ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΝΤΡΟ ΚΡΑΞΙΜΟ Στέφανου Χίου στους τεμπέληδες και στους χαβαλέδες! “Σηκωθείτε ρε και σταθείτε δίπλα στους ΑΓΡΟΤΕΣ! Που είναι η ενίσχυσή σας στα μπλόκα ρε Ελληναράδες του καναπέ; Η αγροτιά θέλει στήριξη για να ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ στη Βουλή και να τα ισοπεδώσει ΟΛΑ!” (ΒΙΝΤΕΟ)

agrotes

Διαδικτυακό Μακελειό 6 | 27-01-2016
Δείτε και εδώ

ΟΣΑ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΒΑΣΤΑΖΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ Η ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ -ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΜΙΛΑΜΕ ΤΑ ΜΠΑΤΣΑΚΙΑ ΤΩΝ 700ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ! (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

a27

Δεν θα εγκαινιάσει την Agrotica ο υπουργός του Σύριζα Αποστόλου – 30.000 αγρότες πολιορκούν το Βελλίδειο – Χημικά και ξύλο η απάντηση της Αριστεράς
agrotes-epeisodia2
Εξαγριωμένοι αγρότες με ελληνικες σημαίες στα χέρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μπροστά στην Έκθεση για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.
Μετά τις 17:00 το απόγευμα ανακοινώθηκε στους αγρότες ότι τελικά ο Υπουργός δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση.
Μάλιστα, έξω από το συνεδριακό κέντρο στο Βελλίδειο σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να μπουν μέσα στο χώρο.
a1
Υπολογίζεται πως 30.000 αγρότες βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Μάλιστα επιστράτευσαν μέχρι και σκιάχτρα που έχουν στα χωράφια γράφοντας το μήνυμα «Δεν θα γίνουμε σκιάχτρα στην γη μας».
Οι αγρότες κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου ανάρτησαν πανό που έγραφαν «Μας στέλνετε στην Βουλγαρία», ενώ κάποιοι κόλλησαν και πωλητήρια στα τρακτέρ του ανέφεραν ως αιτία πώλησης της «φορολεηλασία».
a4
Η Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, η οποία στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελλήνων αγροτών εξέδωσε το κάτωθι Δελτίο Τύπου:
“Με την ματαίωση των εγκαινίων της AGROTICA και την απαξίωση των χιλιάδων συγκεντρωμένων αγροτών που διαδηλώνουν για την ματαίωση του ασφαλιστικού, η συγκυβέρνηση του μνημονίου αποδεικνύει πόσο διατεθειμένη είναι να έρθει σε διάλογο με τους αγρότες και πόσο πολύ σέβεται την αντίθετη άποψη, επί ενός ζητήματος που θα κρίνει την πορεία της οικονομίας και το μέλλον του πρωτογενούς κλάδου παραγωγής”.
a6



ΑΥΤΟ το δηλητήριο σαπίζει τα κόκαλα μας και το πίνουμε ΚΑΘΕ μέρα!

ΑΥΤΟ το δηλητήριο σαπίζει τα κόκαλα μας και το πίνουμε ΚΑΘΕ μέρα!

