ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

UBS: Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τράπεζες – Τα 3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε

 Τρία ζητήματα που είναι μεν διαφορετικά, αλλά συνδέονται μεταξύ τους αντιμετωπίζουν οι αγορές έπειτα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με την UBS. Πρόκειται για την φερεγγυότητα των τραπεζών, την ρευστότητά τους και την κερδοφορία τους.

Ο ελβετικός επενδυτικός  οίκος θεωρεί ότι οι φόβοι για την φερεγγυότητα των τραπεζών είναι υπερβολικοί, ενώ τονίζει ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν ισχυρή θέση ρευστότητας. Επομένως, οι καταθέτες στην μεγάλη πλειοψηφία των τραπεζών είναι καλά προστατευμένοι. Όμως, ένας μικρός αριθμός μεμονωμένων τραπεζών ίσως χρειαστεί στήριξη ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, εάν οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμείνουν δύσκολες για μεγάλο διάστημα. Και την ίδια στιγμή, οι δυσμενείς παράγοντες για την κερδοφορία του κλάδου ενισχύονται.

Τραπεζική φερεγγυότητα (solvency)

Αναστασιάδης Θωμάς Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»








 Αγαπημένοι μου φίλοι και συνδημότες,

Έχω την μεγάλη τιμή, να σας εκπροσωπώ από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Και θα το κάνω μέχρι και την τελευταία ώρα της θητείας μου. Προσπάθησα από το πρώτο λεπτό να ανταποκριθώ στον ρόλο που μου αναθέσατε με την ψήφο σας.

Ίσως για κάποιους να ήμουν καλός ή κακός στα καθήκοντα μου. Για κάποιους να ήμουν «μαλακός» και για κάποιους άλλους «σκληρός» με την διοίκηση. Κανείς όμως ΔΕΝ μπορεί να πει ότι δεν μελέτησα, δεν εργάστηκα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι συναλλάχθηκα ή «εξαγόρασα» με κάποιο αντάλλαγμα τον σταυρό προτίμησης που μου εμπιστευθήκατε.

Παρέμεινα και παραμένω πιστός στον συνδυασμό που εκλέχθηκα και νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για τον αρχηγό μου, Σάββα Χιονίδη, ο οποίος με δίδαξε και με ενέπνευσε όλα αυτά τα χρόνια ως επικεφαλής του συνδυασμού μας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.

Δηλώνω σήμερα, ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Ντούμο.

Γιατί έχω πειστεί για την ικανότητα του να δημιουργεί, εργαζόμενος ακατάπαυστα.
Γιατί ο Γιάννης δεν είναι πολιτικός.Είναι τεχνοκράτης και δεν έχει διαβρωθεί από την κουλτούρα των κάλπικων υποσχέσεων που συνηθίζουν αρκετοί «επαγγελματίες» πολιτικοί. Γιατί είναι άνθρωπος της αγοράς και ένας πολύ καλός οικογενειάρχης. Γιατί είναι ένας λαϊκός άνθρωπος που κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια επιχειρηματική οντότητα, η οποία δεν άλλαξε την αυθεντικότητα και την απλότητα του. Γιατί πείστηκα για τις προθέσεις του και την τεχνογνωσία του να κάνουμε έναν Δήμο ΠΡΟΤΥΠΟ!

Και ναι ο Γιάννης Ντούμος θα είναι, και πρέπει να είναι, ο επόμενος Δήμαρχος Κατερίνης.

Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ»

Γκαγκάτσης: «Δεν θα καθόμασταν ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τον Αυγενάκη»

 Persona non grata αποτελεί ο Λευτέρης Αυγενάκης για τον ΠΑΟΚ. Το τόνισε για ακόμα μια φορά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στην τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στα πλέι οφ πως «δεν θα καθόμασταν ποτέ στο ίδιο τραπέζι μαζί του»...

