ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

(EΞAIPETIKO)! Οι κατακεφαλιές πέφτουν σαν καταιγίδα… Ο Βενιζέλος από το Εδώλιο, λόγω του σκανδάλου των υποβρυχίων... μετατρέπεται σε «κυνηγό» της Διαφθοράς, σε «αρχάγγελο» της ΚΑΘΑΡΣΗΣ!!! Η Εξίσωση του Ανδρέα με τον Τσίπρα, ενός ηγέτη με ένα ανδρείκελο και μάλιστα ρυτιδωμένο...

Aν τα έτρωγα στις πουτάνες, τι θα φορολογούσατε;


Τώρα να κοιμάστε ήσυχοι...

Ο Ζαν Κοέν, υπεύ θυνος επικοινωνίας της ισραηλινής πρεσβείας στο παρελθόν, ε πκεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του "πατριώτη" με το σόι του στη Λίστα Λαγκάρντ...


Και... δεν υπάρχει ένας/μία "δημοσιογράφος" να ρωτήσει τον Σπυρίδωνα, που βαπτίστηκε "Άδωνις" όταν προσχώρησε στους Δωδεκαθεϊστές, αν επέστρεψε στην χριστιανική εκκλησία για τους ψήφους... με φερετζέ "πατριώτη"!

Εξυπηρετούμε παράνομο χρέος, ο Δραγασάκης τα έπαιρνε από τη Siemens, ο Σταθάκης και ο Φίλης έκρυψαν κάτι εκατομμύρια, πωλείται όλη η χώρα στο 1/20 της αξίας της, αλλά το πρόβλημα είναι...


Εξυπηρετούμε παράνομο χρέος, ο Δραγασάκης τα έπαιρνε από τη Siemens, ο Σταθάκης και ο Φίλης έκρυψαν κάτι εκατομμύρια, πωλείται όλη η χώρα στο 1/20 της αξίας της, αλλά το πρόβλημα είναι...

* Σχετικό (δικό μας), όταν ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τον Alex στα "σαλόνια": ΕΔΩ

Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα! Καλή αρχή! Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά με "κούρεμα" (έως 85%) των ομολογιούχων της για να γλιτώσουν μισό δις οι μέτοχοί της από την ανακεφαλαιοποίηση. Ακολουθούν κι οι άλλες...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Τους πιστωτές της βάζει, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, στο «κάδρο» της ανακεφαλαιοποίησης η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπέβαλε χθες την Πέμπτη δημόσια προσφορά για τρεις σειρές ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
Η διοίκηση της τράπεζας στοχεύει στην κάλυψη ενός ποσού από τους...
κατόχους των ομολογιακών τίτλων. Στο πλαίσιο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ομολογιούχους της να επιλέξουν μεταξύ:
- Της είσπραξης μετρητών, αλλά με "κούρεμα" σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές
- Της ανταλλαγής των τίτλων τους με μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Όμως κινδυνεύουν να συμμετάσχουν σε κούρεμα αν δεν συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια από τις αγορές και αποτύχει η ΑΜΚ.
Τι σημαίνουν απλά όλα αυτά; 
Η τράπεζα προχωρά σε εθελοντικό άτυπο κούρεμα των ομολογιούχων της, προκειμένου να καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από τα stress tests, προσφέροντας στους ομολογιούχους μετοχές ή μετρητά. Η εξαγορά θα γίνει σε τιμές κοντά στις αγοραίες, οι οποίες είναι έως και 85% χαμηλότερες από τις ονομαστικές.
Με αυτά τα δεδομένα, η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 350 έως 550 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μειώσει το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες μέτοχοί της.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ό,τι κι αν επιλέξουν οι ομολογιούχοι, η τράπεζα θα εγγράψει κεφαλαιακό όφελος, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το τελικό μείγμα της ανταλλαγής.
Η διαδικασία που ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται μάλιστα να αποτελέσει πιλότο και για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, την Εθνική, την Alpha και την Eurobank.

Πάντα ο Σταθάκης είχε τη στήριξη των διαπλεκομένων. Ψυχάρη και Μπόμπολα ειδικά...