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε… ένα κουτάκι Coke;
Στην πραγματικότητα, το ανθρακούχο αυτό καφέ αναψυκτικό έχει κάποιες πολύ σημαντικές επιδράσεις στο σώμα σας, τις οποίες ο δρ West Conner συνόψισε στο blog του. Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα:
1. Τα πρώτα 10 λεπτά
10 κουταλάκια ζάχαρης μπαίνουν μέσα στο σώμα σας (αυτό είναι το 100% της ημερήσιας συνιστώμενης κατανάλωσης σας). Το σώμα σας εμποδίζεται αμέσως να κάνει εμετό γιατί τα φωσφορικά άλατα το καλύπτουν με την γεύση.
2. Έπειτα από 20 λεπτά
Αυτό το δηλητήριο σαπίζει τα κόκκαλα μας και το πίνουμε κάθε μέρα - Εικόνα2
Ανεβάζει στα ύψη το σάκχαρο του αίματος και της ινσουλίνης σας η οποία απελευθερώνεται αμέσως. Το συκώτι σας ξεκινά κατευθείαν και αμέσως μετατρέπει όλα τα διαθέσιμα ποσοστά ζάχαρης σε λίπος.
3. Έπειτα από 40 λεπτά
Αυτό το δηλητήριο σαπίζει τα κόκκαλα μας και το πίνουμε κάθε μέρα - Εικόνα3
Μετά από 40 λεπτά, η καφεΐνη στη Cola έχει απορροφηθεί πλήρως από το σώμα σας. Οι κόρες των ματιών σας θα αρχίσουν να διαστέλλονται, η αρτηριακή σας πίεση να αυξάνεται, και το συκώτι σας αντιδρά με τη ρίψη περισσότερης ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματός σας. Οι υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν, οι οποίοι είναι και ο λόγος που δε νιώθετε πια κουρασμένοι.
4. Μετά από 45 λεπτά
Αυτό το δηλητήριο σαπίζει τα κόκκαλα μας και το πίνουμε κάθε μέρα - Εικόνα4
Το σώμα σας απελευθερώνει ακόμη περισσότερη ντοπαμίνη. Αυτό διεγείρει το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου σας. Η Ηρωίνη λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.
5. Στα 60 λεπτά
Αυτό το δηλητήριο σαπίζει τα κόκκαλα μας και το πίνουμε κάθε μέρα - Εικόνα5
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο εντερό σας, πράγμα που οδηγεί στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας λίγο περισσότερο. Αυτό επιτείνεται από την τεράστια δόση ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αναγκάζουν την απέκκριση ασβεστίου μέσω των ούρων σας.
6. Έπειτα από 60 λεπτά
Αυτό το δηλητήριο σαπίζει τα κόκκαλα μας και το πίνουμε κάθε μέρα - Εικόνα6
Η διουρητική λειτουργία της καφεΐνης αρχίζει να λειτουργεί. (Κάθε λίγο τρέχετε στην τουαλέτα.) Όλο το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος που προοριζόταν για τα οστά σας απεκκρίνεται, ακριβώς όπως το νάτριο, οι ηλεκτρολύτες, και το νερό.
7. Λίγο μετά τα 60 λεπτά
Αυτό το δηλητήριο σαπίζει τα κόκκαλα μας και το πίνουμε κάθε μέρα - Εικόνα7
Στο τέλος έρχεται η συντριβή της ζάχαρης. Θα γίνετε οξύθυμοι και υποτονικοί. Έχετε τώρα απελευθερωθεί από όλο το νερό που υπήρχε στην Cola. Μπορείτε πολύ εύκολα να παρουσιάσετε διαβήτη.
Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι μπορεί να κάνει μία Coke στο σώμα τους – και μάλιστα καθημερινά.
sportdog.gr

Πλειστηριασμός 14 ακινήτων του δημοσίου... Παρακαλούμε σπεύστε... Ο Πιτσιόρλας χρειάζεται νέα Φερράρι...


The Bloopers Team (web radio)
Πλειστηριασμός 14 ακινήτων του δημοσίου.
Παρακαλούμε σπεύστε.
Ο Πιτσιόρλας χρειάζεται νέα Φερράρι.

Πλειστηριασμός 14 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ με λήξη υποβολής δικαιολογητικών την 31η Μαρτίου

Γαμώ την πονηριά σας...


Την ώρα που οι δημοσιογραφικές πόρνες ουρλιάζουν για τις επιδοτήσεις των αγροτών...

Τι να απαντήσουν τώρα τα μνημονιακά κόμματα κι οι ηγέτες τους;



Έτσι κερδίζεται η Λευτεριά!

Τα παιδιά μας θα μείνουν στην Ελλάδα... διώξτε τα δικά σας!


Από το  "PRESS-GR"
Μίτσος Γκάζης
Τα παιδιά μας θα μείνουν στην Ελλάδα... διώξτε τα δικά σας!
Αγώνας για το αυτονόητο...
Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία...

H αριστερά...


Πήγαμε κι εμείς στο Tae Kwon Do: 50 αποκλειστικές φωτογραφίες από τη φιέστα της Συριζάρας! Ανακαλύψαμε και τις καρέκλες για τις οποίες τα πούλησε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυριολεκτικά!

_D7T8683 


12549045_10156575212900089_6138645266021198517_nΚυριακή απόγευμα, τι καλύτερο από μια βόλτα για φιέστα στην παραλία;Κινήσαμε για επίσκεψη προς στο γήπεδο του Tae Kwon Do που δεν είναι μακέτο (άλλα με λίγα ακόμα χρόνια εγκατάλειψης θα είναι τσιμέντο) στο Φάληρο το παλιό, με ελεεινό κρύο (παρότι μας ζέστανε την καρδιά το πρώτο γκολ του Εσσιέν #vazeluben) για να δούμε τι κάνει η ΕΛΠΙΔΑ ένα χρόνο μετά την...
εμφάνιση της.


