ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

50αρηδες φροντίστε το σώμα σας για να…είστε καλοί στο κρεβάτι!

boomer-couple-on-bed
Οι 50αρηδες που αρχίζουν δίαιτα και γυμναστική για να απαλλαγούν από το πάχος της μέσης ηλικίας, έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις στο σεξ σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης οι 50αρηδες που χάνουν την «μπάκα» και το περιττό λίπος γύρω από τη μέση τους, έχουν μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία, αυξάνεται ο όγκος του σπέρματός τους και αποκτούν πιο δυνατή στύση.

Επιπλέον, μειώνονται κατά 50% οι πιθανότητές τους να έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα, της ορμόνης του ανδρικού φύλου που θεωρείται η ορμόνη του σεξ.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες η απώλεια βάρους μπορεί να επιβραδύνει ή να αποτρέψει την έναρξη του διαβήτη στους μεσήλικες άνδρες οι οποίοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη, όμως, λένε πως η βελτίωση της ερωτικής ζωής μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμα ισχυρότερο κίνητρο για να αδυνατίσουν οι άντρες αυτοί.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί τα ευρήματα της τελευταίας μελέτης δείχνουν πως η απώλεια βάρους όχι μόνον εμποδίζει τον προδιαβήτη να εξελιχθεί σε διαβήτη, αλλά αυξάνει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης, γλιτώνοντας έτσι τους άνδρες από δύο δεινά ταυτοχρόνως.

Φάτε νωρίς μεσημεριανό και….αδυνατίστε!

to-have-a-good-lunch-in-office
Όσοι τρώνε νωρίς μεσημεριανό αδυνατίζουν. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Ισπανοί ερευνητές σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.
Η επιστημονική ομάδα παρακολούθησε 420 ανθρώπους που πήγαιναν σε διαιτολογικά γραφεία και ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή. Στη μεσογειακή διατροφή το 40% των θερμίδων καταναλώνονται στο γεύμα.

Το 50% των εθελοντών κατανάλωναν το μεσημεριανό τους πριν τις 3μ.μ., ενώ οι άλλοι μισοί μετά τις 3 μ.μ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν νωρίς το μεσημεριανό έχασαν κατά μέσο όρο 10 κιλά ενώ όσοι το έτρωγαν αργά έχασαν 7,7.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ώρα κατανάλωσης του μεσημεριανού παίζει ρόλο στον τρόπο που το σώμα ρυθμίζει το βάρος.

Τα φτερά των πτηνών είναι ισχυρά σαν… ανθρακονήματα

Τα φτερά των πτηνών είναι ισχυρά σαν… ανθρακονήματα

Πιο δυνατά κι από το ατσάλι!

Τα αεροπλάνα «οφείλουν» το σχήμα και το σχεδιασμό τους στα πουλιά. Και απ΄ ό,τι φαίνεται οι τεχνητές ιπτάμενες μηχανές και τα πτηνά έχουν πολύ περισσότερα κοινά απ’ ό,τι νομίζαμε έως τώρα.

Επιστήμονες από τη Μ. Βρετανία ανακάλυψαν, ότι τα φτερά των πουλιών είναι κατασκευασμένα από νευρώδες υλικό, το οποίο είναι ισχυρό σαν τα ανθρακονήματα, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των Boeing 787 Dreamliner.

Το φυσικό αυτό υλικό είναι πιο δυνατό και πιο ελαφρύ από το ατσάλι κι επιτρέπει στα φτερά να λυγίζουν και να περιστρέφονται, προκειμένου να ανταπεξέρχονται στις διάφορες δυνάμεις που ασκούνται επάνω τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αναφέρουν οι ερευνητές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Southampton διεξήγαγε πειράματα σκληρότητας σε μικροσκοπική κλίμακα (nano-indentation), για να δείξουν ότι οι άξονες κατασκευάζονται από πολλαπλά στρώματα κερατίνης, ένα ινώδες υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στις κατασκευές με ίνες άνθρακα.

Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τα ανθρακονήματα (carbon fibre) στην κατασκευή γρήγορων αυτοκινήτων, ποδηλάτων και αεροσκαφών, επειδή είναι πέντε φορές πιο ανθεκτικά από το ατσάλι, ενώ ζυγίζουν κατά δύο τρίτα λιγότερο.

Η ανακάλυψη αυτή νανοκλίμακας του φυσικού ισοδύναμου στα πτηνά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικά πτερύγια, προπέλες και οχήματα, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Οι ίδιοι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μοντέλα με τις λειτουργίες των φτερών των πτηνών και να συνδέσουν τις βιολογικές πτυχές με συγκεκριμένα είδη και μορφές πτήσεων, οι οποίες έχουν πολλές μηχανολογικές εφαρμογές και παλαιοντολογικές επιπτώσεις, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να σκανάρουμε απολιθώματα φτερών και να δώσουμε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως το ποιο είδος πέταξε πρώτο, αν οι πτήσεις των πτηνών ξεκίνησαν από τα δέντρα και προς τα κάτω ή από το έδαφος και προς τα πάνω κ.ά.» εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Christian Laurent και κατέληξε: «Σε ό,τι αφορά τη μηχανική, ελπίζουμε τα ευρήματά μας να βρουν εφαρμογή στο μέλλον στην επιστήμη των υλικών για την κατασκευή καταρτιών και προπελών και καλύτερων micro air οχημάτων».

Ποια ώρα δρουν οι παράνομοι εραστές; Η καλύτερη ώρα για απιστία ανάλογα με τα επαγγέλματα!


Πότε δρουν οι… παράνομοι μάνατζερ, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι νοικοκυρές; Και όμως υπάρχει απάντηση!
sex office
3.000 Ιταλοί παράνομοι εραστές συμμετείχαν σε έρευνα γνωστής ιστοσελίδας και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα της ημέρας για εξωσυζυγικές σχέσεις.
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, οι νοικοκυρές προτιμούν τις πρωινές ώρες, οι εργαζόμενοι το μεσημεριανό διάλειμμά τους και οι μάνατζερ τις ώρες μετά τις 8 μ.μ.
Για το 35% των ανδρών και το 37% των γυναικών στην Ιταλία, απαντούν ότι η πιο κατάλληλη ώρα της ημέρας για μια πικάντικη συνεύρεση με την ερωμένη ή τον εραστή είναι το βράδυ, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ 19:00-22:00.
Αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να βρουν τα παράνομα ζευγάρια εύκολα μια αληθοφανή δικαιολογία: το ποδόσφαιρο, μαθήματα χορού ή ξαφνικά επαγγελματικά δείπνα είναι τέλειες δικαιολογίες για να αποφύγουν να γυρίσουν στο σπίτι μετά τη δουλειά, να βρεθούν με τους εραστές τους και να απολαύσουν ένα όμορφο βράδυ.
Σεξ στο γραφείο…. Και η πλέον κατάλληλη ώρα είναι μεταξύ 13:00-15:00. Για όσους επιλέξουν έναν/μια συνάδελφο για σύντροφο, το 29% των ανδρών και 31% των γυναικών δηλώνουν ότι το μεσημεριανό διάλειμμα είναι ένα καλό διάλειμμα για σεξ!
Υπάρχουν βέβαια και οι… πρωινοί τύποι. Το 17% των ανδρών και το 12% των γυναικών χρηστών προτιμούν τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, 7 με 9 π.μ., για να επωφεληθούν πλήρως από την έντονη αφύπνιση των αισθήσεων. Σε αυτήν την περίπτωση οι δικαιολογίες είναι τζόκινγκ στο πάρκο ή μια πρωινή προετοιμασία για μια συνάντηση.
Σε ό,τι αφορά στις νοικοκυρές, συνήθως αγαπούν τις ώρες μετά το σχολείο και αφού έχουν γίνει βιαστικά όλες οι δουλειές του σπιτιού…. Το 14% των Ιταλίδων νοικοκυρών απατά μεταξύ 10:00 και 13:00.

that's all you need to say if you're going for the title "dumb fuck"...


that's all you need to say if you're going for the title "dumb fuck".