Πάντα ο Σταθάκης είχε τη στήριξη των διαπλεκομένων. Ψυχάρη και Μπόμπολα ειδικά.
Μπλάκρόκ; Κόσκο; Γιατί άραγε;

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ…ΚΑΙ ΕΧΕΙ «ΣΧΕΔΙΟ»

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν μείνει άναυδοι από το γεγονός πως τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν καθόλου τη νεοφιλελεύθερη στροφή τους.
Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να καμουφλάρουν τη μετάλλαξή τους από τάχα μου επαναστάτες αριστερούς σε σκυλάκια των ολιγαρχών.
Δεν προσπαθούν καν να κρύψουν τις συναντήσεις τους με τους ολιγάρχες…………..
Όλα γίνονται φορά παρτίδα. Μέσα στα μούτρα μας.
Δεν είναι τυχαίο αυτό. Ούτε οφείλεται σε ερασιτεχνισμό ή σε απειρία.
Αυτό είναι σχέδιο. Πλήρες σχέδιο. Σχέδιο σοκ.
Η ομάδα Τσίπρα θέλει να «τσακίσει» εντελώς τους πολίτες.
Η ομάδα Τσίπρα θέλει να «σπάσει» τους πολίτες, ώστε να μην σηκώσει κανείς κεφάλι.
Κάποιοι πολίτες πίστεψαν πως ο Τσίπρας δεν θέλει να εφαρμόσει το Μνημόνιο, πως αναγκάζεται να το εφαρμόσει, και πως αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο ανθρώπινος από τους άλλους που προηγήθηκαν.
Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.
Από την στιγμή που ο Τσίπρας η παρέα του έχασαν όποια αξιοπρέπεια είχαν για να παραμείνουν στην κυβέρνηση, δεν έχουν κανένα ηθικό εμπόδιο και είναι αδίστακτοι.
Είναι αδίστακτοι και πιο σκληροί από αυτούς που προηγήθηκαν.
Οι προηγούμενοι είχαν μια -έστω- αστική ηθική.
Αυτοί δεν έχουν τίποτα. Δεν τους σταματάει τίποτα.
Όχι μόνο ξεπουλήθηκαν πάμφθηνα και μέσα σε μια νύχτα αλλά έβγαλαν -και βγάζουν- όλη τους την χυδαιότητα και όλο τους το μίσος απέναντι στους πρώην συντρόφους τους που δεν υπέκυψαν και δεν υπέγραψαν.
Υπάρχει κάποιος που περιμένει από αυτούς τους τύπους να δείξουν ανθρωπιά;
Αν υπάρχει, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Είναι αδίστακτοι.
Είναι γενίτσαροι.
Πάρτε το χαμπάρι.

ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ!! ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας;Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας;
Τρομακτικές αλλαγές που πιθανόν οδηγήσουν σε πλειστηριασμούς χιλιάδων κατοικιών φέρνει η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας για τα «κόκκινα δάνεια».
Πιο αναλυτικά, ο νέος κώδικας προβλέπει πως 30 μέρες από την καθυστέρηση στην πληρωμή δόσης των δανείων είναι αρκετές για να στείλει η τράπεζα την πρώτη ειδοποίηση με την οποία θα καλεί τον δανειολήπτη να προσέλθει για να φανεί ….
«συνεργάσιμος» και να ρυθμίσει το δάνειο του. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί, ο Κώδικας προβλέπει την έναρξη των νομικών διαδικασιών για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας. Συγκεκριμένα: «Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας η προειδοποιητική επιστολή της ανωτέρω υποπαραγράφου (β) στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια τον εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα».

ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΔΗΛΩΣΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ: «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ ΤΣΙΠΡΑ…..Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ»

 Ποια ήταν η γυναίκα που διέκοψε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή (ΦΩΤΟ) - Κεντρική ΕικόναΜια επισκέπτρια η οποία βρισκόταν στα θεωρεία της Βουλής κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της φλας, καθώς διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.
Εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός είχε εξαπολύσει επίθεση προς τον αντιπολίτευση λέγοντας ότι …παριστάνει τους αντιμνημονιακούς και έλεγε για « ο λαός είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει τη συμφωνία»
Τότε από τα θεωρεία μια νεαρή γυναίκα φώναξε……..
«Ο Ελληνικός λαός, ψήφισε ΟΧΙ..» Τότε παρενέβη η προεδρεύουσα της συνεδρίασης Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία της είπε πως «δεν επιτρέπετε δεσποινίς να διακόπτετετε τη συνεδρίαση».
Παρά τον αρχικό του αιφνιδιασμό ο πρωθυπουργός είπε  «Αφήστε, η Βουλή μας είναι το λίκνο της Δημοκρατίας. Και στο λίκνο της Δημοκρατίας μπορεί να υπάρχουν όλα… και αυτά…».
Αμέσως μετά με την παρέμβαση της ασφάλειας, η νεαρή γυναίκα αποχώρησε από τα θεωρεία.
Δείτε τις φωτογραφίες
παραπολιτικα

Νέο Ιχθυοπωλείο στον Κολινδρό

 

Μετά από 24 χρόνια δραστηριοποίησης σε λαϊκές αγορές, ο συμπατριώτης μας Δημήτριος Κομπατσιάρης λειτουργεί από σήμερα το νέο ιχθυοπωλείο στην κεντρική πλατεία Κολινδρού (στο κατάστημα που στεγαζόταν τα γραφεία των ΕΛΤΑ).
Το νέο ιχθυοπωλείο θα είναι καθημερινά ανοιχτό και θα προσφέρει όλες τις ημέρες και ώρες  φρέσκα ψάρια στους καταναλωτές.   

Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014 ζητάει η ΣΕΤΚΕ (πρώην ΣΕΕΔΔΕ) και οι Ομοσπονδίες - μέλη της


Παραλία,   14/10/2015
                     Προς: Βουλευτές των νομών Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας
           
ΘΕΜΑ: Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014 ζητάει η ΣΕΤΚΕ (πρώην ΣΕΕΔΔΕ) και οι Ομοσπονδίες - μέλη της
         Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014, η οποία αφορούσε την ένταξη και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από φέτος, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, αιτείται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος – ΣΕΤΚΕ.
Σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας, κ.κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος και Παναγιώτης Τοκούζης, η ΣΕΤΚΕ, ζητάει την αποκατάσταση του υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας, θεσπίζοντας την ίδια φορολογική μεταχείριση και για τα τουριστικά κτίρια που ιδιοχρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων / διαμερισμάτων, όπως προβλέπεται για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Στην επιστολή της, γνώση της οποίας έλαβαν παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, η ΣΕΤΚΕ υπογραμμίζει: «Δυστυχώς με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν. 4336/2015 “Συνταξιοδοτικές διατάξεις- Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης”, στην Υποπαράγραφο Δ.3 για τον ΕΝΦΙΑ, καταργήθηκαν τα σχετικά εδάφια της παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν 4223/2013, επαναφέροντας ξανά, αναιτίως, το καθεστώς ανισότητας και αδικίας στην φορολόγηση των ακινήτων των μικρών τουριστικών καταλυμάτων».
Προσθέτει δε πως οι μικροεπιχειρηματίες του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων θα κληθούν να καταβάλουν και πάλι πολλαπλάσια ποσά ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα (εταιρίες), γεγονός που θα οδηγήσει τελικώς στην οικονομική εξόντωση τους.
«Ελπίζουμε ότι κατανοείτε την ιδιάζουσα σημασία του θέματος και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ ώστε να επανέρθει η ισόνομη φορολογική μεταχείριση μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων όλων των μορφών», καταλήγει η επιστολή της ΣΕΤΚΕ. 
Αξιότιμοι κκ βουλευτές, ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Σας παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε τις ενέργειες σας ώστε και τα μέλη μας να γνωρίζουν ποιοι βουλευτές βοήθησαν στην επίλυση των προβλημάτων τους. 
                                                       Με εκτίμηση,
                                           Για το Δ.Σ. της Ο.Ε.Δ.Δ.Π.Η.Π.

                   Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας
        Γρηγόριος Βεϊδαμενίδης                                           Ιωάννης Χαρίσης