Η πρώτη εντύπωση καθώς πηγαίναμε προς στην είσοδο ήταν τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας, δυο κλούβες, πολλά περιπολικά, ανιχνευτής μετάλλων στην είσοδο και άπειροι κυριούληδες με τσαντάκι μπανάνα, αθλητικό παπουτσάκι και ακουστικό στο αυτί περιφερόταν στον χώρο. Λογικά ξηγήθηκε ο Πάνος ο Καμμένος και έφαγε κυριακάτικο χώσιμο όλη η ασφάλεια Αττικής.
_D7T8282
Ακόμα κι αν είσαι αριστερός της κατηγορίας Σύριζα, το μουστάκι είναι σταθερή αξία._D7T8285
Υπάρχουν βέβαια στυλιστικοί νεωτερισμοί.
_D7T8300
Αυτό το χαμόγελο χαράς πάγωσε σε ένα παγετώνα της Ανταρκτικής τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια πριν και ξεθάφτηκε τώρα.
Όπως και να’χει, μπήκαμε στον χώρο γύρω

Δύο ολόκληρους μήνες και δεν απομακρύνεται από τον τάφο του...


...αφεντικού του, που σκοτώθηκε από τους "εκδημοκρατιστές" της Συρίας... ο πιστός του φίλος

Ποντάρεις σ' άλογο κουτσό, πως να το δικαιολογήσεις, ειδικά αν είσαι χαζόπουλος;

Τα είπε ο πλανητάρχης Μπουγάς:
σου πήρανε τα money και πάνε για κριθάρι
σου πήρανε τα μάρκα σου και πάνε για κριθάρι
Ποντάρεις σ' άλογο κουτσό, πως να το δικαιολογήσεις, ειδικά αν είσαι χαζόπουλος;;;

Oh! Wait! To ξέχασα ότι έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...


"Αριστερή" βία, καταστολή και χημικά κατά των αγροτών στη Θεσσαλονίκη - Ματαιώθηκε, για πρώτη φορά, η έναρξη της «Agrotica»...


in.gr

Η αγροτιά του έδωσε εκλογική νίκη... η αγροτιά των τελειώνει!

Εσύ μαζεύεις τη σοδειά!



ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;;

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

 «Ξέρω πως ποτέ δεν σημαδεύουν στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος. Τον νου σου, ε;»