Τους έκανε ρόμπες ξεκούμπωτες!


Ας τους μισούμε, αρκεί να μας φοβούνται

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο πρωθυπουργικό γραφείο η δημοσκόπηση της Gallup που λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η 3η πιο μισητή στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό αποδοχής της ελληνικής κυβέρνησης κυμαίνεται στο 14%, ενώ το 91% των πολιτών τη θεωρούν διεφθαρμένη, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές, δεν αποδέχονται τη συγκυβέρνηση και τη θεωρούν διεφθαρμένη αλλά παρόλα αυτά την...ψήφισαν. Πολύ λογικό αυτό.
Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω είδηση ανάγκασε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να καλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να εξεταστούν οι λόγοι που κράτησαν την ελληνική κυβέρνηση μακριά από την 1η θέση.
Εξερχόμενη του υπουργικού συμβουλίου, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι πίσω από την Gallup κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύει τις φιλότιμες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να γίνει ο πιο μισητός πρωθυπουργός στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση έκανε κατά λάθος ορισμένες σωστές κινήσεις που την οδήγησαν στην τρίτη θέση, ενώ πρόσθεσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν στρατηγικές, ώστε να αναστραφεί το θετικό κλίμα και να πειστεί το 100% των πολιτών ότι η συμορία Σαμαρά-Βενιζέλου είναι επικίνδυνη και ικανή για το χειρότερο.
Με αφορμή τα παραπάνω, θυμήθηκα ένα παλιό κείμενο που είχε γράψει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοσκόπηση της Gallup αλλά το παραθέτω για να το λάβετε σοβαρά υπόψη και να βοηθήσουμε όλοι μαζί την Κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της και να ανέβει το συντομότερο δυνατό στην 1η θέση:
"Παρακαλώ να δείξετε ανωτερότητα και ευγένεια ψυχής και να βρείτε λίγο χώρο στην καρδιά σας για να χωρέσετε τις τεράστιες ποσότητες ορθολογικού μίσους που δικαιούστε να αισθάνεστε απέναντι στην τυραννία που σας ποδοπατά.
Το μίσος είναι από τα πιο αγνά συναισθήματα, διαυγές και κοφτερό σαν διαμάντι, ειλικρινές σαν παιδί. Το μίσος - και η οργή - ποινικοποιείται από τον θύτη προκειμένου να αφαιρέσει από το θύμα την παραμικρή δύναμη που θα οδηγούσε σε εκδίκηση ή δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη επιτυγχάνεται μόνο μέσω της αποζημίωσης των συνεπειών του εγκλήματος, και αν δεν είναι εφικτό αυτό, τότε ανάλογα με την σοβαρότητα του εγκλήματος υπάρχει κάθειρξη, δηλαδή στέρηση ελευθερίας, του υψίστου αγαθού. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη.
Μην υποκύπτετε στην δελεαστική παγίδα της λήθης και της συγχώρεσης, επειδή αυτό που θα γίνει θα είναι να ξεχαστεί το θύμα και να συγχωρεθεί ο θύτης."
Επομένως, μισείστε. Μισείστε ελεύθερα, χωρίς δεύτερες σκέψες. Το μίσος μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία. Ή στην καταστροφή. Εξάλλου, το πάθος για καταστροφή είναι κι αυτό ένα δημιουργικό πάθος.
by To Skouliki Tom
(Ανήθικο δίδαγμα: Ο τίτλος του κειμένου είναι παράφραση αγαπημένης φράσης του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Καλιγούλα "Ας με μισούν, αρκεί να με φοβούνται". Ωραία πρότυπα σάς δίνω ε;)
Από TheThreeMooges, μέσω "Το Γρέκι"

Homo malakas


Γράφει ο mitsos175.
ΟΔαρβίνος σήμερα θα τα έβρισκε μπαστούνια. Δε θα μπορούσε να εξηγήσει την θεωρία της εξέλιξης. Πως μπορεί να εξηγηθεί άλλωστε ο Μπουμπούκος, ο Κούλης, η Βλακεία Βούλτεψη, ο Σαμαράς, ο ΓΑΠ και ο Μπενύτο; Τι σόι εξέλιξη είναι αυτή που βγάζει αυτά τα μεταλλαγμένα ζόμπι, που διψάνε για χρήμα;
Σίγουρα δεν είναι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι αγελαία πλάσματα, δηλαδή κοινωνικά. Πάει να πει, ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο, δεν είναι αιμοβόρα αρπακτικά που κανιβαλίζουν το ίδιο τους το... είδος. Κανείς Homo Sapiens δε θα έλεγε την απίστευτη κουταμάρα, ότι η αύξηση του μισθού είναι κακό! Κι όμως ένας ακροδεξιός βουλευτής της διαλυμένης νέας δημοπρασίας, όχι μόνο το είπε αλλά προχώρησε και πιο πέρα. Υποστήριξε ότι οι μειώσεις των βουλευτών είναι υπερβολή! Την ίδια στιγμή που το μπουμπούκι για τους άλλους λέει βλακείες και ζητά να μη δοθούν αυξήσεις, ακόμα κι αν μπορούσαν να δώσουν, για το τομάρι του θέλει αύξηση! Αυτός που κανονικά έπρεπε να πληρώνει όλη τη ζωή του τον κόσμο για την καταστροφή που προκάλεσε!
Ο Άδωνης και οι άλλοι σαν αυτόν είναι πισωγύρισμα. Ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Ανθρωπόμορφο κολοβακτηρίδιο. Όσο εμπαθής και να είσαι τέτοια δεν λες. Γιατί παίζεις με το πόνο των θυμάτων. Χαίρεσαι για τα δεινά που προκάλεσες και προκαλείς αφάνταστα. Ο κόσμος θεωρεί ότι δικαιώνεται πλήρως ο Μαζιώτης μ' όσα είπε και έκανε το παράσιτο της ΝΔ.
Αν τόλμαγε κάποιος βουλευτής πριν το μνημόνιο να ξεράσει αυτό το πράγμα, όχι μόνο θα διαγράφονταν αμέσως αλλά θα έκαναν λίμπα το γραφείο του οι ίδιοι που τον ψήφισαν. Αλλά έχουμε μνημόνιο, οι μάσκες έπεσαν και η πραγματική φύση των τεράτων βγήκε στην επιφάνεια. Αυτά σκέφτονταν όταν έταζαν, αυτά ήθελαν πάντα, όταν ζητούσαν ψήφο. Τώρα τουλάχιστο ξέρεις, δεν έχεις δικαιολογία.
Άλλο δείγμα ο Κούλης. Πρώτα διόρισε αυτός και ο βρικόλακας μπαμπάς του όλες τις περιπτώσεις. Για να μην πω τι έκανε η Ντόρα, που αν ψήφιζες στην Ευρυτανία ήταν καλύτερο από το να είχες δέκα διδακτορικά. Κι ενώ έκαναν ρουσφέτια οι ίδιοι καταγγέλλουν την αντιπολίτευση! Όχι τον εαυτό τους που τα έκανε αλλά τους άλλους! Φωνάζει ο κλέφτης... Ο Κυριάκος δηλαδή είναι τίμιος; Έχει πάντως πιστοποιητικό "εντιμότητας" από τη Siemens. Κι ήταν η ΝΔ που έβγαλε τα άπλυτα της οικογένειας όταν έφυγε η Ντόρα. Και είναι η ΝΔ που καλύπτει το Βενιζέλο και τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που σαν αντιπολίτευση κατήγγελλε...
Τώρα θέλουν να απολύσουν κόσμο. Εκμεταλλευόμενοι τις απάτες που οι ίδιοι έκαναν. Γιατί δεν διορίστηκε κανείς μόνος του. Αλλά εδώ πρόκειται περί νέας εξαπάτησης. Θα διώξουν όχι τους άχρηστους δικούς τους, αλλά τους χρήσιμους, έχοντας πρόφαση τους γαλάζιους κομπιναδόρους. Για να απαξιώσουν και να ξεπουλήσουν ευκολότερα το δημόσιο τομέα. Θυμηθείτε τι έλεγαν για την ΕΡΤ και τι έκτρωμα έκαναν τελικά.
Υπάρχει λοιπόν ένα νέο είδος, μια κακή μετάλλαξη: Ο Homo Malak@s. Και σ' αυτό το είδος δεν ανήκουν τα προαναφερόμενα αρπακτικά, ιοί και κόρες, αλλά όλοι όσοι τους ψηφίζουν. Γιατί πρέπει να είσαι πολύ Homo Malakas για να επικροτήσεις την απώλεια της περιουσίας σου, τη καταστροφή των παιδιών σου και την άθλια κατάσταση που σε έφεραν.

