματική τιμή του Μνημονίου δεν είναι απλά τα μέτρα λιτότητας αλλά η παράδοση της κυριαρχίας, η κατάργηση κάθε (Ελληνικού) πολιτικού ελέγχου που σηματοδοτεί το Μνημόνιο και είναι εκπληκτική. Το μνημόνιο κυριολεκτικά βρίθει με ορόσημα και στόχους που πρέπει να πετύχει η κυβέρνηση στην Αθήνα ―μήνα με τον μήνα και χρόνο με τον χρόνο― ενώ δεσμεύεται να υποβάλλει κάθε σημαντική αλλαγή πολιτικής στην εξονυχιστική έρευνα των διεθνών επιτηρητών της».[6]
Ακόμη, αποτελεί άμεση παράδοση της εθνικής κυριαρχίας η ρύθμιση ότι κάθε υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων θα θέτει αυτόματο μηχανισμό σε κίνηση για την κάλυψη της παρέκκλισης, μέσω μείωσης των δημοσίων δαπανών: «Ο διορθωτικός μηχανισμός συνίσταται στην κάλυψη της απόκλισης είτε με περικοπή δαπανών είτε με ανάληψη δράσεων για την ενίσχυση των εσόδων». Και αυτό δεν αποτελεί απλά παράδοση κάθε εθνικής κυριαρχίας, για τη προστασία της οποίας οι μετρ της απάτης Τσίπρες και Φλαμπουράρηδες έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν κιόλας, αλλά και δείχνει το πόσο ασύστολο ψέμα είναι ο ισχυρισμός τους ότι, εάν εκλεγούν αυτοί, δήθεν θα εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο με ηπιότερο τρόπο, πράγμα που είναι ασύστολο ψέμα και μόνο απόπειρα συνειδητής εξαπάτησης υποκρύπτει.
Και δεν είναι το μόνο ψέμα. Το ίδιο ασύστολα απατηλοί είναι οι δήθεν στόχοι στους οποίους στηρίζεται όλη η προεκλογική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ: πρώτον, ο στόχος της «ανάπτυξης» που υποτίθεται πέτυχε με τις «σκληρές» διαπραγματεύσεις των Τσίπρα-Τσακαλώτου και, δεύτερον, ο στόχος της απομείωσης του δανείου.
Όμως, η μεν «ανάπτυξη» δεν επιτυγχάνεται απλά, όπως υποστηρίζει ο αρχι-απατεώνας Τσίπρας, εξαιτίας της «επιτυχίας» του να μειωθούν τα πλεονάσματα που ζητούσαν οι δανειστές για να ξεπληρώνεται καλύτερα το Χρέος. Ο λόγος που πράγματι οι «εταίροι» μείωσαν τα απαιτούμενα πλεονάσματα στον Προϋπολογισμό δεν ήταν βέβαια η σθεναρή στάση του Τσίπρα (που στον διεθνή Τύπο είναι γνωστός πια για τις κωλοτούμπες του!) αλλά στο ότι θα ήταν τέτοιο το μέγεθος της ύφεσης φέτος και του χρόνου (σε σημαντικό βαθμό εξαιτίας και του τρόπου που επέβαλε capital controls που ρήμαξαν κυριολεκτικά την αγορά), αν τα απαιτούμενα πλεονάσματα ήταν μεγαλύτερα από τα συμφωνηθέντα, που θα επακολουθούσε σίγουρα κοινωνική έκρηξη στην προσπάθεια της μετεκλογικής κυβέρνησης να τα επιτύχει. Και φυσικά, ανάπτυξη με βάση το Τρίτο Μνημόνιο σημαίνει απλά περισσότερο ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου στις ξένες ελίτ, ώστε να εισρεύσουν τα 50 δις Ευρώ στο Ταμείο για την «αξιοποίηση» (δηλαδή την εκποίηση) του κοινωνικού πλούτου, συμπεριλαμβανομένου και του πιθανώς πλούσιου ορυκτού πλούτου στις πολυεθνικές της υπερεθνικής και της Σιωνιστικής ελίτ. Μόνο για το έγκλημα επομένως του ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου, όποιοι το επιχειρήσουν, θα είναι δωσίλογοι για πάντα στον Ελληνικό λαό.
Όσον αφορά την δήθεν ελάφρυνση του Χρέους που υποτίθεται θα επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ (ή όποιος άλλος στην εξουσία), αυτή θα σημαίνει απλώς την επιμήκυνση του (δηλαδή τη διαιώνιση της εξάρτησης του Ελληνικού λαού), με αντάλλαγμα χαμηλότερους τόκους, αφου η Ευρω-ελίτ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε μείωση του Χρέους. Και αυτό, τη στιγμή που η μόνη βέβαια πραγματική λύση θα ήταν η μη αναγνώριση από εμάς του Χρέους αφού ήταν οι ελίτ που έκαναν (και κυρίως ωφελούνταν από) τα δάνεια και όχι τα λαϊκά στρώματα που είδαν τη παραγωγή μας να συρρικνώνεται και τις δουλειές τους να χάνονται, ενώ οι κυβερνήσεις συνέχιζαν τα δάνεια για να συγκαλύψουν τη συντελούμενη οικονομική καταστροφή.