Χαράς Λιαναντωνάκη
Δημοσιογράφου
Σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες  για την ‘Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος’ κάλεσε το Υπουργείο (πρώην Εθνικής, νυν κατ’ όνομα)  Παιδείας τις σχολικές μονάδες πανελληνίως, την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016.
Ποιου Ολοκαυτώματος …; θα σκεφθεί με εύλογη ανατριχίλα ο κάθε σκεπτόμενος δάσκαλος και γονιός που είναι μέτοχοι της Ελληνικής Παιδείας και παρακολουθούν πολλά χρόνια τώρα τις συντονισμένες προσπάθειες πολλών «προοδευτικών», « ανθρώπων του πνεύματος» (του Διαφωτισμού)  να κάψουν μερικώς ή ολοσχερώς την εθνική μας ιστορική Μνήμη, Γλώσσα, Παιδεία, στον βωμό του παγκόσμιου πνεύματος του Ουμανισμού. Όχι, ο  αμέτοχος της Παιδείας αυτής κ. Φίλης δεν…………….
αποφάσισε, ακόμα τουλάχιστον, να καταργήσει από τη διδακτέα ύλη την Ιφιγένεια, των αρχαίων τραγικών ποιητών, και το εθελόθυτον ήθος που αυτή κομίζει, της θεληματικής θυσίας – κορυφαία έκφραση της οποίας είναι η θυσία των αγίων Του, ομολογητών και μαρτύρων της Αληθείας  και η Θυσία του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού για όλο το γένος των ανθρώπων … Τέτοια πνευματοκίνητη εκούσια θυσία εδίδαξαν πράττοντες με τον βίο και τα αριστουργηματικά πονήματά τους οι άγιοι Τρείς Ιεράρχες – Γρηγόριος ο Θεολόγος, Βασίλειος ο Μέγας και Ιωάννης ο Χρυσόστομος  -οι Τρείς μέγιστοι Φωστήρες της Τρισηλίου Θεότητος, οι μελίρρυτοι ποταμοί της σοφίας (όπως γράφει το τροπάριό τους), τους οποίους γιορτάζει από κοινού η εκκλησία μας στις 30 Ιανουαρίου. Την ημερομηνία αυτή οφείλουν επισήμως να τους τιμούν και τα σχολεία της χώρας μας, αφού μέχρι σήμερα παραμένουν οι προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας μας…
Περί θυσίας…Άλλη, τελείως διαφορετική ιστορία είναι η θυσία των ακουσίων θυμάτων, των εξιλαστηρίων θυμάτων, κυρίως του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, το οποίο σημάδεψε μεν την παγκόσμια ιστορία, όχι όμως την ιστορία του Ελληνισμού που έχει νωπή στη μνήμη της ένα άλλο φοβερό Ολοκαύτωμα, τη Γενοκτονία των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου.Πρόκειται για μία Γενοκτονία επισήμως αναγνωρισμένη και επισήμως εξοβελισμένη από τη διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου, μόλις το 2015 με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος όμως επιτρέπει να διδάσκονται οι μαθητές μόνον την ιστορία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων!΄
Αυτές τις ημέρες, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μία ακόμη ιστορικά ανήκουστη ανακοίνωση: με αναλυτική εγκύκλιό του κάλεσε τους δασκάλους, σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2016, να τιμήσουν επί δύο διδακτικές ώρες την, καθιερωμένη από το 2004 στην Ελλάδα, «Ημέρα Μνήμης των Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος» [:Προτεινόμενο θέμα είναι οι Έλληνες Δίκαιοι των Εθνών, δηλαδή «οι χριστιανοί που διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή, έκρυψαν, φυγάδευσαν και έσωσαν από βέβαιο θάνατο, εκατοντάδες Έλληνες Εβραίους στις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας» όπως αναφέρει το κείμενο της πρόσκλησης από την Περιφέρεια Αττικής και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Ελλήνων Δικαίων των Εθνών στην Αθήνα Σκοπός των εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η ενημέρωση των μαθητών για το Ολοκαύτωμα …»].
Είναι δημοκρατικά και πολιτικά ορθόν, κύριε υπουργέ, να ενημερωθούν υποχρεωτικά οι Έλληνες μαθητές για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα και να μην ενημερωθούν αντίστοιχα για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού; Γιατί καλούνται οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόσουν το πρώτο, ενώ με άλλη εγκύκλιο το Υπουργείο αναφέρει ότι «δύνανται» οι σχολικές μονάδες να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σχετικά με τη «θρησκευτική εορτή των τριών Ιεραρχών:Επειδή κατά το τρέχον σχολικό έτος η εορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με ημέρα που δεν λειτουργούν τα σχολεία (Σάββατο 30-1-2016), οι σχολικές μονάδες δύνανται να πραγματοποιήσουν εορταστικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016,αφιερώνοντας δύο διδακτικές ώρες, με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων και κατά την κρίση τους.  
Δηλαδή μόνον αν θέλουν, οι διδάσκοντες μπορούν να τιμήσουν την «θρησκευτική εορτή» των Τριών Ιεραρχών για το τελευταίο δίωρο της ερχόμενης Παρασκευής, ενώ θα «εδύνατο» το Υπουργείο με άλλη εγκύκλιο, ως όφειλε σύμφωνα με την εθνική αποστολή του για παροχή αληθινής Παιδείας, να μεταθέσει τον εορτασμό της σχολικής αυτής εορτής για την ερχόμενη Δευτέρα και όχι απλώς επί δίωρο…

1eba0-3-ierarxesΟι άγιοι Τρείς Ιεράρχες είναι οι πυλώνες του παγκόσμιου Πολιτισμού: της Ορθόδοξης Παιδείας, της αληθινής μόρφωσης της ψυχής του ανθρώπου με ιερές κατά Θεόν αρετές και σοφία. Οι Τρεις αυτοί – οι δύο Καππαδόκες Βασίλειος και Γρηγόριος και ο Αντιοχεύς Ιωάννης ο Χρυσόστομος, (που σήμερα 27.1. η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του) – έκαναν να διαλάμψει στην οικουμένη ο αστείρευτος πλούτος και το βάθος της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παιδαγωγίας.  Δεν είναι τυχαίο που, από την εποχή του Όθωνα μέχρι τώρα, ουδείς πολιτικός στην Ελλάδα τόλμησε να ξηλώσει από την καρδιά της εκπαιδευτικής σχολικής εμπειρίας, στην πατρίδα μας, τη χριστιανική αυτή εορτή προς τιμήν των αγίων Καππαδοκών Πατέρων της Εκκλησίας μας … διότι προφανώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με πνευματικό πραξικόπημα κατά της νεολαίας μας.