Είναι προφανές και πασιφανές! Ο Μήτσος τα έφαγε!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το σκανδαλώδες ρουσφέτι του κ. Λοβέρδου στα «δικά του παιδιά»...

“ Στην Ελλάδα των μνημονίων το βόλεμα των "δικών τους παιδιών" καλά κρατεί ”  

Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά να προωθεί την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, μπορεί να περικόπτει μισθούς και συντάξεις και να οδηγεί τον ελληνικό λαό στην στην εξαθλίωση, αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και πιο συγκεκριμένα τους υπουργούς της να "βολεύουν" τους δικούς τους ανθρώπους, κάνοντας τα ρουσφέτια - και μάλιστα κοστοβόρα και σκανδαλώδη - της "τελευταίας στιγμής".
 
Παραμονή 15αύγουστου του 2014: Με ΦΕΚ ΥΟΔΔ 499 14/8/2014, και ενώ υπουργός Παιδείας είναι πλέον ο... Ανδρέας Λοβέρδοςδημοσιεύεται ο διορισμός του τέως βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ και μέλους του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα", Δημήτρη Τσιρώνη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης.
 
Πρόκειται για μία θέση, η οποία παρέμενε κενή επί 14 μήνες και εύλογα θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς "τι το κακό έχει αυτή η τοποθέτηση;".
 
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. 

Η διαδικασία αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εξελίσσεται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Σκοπός της αναδιοργάνωσης ήταν η οργανωτική αναβάθμιση του υπουργείου, μέσω της μείωσης των δομών του. Ήδη από την αρχική φάση του σχεδιασμού, αποφασίστηκε η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
 
Μετά τη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, τον Ιούνιο του 2012, στη θέση της Γενικής Γραμματέως Δια Βίου Μάθησης τοποθετήθηκε η Ελένη Καρατζόλα (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 381 7/8/2012), η οποία είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και προερχόταν από τη ΔΗΜΑΡ.
 
Μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό τον Ιούνιο του 2013, η κα Καρατζόλα υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δια Βίου Μάθησης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 322 5/7/2013), ενώ, όπως ήταν φυσικό, αποχώρησαν μαζί της και οι συνεργάτες της, η οποία είχαν τοποθετηθεί ως μετακλητοί υπάλληλοι.
 
Καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επέκειτο η συγχώνευση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενάς με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, αποφασίστηκε να μην τοποθετηθεί αντικαταστάτης στη θέση της παραιτηθείσας Γενικής Γραμματέως Δια Βίου Μάθησης.
 
Ωστόσο την 14η Αυγούστου του 2014, ήρθε η τοποθέτηση του Δημήτρη Τσιρώνη.
 
Στις 29/8/2014. δημοσιεύεται το ΠΔ 114/2014 "Οργανισμός Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων" (ΦΕΚ Α 181 29/8/2014). Σύμφωνα με τον νέο οργανισμό (άρθρο 2 του ΠΔ) δημιουργείται η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ως αποτέλεσμα των δυο προαναφερθέντων Γενικών Γραμματειών. Με το τελευταίο άρθρο του ΠΔ, το άρθρο 68, ορίζεται ότι η ισχύς του αρχίζει δύο μήνες μετά τη δημοσίευση, δηλαδή στις 29/10/ 2014.

Ένα κοστοβόρο και σκανδαλώδες ρουσφέτι

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Η θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης, παρέμεινε κενή επί 14 μήνες. Δεκαπέντε ημέρες πριν από τη δημοσίευση του ΠΔ, με το οποίο συγχωνεύονται οι δύο Γενικής Γραμματείες, τοποθετείται νέος Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, παρά το γεγονός ότι η θέση του παύει να υφίσταται στις 29/10/2014, οπότε και θα πρέπει να τοποθετηθεί πρόσωπο ικανό να καλύψεις τις αρμοδιότητες της νέας Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Με άλλα λόγια, ο κ. Λοβέρδος "νεκρανέστησε" μια Γενική Γραμματεία (Δια Βίου Μάθησης) για να την καταργήσει μέσα σε δύο μήνες, μόνο και μόνο για να "βολέψει" τον δικό του άνθρωπο, δηλαδή τον Δημήτρη Τσιρώνη, και να του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει, μετά από μόλις δύο μήνες θητείας του στο υπουργείο, τη νέα ενοποιημένη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς που θα προκύψει προσεχώς, σε λίγες ημέρες.
 
Πέραν του διορισμού του ίδιου του Τσιρώνη, υπήρξε και στελέχωση του γραφείου του, δηλαδή επιπλέον σπατάλη σε προσλήψεις "συνεργατών". Για την ακρίβεια προσελήφθησαν: Η Αναστασία Σισμανίδου (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 388 10/7/2014), ο Αντώνιος Γκορτσίλας(ΦΕΚ ΥΟΔΔ 486 8/8/2014) και ο Θεόδωρος Μήτρας (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 486 8/8/2014). Επίσης στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης αποσπάστηκε η εκπαιδευτικός Σοφία Μανδηλαρά (ΑΔΑ ΩΒΜ 29 - 0Φ9 4/9/2014).
 
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της φτώχειας τα ρουσφέτια και το βόλεμα "των δικών μας παιδιών" καλά κρατούν. Έστω και στο παραπέντε...
 
ΥΓ: Στην κατοχή μας έχουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα
Του Δημήτρη Μπεκιάρη από periodista

Ηδη, μετρούν αντιστρόφως!

