ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει τους πολυβραβευμένους Πιερικούς Οίνους, που κατακτούν για ακόμη μία χρονιά πρωτιές στην 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου «Oenos» στα πλαίσια της DETROP 2015



                 Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Έκθεση Οίνου «Oenos», στα πλαίσια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, «DETROP 2015» που έλαβε χώρα από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2015. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης διεξάγεται από το 1999 και για πρώτη φορά εντάχθηκε στην «Oenos», σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin,O.I.V.), με σχετική άδεια διοργάνωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και κλαδικών φορέων και οργανώσεων.
                Οι πιερικοί οίνοι για ακόμη μία φορά πρωταγωνίστησαν, αφού 35 γευσιγνώστες από την Ελλάδα κα εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν 594 δείγματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Κίνα, Σλοβακία και Τσεχία  και κατέληξαν να βραβεύσουν με δύο χρυσά μετάλλια την Οινάμπελο Κολινδρού του κου Αργυρόπουλου και με δύο ασημένια μετάλλια το Κτήμα Κούρτη και τον κο Χρυσοστόμου.
                Συγκεκριμένα, χρυσά μετάλλια έλαβε η Οινάμπελος Κολινδρού για το λευκό «Γλυκιές Ευχές Ερατεινές», όπως επίσης για το ερυθρό «Ευχές Ερατεινές» (Π.Γ.Ε. Μακεδονία). Το Κτήμα Κούρτη έλαβε ασημένιο μετάλλιο για το ερυθρό «Oniros» (Π.Γ.Ε. Πιερία), ενώ με ασημένιο μετάλλιο βραβεύτηκε και το λευκό «Μαλαγουζιά» του κου Χρυσοστόμου (Π.Γ.Ε. Πιερία).
                Οι πιερικοί οίνοι κατάφεραν για ακόμη μία χρονιά να αναδειχθούν ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά κρασιά, τόσο για την εξαιρετική ποιότητά τους, όσο και για την πλούσια και μεστή γεύση τους. Η Πιερία έχει αρχίσει πλέον να φημίζεται για τα κρασιά της, τα οποία προτιμώνται και επιλέγονται ανάμεσα σε σημαντικές ποικιλίες οίνων ανά την Ελλάδα.
                Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει και πάντα θα στηρίζει τους Πιερικούς Οίνους, καθώς προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή μας και διαφημίζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που μας δίνει η εύφορη Πιερική Γη.

Να πληρωθούν τώρα οι οφειλόμενες ενισχύσεις στην αγροτιά


       Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει από τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ 200 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδας, με το επιχείρημα καλύτερης αξιοποίησης συγκαλύπτει ότι : τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι όλα αποθεματικά. Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει κινδύνους για νέες καθυστερήσεις, που θα προστεθούν στις υπάρχουσες, για να πάρουμε ό,τι δικαιούμαστε, υπάρχει η πείρα των καθυστερήσεων, των διαρκών επανελέγχων κ.ά.
       Κρύβουν ότι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται απλήρωτες ενισχύσεις, δηλαδή δικά μας χρήματα.  Και αυτό τη στιγμή, που είναι ακόμη απλήρωτοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την Εξισωτική αποζημίωση, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο Βαμβάκι, δεν έχουν πάρει την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, δεν έχουν πληρωθεί για τα Προγράμματα Βιολογικής γεωργίας, για τη Απονιτροποίηση και ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες για Σχέδια Βελτίωσης, Νέους Αγρότες, κλπ.
      Η καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών  για τον παραγωγό, είναι να πληρωθούν τα χρωστούμενα και όλες οι ενισχύσεις να δίνονται στην ώρα τους, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, να επιβιώσουμε. Αυτό που είναι γεγονός είναι ότι «αποθεματικά» του ΟΠΕΚΕΠΕ δεσμεύονται από την κυβέρνηση σε «εσωτερικό δανεισμό», όπως προσπαθεί να δεσμεύσει αποθεματικά ταμείων ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ. Η συγκυβέρνηση με το «εσωτερικό δανεισμό» αναγνωρίζει το χρέος, παζαρεύει με τους εταίρους, ευρωλυκοσυμμαχία και ΔΝΤ σε βάρος μας.
      Φαίνεται καθαρά, ότι την «θετική έκβαση» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τη νέα συμφωνία, θα κληθούμε να πληρώσουμε από την πρώτη στιγμή και οι φτωχομεσαίοι αγρότες μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, αφού  φορτώνεται στις πλάτες μας  ένα χρέος δημιουργημένο για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα  .
     Αυτή είναι η «στήριξη» στους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά την αδυναμία να συνεχίσουν την παραγωγή τους , βιώνοντας το φάσμα της εξαθλίωσης. Με τις αντιαγροτικές πολιτικές και της νέας ΚΑΠ 2015-2020 - που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αλλά και η σημερινή δεν απορρίπτει - συνεχίζουν στην ίδια «ρότα» και εντείνουν την πορεία ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όφελος των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Είναι αυτές οι πολιτικές που συνεχίζουν να συμπιέζουν το πενιχρό εισόδημά μας, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε όχι μόνο τις σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά και τις βασικές καθημερινές οικογενειακές μας υποχρεώσεις.
   Δίκαια λοιπόν διεκδικούν αγωνιστικά με συλλαλητήριο στην Αγιά της Λάρισας οι φρουτοπαραγωγοί σε συντονισμό και από Ημαθία, Πέλλα, Κοζάνη και Καστοριά, αλλά και οι διάφορες συγκεντρώσεις αγροτικών συλλόγων έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Λαμία). Εκφράζουμε τη στήριξη και αλληλεγγύη μας.
      Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά να μην δείξει καμιά ανοχή & αναμονή, γιατί μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι, που δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης. Η αγωνιστική διεκδίκηση, πρέπει νάναι η δική μας απάντηση !
     Ο αγωνιστικός εορτασμός του Κιλελέρ με το πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, νάναι το επόμενο  αγωνιστικό μας βήμα !

Μάρτης   2015                                                                           Πανελλαδική  Γραμματεία της ΠΑΣ

ΑΥΤΑ μπορεί να κάνει μία 40άρα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί μία 20άρα...



"Ου γαρ έρχεται μόνον το γήρας" έλεγαν οι σοφοί πρόγονοί μας και αν το σκεφτείτε καλά είχαν και το δίκιο τους...Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να καταριόμαστε τον χρόνο που περνά και να μνημονεύουμε τα νιάτα που πέρασαν ανεπιστρεπτί, μάλλον πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, όπως μας προτρέπει η Huffington Post.



Στα 20 ναι, η ζωή είναι πιο ανέμελη, πιο διασκεδαστική, με ανοιχτούς ορίζοντες και ευκαιρίες. Αλλά μήπως είναι και πιο ανώριμη, με στιγμές που όλοι θα ευχόμασταν να μην είχε;  Στα 40 από την άλλη, μία γυναίκα πλέον ξέρει τι ζητάει και πώς να δημιουργήσει μεταξύ αυτών όλα αυτά που ακολουθούν στη λίστα της ευτυχισμένης 40άρας.

 
  
 
tromaktiko1879.jpg

  
 
tromaktiko1880.jpg

Βγήκε δονητής-κάμερα για να βγάζεις selfies τους οργασμούς -


Η μόδα των selfies πάει παντού, ακόμη και στα πιο απόκρυφα μέρη του ανθρωπίνου σώματος.
Ετσι κάποιοι δαιμόνιοι επιχειρηματίες, συνέλαβαν την ιδέα: Δονητής με ενσωματωμένη κάμερα – αδιάβροχη φυσικά - για να βγάζετε selfie τον οργασμό σας.
Μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρείας δηλώνει: «Χάρη στη συμβατότητά του με το FaceTime, μπορείτε να μοιραστείτε την εικόνα με τον αγαπημένο σας, είτε κάθεστε δίπλα, είτε βρίσκεστε μίλια μακριά».
Σημειώνει μάλιστα πως η συσκευή παίρνει εξαιρετικά καθαρά πλάνα και «επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίσουν το σώμα τους»
Η συσκευή ονομάζεται «LoveHoney» και στοιχίζει 164.95 ευρώ.
Ενας από εκείνους που έσπευσαν να την αγοράσουν, έγραψε στις κριτικές: «Το μόνο που έχω να πω είναι ΟΥΑΟΥ. Η φωτογραφική μηχανή είναι τόσο καλής ποιότητας και αποτυπώνει τα πάντα! Είναι τόσο διασκεδαστικό!».
-

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ




Την Τετάρτη 4 Μαρτίου εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου, η οποία συνδυάστηκε με την ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης, Γερόντισσας Ιωάννας.

Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πριν την απόλυση τελέστηκε η ακολουθία ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης, η οποία αναλαμβάνει τα υψηλά καθήκοντά της έπειτα από παραίτηση εκ της Ηγουμενίας της Γερόντισσας Νεκταρίας, λόγω γήρατος.

Με λόγους γεμάτους από πνευματικότητα και αγάπη, η Προηγουμένη Νεκταρία προσφώνησε τη διάδοχο και επί πολλά χρόνια στενή συνεργάτιδά της.

Στην αντιφώνησή της η νέα Ηγουμένη Ιωάννα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς πολλά πρόσωπα, που συμπαραστάθηκαν στην Ιερά Μονή και την Αδελφότητα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον μακαριστό Γέροντα Γεώργιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, ο οποίος επί πολλά έτη διετέλεσε πνευματικός πατέρας και στήριγμα της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στην ομιλία του συνέδεσε τον κατανυκτικό, μυσταγωγικό και πένθιμο χαρακτήρα της Μεγάλης Σαρακοστής με τη λαμπρότητα της τελούμενης πανηγύρεως και το χαρμόσυνο γεγονός της ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η ανάδειξη της νέας Ηγουμένης αποτελεί σημαντικό σταθμό για την τοπική εκκλησιαστική ιστορία. Κατέληξε λέγοντας ότι η σημασία ενός τέτοιου γεγονότος ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας τοπικής Εκκλησίας, αφορώντας τη ζωή ολόκληρης της Εκκλησίας, αφού τα μοναστήρια αποτελούν πόλους έλξης πιστών από πολλούς και διαφορετικούς τόπους.

Στην πανήγυρη και την ενθρόνιση της Ηγουμένης παρέστησαν εκατοντάδες πιστοί, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών  με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, πολλοί κληρικοί και μοναχές από πολλά μοναστήρια της Πιερίας και ευρύτερα.




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα - Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Δελτίο Τύπου Βουλευτή Ζήση Ζάννα: Παρουσία του Βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 2 χρόνια από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

   
Σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.



Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας

στις 18.00



Προβολή ταινίας

Ψωμί και τριαντάφυλλα (2000) του σκηνοθέτη

Ken Loach
















ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΓΥΜΝΟΣ


Όσο και να προσπαθεί απεγνωσμένα,  να ονομάσει το <<ψάρι>> <<κρέας>> ο ΣΥΡΙΖΑ,  μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο αποκαλυπτικός για της περιστροφές της πολιτικής του και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από της προεκλογικές του εξαγγελίες.
Αφού προεκλογικά σκόρπισε φρούδες ελπίδες στο λαό και υποσχέθηκε εύκολες λύσεις, ότι χωρίς σύγκρουση με την πολιτική της Ε.Ε. και την εξουσία των μονοπωλίων  μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική, η πραγματικότητα δείχνει το τελείως αντίθετο. Και αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το ήξερε. Για αυτό εμπαίζει ακόμα τον λαό που τον θέλει συνένοχο στην νέα σφαγή του και χειροκροτητή στις παλιές και νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα μετεξελίχθηκε από ένα οπορτουνιστικό κόμμα, σε καθαρό αστικό κόμμα του κεφαλαίου σοσιαλδημοκρατικής εκδοχής, συμμετέχοντας ενεργά στις διεργασίες αναπαλαίωσης του αστικού του αστικού πολιτικού σκηνικού της χώρας μας και αναδιάταξης των αστικών πολιτικών δυνάμεων. Η ανάγκη αυτή προέκυψε αφού τα παλιά αστικά κόμματα κυρίως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να μετράνε απώλειες και είχαν μεγάλη φθορά εξαιτίας των διαχρονικών αντιλαϊκών επιλογών  τους και από της πολιτικές διαχείρισης-διεξόδου της οικονομικής κρίσης, προς όφελος του κεφαλαίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε από τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου και όχι μόνο, να αναλάβει καθήκοντα αστικής διακυβέρνησης, για να δώσει παραπέρα ανάσες στο σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης  και να βάλει της προϋποθέσεις για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου σε συνθήκες όξυνσης του ανταγωνισμού. Για αυτό σε κάθε βήμα του έχει για σύμμαχο τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ).
Η επιλογή αυτή μόνο τυχαία δεν ήτανε. Της εξετάσεις του από τα επιτελεία της αστικής τάξης της έχει περάσει από χρόνια. Από την εποχή που σαν ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ υπέγραφε το μνημόνιο των μνημονίων την συνθήκη του Μάαστριχτ, όταν στο εργατικό-λαϊκό πρωτοστάτησε στην προώθηση των κοινωνικών διαλόγων της απάτης, για το πώς, τι, και με ποιο τρόπο θα χάσουν δικαιώματα, κατακτήσεις οι εργαζόμενοι στο όνομα της ανταγωνιστικότητας που και σήμερα δίνει όρκο πίστης.
Από αυτή την σκοπιά κρίθηκε στις σημερινές συνθήκες να αναλάβει καθήκοντα αστικής διακυβέρνησης. Γιατί από την μια δεν αμφισβητεί την στρατηγική της Ε.Ε., του κεφαλαίου και από την άλλη έχει την ικανότητα να χειραγωγεί  εργατικές- λαϊκές δυνάμεις, γνωρίζοντας τες από την συμμετοχή του στο κίνημα, παραπλανώντας τες με εύκολες λύσεις, δίνοντας σε αυτόν τον ρόλο της ανάθεσης, υπονομεύοντας παράλληλα, άμεσα η έμμεσα, την εργατική-λαϊκή-ταξική πάλη σαν μη αποτελεσματική για την επίλυση λαϊκών προβλημάτων, για την κοινωνική προοπτική.
  Σήμερα, όντας στο τιμόνι της αστικής εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ σκοντάφτει στις αντιφάσεις του που ό ίδιος δημιούργησε. Από την μια μεριά οι προσδοκίες του λαού που τον έπεισε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι χωρίς σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου μπορεί να ικανοποιήσει της σύγχρονες ανάγκες του, σχίζοντας τα προηγούμενα μνημόνια η καταργώντας τα με έναν νόμο, με ένα άρθρο. Και από την άλλη η στρατηγική της Ε.Ε. που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί, ξορκίζοντας μια μορφή διαχείρισης τον νεοφιλελευθερισμό. Στρατηγική που αξιώνει συγκεκριμένες πολιτικές, πολιτικές με ταξικό πρόσημο, για την αναπαραγωγή του συστήματος της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας και διεξόδου από την οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση παίζει με της λέξης για να συγκαλύψει της ακροβασίες του. Εκεί που θα διώχνε την τρόικα, τους βάφτισε <<θεσμούς>> και συνομιλεί απευθείας με τα μεγάλα <<αφεντικά>>. Ουσιαστικά αναβάθμισε της συνομιλίες του με τους δυνάστες του λαού (Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΕΚΤ). Εκεί που θα  καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο, σε ένα άρθρο, υπέγραψε νέα συμφωνία που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση των αντιλαϊκών ρυθμίσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η νέα συμφωνία έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του προηγούμενου προγράμματος. Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση μέτρων πριν την εκταμίευση δόσεων και δεσμεύσεις για μέτρα σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Επίσης το κείμενο της συμφωνίας  διαμορφώνει το πλαίσιο και δείχνει της κατευθύνσεις για μετά το τέλος της τετράμηνης παράτασης-συμφωνίας και θα αποτελέσει την μαγιά για την διαμόρφωση του λεγόμενου <<συμβολαίου με την Ε.Ε.>> και ουσιαστικά μιλάμε για ένα νέο μνημόνιο.
Ο λαός έχει μέχρι σήμερα πολλά εχέγγυα για να καταλάβει ότι ο <<βασιλιάς>> είναι <<γυμνός>> και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Ο ίδιος ο λαός να πάρει της πρωτοβουλίες των κινήσεων και να ριχτεί στην μάχη της οργάνωσης, της λαϊκής συσπείρωσης, λαϊκής συμμαχίας με καθημερινή δράση στους χώρους δουλειάς, μέσα στα σωματεία, τα συνδικάτα, της επιτροπές αγώνα, στις γειτονιές, παντού.
Να προτάξουμε της σύγχρονες ανάγκες μας, να διεκδικήσουμε σήμερα της απώλειες που είχαμε τα τελευταία έξι χρόνια, κόντρα στις πολιτικές ελεημοσύνης της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), για να σταθούμε αξιοπρεπώς στα πόδια μας και να οργανώσουμε την γραμμή της αντεπίθεσης. Για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων .
 Αυτός είναι ο δρόμος για τον λαό μας, ο μόνος ρεαλιστικός που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του. Ο δρόμος όλων των λαών της Ευρώπης, για μια Ευρώπη πραγματικά ισότιμη, αμοιβαίου οφέλους, της  ειρήνης, της  Ευρώπης των λαών.
Σαββίδης Παναγιώτης

Μέλος του ΚΚΕ της Τ.Ο Πιερίας.