Εγώ θα σας πω τι σημαίνει «Φιλιππινέζα-δημοσιογράφος, μισθοφόρος» του Μαξίμου της ΕΥΠ του Ρουμπάτη σαν και τον ΒΑΞΕΒΑΝΗ, και μάλιστα τσάμπα…!!!

Αντί για «ελάφρυνση του χρέους», πάμε για 4ο μνημόνιο!

editorial-28-1Γράφει ο Ceteris Paribus
Για να κάμψει τις ενστάσεις και τις αντιστάσεις στο Ασφαλιστικό και τα μέτρα για τους αγρότες, η κυβέρνηση επιστρατεύει μια απειλή και μια υπόσχεση: Η απειλή είναι το Grexit, η δε υπόσχεση, ότι με την ψήφιση του Ασφαλιστικού και την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για τη διευθέτηση του χρέους.
Όσον αφορά την απειλή, θα παρατηρήσουμε ότι δεν είναι καθόλου πρωτότυπη, αφού την επιστράτευσαν σε κάθε δύσκολη καμπή των εξελίξεων μετά το 2010 όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις – με τη διαφορά ότι η επαναφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα στοιχείο παραδοξότητας, αφού στη μακρά αντιπολιτευτική του διαδρομή είχε πολλάκις καταγγείλει τον «εκβιασμό του Grexit» που τώρα ο ίδιος χρησιμοποιεί. Στην υπόσχεση ωστόσο ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ανοίξει το δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους, πρέπει να σταθούμε περισσότερο.
Επ’ αυτού του ζητήματος, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ δηλώνει………..
μεν εντυπωσιασμένος από την αλλαγή «κλίματος» (προς το πολύ θετικότερο) στις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση αλλά αποκλείει ελάφρυνση του χρέους τώρα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ωστόσο, έκανε επ’ αυτού κάποιες δηλώσεις απολύτως εντυπωσιακές. Σε δηλώσεις του αλλά και σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal στο πλαίσιο του φόρουμ στο Νταβός, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε με την ασύγγνωστη έλλειψη «διπλωματικότητας» που τον διακρίνει τα εξής:
Πρώτο, ότι το Ασφαλιστικό είναι προαπαιτούμενο όχι μόνο για την αξιολόγηση και την αντίστοιχη δανειακή δόση αλλά και για την ελάφρυνση του χρέους.
Δεύτερο, ότι η ελάφρυνση του χρέους προϋποθέτει νέο «πακέτο» μέτρων – το μνημόνιο… 4 για το οποίο έχουμε ήδη γράψει.
Τρίτο, ότι αυτή η ελάφρυνση και το αντίστοιχό της μνημόνιο μπορούν να γίνουν είτε τώρα είτε στο μέλλον, δείχνοντας σαφή προτίμηση στο δεύτερο ενδεχόμενο… Είπε συγκεκριμένα: «Μία (επιλογή) είναι ότι απλά θα δώσουμε μία αμοιβαία υπόσχεση. Αυτοί (σ.σ.: οι Έλληνες) θα υποσχεθούν στους Ευρωπαίους εταίρους τους ότι θα διατηρήσουν το πρωτογενές πλεόνασμα, με άλλα λόγια να έχουν έναν καλό προϋπολογισμό. Και εμείς θα υποσχεθούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε αυτά τα υψηλά επίπεδα (σ.σ.: στην εξυπηρέτηση του χρέους) στο μέλλον». (…) Αυτή θα ήταν πραγματικά μία εύλογη λύση, επειδή το πρώτο υψηλό επίπεδο θα είναι σε 10 ή 15 χρόνια και είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το μέγεθός του».