Mετά την άτακτη υποχώρηση, κατά την οποία υποχρεώθηκε να ξεχάσει την έξοδο από το Μνημόνιο, η κυβέρνηση επιδίδεται σε παιχνίδια καθυστερήσεων, καθώς αδυνατεί να δώσει λύσεις έστω και στα στοιχειώδη. Σπεύδει να καταθέσει την πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μοιράζει νέες υποσχέσεις για επίλυση του θέματος των «κόκκινων» δανείων. 
Ταυτόχρονα, στρώνει το έδαφος για... νέες υποχωρήσεις απέναντι στους δανειστές σε καυτά μέτωπα, όπως το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το μισθολόγιο και οι απολύσεις στο Δημόσιο.
Οι ενδοκυβερνητικές τριβές των τελευταίων 24ώρων αποτελούν άλλο ένα σημάδι φθοράς, ενώ η τρόικα στέλνει νέα αυστηρά μηνύματα επιβεβαιώνοντας ότι η δεύτερη φάση της αξιολόγησης δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να τρέφει ελπίδες για μετάθεση του ζητήματος του Ασφαλιστικού κατά ένα χρόνο και την κάλεσαν να επιδείξει πρόοδο στα εργασιακά. Ζητούν να αρθεί το καθεστώς προστασίας για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Η κυβερνητική αναδίπλωση στο θέμα της εξόδου από το Μνημόνιο και του τέλους της τρόικας εντός της τρέχουσας χρονιάς επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο. Επικαλούμενος την αντίδραση των αγορών τις προηγούμενες ημέρες σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πάντα εύθραυστη και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να υπάρχει «σχέδιο Β». Ποτέ δεν υπήρχε, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι όποιος σκέπτεται με τέτοιους όρους «παίζει με τη φωτιά». Απέφυγε, όμως, οποιαδήποτε αναφορά στις κυβερνητικές ρητορείες των προηγούμενων ημερών περί απεμπλοκής από ΔΝΤ και Μνημόνιο, που προκάλεσαν το σκηνικό κατάρρευσης σε ομόλογα και Χρηματιστήριο.
Υπό κράτος πανικού, οι κυβερνητικοί εταίροι επαναλανσάρουν τη «σιγουριά» που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και θέτουν στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία, εμμένουν στη συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής, αδυνατούν να παρουσιάσουν ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα και απλώς περιορίζονται να νομοθετούν προαπαιτούμενα των δανειστών. Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει, όσο κι αν προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο.
Από enet

Γαμιάς κι ο κρατικοδίαιτος φούφλης ττου ξεκωλιασμένου νεοφιλελεύθερου κι ακροδεξιού ΠΑΣΟΚ; Αυτός είναι ο γερμανοτσόγλανος, το φιλαράκι των τζιχαντιστών στη Συρία, ο τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ!

The Bloopers Team (web radio)
Πρόκειται για γνωστό τσογλάνι... Ας θυμηθούμε (30 Αυγούστου του 2013), πως υπερασπιζόταν τους τζιχαντιστές και τις ΗΠΑ για εισβολή στη Συρία:

Προς τον νεοφιλελεύθερο αμερικανοτσολιά-τσογλάνι… που διόρισε ο Μητσοτάκης του ΠΑΣΟΚ «γραμματέα» Τομέα Πολιτισμού

Το νεοφιλελεύθερο αγόρι, ο «συγγραφέας-διανοούμενος» Θανάσης Χειμώνας που διόρισε ο Μητσοτάκης του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ ως «γραμματέα του Τομέα Πολιτισμού», δηλαδή σε μια θέση που θήτευσε η Μελίνα Μερκούρη, έδειξε παντού το ήθος και τον πολιτισμό του νεοφιλελεύθερου εκτρώματος, αλλά και δικαιολογεί την ΝΑΤΟϊκή χυδαία θέση του αρχηγού του υπέρ μια στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Ως γνήσιος αμερικανοτσολιάς, ο υπεύθυνος για τον «Πολιτισμό» στο ΠΑΣΟΚ, έγραψε στο... Facebook: «Η επικείμενη εισβολή στην Συρία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Όλα τα άλλα είναι παπαριές μπλε».
Επειδή το νεοφιλελεύθερο τσογλάνι αρέσκεται στον «πολιτισμό» του να γεμίζει το στόμα του με παπάρια και παπαριές κι αυτό είναι δικό του ζήτημα, αλλά και όσων παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ, μέρες που είναι (3η του Σεπτέμβρη, ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Αραβικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Συρίας) θα πρέπει να σεβαστεί την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και της χώρας μας.
Ποτέ δεν είχε εμπλακεί σε πόλεμο η πατρίδα μας μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και την Κορέα, ως χανουμάκι των ΗΠΑ.
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την μεταπολίτευση, του Αρχηγού του ΠΑΚ και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν η Συρία (27 Απρίλη 1975)…
Στην κρίση του Μάρτη η Συρία επισήμανε στην Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος (με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου) σημαίνει κήρυξη πολέμου στη Συρία»…
Αρκούν αυτά χανουμάκι του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ;
Κάτω τα χέρια σας από τη Συρία!
Η ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
 
► Zητούμε συγγνώμη από τον αγωνιζόμενο Συριακό λαό που στάθηκε πάντα στο πλευρό του Ελληνικού λαού…
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Ο παππούς δεν πρόκανε…


Oπαππούς πήρε τη σύνταξη στα 70.«Προλαβαίνω να ζήσω»,έλεγε. Δεν πρόλαβε! 
Τον πρόφτασε το μνημόνιο, ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας. Και μετά ο μαρασμός. 
Θυμόταν πως στα παιδικάτα του, στα χρόνια που όλη η Ελλάδα δυστυχούσε μετά από τον πόλεμο με τους Γερμανούς, όταν αυτός και τα αδέρφια του έλεγαν στον... πατέρα τους ότι πεινούσαν, εκείνος απαντούσε στερεότυπα, σαν από δίσκο γραμμοφώνου, «δεν πεινάει το στομάχι σας, το μυαλό σας πεινάει, δώστε του να φάει σκέψεις και θα πάψει η πείνα».
Τότε το έκανε και πετύχαινε – ήταν καλά εκπαιδευμένος. 
Τώρα, σε τούτον τον πόλεμο, με αυτούς τους Γερμανούς, είχε ξεχάσει πώς γίνεται.

Δ.Β.
Από HardDog

Τι πρέπει να τρώτε για να… εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους;

eyes
Σε μία εντυπωσιακή ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπαθ στην Αγγλία. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, τότε πρέπει να καταναλώσετε μία συγκεκριμένη τροφή.   


Και ποια είναι αυτή; Η γαλοπούλα. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην επιθεώρησή τους, για να δει μια γυναίκα αποτελέσματα θα πρέπει να καταναλώνει καθημερινά  μια μικρή μερίδα (περίπου 85 γραμμ.) γαλοπούλας. Με αυτή την ποσότητα οι γυναίκες μπορούν να λαμβάνουν την ποσότητα της τρυπτοφάνης που χρειάζονται για να κοιμούνται τις σωστές ώρες και με το σωστό τρόπο και έτσι, σταδιακά, να εξαφανιστούν οι ενοχλητικοί μαύροι κύκλοι.

Ποιος τύπος οπισθίων σας μαγνητίζει;



Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις γυναικείων οπισθίων, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:











Εμβόλια κατά του Έμπολα θα χορηγούνται από το Γενάρη

Εμβόλια κατά του Έμπολα θα χορηγούνται από το Γενάρη

Μέχρι τότε το μόνο «όπλο» παραμένει το αίμα ασθενών που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον ιό

Την ώρα που ο ιός Έμπολα έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο εφιάλτη, αχτίδα φωτός έρχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμο για ευρείες δοκιμές στην Αφρική που αντιμετωπίζει τα περισσότερα κρούσματα πειραματικό εμβόλιο με αντισώματα από τον οργανισμό ασθενών. 

Ο ιός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής κρούσματα, σκοτώνει το 70% των ασθενών. Οι υπόλοιποι καταφέρνουν να αναπτύξουν αντισώματα στον οργανισμό τους, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Παραμένει ωστόσο ασαφές αν τα εμβόλια θα αποδειχθούν αποτελεσματικά, και μέχρι τότε το βασικό φαρμακευτικό όπλο κατά της επιδημίας θα είναι ο ορός από επιζήσαντες. 

Τέτοια αντισώματα έχουν χορηγηθεί σε περιορισμένο αριθμό ασθενών στις ΗΠΑ καθώς και στην ισπανίδα νοσοκόμα Τερέσα Ρομέρο, η οποία είναι πλέον αρνητική στον ιό.

Τα εμβόλια

Συγκεκριμένα, δύο εμβόλια που έχουν ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών θα αρχίσουν να χορηγούνται από τις αρχές του 2015 στη Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε. 

Όπως δήλωσε από τη Γενεύη η Δρ Μαρί-Πολ Κίνι, βοηθός γενικού διευθυντή του ΠΟΥ για τα Συστήματα Υγείας και την Καινοτομία, το πρώτο τρίμηνο του 2015, τουλάχιστον τρία ακόμα πειραματικά εμβόλια θα περάσουν στη Φάση Ι των δοκιμών, κατά την οποία ελέγχεται το κατά πόσο το εμβόλιο είναι ασφαλές και προκαλεί απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όσον αφορά τα εμβόλια, η Δρ Κίνι δήλωσε ότι, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ο ΠΟΥ ήδη προγραμματίζει εμβολιασμούς σε «δεκάδες χιλιάδες» άτομα στο πλαίσιο των δοκιμών Φάσης ΙΙ από τον Ιανουάριο. Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αναμένονται στο τέλος του έτους. Υπάρχουν ωστόσο σοβαρά επιστημονικά και ηθικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, όπως για παράδειγμα ποια θα είναι τα κριτήρια για την επιλογή εθελοντών και το κατά πόσο είναι ηθικό να δοθεί σε ορισμένους εθελοντές ψευδοφάρμακο (placebo) για λόγους σύγκρισης.

Παγκόσμιοι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας δρομολογούν ήδη την Παρασκευή εκατοντάδων χιλιάδων εμβολίων. 

«Υπό κανονικές συνθήκες κανείς δεν θα ετοίμαζε εκατοντάδες χιλιάδες εμβόλια πριν γίνει γνωστό το εάν είναι ασφαλή» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτή τη φορά θα το κάνουμε».

Οι άντρες διαλέγουν σεξ αντί για φαγητό

Οι άντρες διαλέγουν σεξ αντί για φαγητό


Είναι γραμμένο στον εγκέφαλό τους!

Οι εγκέφαλοι των ανδρών είναι έτσι «καλωδιωμένοι», ώστε να επιλέγουν το σεξ έναντι του φαγητού.

Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, η οποία μελέτησε ένα είδος μικροσκοπιδών ασκαρίων, που ονομάζονται C.elegans και βρήκε ότι τα αρσενικά σκουλίκια, που είχαν την επιλογή ανάμεσα στο φαγητό και την έρευση σεξουαλικού συντρόφου… έτειναν να προτιμούν το δεύτερο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι το ίδιο δεν ίσχυε και για τους ερμαφρόδιτους οργανισμούς που μελέτησαν.

Ορισμένα από τα αρσενικά σκουλήκια που εξέτασαν, είχαν τροποποιηθεί γενετικά, ώστε να είναι πιο ευαίσθητα στην τροφή. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα πιο «πεινασμένα» σκουλήκια ήταν δέκα φορές λιγότερο επιτυχή στην εύρεση σεξουαλικού συντρόφου, καθώς ήθελαν να παραμένουν κοντά στην πηγή της τροφής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι τα αρσενικά σκουλήκια ήταν πιο ικανά να «καταπιέζουν» το αίσθημα της πείνας, προκειμένου να βρουν πιθανό ταίρι.

Αυτό, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Douglas Portman, ρίχνει «νέο φως» στις γενετικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

«Τα ευρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε ένα αυξανόμενο όγκο αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία η ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης με βάση το φύλο, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νευρική πλαστικότητα και, ως εκ τούτου, να επηρεάσει τις διαφορές στη συμπεριφορά και την ευπάθεια σε ασθένειες μεταξύ των φύλων».

Παρότι η έρευνα δεν αφορούσε ανθρώπους, προηγούμενες ανακαλύψεις που είχαν γίνει μέσα από την παρατήρηση C. elegans βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλα ζώα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Current Biology.

Παχυσαρκία κι αλκοόλ «δείχνουν» καρδιακή προσβολή

Παχυσαρκία κι αλκοόλ «δείχνουν» καρδιακή προσβολή

Ο τρόπος ζωής επηρεάζει περισσότερο από τα γονίδια την κατάσταση της υγείας

Ο τρόπος ζωής, όπως η διατροφή, το αν καπνίζει ή όχι και το αν γυμνάζετε κανείς είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με την εμφάνιση καρδιακών προσβολών, παρά το οικογενειακό ιστορικό, αναφέρει μία νέα έρευνα.

Όπως υποστηρίζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ, η καρδιακή προσβολή –σε αντίθεση με όσα πίστευαν οι ειδικοί μέχρι τώρα- δε σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το οικογενειακό ιστορικό και τα γονίδια που «κουβαλά» κανείς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ομάδας επιστημόνων από το Intermountain Medical Centre Heart Institute στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η καρδιακή προσβολή δε μπορεί να αποφευχθεί από όσους «επηρεάζουν τη μοίρα τους σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας του τρόπου ζωής τους».

Με όσο περισσότερους παράγοντες κινδύνου «συνοδεύει» την καθημερινότητά του κανείς, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανίσει καρδιακή προσβολή.

Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, το στρες και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι οι πιο σημαντικοί επιβαρυντικοί παράγοντες για την υγεία.

Ο Dr Benjamin Horne, διευθυντής του Τμήματος Καρδιαγγειακής και Γενετικής Επιδημιολογίας στο ιατρικό κέντρο Intermountain, εξέτασε ασθενείς με διαφορετικό βαθμό σοβαρότητας στεφανιαίας νόσου, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

«Μπορέσαμε να μελετήσουμε πληροφορίες που σχετίζονται και με τα δύο “είδη” καρδιακής προσβολής και της σχέσης τους με το βαθμό σοβαρότητας της στεφανιαίας νόσου» εξήγησε ο Dr Horne. «Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τους ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή με αυτούς που έχουν στεφανιαία νόσο, αλλά δεν έχουν πάθει καρδιακή προσβολή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ερευνητές να σχεδιάσουν καλύτερα γενετικές μελέτες που επικεντρώνονται στις καρδιακές προσβολές, κάτι που στη συνέχεια μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν το περιορισμένο σύνολο των γενετικών μεταλλάξεων, που κάνουν ορισμένους ανθρώπους να είναι πιο επιρρεπείς στις καρδιακές προσβολές.

«Επειδή η καρδιακή προσβολή και η στεφανιαία νόσος είναι στενά συνδεδεμένες, οι ερευνητές στο παρελθόν υπέθεταν ότι είναι ένα πράγμα. Πίστευαν, ότι εφόσον κάποιος έπασχε από στεφανιαία νόσο, θα εμφάνιζε και καρδιακή προσβολή. Τα ευρήματα αυτά μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν, ότι μέσα από τις επιλογές που κάνουν στη ζωή τους, έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σε ό,τι αφορά το αν αυξάνουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακό επεισόδιο ή όχι» κατέληξε ο Dr Horne.

Τα ευρήματα της μελέτης αυτής, όπως αναφέρει η Daily Mail, παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γενετικής στο Σαν Ντιέγκο.

Γιατί οι γυναίκες έχουν πεσμένη λίμπιντο


Γιατί οι γυναίκες έχουν πεσμένη λίμπιντο








Η αιτία μπορεί να είναι τα χημικά που περιέχονται στα πλαστικά
Τα χημικά που περιέχονται στα διάφορα πλαστικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπορεί να ευθύνονται για την… πεσμένη λίμπιντο των γυναικών.

Μια έρευνα συνδέει το μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ με τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για να «μαλακώνουν» τα πλαστικά, που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό.

Οι γυναίκες που εμφανίζουν τα υψηλότερα επίπεδα φθαλικών ενώσεων στον οργανισμό τους, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πουν «όχι απόψε αγάπη μου, δεν έχω όρεξη», σε σχέση με εκείνες που παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά.

Οι φθαλικοί εστέρες είναι ανθρωπογενείς χημικές ενώσεις, που πιστεύεται ότι αλληλεπιδρούν με τις φυσικές ορμόνες, που είναι απαραίτητες για τη γενικότερη υγεία.

Βρίσκονται σχεδόν στα πάντα, από τα PVC και τις πλαστικές κουρτίνες μπάνιου, μέχρι τα ταμπλό των αυτοκινήτων και, ίσως ακόμη και στο φαγητό (επεξεργασμένα τρόφιμα).

Μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να εισέλθουν στον οργανισμό μας ακόμη και μέσω της αναπνοής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, προηγούμενες μελέτες είχαν συνδέσει τις χημικές αυτές ενώσεις με την εμφάνιση διαβήτη και άσθματος.

Επίσης, έχουν κατηγορηθεί για τη «θηλυκοποίηση» των εγκεφάλων των αγοριών μικρής ηλικίας, ενώ πριν από ένα χρόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Η τελευταία έρευνα, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στη Χονολουλού, υποδηλώνει ότι προκαλούν τόσο σωματικές, όσο και ψυχολογικές βλάβες.

Στην πρώτη έρευνα του είδους, η Dr Emily Barrett από τη Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στις ΗΠΑ, μέτρησε τα επίπεδα φθαλικών ενώσεων στα ούρα 360 εγκύων ηλικίας 20-30 ετών.

Η ερευνήτρια ζήτησε από τις συμμετέχουσες να αναφέρουν ακόμη, πόσο συχνά έχαναν το ενδιαφέρον τους για το σεξ, τους μήνες πριν από την εγκυμοσύνη τους.

Όσες είχαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των ενώσεων στον οργανισμό τους είχαν 2,5 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να πουν ότι η λίμπιντο τους ήταν πεσμένη πολύ συχνά.

Η Dr Barrett υποψιάζεται ότι οι ενώσεις αυτές επηρεάζουν την παραγωγή των ορμονών του σεξ (οιστρογόνα και τεστοστερόνη) στις γυναίκες.

Η ίδια συνιστά τη μείωση της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων, την επιλογή ξύλινων δαπέδων έναντι PVC και την αλλαγή των πλαστικών κουρτινών στο μπάνιο με τζάμια.

Η σέξι μαμά Όλγα Λαφαζάνη

Δείτε το photo album της

Παρά το γεγονός ότι είναι μαμά παραμένει εντυπωσιακή και με καλλίγραμμο σώμα. Ο λόγος για την Όλγα Λαφαζάνη η οποία τραβάει τα ανδρικά βλέμματα σε κάθε της εμφάνιση. 

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια τα συνδυάζει όλα: είναι όμορφη με ένα σώμα με εντυπωσιακές αναλογίες. Το καλοκαίρι βρέθηκε στη Κύθνο όπου παρευρέθηκε στο γάμο της καλή της φίλης Δέσποινας Καμπούρη και όπως ήταν φυσικό τράβηξε τα φλας των φωτογράφων. 


Τα πρώτα χιόνια στη Βασιλίτσα


Τα πρώτα χιόνια στη Βασιλίτσα


Επιδείνωση του καιρού σε κεντρική και δυτική Μακεδονία

Ξεκίνησε ήδη ο χειμώνας στη Μακεδονία και τα πρώτα χιόνια ήδη έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης ξύπνησε με κρύο, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη συννεφιά και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Στους 8 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, και τις Σέρρες. Στους 7 βαθμούς, με συννεφιά και υγρασία 79%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο και στους 9 στη Λάρισα. Στους 5 βαθμούς, με βροχή και υγρασία 93% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.

Σεξ στο γραφείο; Κι όμως είναι πιο συχνό απ’ότι νομίζετε!

office-sexΣεξουαλικές ορέξεις στο γραφείο; Ναι, το σεξ στον εργασιακό χώρο είναι πολύ πιο συχνό από ότι νομίζετε. Έρευνα του BusinessWeek αποκαλύπτει πολλά….Πόσοι θέλουν ή κάνουν ήδη σεξ στη δουλειά τους; Που; Και πως;

Δείτε τα αποτελέσματα:

Όλοι (!) οι ερωτηθέντες στην έρευνα είπαν πως έχουν ονειρευτεί να κάνουν σεξ με συνάδελφο!

Αλλά στην πραγματικότητα 1 στους 2 έχουν κάνει σεξ με συνάδελφο!

ΚΑΙ….
1 στους 2 εξ όσων έκαναν σεξ με συνάδελφο, το έκαναν ΜΕΣΑ στο γραφείο!

90,27% έχουν σε κάποια στιγμή ποθήσει συνάδελφο

Τα 2/3 των εργαζομένων έχουν κάνει «καμάκι» σε συνάδελφο

Το 80% αντιστοίχως έχει δεχτεί «καμάκι» από συνάδελφο

Μάλιστα το 17,6% κάνουν συχνά σεξ με συναδέλφους

Ενώ το 13,68% έχουν κάνει σεξ με το αφεντικό τους!

Αντίθετα, 1 στους 3 προϊσταμένους δηλώνουν ότι έχουν κάνει σεξ με υφιστάμενο

9 στους 10 που έκαναν σεξ με συνάδελφο δηλώνουν ευτυχείς που έκαναν σεξ με συνάδελφο!

84,6 % πιστεύουν πως πρέπει να επιτρέπεται το σεξ με συναδέλφους

90,4% υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιτρέπεται η σεξουαλική σχέση με συνάδελφο με τον οποίο δεν συνεργαζόμαστε άμεσα

35,9% πιστεύει ότι πρέπει να επιτρέπεται στους προϊσταμένους να έχουν ερωτική σχέση με τους υφιστάμενους τους.


Όμως όπως δείχνει η έρευνα, οι περισσότεροι – αν όχι όλοι- θέλουν και είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με την σεξουαλική τους ζωή στο γραφείο. Συγκεκριμένα 9 στους 10 πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αποκαλύψουν στην εταιρεία ότι διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις με το συνάδελφο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Π.Κ.Μ. ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/10/2014



Από το Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. ανακοινώνεται  ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη  Β’ περιόδου 2014 θα διεξαχθούν στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και  Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο Καλοχώρι, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα έναρξης 09:00 π.μ.  

Ημερομηνία λήξης υποβολής δικαιολογητικών μέχρι και:  την  Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2310 789 592.



Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Έλληνες φυγάδευσαν τα αρχαία της Αμφίπολης..zougla.gr

Νέα δεδομένα στο ζήτημα του κατά πόσο βρετανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου λεηλάτησαν, έκλεψαν.. και εν συνεχεία μετέφεραν αρχαία αντικείμενα από την Αμφίπολη στην Αγγλία προκύπτουν από το ρεπορτάζ του zougla.gr.

Αντικείμενα της Αμφίπολης δόθηκαν στην Βρετανία κατόπιν συμφωνίας με τις ελληνικές Αρχές.Αφορμή στάθηκαν διάφορα αρχαία αντικείμενα τα οποία αν και προέρχονται από την Αμφίπολη, εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Τα ευρήματα υπολογίζεται ότι ανακαλύφθηκαν από Βρετανούς στρατιώτες την περίοδο 1915 - 1918 και παραδόθηκαν στο μουσείο από έναν Βρετανό στρατιωτικό γιατρό, ο οποίος υπηρετούσε μαζί με τις δυνάμεις της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου.

Το βασικό ερώτημα είναι απλό. Έκλεψαν τελικά οι Βρετανοί στρατιώτες αντικείμενα από την Αμφίπολη; Και αν όχι με ποιον τρόπο τα ευρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του Βρετανικού Μουσείου;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει το ίδιο το μουσείο έπειτα από παρέμβαση-επικοινωνία του zougla.gr αφενός με στέλεχος του μουσείου και συγκεκριμένα διευθυντή στον τομέα Ελληνικής και Ρωμαϊκής αρχαιότητας, τον Andrew Shapland και αφετέρου με τον διευθυντή φωτογραφίας του Αυτοκρατορικού Πολεμικού Μουσείου (Ιmperial War Museum) του Λονδίνου, Alan Wakefield.

«Τα αρχαία δόθηκαν κατόπιν συμφωνίας»

Το Βρετανικό Μουσείο, στην απάντηση που απέστειλε στο zougla.gr, ξεκαθαρίζει ότι έχει στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα από την Αμφίπολη τα οποία αποκτήθηκαν κατόπιν συμφωνίας των ελληνικών Αρχών με τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται, «τον Φεβρουάριο του 1916 επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Γεώργιος Οικονόμου και αντιπροσώπους των δυνάμεων της Αντάντ σχετικά με την ανακάλυψη των αρχαιοτήτων. Η συμφωνία διαβεβαίωνε ότι η ελληνική νομοθεσία για τις αρχαιότητες είχε ισχύ σε περιοχές οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο των βρετανικών και των γαλλικών δυνάμεων».

Επιπλέον, οι επικεφαλής του ιδρύματος αναφέρουν ότι το μουσείο φιλοξενεί μια μικρή συλλογή αντικειμένων από την Αμφίπολη στην οποία περιλαμβάνονται δύο κεραμικά αγγεία, ένα χάλκινο δακτυλίδι, μία χάλκινη καρφίτσα και κομμάτι χρυσού (σ.σ. που τοποθετούνταν στο στόμα του νεκρού), ένα δόρυ και ένα μαχαίρι από χαλκό τα οποία παραδόθηκαν από τον στρατιωτικό γιατρό του Βασιλικού Στρατιωτικού Ιατρικού Σώματος, δρ. Έρικ Γκάρντνερ.


(Τα ευρήματα της Αμφίπολης που εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο)

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην απάντηση του μουσείου ξεκαθαρίζεται ότι τα αντικείμενα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις ανασκαφές που διεξάγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον λόφο Καστά. Αντιθέτως χρονολογούνται, όπως επισημαίνεται, τον 6ο αιώνα π.Χ., δηλαδή δύο αιώνες πριν από την δημιουργία του τύμβου της Αμφίπολης.

Η απάντηση του μουσείου:





Η μετάφραση:

«Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου δεν περιλαμβάνει αντικείμενα από τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη της Βορείου Ελλάδας, όπου παροντικά γίνονται ανασκαφές από αρχαιολόγους του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί μία μικρή συλλογή αντικειμένων από την περιοχή της Αμφίπολης. Μεταξύ άλλων (στη συλλογή) περιλαμβάνονται δύο κεραμικά αγγεία, μεταλλικά κοσμήματα και δύο όπλα, που δόθηκαν ως δωρεά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου από στρατιωτικό γιατρό του Βασιλικού Στρατιωτικού Ιατρικού Σώματος, τον δρ. Έρικ Γκάρντνερ.

Τα αντικείμενα που δώρισε ο δρ. Έρικ Γκάρντνερ στο Βρετανικό Μουσείο σχετίζονται με μία λιτή ταφή που χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να έχουν σχέση με τον τάφο που χτίστηκε αργότερα, τον 4ο αιώνα π.Χ., όπου τις τρέχουσες ημέρες γίνονται ανασκαφές στον τύμβο Καστά: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι Βρετανοί στρατιώτες ανακάλυψαν ή έκαναν ανασκαφές σε αυτόν τον σημαντικό τάφο.

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις σ' ένα μεγάλο ταφικό μνημείο στην περιοχή της Αμφίπολης στη Βόρεια Ελλάδα έχουν κινήσει το ενδιαφέρον των μίντια. Οι ανασκαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη στον λόφο Καστά έχουν αποκαλύψει μία εντυπωσιακή ταφική είσοδο η οποία ανάγεται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., γύρω στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προς το παρόν η ανασκαφή δεν έχει προχωρήσει μέχρι τον ταφικό θάλαμο, ωστόσο είναι πιθανό να οδηγήσει σ' ένα εξαιρετικό «σύνολο», εάν ο θάλαμος είναι άθικτος.

Η Αμφίπολη είναι μία περιοχή η οποία χρονολογείται από την Προϊστορική Περίοδο και συμπεριλαμβάνει πολλές περιόδους. Έγινε αθηναϊκή αποικία τον 5ο αιώνα π.Χ. και ήταν το σημείο όπου διεξήχθη μία σημαντική μάχη του Πελοποννησιακού Πολέμου. Όπως σε κάθε ελληνική πόλη, υπήρχαν και εκεί πολλοί τάφοι στον γύρω οικισμό. Τάφοι από την Εποχή του Σιδήρου κι έπειτα έχουν ανασκαφεί στην πέριξ περιοχή.

Η Αμφίπολη βρίσκεται στον ποταμό Στρυμόνα ο οποίος έγινε η πρώτη γραμμή ανάμεσα στις βουλγαρικές και τις συμμαχικές δυνάμεις στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής δραστηριότητας, κομμάτια από ένα μνημείο πέτρινου λέοντα ανακαλύφθηκαν κοντά στο ποτάμι από τους Βρετανούς στρατιώτες. Ο Λέων της Αμφίπολης, μνημείο το οποίο αποκαταστάθηκε την εποχή του 1930, έχει συσχετιστεί με τον τύμβο Καστά από τους αρχαιολόγους.

Παρ' όλο που είναι πιθανό αυτό το Μνημείο του Λέοντα να ήταν το σημείο αναφοράς του εν λόγω μνημειώδους τάφου, εντοπίστηκε αρκετά χιλιόμετρα πιο βόρεια, στην απέναντι όχθη του ποταμού. Είναι πιθανό να μετακινήθηκε από τον τύμβο Καστά σε αυτήν την τοποθεσία, κάποια στιγμή στους αρχαίους χρόνους.

Ένα μεγάλο μέρος αρχαιοτήτων ανακαλύφθηκε από Βρετανούς και Γάλλους στρατιώτες που συμμετείχαν στο "Μέτωπο της Θεσσαλονίκης"* ως απόρροια στρατιωτικής δράσης. Τον Φεβρουάριο του 1916 επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, εκπρόσωπος της οποίας ήταν ο Γεώργιος Οικονόμου και αντιπροσώπους των συμμαχικών δυνάμεων σχετικά με την ανακάλυψη των αρχαιοτήτων.

Αυτή διαβεβαίωνε ότι η ελληνική νομοθεσία για τις Αρχαιότητες υποστηρίζονταν σε περιοχές οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο των βρετανικών και των γαλλικών δυνάμεων. Στο τέλος του πολέμου πολλά από τα ευρήματα του βρετανικού στρατού στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης. Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου συμπεριλαμβάνει 3.000 αντικείμενα των βρετανικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου το Βρετανικό Μουσείο δέχθηκε μία δωρεά του στρατιωτικού του Βασιλικού Στρατιωτικού Ιατρικού Σώματος, δρ. Έρικ Γκάρντνερ. Αυτή η ομάδα αντικειμένων που σχετίζεται με την Αμφίπολη χαρακτηρίστηκε ως το «περιεχόμενο ενός τάφου στον Στρυμόνα» και χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ. Αποτελείται από δύο κεραμικά αγγεία, ένα χάλκινο δακτυλίδι, μία χάλκινη καρφίτσα και κομμάτι χρυσού (σ.σ. που τοποθετούνταν στο στόμα του νεκρού). Ένα δόρυ και ένα μαχαίρι από χαλκό τα οποία μεταγενέστερα σχετίστηκαν με αυτή τη δωρεά δεν είχαν καταγραφεί τότε.

Ο Γκάρντνερ ήταν παρών όταν ένας διαφορετικός τάφος κοντά στην Αμφίπολη αποκαλύφθηκε έπειτα από βουλγαρικό βομβαρδισμό: αγκίστρια από τον τάφο χρησιμοποιήθηκαν από τις βρετανικές δυνάμεις για να πιάσουν ψάρια στην κοντινή λίμνη. Είναι πιθανό η εκσκαφή τάφρων και οι βομβαρδισμοί να οδήγησαν στην αποκάλυψη αρκετών τάφων στην Αμφίπολη, παρόλα αυτά η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου περιλαμβάνει μόνο αυτή το σύνολο ταφικών αντικειμένων και τέσσερα ποικίλα αντικείμενα που αποκτήθηκαν πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα αντικείμενα που δώρισε ο δρ. Έρικ Γκάρντνερ στο Βρετανικό Μουσείο σχετίζονται με μία λιτή ταφή που χρονολογείται τον 6ο αιώνα π.Χ. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να έχουν σχέση με τον τάφο που δημιουργήθηκε αργότερα, τον 4ο αιώνα π.Χ., όπου τις τρέχουσες ημέρες γίνονται ανασκαφές στον τύμβο Καστά: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι Βρετανοί στρατιώτες ανακάλυψαν ή έκαναν ανασκαφές σε αυτόν τον σημαντικό τάφο».

* Τον Οκτώβριο του 1915 στρατεύματα της «Entente» (Βρετανοί και Γάλλοι) αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη και δημιουργούν με τη συνεργασία Σέρβων, Ιταλών, Ρώσων και Ελλήνων το «Μακεδονικό Μέτωπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου» γνωστό και ως «Μέτωπο της Θεσσαλονίκης». Aν και η Ελλάδα δεν είχε ακόμα μπει στον πόλεμο, ο πόλεμος είχε μπει στην Ελλάδα. Αντίπαλοι του Μετώπου ήταν οι «Κεντρικές Δυνάμεις», Βούλγαροι, Γερμανοί, Αυστροούγγροι και αργότερα Τούρκοι.

«Ήταν μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους Βρετανούς στρατιώτες»

Το zougla.gr συνομίλησε με τον διευθυντή φωτογραφίας του Αυτοκρατορικού Πολεμικού Μουσείου (Ιmperial War Museum) του Λονδίνου, κ. Alan Wakefield, ο οποίος περιέγραψε πώς ακριβώς γινόταν η διαδικασία εισαγωγής των αρχαίων αντικειμένων την περίοδο εκείνη από την Ελλάδα στη Βρετανία.

Όπως ανέφερε o κ.Wakefield οι στρατιώτες που κατείχαν αρχαιότητες από την Ελλάδα, όφειλαν να δίνουν αναφορά στο Αρχηγείο του Στρατού, προκειμένου να καταγραφούν ένα-ένα τα αντικείμενα τα οποία εν συνεχεία μεταφέρονταν στον Πύργο του Λονδίνου. Από εκεί και πέρα, κατόπιν απόφασης, παραδίδονταν σε μουσεία, ανάλογα με τη θεματολογία τους.

«Τα αντικείμενα της Αμφίπολης όπως και πολλά άλλα παραδίδονταν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ως ένα “ευχαριστώ” προς τους Βρετανούς και τους Γάλλους στρατιώτες για την βοήθεια που προσέφεραν στο μέτωπο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Wakefield.

Όσον αφορά στις αρχαιότητες της Αμφίπολης, αποκάλυψε ότι η πρώτη σκέψη ήταν να αποδοθούν στο Ιmperial War Museum, «ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τους υπεύθυνους του μουσείου. Αυτό διότι ως Πολεμικό Μουσείο, η θεματολογία μας περιορίζεται περισσότερο σε πολεμικά όπλα, οχήματα κλπ. και όχι σε αντικείμενα τέτοιου είδους που αποκτήθηκαν από δωρεές».

«Δύσκολο να είχε γίνει μια τέτοια συμφωνία»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα της «Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας» κ. Βασίλη Πετράκο, ο οποίος σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο θα ήταν δύσκολο να γίνει μια τέτοιου είδους συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Αρχών και της Βρετανίας.

«Το 1916 ο κ. Οικονόμου ήταν έφορος αρχαιοτήτων, όχι προϊστάμενος. Και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι πήραν διάφορα αντικείμενα καθώς οι περιοχές δεν ήταν ακόμα στην κατοχή μας. Όλοι πήραν την εποχή εκείνη. Όποιος είχε την κατοχή της περιοχής μπορούσε να πάρει χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Πάντως θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία. Βέβαια τα στοιχεία για το πώς τα αντικείμενα της Αμφίπολης βρέθηκαν στην κατοχή των Άγγλων θα υπάρχουν στα βιβλία εισαγωγής του μουσείου» ανέφερε ο κ. Πετράκος χαρακτηριστικά. 
http://www.zougla.gr/Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μυρτώ Τσάβαλου