Ωστόσο, η έξοδος από την ΕΕ θα μας έδινε τη δυνατότητα να ασκήσουμε μια πραγματικά εθνική πολιτική, εγκαταλείποντας τους «συμμάχους» μας στο ΝΑΤΟ και αναπτύσσοντας πραγματικές συμμαχικές σχέσεις με τους λαούς που παλεύουν σήμερα για τη δική τους εθνική ανεξαρτησία, όπως ο Ρωσικός. Φυσικά η Ρωσική ηγεσία δεν αποτελείται από κρετίνους για να μας δώσει βοήθεια όταν εμείς δεν διανοούμαστε να φύγουμε από την ΕΕ, (όπως ξεκαθάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μόσχα), αφού αυτό θα ισοδυναμούσε με έμμεση από μέρους τους ενίσχυση της ΕΕ και της Υ/Ε που ήδη βρίσκεται σε ψυχρό ή ημι-θερμό πόλεμο με τη Ρωσία. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε («κατά λάθος»;) ν’ απογοητεύσει τον λαό ακόμη και για τη δυνατότητα αλλαγής των γεωπολιτικών μας σχέσεων που είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε στον λυσσασμένο πόλεμο που θα μας κήρυσσε η Υ/Ε αν τολμούσαμε να προχωρήσουμε σε ρήξη.
Όμως είναι δυνατή η ρήξη με την ΕΕ; Η απάντηση είναι καταφατική αλλά υπό προϋποθέσεις. Πραγματική ρήξη δηλαδή, προϋποθέτει:
α) πρώτον, προετοιμασία του λαού από καιρό για τον ρόλο της ΕΕ στην Ελληνική καταστροφή,
β) δεύτερον, τεχνική προετοιμασία για την αντιμετώπιση των μεταβατικών προβλημάτων, εφόσον βέβαια αποτελεί μαύρη προπαγάνδα αγυρτών ότι η επάνοδος στο εθνικό νόμισμα αποτελεί καταστροφή όταν υπάρχουν όλες οι λύσεις για την αντιμετώπιση των μεταβατικών προβλημάτων ―ανάλογες περιπτώσεις άλλωστε υπάρχουν πολλές στην Ιστορία― και
γ) τρίτον, αλλαγή των γεωπολιτικών συσχετισμών ΠΡΙΝ τη ρήξη. Σήμερα καμιά από τις βασικές αυτές προϋποθέσεις δεν ικανοποιείται ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ και των «αριστερών» οικονομολόγων και πολιτικάντηδων που τον απαρτίζουν.
Η μόνη επομένως λύση σήμερα είναι η δημιουργία «από τα κάτω» ενός Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική απελευθέρωση[7] και καλούμε κάθε πατριώτη να συμβάλλει στη δημιουργία τοπικών λαϊκών επιτροπών σε κάθε γωνιά της Ελλάδος για το κτίσιμο αυτού του Μετώπου. Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για την έξοδο από την καταστροφή και το σταμάτημα του εξανδραποδισμού μας σαν Λαού. Είναι δύσκολος αγώνας και μακρόχρονος ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ!
16/9/15
 Το άρθρο αυτό είναι προδημοσίευση από το νεο βιβλίο μου με τον τίτλο ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, 2010-2015: Από τα Μνημόνια των συστημικών ΠΑΣΟΚ/ΝΔ στο «αριστερό» Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ (Γόρδιος, Σεπτέμβρης 2015).
εξώφυλλο
[1] Βλ. Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ (Γόρδιος, 2010).
[2] Η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα έχει μειωθεί σχεδόν κατά 25% από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Με βάση 100 το 1984, ο πραγματικός κατώτατος μισθός είχε πέσει στις 76,7 μονάδες το 2014. Βλ. ΙΝΕ, Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ, Η Ελληνική Οικονομία και η Απασχόληση, Ετήσια Έκθεση 2015, Παράρτημα: Η διαχρονική εξέλιξη των κατώτατων πραγματικών αποδοχών στην Ελλάδα την περίοδο 1984-2014.
[3] Alistair Osborne, “Germany’s tanks are on Greece’s lawn”, The Times (16/6/2015).  Ελληνική μετάφραση: Τα γερμανικά τανκς στην αυλή της Ελλάδας
[4] Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην ακόμη χειρότερη περίπτωση «διανοητών» που βρήκαν ευκαιρία, τώρα που πηδούν τα ποντίκια από το καράβι που βουλιάζει, αυτοί να επιδιώξουν να χωθούν μέσα. Πώς αλλιώς άραγε να χαρακτηρίσει κανείς περιπτώσεις σαν του Δουζίνα και του Βεργόπουλου που βρήκαν τη στιγμή να συνωστιστούν για να μπουν στους συνδυασμούς του Μνημονιακού πια ΣΥΡΙΖΑ; Θα έχει άδικο ο μέσος προδομένος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αναγωγές στην «κουτάλα», όχι αναγκαστικά με την οικονομική έννοια (παρόλο που και αυτή δεν είναι ασήμαντη), αλλά με την έννοια της μαζικής κοινωνικής προβολής, από την οποία τώρα βέβαια θα κοπεί κάθε μη Μνημονιακός (εκτός αν είναι εντελώς «ανώδυνος» για το σύστημα) αφού τα μνημονιακά κόμματα θα ελέγχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και επομένως των θέσεων-κλειδιά στα ΜΜΕ και κρατικούς οργανισμούς, κ.λπ.;
[5] Βλ. Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης.
[6] Heather Stewart, “Europe has taken charge of Greece like a television nanny” The Observer (16/8/2015).