Στην πραγματικότητα, ο κ. Ντάισελμπλουμ έστειλε ένα έμμεσα πλην σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση: αν θέλετε να αποφύγετε στο βραχυμεσοπρόθεσμο διάστημα ένα νέο «πακέτο» μέτρων πολύ βαρύτερο από το Ασφαλιστικό, ξεχάστε την ελάφρυνση του χρέους! Η δήλωση αυτή δεν περιέχει μόνο την προφανή υπόσχεση ότι αν η κυβέρνηση ξεχάσει την ελάφρυνση του χρέους, θα επωφεληθεί από μια ελάφρυνση του πακέτου των μέτρων που θα απαιτήσουν οι δανειστές, αλλά και μια έμμεση: ότι οι σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν μόνο εν μέρει.
Τι θα πράξει όμως σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση το Ταμείο; Είναι γνωστό ότι η κ. Λαγκάρντ έχει βάλει πλώρη για την ανανέωση της θητείας της ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Για να υποστηρίξει αυτό της το διάβημα, πρόσφατα έκλεισε κάποιες εκκρεμότητες στο Δ.Σ. του Ταμείου, με μια «συμφωνία κυρίων» για το ποσοστό εκπροσώπησης διάφορων κρίσιμων χωρών (όπως Κίνα, Βραζιλία κ.λπ.), για τη συμμετοχή του γουάν στο νομισματικό «καλάθι» αναφοράς του Ταμείου κ.λπ. Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί βέβαιο ότι μέρος αυτής της «συμφωνίας κυρίων» είναι ότι το Ταμείο δεν θα δεχτεί να κάνει ξανά τα «στραβά μάτια» όσον αφορά τις προϋποθέσεις συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Αν όλα αυτά τα δεδομένα συνδυαστούν, τότε λύνεται το «μυστήριο» με την επιμονή Τσίπρα για «αποχώρηση» του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Βάζουμε τη λέξη αποχώρηση σε εισαγωγικά, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Το ζήτημα που υπάρχει, είναι ένα: αν το Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα με το σημερινό του στάτους, δηλαδή χωρίς να βάζει χρήματα και άρα με τη διακριτική ευχέρεια να έχει μια θέση «συμβούλου», να λέει «ευθαρσώς» την άποψή του και ταυτόχρονα να αναγνωρίζει τον πρώτο λόγο στους ευρωπαϊκούς πυλώνες του «κουαρτέτου» των δανειστών, ή θα συμμετάσχει «κανονικά», σαν χρηματοδότης και επομένως με πλήρεις απαιτήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα…
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας λέει να φύγει το ΔΝΤ, εννοεί να μη ληφθούν τώρα τα μέτρα (με τη μορφή Μεσοπρόθεσμου-γίγας που θα ισοδυναμεί με 4ο μνημόνιο), γιατί είναι προφανές ότι δεν τα αντέχει η κυβέρνησή του – που είναι αμφίβολο αν αντέχει μόνο το Ασφαλιστικό… Αυτό σημαίνει όμως ότι για να αντέξει η κυβέρνησή του, αποποιείται το στόχο της άμεσης ελάφρυνσης του χρέους, διότι αποδείχτηκε ότι γι’ αυτό δεν αρκεί το τρίτο μνημόνιο αλλά χρειάζεται κι ένα τέταρτο! Και έτσι, ανάμεσα στην απειλή του Grexit και την υπόσχεση της ελάφρυνσης του χρέους, η ισορροπία ανατράπηκε πλήρως: η μεγάλη υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους παραμερίστηκε αθόρυβα, και απέμεινε η απειλή του Grexit… Και από το στόχο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μέσω ελάφρυνσης του χρέους, περάσαμε στο στόχο της κυβερνητικής επιβίωσης, με ελάφρυνση του επαπειλούμενου… 4ου μνημονίου!