Ξεκάθαρη και πάγια παραμένει η στάση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι που εκφράστηκε και δια στόματος του Μάκη Γκαγκάτση. Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την ομαλή διεξαγωγή των πλέι οφ της Stoiximan Super League υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε πως «στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα βίας εντός γηπέδων και πως από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διευκρίνισε πως επί της ουσίας μόνο στον Βόλο υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί και αυτό έγινε -επίσης- χωρίς προβλήματα με όλες τις ομάδες. Τελειώνοντας την τοποθέτησή του, ξεκαθάρισε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σέβεται την προσπάθεια του κ. Θεοδωρικάκου για αγώνες χωρίς βία και η ανταπόκριση στην πρόσκλησή του ήταν θετική καθώς ο Δικέφαλος θέλει να συνδράμει προς την ίδια κατεύθυνση.

Το σκίτσο της ημέρας

 



Έρευνα του olivemagazine.gr: Τι κρύβεται μέσα στη μαύρη σοκολάτα;

 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί σας έρχεται ξαφνικά μια παράξενη επιθυμία για σοκολάτα; Συνήθως, συμβαίνει όταν έχουμε κακή διάθεση, όταν θυμώνουμε, όταν ακούμε μία θλιβερή είδηση. Κλινικά αποδεδειγμένα, η σοκολάτα δεν είναι μία απλή τροφή. Είναι πολλά περισσότερα από μία νόστιμη απόλαυση. Μπορεί να τονώσει άμεσα τη διάθεση σε μια κακή μέρα, μας βοηθάει να είμαστε χαρούμενοι ή μας ηρεμεί.

Παρότι η δημοφιλέστερη σοκολάτα είναι η γάλακτος, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αξιοσημείωτη αύξηση στην κατανάλωση μαύρης σοκολάτας γνωστής και ως bitter, πικρής ή «υγείας» χάρη στα πολύτιμα οφέλη της.

Φυσικοί παράγοντες όπως είναι η ποικιλία του κακάο, οι συνθήκες του εδάφους και το μικροκλίμα είναι μόνο η αφετηρία για το ταξίδι αυτών των γεύσεων. Οι μονοποικιλιακές (single-origin) πλάκες μαύρης σοκολάτας, ανήκουν στα τρόφιμα ανώτερης ποιότητας και ακολουθούν την κουλτούρα του κρασιού. Τα γευστικά

Έκλεισε ξαφνικά το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών - 159 μαθητές αναζητούν νέα στέγη

 Σε αναζήτηση νέας στέγης βρίσκονται από την Τετάρτη 15 Μαρτίου, οι 159 μαθητές του Κεστεκίδειου σχολείου, του αμιγώς ελληνικού σχολείου Βρυξελλών, που διαθέτει νηπιαγωγείο, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


Το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, επιβεβαίωσε στο ΑΜΠΕ ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το αμιγώς ελληνικό σχολείο, έκλεισε, ως ακατάλληλο για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Την ακαταλληλότητα του κτιρίου έκρινε κλιμάκιο τεχνικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας, που ήλεγξε το κτίριο που στεγάζει το ελληνικό σχολείο στο δήμο Σεν Ζιλ των Βρυξελλών.

Στις 15 Μαρτίου το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε σχετικά τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Βρυξελλών και την ίδια κιόλας ημέρα το σχολείο έκλεισε. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο, σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα Βρυξελλών και τη Μητρόπολη Βελγίου, αναζητούν νέο κτίριο για να στεγάσει τους μαθητές του ελληνικού σχολείου, το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε, οι μαθητές του ελληνικού σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα διαδικτυακά.

Αποκάλυψη ΕΥΠ: Η «Μαρία Τσάλλα» είναι η Ρωσίδα κατάσκοπος - Διέφυγε από την Ελλάδα, είχε μαγαζί στο Παγκράτι

 Η ιστορία, μοιάζει με ψυχροπολεμικό κατασκοπευτικό μυθιστόρημα. Η 32χρονη, σύμφωνα με τα ελληνικά νόμιμα έγγραφα Μαρία Τσάλλα ή 35χρονη σύμφωνα με τα πραγματικά της στοιχεία Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα από την παγωμένη Μόσχα, ήρθε στην Αθήνα το 2018 ως παιδί Ελλήνων ομογενών.

Ένα χρόνο αργότερα, πολιτογραφείται Ελληνίδα με νόμιμα χαρτιά, δηλώνει φωτογράφος και ανοίγει ένα κατάστημα με την επωνυμία “Galazio” στο Παγκράτι με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής ενώ παράλληλα, λαμβάνει μέρος και σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. 

Η Ιρίνα, ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων που ονομάζονται “Illegals”, οι οποίοι στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και στέλνονται σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου για να αναλάβουν ειδικό ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό, λένε οι πληροφορίες, ότι για να μεταμορφωθεί η Ρωσίδα Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα σε Μαρία Τσάλλα, η διαδικασία στοίχισε στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κοστίζει λένε η “κατασκευή χαρακτήρων”.

Η συγκεκριμένη ήρθε στην χώρα μας και δρούσε ανεξάρτητα χωρίς να εμφανίζεται να έχει καμία επαφή με την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Έρευνα από τη ΓΑΔΑ για το περιστατικό με γερανό της ΕΛ.ΑΣ. και διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας - Δείτε βίντεο

 Ο γερανός είχε πάει ν' απομακρύνει το σπασμένο αυτοκίνητο της Όλγας Γεροβασίλη - Διαψευδει την ΕΛ.ΑΣ η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ 


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τις σημερινές συγκεντρώσεις για τα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας.

Στο οπτικό υλικό φαίνεται ένας γερανός της ΕΛ.ΑΣ να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ακαδημίας, την ίδια ώρα που στο δρόμο βρίσκονταν διαδηλωτές, οι οποίοι  προσπάθησαν να του φράξουν τον δρόμο με κάδους σκουπιδιών.

Το συμβάν σημειώθηκε τη στιγμή που στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια με τους κουκουλοφόρους να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τιμολόγιο η Βουλή, υπεύθυνος καταστήματος Κούλης...🎀

 Τιμή παιδιού που στο έφεραν σε κουτί…

- 1650 ευρώ σύνταξη
- πρόσληψη στο δημόσιο ενός μέλους της οικογένειας
- διαγραφή προστίμων Εφορίας κλπ
- διαγραφή οποιουδήποτε δανείου
- μόρια για σχολές
- δωρεάν φοίτηση, σίτιση, διαμονή, σε μέλη οικογένειας που σπουδάζουν
- δωρεάν εισιτήρια τρένου, αεροπλάνου, πλοίου
- δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη ( διότι πως να διαχειριστεις ότι ξεπουλησες το παιδί σου .)
Σούπερ δώρο: η κηδεία του παιδιού σου, δημόσια δαπάνη!!!
ΟΡΙΣΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΤΑ 300 ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ. ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ.

Η Θεσσαλονίκη προβάλλεται στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση ITB BERLIN 2023

 

Δεν πέρασε το ψήφισμα του Σάκη Γκούνα στο Δημ.Συμβούλιο Κατερίνης, εναντίον τής ιδιωτικοποίησης του νερού.

 Πρόταση Σάκη Γκούνα στο Δ.Σ. Κατερίνης και κατάθεση κειμένου ψηφίσματος εναντίον τής ιδιωτικοποίησης του νερού. 


Η κατάθεση σχεδίου ψηφίσματος έγινε  Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. 

ΓΙΑΤΙ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ; 

ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ 

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι επιφυλάχθηκαν να προωθήσουν το ψήφισμα που κατατέθηκε από τον κ. Γκούνα, με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να μελετήσουν το όλο θέμα. 

Πάντως, η Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση του νερού. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, είναι μέλος τής Διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. 

Γι' αυτό, εμείς οι 4 συνδιαχειριστές τού blog Stalagmaties θέτουμε το εξής ερώτημα: Ο κ. Κουκοδήμος συμφωνεί με την άποψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ή όχι; Συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του νερού ή όχι;