ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Τσαπανίδου για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας»

 «Για κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας» κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΠόπη Τσαπανίδου σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού και προσθέτει: «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμέτοχος της μεγάλης εθνικής τραγωδίας και μοίρασε ευθύνες χωρίς αντίλογο, ενώ ο ίδιος δεν ανέλαβε καμία».

Συνεχίοντας την κριτική της αναφέρει: «Με ψέματα, στρεψοδικία και υπεκφυγές πούλησε το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης με τη Hellenic Train, όταν ο δικός του υπουργός, ο κ. Καραμανλής. ήταν αυτός που τους χάρισε 600 εκατομμύρια λες και ήταν του ίδιου και του πρωθυπουργού του, και όχι του ελληνικού λαού.Ξέχασε τον «γαλάζιο» σταθμάρχη που είχε βύσμα στη Νέα Δημοκρατία, και τα έβαλε με το σύνολο των υπαλλήλων των σιδηροδρόμων, δικαιολογώντας την παγκόσμια πρωτοτυπία να εργάζονται σε νευραλγικές θέσεις άνθρωποι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Έχασε το 55% της ακοής του ο ρεπόρτερ της «Ζούγκλας» Νίκος Χριστοφάκης

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στη μακρά περίοδο κατασταλτικής πρακτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα τελευταία χρόνια καταγγέλλει ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας.

Αυτή την φορά πρόκειται για δύο συναδέλφους ένας εκ των οποίων είναι δικός μας άνθρωπος εδώ στη «Ζούγκλα». Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει πως ο Νίκος Χριστοφάκης, ρεπόρτερ της «Ζούγκλας», σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση έχασε το 55% της ακοής του από μια βομβίδα κρότου λάμψης η οποία εκτοξεύτηκε και έσκασε δίπλα του.

Οι άνδρες των ΜΑΤ στόχευσαν προφανώς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κινητοποίηση των πολιτών.  Το περιστατικό αυτό δεν ήταν μεμονωμένο. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος κατήγγειλε τον τραυματισμό του από τις αστυνομικές δυνάμεις στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει, ότι δέχτηκε δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής.

Ο ρεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης περιέγραψε αναλυτικά στη «Ζούγκλα» πώς συνέβη το περιστατικό. Όπως είπε μεταξύ άλλων, βρισκόταν κοντά σε μια διμοιρία των ΜΑΤ όταν ξαφνικά εξερράγη σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από αυτόν μια βομβίδα κρότου λάμψης. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας είχε συμπτώματα όπως πόνο και βουητό τα οποία συνέχιζαν μέχρι και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου όπου τελικά απευθύνθηκε στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η ιατρική γνωμάτευση:

Γκλέτσος για Μητσοτάκη στη Λαμία: «Άμα πάω να τον γιαουρτώσω;»

 Απειλητικά σχόλια κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε ο Απόστολος Γκλέτσος, κάτω από ανάρτηση περιφερειακού συμβούλου στο Facebook, λίγο πριν την περιοδεία του πρωθυπουργού στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Στερεά… Υπεροχής!» Σπύρος Λάμπου έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: 

«Έρχεται ο Μητσοτάκης στη Λαμία...

Για να δούμε ποιοι

Θα είναι στο θέατρο ;

Και μην ακούσω ότι είναι ο πρωθυπουργός και πρέπει να πάνε !

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα μετα το έγκλημα των Τεμπών !

Όποιος θέλει να τον συναντήσει θεσμικά , υπάρχει το δημαρχείο κλπ !

Στο θέατρο θα είναι καθαρή κομματική προεκλογική ομιλία !

Για να δούμε ...

Για να ξέρουμε ντε !».

Η ανάρτηση του Σπύρου Λάμπου:

Ιρίνα Σάικ για τον χωρισμό της με τον Ρονάλντο: «Έχασα 11 εκατ. followers σε μια ημέρα»

 Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε η Ιρίνα Σάικ σχετικά με τον χωρισμό της με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Ρωσίδα σούπερ μόντελ ήταν σε σχέση με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ από το 2010 έως το 2015 και χώρισαν ξαφνικά με τα σενάρια της εποχής να κάνουν λόγο ότι ο Ρονάλντο δεν πίστευε ότι η Ιρίνα είναι η κατάλληλη μητέρα για τον γιο του.
10728949_2
9026789_2

Εκλογές τον Μάιο, το «κλειδί» της δεύτερης κάλπης και οι παρεμβάσεις σε κράτος και Σύνταγμα

 Η πρώτη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία των Τεμπών μπορεί να έγινε σε ένα κλίμα βαρύ για την κυβέρνηση, με δεδομένη τη δημοσκοπική πτώση της ΝΔ, έκρυβε, όμως, ειδήσεις. Και αυτό γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τον χρόνο των εκλογών, επέμεινε στην ανάγκη αυτοδυναμίας, αλλά την ίδια ώρα άνοιξε και χαραμάδα συνεργασιών, ενώ προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις στο Σύνταγμα και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τη Hellenic Train, ώστε να γίνουν πρόσθετες επενδύσεις στον σιδηρόδρομο.


«Κλείδωσαν» οι εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το βράδυ έκλεισε κάθε σενάριο προσφυγής στην κάλπη μεσούντος του θέρους, διαψεύδοντας τις συζητήσεις που τον ήθελαν να σκέφτεται κάλπες τον Ιούλιο. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, με την 21η να είναι η κυρίαρχη ημερομηνία και την 28η του ιδίου μήνα να «παίζει» ως αμυδρή πιθανότητα. Εφόσον οι εκλογές γίνουν στις 21 Μαΐου, τυχόν επαναληπτικές θα γίνουν στις 2 Ιουλίου, ενώ, με βάση τις πληροφορίες του protothema.gr, η Βουλή θα συνεχίσει τις εργασίες της έως τη Μεγάλη Τρίτη ή τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά θα κλείσει, όχι μόνο για το Πάσχα, αλλά…πιο μόνιμα. Μετά το Πάσχα, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της Βουλής, με την προκήρυξη των εκλογών να αναμένεται να γίνει είτε στις 21 είτε στις 24 Απριλίου.

Στις ράγες ξανά τα τρένα - Ξεκίνησαν τα δρομολόγια

 Στις ράγες μπήκαν και πάλι από σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος για πρώτη φορά μετά από τη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πλευρά των αρμόδιων αρχών, μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, θα εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια, ενώ σε κάθε σήραγγα θα κινείται μια αμαξοστοιχία τη φορά.
trena_in__2_

Στο άμεσο μέλλον θα τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς επιτήρησης με ηλεκτρονικές κάμερες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από σήμερα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:  

Συνέντευξη Κυριακίδη Γιώργου 20 Μαρτίου...Ράδιο ενημέρωση


΄

 

ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ολόκληρη η ομιλία του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

 Στην εμβληματική Λέσχη Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, και τις εκδόσεις «ΜΑΤΙ» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Βιβλίου ΔΥΠΝΟΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ με ποίηση του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου κι έργα κολάζ της Ειρήνης Μητούδη. 

Αν και το θερμόμετρο έδειχνε κοντά στο μηδέν και το κρύο ήταν τσουχτερό, πλήθος φιλότεχνων, βιβλιόφιλων και επώνυμων της συμπρωτεύουσας παρευρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 5/2/2023 στην όμορφη εκδήλωση, στην οποία μίλησαν, η κ. ΝΕΛΗ ΖΗΚΑ, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, η κ ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Φιλόλογος, Υπεύθυνη Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ.
η κ. ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ, συντονίστρια project εικαστικών «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ», η κ.
ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ, εικαστικός, διακοσμήτρια και ο Κατερινιώτης συγγραφέας και ποιητής Θεοχάρης Μπικηρόπουλος. 
Την εκδήλωση διάνθισαν μουσικά οι DIVARCO, με Γαλλική Swing μουσική, ενώ ολόκληρο το Φεβρουάριο θα λειτουργεί (για τους φιλότεχνους) έκθεση έργων κολάζ της κ. Μητούδη, στο χώρο της Λέσχης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου:

Απόπειρα νυκτερινού πραξικοπήματος στον ΕΟΠΥΥ

 Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Υπουργείο Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου η αυθαίρετη απόφαση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη να μετακινήσει ξαφνικά και εν κρυπτώ τον Οικονομικό Διευθυντή του Οργανισμού Κώστα Μπαρούς, υποβαθμίζοντάς τον. Για την ενέργεια αυτή, η κα Καρποδίνη δεν ενημέρωσε προηγουμένως τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Η κα Καρποδίνη είχε τοποθετηθεί πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επί Βασίλη Κικίλια, θεωρώντας προφανώς, ότι μπορεί να έχει «πλάτες». Ο κ. Μπαρούς είχε καταθέσει, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αίτηση συνταξιοδότησης εντός του Μαρτίου και η κα Καρποδίνη χωρίς κανένα προφανή λόγο αποφάσισε να τον παροπλίσει λίγες μέρες πριν. Παλιό στέλεχος του Οργανισμού, ο κ. Μπαρούς είχε αγαστή συνεργασία με τις μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και τις διοικήσεις τους και είχε συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 12 ετών.

Το γραφείο του υπουργού Υγείας δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα από γιατρούς και διοικήσεις κλινικών που διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την ενέργεια της κας Καρποδίνη, τη στιγμή που ο κ. Πλεύρης αγνοούσε το θέμα. Ο κ. Πλεύρης δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr έχει ζητήσει την ανάκληση της μετακίνησης του εν λόγω στελέχους του ΕΟΠΥΥ καθώς πρόκειται για παράτυπη απόφαση. Η ενέργεια της κα Καρποδίνη απασχολεί σοβαρά το Μέγαρο Μαξίμου.

Καθαίρεση μέσα στη νύκτα

Συναγερμός από το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών για τον μεταδοτικό και θανατηφόρο μύκητα Candida auris

 Για τους κινδύνους από έναν επικίνδυνο μύκητα, που σκοτώνει έως και το 60% των ανθρώπων που μολύνει, προειδοποιεί το Αμερικανικό Κολέγιο Ιατρών (ACAP), μιλώντας για ανησυχητική εξάπλωση.


Το Κολλέγιο περιγράφει την απειλή από τον Candida auris, που έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα. Οι υγιείς άνθρωποι συνήθως δεν νοσούν, αλλά μεταξύ των ατόμων με επιβαρυμένη υγεία πεθαίνει το 30% με 60%. Τα κύρια συμπτώματα του μύκητα είναι πυρετός και ρίγη που δεν υποχωρούν, ενώ προκαλεί και λοιμώξεις.

Οι άνθρωποι κολλούν τον μύκητα μέσω της σωματικής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο.

Ήδη από το 2019 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) μιλούσαν για «μείζονα απειλή» του μύκητα. Αλλά πλέον η απειλή έχει αναβαθμιστεί, καθώς τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί στις ΗΠΑ μεταξύ 2020 και 2021, ενώ και τα πολυανθεκτικά στελέχη γίνονται επίσης πιο συχνά. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η διάδοση είναι συχνή σε δομές υγείας, ιδίως μεταξύ ενοίκων δομών μακροχρόνιας φροντίδας ή μεταξύ ατόμων που χρησιμοποιούν συσκευές όπως οι μηχανικοί αναπνευστήρες.

Ο Γιώργος Καραλής από τη Λεπτοκαρυά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

 ΣΥΝθεση: Ο Γιώργος Καραλής από τη Λεπτοκαρυά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου


Γνωρίζοντας τους υποψηφίους. Με τον Γιώργο Καραλή συνεργαζόμαστε από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης, με αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση.
 
Νέος, ενεργός, δραστήριος και φύσει αισιόδοξος, ο Γιώργος Καραλής ανέλαβε δύο πολύ απαιτητικούς τομείς. Διετέλεσε την πρώτη διετία αντιδήμαρχος Τουρισμού και κατόπιν αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου μας και αναπληρωτής Δημάρχου.

Σήμερα, συντονίζει, μεταξύ άλλων, για το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης του Δήμου και το αντίστοιχο προσωπικό καθαριότητας. Θέματα περιβάλλοντος βρίσκονται επίσης στην ευθύνη του, όπως η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.

Η πολυετής του εμπειρία στο χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας σε συνεργασία με την αντίστοιχη Επιτροπή Τουρισμού, της οποίας είναι μέλος, αποτέλεσε συνισταμένη στη χάραξη του στρατηγικού πλάνου τουριστικής προβολής του Δήμου.
 
Παράλληλα επιβλέπει την κατάθεση των φακέλων για τις Γαλάζιες Σημαίες και την τήρηση των πολύ αυστηρών προδιαγραφών που τις συνοδεύουν.

Η κοινή μας πορεία με τον Γιώργο Καραλή στη ΣΥΝθεση συνεχίζεται, καθώς θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα.
 
Του εύχομαι από καρδιάς δύναμη και επιτυχία. 

Προγραμματισμένη διακοπή νερού στην Κατερίνη

 Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει ότι τη Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, θα σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην περιοχή

του Μυλαύλακου-Παράδεισου, από τις 8:30 το πρωί και έως το πέρας των εργασιών.

Συγκεκριμένα στον τομέα που περικλείεται μεταξύ των διασταυρώσεων της οδού Κρήτης με την Νικ. Διαμαντή και

με την Χαιρωνείας δηλαδή επί των οδών:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου σε γυναίκες με αναπηρία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 Mε επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη

Θεσσαλονίκη η ημερίδα για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου σε

γυναίκες με αναπηρία που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα είχε τίτλο «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ = ΣΩΖΩ» και πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη

Αξιωματικών Φρουράς, παρουσία πολλών γυναικών, φροντιστών και γονέων, που

ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η αναγνώριση της σπουδαιότητας του προσυμπτωματικού

ελέγχου και της πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου ως εργαλείο έγκαιρης

διάγνωσης και θεραπείας σε γυναίκες με αναπηρία.

Στην ημερίδα έκαναν παρεμβάσεις μεταξύ των άλλων η Μαιευτήρας -

Γυναικολόγος, και Μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Bιολέττα Βαΐτση, η οποία αναφέρθηκε στα είδη των προληπτικών ελέγχων για τους

Δημήτριος Μεταλληνός στό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης: "Η Επανάσταση δεν ήταν ταξική. Ήταν ο ξεσηκωμός ενός ολόκληρου Έθνους."

 
Γρηγόριος ο Ε’:

 «Δια τούτο είμαι Πατριάρχης, όπως σώσω τον τόπο μου. Ο θάνατος μου

ίσως επιφέρει μεγαλυτέρα ωφέλεια από την ζωή μου»

Δημήτριος Μεταλληνός:

 Ο Γρηγόριος ο Ε΄ήταν Εθνάρχης! Αρχηγός των Ρωμιών.

 Η Επανάσταση δεν ήταν ταξική. Ήταν ο ξεσηκωμός ενός ολόκληρου

Έθνους.

 Το ράσο ήταν πάντοτε σημαία της Επανάστασης.

 Ο Γρηγόριος Ε΄ κρατάει ισορροπίες σε μια Αυτοκρατορία που το πρώτο

κεφάλι που κινδυνεύει είναι του Πατριάρχη.

Με την τελευταία εκδήλωση της για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 και με

αφορμή τα 202 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Εθνοιερομάρτυρος

Γρηγορίου του Ε΄ ολοκλήρωσε η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Κατερίνης το μεγάλο αφιέρωμα της στα 200 χρόνια από την Εθνική μας

Παλιγγενεσία. Επίσημος ομιλητής και καλεσμένος ο Διδάσκων στο Ιόνιο

Πανεπιστήμιο Δρ. Δημήτριος Μεταλληνός, ο οποίος με λόγο ζωντανό και

«ανατρεπτικό» αρκετές φορές καθήλωσε το ακροατήριο πραγματευόμενος τη

ριζική διαφορά μεταξύ μυθιστορίας και ιστορικής επιστήμης στηριζόμενος στο

παράδειγμα του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄.

 Τα μεγαλύτερα θύματα της ιδεολογικοποίησης της Ιστορίας είναι ο

Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄το 1821 και ο Πατριάρχης Χρυσόστομος

Σμύρνης το 1922.

Τάραξε τα «στάσιμα νερά» το 53 ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου στην Αρκαδία

 





Με επιτυχημένη διοργάνωση στις 17-19 Μαρτίου στην Τρίπολη, όπου δημοσιογράφοι –

σύνεδροι και εισηγητές ανέλυσαν, συζήτησαν και πρότειναν λύσεις ώστε, σε σημαντικά και

επίκαιρα θέματα του δημοσιογραφικού χώρου να δρομολογηθούν λύσεις.

Ένα ακόμη πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού

Τύπου κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των αρχών και των φορέων στον

τόπο που πραγματοποιήθηκε, την Αρκαδία, ενώ όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα,

τάραξε τα «στάσιμα νερά» και άνοιξε ένα παράθυρο διαλόγου για την δημοσιογραφία στην

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Τζιόκα

 “ΤZIOKAΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ”. Με αυτό το σημαντικό εικαστικό γεγονός, ο Οργανισμός Πολιτισμού

του Δήμου Κατερίνης υποδέχεται φέτος την «πολιτιστική άνοιξη» σε έναν διάλογο με το

σπουδαίο έργο του καταξιωμένου Κατερινιώτη ζωγράφου, από τους πιο δημιουργικούς και

αναγνωρισμένους της γενιάς του. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία φίλων της τέχνης & του

πολιτισμού έγιναν χτες το βράδυ, στους κατάμεστους χώρους της Αστική Σχολής.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, απεύθυνε ο πρόεδρος του

Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης, Γιάννης Νταντάμης, ο οποίος


τόνισε: «Στον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης είμαστε ιδιαίτερα

υπερήφανοι, που διαχρονικά συμμετέχουμε στη διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων, όπου

«Πράσινο» φως για το διώροφο υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Μακεδονίας -Χρηματοδότηση για τη μελέτη ανάπλασης στον Σιδ.Σταθμό Κατερίνης

 




Οι μελέτες δυο σημαντικών έργων εντάχθηκαν με 534.029,99 ευρώ

στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Κώστας Κουκοδήμος: «Έργα που αλλάζουν και δίνουν

νέα πνοή στο δήμο Κατερίνης»

Ένα σπουδαίο έργο, καταλύτης στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και στη βελτίωση της

ποιότητας ζωής των πολιτών πήρε το «πράσινο» φως με την ένταξή του στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ

ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την ωρίμανση – εκπόνηση μελετών για την κατασκευή

διώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο του Δήμου Κατερίνης (πλατεία

Μακεδονίας στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης), για την επίλυση του

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ PELLA TV ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 

  Tην Πέμπτη 23-3-2023 ώρα 19.00’ και σε επανάληψη το Σάββατο 25-3-2023 ώρα 22.00’ θα προβληθεί η εκπομπή της Pella tv «Μια φωτογραφία μια ιστορία», στην οποία ο Σταύρος Αυγολούπης, Ομότιμος Καθηγητής Αστρονομίας του Α.Π.Θ. και ο Σπύρος Κάνουρας, Φυσικός, Σύμβουλος Ανάπτυξης, αναφέρονται στις «Γειτονιές τους Ηλιακού μας Συστήματος».

    Το Ηλιακό μας Σύστημα με τους πλανήτες του, αποτελούν έναν ιδιαίτερο κόσμο και υπήρξαν από τη μακρινή ακόμα αρχαιότητα, αντικείμενα μιας σχετικά ευκολότερης έρευνας.

Και όταν άρχισε η χρησιμοποίηση του τηλεσκοπίου για την παρατήρηση του ουρανού, η Σελήνη και οι πλανήτες ήταν τα πρώτα ουράνια σώματα που απασχόλησαν τους αστρονόμους. Το ενδιαφέρον αυτό δεν μειώθηκε κατά τους επόμενους αιώνες, και σήμερα τα σώματα αυτά αποτελούν τον πρώτο στόχο των διαστημικών ερευνών, με εξαιρετικά αποτελέσματα.


Με τις εξερευνήσεις, όλων των πλανητών, βρεθήκαμε μπροστά σε νέους θαυμαστούς κόσμους, με μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών.

Γραφείο Τύπου Ι.Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 


Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της
Ευρώπης με επίκεντρο τον προσκυνηματικό τουρισμό

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
συμμετείχε, μέσω του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και
Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις της
Ευρώπης με σκοπό την ανάδειξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων
της Πιερίας.
Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού 
«Targul de Turism (TTR) 2023», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 23
έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στη
διεθνή έκθεση τουρισμού «Ιnternational fair of tourism (IFT) 2023» που
πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου
2023 στο Βελιγράδι της Σερβίας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση
του Βερολίνου (ITB) κατά το διάστημα 5 με 7 Μαρτίου και τελευταία,
στην  Έκθεση I.T.T.F.W. στη Βαρσοβία της Πολωνίας κατά το
διάστημα 16-18 Μαρτίου 2023.
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει
ενεργά στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
(ΠΟΤΑΠ), έχοντας μάλιστα και δύο εκπροσώπους της στο Διοικητικό
Συμβούλιο του Οργανισμού.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο πρόεδρος, το τοπικό συμβούλιο και οι κάτοικοι της κοινότητας Κονταριώτισσας

αισθάνονται την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουν από καρδιάς την

αντιπεριφερείαρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για:

- Την υλοποίηση προληπτικών παρεμβάσεων καθαρισμού των υδατορεμάτων

περιμετρικά της κοινότητας από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση

Η θωράκιση της κοινότητας από πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια της ζωής των

πολιτών, η αποφυγή φυσικής καταστροφής και η προστασία της περιουσίας των

κατοίκων πρέπει να είναι πάντα θέματα προτεραιότητας.

Εαρινές Ημέρες Μουσών (Μάρτιος - Ιούνιος 2023) - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


2ο Φεστιβάλ Πάρκου: STREETFOOD – Δηλώστε συμμετοχή


Στο Δημοτικό Πάρκο, το «2ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης», το μεγάλο πολυθεματικό, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και διαδραστικό γεγονός της πόλης, αναμένεται να προσφέρει από τις 12 έως τις 21 Μαΐου, μια μοναδική βιωματική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί αξίζει να συμμετέχετε Εάν είστε