Η οργή των αγροτών «μπλόκαρε» τον Αποστόλου – Εψαλλαν τον Εθνικό ύμνο έξω από το Βελλίδειο (βιντεο)

agro-04Μπλόκο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τους αγρότες στη Θεσσαλονίκη, αφού ο ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα εγκαινιάσει τελικά την έκθεση AGROTICA.
Εξαγριωμένοι αγρότες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μπροστά στην Έκθεση για να εμποδίσουν τον κ. Αποστόλου να φτάσει στο χώρο, ενώ ο Λευκός Πύργος …………..
“βούλιαξε” στα τρακτέρ.
Μάλιστα έξω από το συνεδριακό κέντρο στο Βελλίδειο σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να μπουν μέσα στο χώρο. Μετά την ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τη ματαίωση των εγκαινίων της AGROTICA, οι αγρότες έψαλαν τον Εθνικό ύμνο.


Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

lykavitos

Περιμένουμε με ανυπομονησία το ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει μια ανακοίνωση καταδίκης της φτώχειας

Διαβάζουμε το χθεσινό ρεπορτάζ: «Δραματικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, όπου οι παραγωγοί είχαν αποφασίσει να μοιράσουν δωρεάν 50 τόνους φρούτων και λαχανικών, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό. Τα προϊόντα που μοιράστηκαν δωρεάν εξαφανίστηκαν μέσα σε μόλις 20 λεπτά, με τις εικόνες από τη διανομή να κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.Δραματικές εικόνες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα…»
Περιμένουμε με ανυπομονησία τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει μια ανακοίνωση καταδίκης της φτώχειας και των εικόνων ντροπής στη σύγχρονη Ελλάδα. Περιμένουμε τον Τσίπρα να βγει και να κάνει …………
διάγγελμα, να λέει «φτάνει πια με τη φτώχεια στην Ελλάδα. Φτάνει πια με την ανθρωπιστική κρίση».
Θα περιμένουμε πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση απλά δε βλέπουν καλά πλέον. Έχουν τα γυαλιά της εξουσίας και δεν ασχολούνται με τα όσα περνά ο κόσμος. Ούτε βεβαίως τα παπαγαλάκια της Αριστεράς βλέπουν σήμερα κρίση, συσσίτια, πείνα και δυστυχία. Αυτά μόνο επί Σαμαρά γίνονταν, επί Τσίπρα έχουν εξαλειφθεί.
Τότε έβγαιναν όλα τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ και ούρλιαζαν στα κανάλια (που τώρα θεωρούν διαπλεκόμενα) ότι η Ελλάδα έγινε τριτοκοσμική χώρα, ότι έχει εξαθλιωθεί, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταστρέψει την κοινωνία και άλλα τέτοια. Όμως, όλα εδώ πληρώνονται. Τα συσσίτια, τα μαγκάλια που σκοτώνουν, οι συνταξιούχοι που αυτοκτονούν δεν είναι δημιούργημα καμιάς κυβέρνησης. Είναι το αποτέλεσμα μιας σφοδρής οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσαμε να μιλούσαμε για καλύτερες μέρες τώρα αν δεν πέρναγε ο «τυφώνας Αλέξης» πάνω από την Ελλάδα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκρισία και αριστερός φασισμός.

Το ερώτημα ήταν απλό!

Οταν έχεις πει τόσα πολλά, έχεις δώσει τόσες υποσχέσεις, έχεις τραβήξει κοντά σου ένα τόσο μεγάλο πλήθος φωνάζοντας από τα μπαλκόνια ξανά και ξανά , η ελπίδα έρχεται, τα μνημόνια φεύγουν , η Ελλάδα αλλάζει πορεία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΟΡΕΙΑ ΕΣΥ, εκτός κι αν στο υποδείξουν οι ψηφοφόροι σου. Τα βρήκες σκούρα, σε πάτησαν κάτω, οι ύαινες ήταν λυσασμένες, πολύ ωραία. Βγαίνεις και κάνεις την παρακάτω δήλωση:………..
» Είμαστε με το μαχαίρι στο λαιμό. Αν δεν κάνουμε αυτό που θέλουν μας πετάνε έξω από την Ευρώπη. Αν μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη θα συμβού αυτά κι αυτά κι αυτά. Σας θέτω λοιπόν το ερώτημα σε δημοψήφισμα. Θέλετε να παραμείνουμε στην Ευρώπη με μνημόνιο και ότι αυτό έφερε και θα φέρει στη συνέχεια – που θα είναι τα παρακάτω, κι εδώ λεπτομερής αναφορά τι ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ – ή θέλετε να βγούμε και θα προκύψουν αυτά΄- ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.
Και αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ. Η τουλάχιστον η πλειοψηφία από εμάς. Αν λέγαμε εντάξει προχωράμε με μνημόνιο αλλά θέλουμε Ευρώπη γιατί είναι η καψούρα μας βρε παιδί , ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. Αν λέγαμε εμείς φεύγουμε κι αέρα στα παινά μας κι ας γίνει γης μαδιάμ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. Αυτό λέει ο καθένας, αυτό φωνάζουν όλοι, αυτό σκέφτονται.ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΞΕ – ΚΑ – ΘΑ – ΡΑ! Τα υπόλοιπα είναι ή ανοησίες ή ξεπούλημα. Εχουμε έξι χρόνια που μας βαφτίζουν όλοι το κρέας – ψάρι. Εξι χρόνια ατέλειωτα ψέματα. Οσο και ηλίθιοι να είμαστε κάποια στιγμή βαρεθήκαμε. Ναι έχουμε βαρεθεί αισχρά. Δεν έχουμε πλέον αμφιβολίες για το τι συμβαίνει απλά δεν βρίσκουμε το τρόπο να το αποβάλλουμε. Εχει κολλήσει σαν βδέλλα επάνω μας όλο αυτό το αίσχος και το καταπίνουμε καθημερινά, αμάσητο.
Μόνοι ανόητοι ή όσοι κατοικούν σε άλλο πλανήτοι ή όσοι έχουν το τρόπο να κάνουν μπίζνες μέσα στη δυστυχία αποδέχονται ακόμα αυτή τη παράνοια. Οι υπόλοιποι απλά είμαστε ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ να αλλάξουμε τα πράγματα. Πολλές φορές πλέον πιάνουμε τον εαυτό μας να έχει ανοιχτή τη τηλεόραση και να βλέπει απλά στόματα να κουνιούνται. Να μη φτάνει λέξη στ΄αυτιά μας. Ενας συνεχόμενος μονότονος λόγος που από εκνευριστικός έγινε ανιαρός κι από ανιαρός κατέληξε ανύπαρκτος.
Ο πολιτικός κόσμος είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΚΟΜΕΝΟΣ από το κόσμο. Δυο παράλληλα σύμπατα που το ένα κοιτάζει σε αντίθετη κατεύθυνση από το άλλο. Νοιώθουμε πως είμαστε με τη πλάτη στο τοίχο, χωρίς διέξοδο. Πολλές φορές πλέον, τα νεύρα μας βαράνε κόκκινο. Ανθρωποι σε κρίσεις πανικού, άνθρωποι καταθλιπτικοί, απελπισμένοι, πολίτες που δεν συμμετέχουν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ που λαμβάνεται για λογαριασμό τους . Οτι και να φωνάξουμε μεταφράζεται αλλιώς. Οτι και να πούμε δεν δίνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι χούντα, δεν είναι ότι ξέραμε μέχρι τώρα. Είναι κάτι που ξεπερνάει κάθε φαντασία μας. Είναι σαν να πνίγεσαι να είναι δυο μέτρα από σένα ένα τσούρμο άνθρωποι και να σε κοιτάνε σαν να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως. Να πνίγεσαι και να σχολιάζουν το τρόπο που κουνάς τα χέρια σου, το πόσο νερό έχεις καταπιεί, το πόσες ανάσες θα πάρεις ακόμα και μερικοί να σου ρίχνουν και μία έτσι για χαβαλέ.
Είναι ακριβώς η συμπεριφορά ενός παρανοϊκού κατά συρρόη δολοφονου με το θύμα του. Εχετε δει στις ταινίες που έχει κρεμάσει το θύμα ανάποδα το κάνει κομματάκια και έχει ένα ύφος κενό, τραγουδάει, λιμάρει τα νύχια, τρώει το πρωινό του ήσυχα, κάνει τις δουλειές του με τάξη σαν να μην συμβαίνει τίποτα και στα ουρλιαχτά κοιτάζει με απορία, μα γιατί φωνάζεις? Ενα πόδι θα σου κόψω τώρα δεν έγινε και τίποτα.
Ναι ένα αιμοσταγή δικτάτορα μπορείς να τον αντιμετωπίσεις, ένα φανατικό αντίπαλο μπορείς να παλαίψεις, ένα πόλεμο μπορείς να πολεμήσεις αλλά τι να κάνεις σε κάποιον που κουβαλάει μεγκελική αντίληψη? Εκοβε κι έραβε ακούγωντας μουσική, πίνοντας το κονιάκ του, σφυρίζοντας ανέμελα. Πως να τα βγάλεις πέρα με κάτι τέτοιο…
Είμαστε ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ. Αυτό με κάνει ακόμα να ελπίζω σε κάτι, είναι ότι έχουμε μεγάλη μούρλια μέσα μας και θέλω να πιστεύω πως κάπου θα βγει κάποια στιγμή. Δηλαδή εντάξει το πειραματόζωο αλλά κάπου είναι και λίγο ασταθές. Δεν είναι και τέρας ψυχραιμίας ο έλληνας, ούτε τόσο υποτακτικός όσο δείχνει. Κάποια στιγμή υποπτεύομαι πως θα γίνει σαν μια παλιά κωμωδια που ο πιλότος ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο πέφτει και δεν κουνιόταν βλέφαρο. Τους έλεγε από τα μικρόφωνα πέφτουμε και δεν έπαιρνε κανείς χαμπάρι. Αδιαφορία. Και κάποια στιγμή τους ανακοίνωσε πως τελείωσε και ο καφές! Κι εκεί έγινε το σώσε. Τα έκαναν όλα λίμπα.
Μας τελειώσατε ότι είχαμε και δεν είχαμε, ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΦΕΣ….