ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Νεαρός Κύπριος είδε τη μάνα του σε τσόvτα


Έπεσε στην κυριολεξία από τα σύννεφα νεαρός, ο οποίος ενώ σέρφαρε σε ιστοσελίδα πoρνoγραφικού περιεχομένου αναζητώντας καυτά βίντεο...

είδε έκπληκτος σε βίντεο την ίδια του την μάνα, ηλικίας 45χρόνων η οποία είναι διαζευγμένη, να ποζάρει γυμνή με τον σύντροφο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλικό περιβάλλον του νεαρού, η όμορφη 45άρα μάνα από τη Λεμεσό, με το καλοδιατηρημένο σώμα, έβγαλε τα ρούχα της, άναψε τσιγάρο και έδειξε τα πλούσια στήθη της.
Στο βίντεο απεικονίζεται η 45χρονη να πληκτρολογεί στον υπολογιστή της, καθισμένη στο κρεβάτι δίπλα από τον εpωτικό παρτενέρ
της και να συνομιλεί μέσω του υπολογιστή με το άτομο, ή το ζευγάρι προφανώς που βρισκόταν στο συγκεκριμένο chat.

Σε κάποια στιγμή μάλιστα η 45χρονη, τους έδειξε τα γενvητικά της όpγανα, ενώ προχώρησε και σε κάποιες άλλες πράξεις χρησιμοποιώντας σεxoυαλικά βοηθήματα.
Ωστόσο οι επιτήδειοι κατέγραψαν τις σκηνές και τις ανέβασαν σε διαδικτυακό χώρο, στο οποίο απεικονίζονται και άλλες γυναίκες, η ζευγάρια να επιδίδονται σε σεxoυαλικές πράξεις.

Μετά το πρώτο σοκ ο νεαρός τηλεφώνησε στη μητέρα του εκνευρισμένος, εξυβρίζοντας την, ενώ την επόμενη μέρα μετέβη στο σπίτι της και προκάλεσε επεισόδιο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι έπεσε και ξύλο μεταξύ μάνας και γιου, με τον νεαρό να χαστουκίζει την μητέρα του, η οποία μάλιστα ανταπέδωσε τα χαστούκια διώχνοντας τον γιο της από το σπίτι.
Βεβαίως, για ευνόητους λόγους, η υπόθεση δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές κατά καιρούς, φθάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά.
Ωστόσο τα χέρια της αστυνομίας είναι δεμένα όταν δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία, ενώ και σε αυτή την περίπτωση ακόμα, είναι δύσκολη η διερεύνηση της υπόθεσης, αφού χιλιάδες ιστοσελίδες πopvογραφικού περιεχομένου λειτουργούν μέσω τρίτων χωρών, κυρίως της Αφρικής, ή της Λατινικής Αμερικής, οι πλείστες εκ των οποίων δεν έχουν υπογράψει καμία διμερή συμφωνία για παροχή τέτοιους είδους πληροφοριών.

Στην προκειμένη περίπτωση η αστυνομία θα διερευνούσε την υπόθεση εάν υπήρχε γραπτή καταγγελία και το έργο των αρχών θα ήταν εύκολο, εάν το συγκεκριμένο site με το βίντεο της 45χρονης υπαγόταν στη δικαιοδοσία Ευρωπαϊκής χώρας, ή των ΗΠΑ.

Λεφτά υπάρχουν! Για λίγους και εκλεκτούς!


Η εικόνα θλιβερή και μίζερη: κορυφαία στελέχη της τρικομματικής κυβέρνησης, βγαίνουν κάθε μέρα και με δακρύβρεχτες δηλώσεις ομνύουν στην διαφάνεια και στην αξιοκρατία…!! Και την ίδια ώρα που λένε αυτές τις ανοησίες, αποκαλύπτεται για παράδειγμα, πως το ΠΑΣΟΚ είναι καταχρεωμένο μέχρι το λαιμό. Κανονικό πάρτι εκατομμυρίων έγινε την τελευταία 6ετία.
samaras troktiko Λεφτά υπάρχουν! Για λίγους και εκλεκτούς!
Επίσης, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως την ώρα που όλοι αυτοί οι απερίγραπτοι τύποι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα που βιώνει η κοινωνία, η τρικομματική κυβέρνηση κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τους παχυλούς μισθούς και τις αμοιβές των «δικών» της παιδιών.
Καλά τα λόγια περί διαφάνειας, αλλά γιατί οι κυβερνώντας καταχωνιάζουν τις αμοιβές κάποιων – περιωπής- ειδικών συμβούλων;
Γιατί δεν ανακοινώνουν στο Διαύγεια- ως έχουν υποχρέωση- τους μισθούς κάποιων … «εκλεκτών» συμβούλων και γραμματέων; Γιατί δεν μας λένε πόσο στοιχίζουν οι διορισμοί που κάποιοι υπουργοί κάνουν σε φίλους και κολλητούς τους, σε κρατικές και ημικρατικές εταιρίες;
– Πόσα χρήματα ας πούμε ξοδεύουν κάποια ημικρατικά τραπεζικά ιδρύματα για μισθούς και… μπόνους σε «δημοσιογράφους» και «εκδότες» της συμφοράς;;
– Δεν νοιώθουν την ανάγκη στην κυβέρνηση να πληροφορήσουν τους φορολογούμενους – που έχουν πετσοκόψει- πόσο ακριβώς μας στοιχίζει η γενική γραμματεία συντονισμού;
– Πόσα χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων ξοδεύονται κάθε μήνα για τον επικεφαλής της γενικής γραμματείας συντονισμού και τους 45 (!!!) συμβούλους και υπαλλήλους;;
– Πόσα χρήματα παίρνουν οι «κολλητοί» υπουργών και υφυπουργών που διορίζονται- σωρηδόν- σε δ.σ κρατικών εταιριών; Ακούγεται για παράδειγμα πως το… χαρτζιλίκι των φίλων και κολλητών, για παρουσία 2 μόνο φόρες το μήνα στα διοικητικά συμβούλια αυτών των εταιριών, είναι κοντά στα 1000 ευρώ!!!
– Πόσα χρήματα – κύριος οίδε, αν είναι «μαύρα» ή «άσπρα» – δίδονται από κάποια μεγαλόσχημα κυβερνητικά στελέχη σε δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» για να προωθούν το… αναπτυξιακό τους όραμα και το ανύπαρκτο έργο τους;;
– Ο πρωθυπουργός έχει γνώση- τον έχουν ενημερώσει;;- για το «μπαξίσι» που ακούγεται πως δίνουν αρκετοί συμμετέχοντες σε διάφορους διαγωνισμούς του δημοσίου;
– Ο πρωθυπουργός έχει γνώση- τον έχει ενημερώσει κανείς;;- σχετικά με «δουλειές» που δίνουν κάνα δύο υπουργοί του, σε κολλητούς τους, για πολυδάπανες «εκδόσεις» και «βιβλία» της συμφοράς;;
–Μάθαμε κύριε πρωθυπουργέ, πως σε διαγωνισμό γραμματείας – κοινωνικού υπουργείου -συμμετείχε και κάποιος μεγαλόσχημος επιχειρηματίας, (φιλικά προσκείμενος στη ΝΔ), ο οποίος έδωσε σχεδόν τριπλάσια προσφορά και απαιτούσε να πάρει τη δουλειά. Την συνέχεια δεν την γνωρίζουμε, αλλά μπορεί και να την πήρε…
Αυτά κι άλλα πολλά ακούγονται πως συμβαίνουν στον θαυμαστό κόσμο της τρικομματικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται, πως σχεδόν όλα τα καλόπαιδα που – ακόπως- δίνουν και παίρνουν δουλειές και δουλίτσες απ΄ το «χρυσοφόρο» δημόσιο, προέρχονται από το λεγόμενο «καραμανλικό» στρατόπεδο, απ΄ το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και από κάποιους που σήμερα δηλώνουν«σαμαρικοί».
Τέλος, έχουμε μια απορία: ο πρωθυπουργός έχει πληροφορηθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης του Χατζηδάκη, έδωσε ή σκοπεύει να δώσει- σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα- στην εκκλησία περίπου 4 εκατομμύρια, μέσω του ΕΣΠΑ, για να φτιάξει , site !!!. Κύριε πρωθυπουργέ με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δουλέψουν για ένα χρόνο και να αμειφθούν, περισσότεροι από 700 άνεργοι…!!!
ΥΓ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: δεν υποστηρίζουμε πως υπάρχει κάτι το μεμπτό, σχετικά με το κόστος λειτουργίας της γραμματείας συντονισμού. Απλά ζητάμε να μάθουμε πόσο στοιχίζει..

Πρέπει ένα παιδί να νηστεύει;


της παιδιάτρου Χρυσάνθης Λαθήρα
Το ερώτημα του τίτλου απασχολεί πολλούς γονείς οι οποίοι θέλουν να νηστέψουν αυτές τις ημέρες, αλλά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πολύ περισσότερο, εάν μπορεί ένα ...
μικρό παιδί να τους ακολουθήσει στη νηστεία.

Ἔ­ρευ­να τοῦ Πα­νε­πι­στη­μί­ου Κρή­της δεί­χνει ὅ­τι οἱ δι­α­τρο­φι­κές ἐ­πι­τα­γές τῆς Ὀρ­θό­δο­ξης Ἐκ­κλη­σί­ας εἶ­ναι ἄ­κρως εὐ­ερ­γε­τι­κές γιά τήν ὑ­γεί­α τῶν παι­δι­ῶν.

Η νηστεία είναι μία άριστη ευκαιρία να υιοθετήσουν έστω για κάποιες ημέρες χορτοφαγική δίαιτα

Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως για το εάν ένα παιδάκι μπορεί και πρέπει (από ιατρικής απόψεως) να νηστεύει, από ποια ηλικία και πάνω δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και τέλος θα διαβάσετε τα οφέλη μια νηστείας στον οργανισμό ενός παιδιού

Διανύουμε τις μέρες της Σαρακοστής και πολλές ελληνικές οικογένειες νηστεύουν δηλαδή απέχουν από κρέας και οτιδήποτε προέρχεται από τα ζώα.

Στην ερώτηση εάν τα παιδιά μπορούν να νηστεύουν και αν αυτή η συνήθεια προκαλεί κάποιο πρόβλημα υγείας είναι πως ναι, μπορούν να ακολουθούν τη νηστεία των γονιών τους ιδιαίτερα κατά την σχολική ηλικία δηλαδή μετά τα 5-6 χρόνια της ζωής τους.

Η νηστεία είναι μία άριστη ευκαιρία να υιοθετήσουν έστω για κάποιες ημέρες χορτοφαγική δίαιτα, οπότε θα εισάγουν στη διατροφή τους όσπρια (πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας) χορταρικά (φυτικές ίνες που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου) ελαιόλαδο και όχι ζωικής προέλευσης λίπη, ωμούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, θαλασσινά (πλούσια σε πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία) και άφθονα φρούτα (πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών συστατικών).

Εκτός από τα διατροφικά οφέλη με τη νηστεία ένα παιδί εξασκείται στην εγκράτεια και μαθαίνει να βάζει όρια στα θέλω του.

Πιθανότατα κάποιοι γονείς θα αναρωτηθούν για το αν το παιδί τους προσλαμβάνει αρκετή πρωτείνη ή ασβέστιο κατά τη διάρκεια της νηστείας. Το κρέας (κόκκινο ή λευκό) είναι η πιο πλούσια σε πρωτείνη τροφή όμως μπορεί να αντικατασταθεί την περίοδο της νηστείας με όσπρια (π.χ φακές) συνδιασμένα με δημητριακά (ρύζι ή κινόα) οπότε αυξάνεται η απορρόφηση του σιδήρου. Πλουσιες σε πρωτείνη τροφές είναι και οι ξηροί καρποί, δημητριακά όπως η βρώμη, η ζέα και τα προιόντα της σόγιας.

Ασβέστιο προσλαμβάνεται με τα θαλασσινά, αμύγδαλα, σουσάμι, ταχίνι και χαλβά.

Μετά το πέρας της νηστείας έρχεται ο εορτασμός του Πάσχα και τα παιδιά σύμφωνα με το πνεύμα των εορτών καταναλώνουν αυγά, άφθονο κρέας και πολλά γλυκά. Η απότομη αλλαγή του προγράμματος διατροφής από την νηστεία στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση των πασχαλινών εδεσμάτων μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές ενοχλήσεις σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους. Η προσαρμογή της διατροφής από τη νηστεία πρέπει να γίνει με προσοχή.Τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες δεν χρειάζεται να φάνε σε μία ημέρα όλα όσα στερήθηκαν κατά...

τη διάρκεια της νηστείας. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται στα παιδιά που πάσχουν από νεανικό διαβήτη και σε όσα είναι υπέρβαρα .




Η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης του Χριστού βοηθά στη προετοιμασία του πεπτικού συστήματος για το φαγοπότι της επόμενης ημέρας. Ανήμερα του Πάσχα στο γιορτινό τραπέζι πρέπει να υπερέχει η παρουσία φρέσκων λαχανικών που θα συνοδεύουν τον οβελία.. Τα μικρά παιδιά θα είναι προτιμότερο να καταναλώνουν το πιο άπαχο τμήμα του αρνιού (μπούτι).Το κρέας του αρνιού μπορεί να εμπλουτίζεται με άφθονη ρίγανη που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και προστατεύει από τις επικίνδυνες νιτροζαμίνες που παράγονται στο κρέας. Επίσης να μην ξεχνάμε το λεμόνι που βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Τα παιδιά είναι καλό να μην καταναλώνουν ζωικά εντόσθια αλλά φρέσκες σαλάτες και μετρημένες ποσότητες ψητού κρέατος. Τα πασχαλινά αυγά πρέπει να περιορίζονται σε μόνο ένα την ημέρα αφού η υπερκατανάλωσή τους αυξάνει τα λιπίδια του αίματος Ένα παιδί μπορεί να καταναλώνει άφοβα τρία έως πέντε αυγά την εβδομάδα .Μέτρο χρειάζεται και στα γλυκά που κατακλύζουν τα περισσότερα σπίτια, με το παραδοσιακό τσουρέκι να έχει την τιμητική του τις ημέρες του Πάσχα.

Ας μη ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από τα γλυκά αυτά προσφέρουν εκατοντάδες θερμίδες και προκαλούν αύξηση του βάρους γιατί είναι πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά. Υπάρχει βέβαια και ο πειρασμός των σοκολατένιων αυγών που καταναλώνονται κυρίως από τα μικρά παιδιά και που είναι αιτία για αύξηση του βάρους τους και εκδήλωση τροφικών αλλεργιών.

Συνοψίζοντας , η μετάβαση από τη νηστεία στο εορταστικό διαιτολόγιο πρέπει να γίνει με μέτρο και με μικρές ποσότητες. Στην αντίθετη περίπτωση θα προκληθούν πεπτικά ενοχλήματα όπως εμετοί και διάρροιες ή τροφικές αλλεργίες , αύξηση σωματικού βάρους και εκδήλωση μεταβολικών διαταραχών όπως αύξηση του σακχάρου του αίματος και υπερχοληστεριναιμία, υπερλιπιδαιμία. Οι διατροφικές συνήθειες των γονιών αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά οπότε πρώτοι οι γονείς με το παράδειγμά τους διδάσκουν στα παιδιά τους το μέτρο και την ποιότητα στη διατροφή ,ώστε να είναι υγιείς ενήλικες.

hamomilaki.blogspot.gr

Δάκρυσε ο Βασίλης Καρράς – Το συγκινητικό αντίο στο κοινό του (photo)


eb1566361a23d4fe90f532438e5fb77d XL 300x245 Δάκρυσε ο Βασίλης Καρράς – Το συγκινητικό αντίο στο κοινό του (photo)Ποιος το περίμενε; Ένας τέτοιας κλάσης ερμηνευτής με αμέτρητες επιτυχίες να ξεσπάσει σε λυγμούς…
Ήταν λίγο μετά τις 06.00 το πρωί όταν ο Βασίλης Καρράς δέχτηκε στην πίστα χιλιάδες λουλούδια και αναγκάστηκε να καθίσει επάνω τους χρησιμοποιώντας τα σαν καρέκλα.
Αφού ερμήνευσε επιτυχίες που για πρώτη φορά έλεγε στο πρόγραμμα που έσπασε κάθε ρεκόρ με την Πάολα και τον Παντελή Παντελίδη, πέταξε το μικρόφωνο, έκανε μια μεγάλη υπόκλιση και φίλησε έναν – έναν τους μουσικούς του σε μια κίνηση σεβασμού και εκτίμησης .
Στην συνέχεια κοντοστάθηκε στην πίστα και ύψωσε το χέρι του σε όλο αυτό τον κόσμο φωνάζοντας σας αγαπώ πολύ.
Λίγα λεπτά μετά μία εικόνα που έκανε τους πάντες να σαστίσουν: Ο Βασίλης αγκαλιάζεται με ένα δικό του άνθρωπο και ξεσπούν σε λυγμούς.

Ψηλές – κοντές: Ποιες θα κάνουν περισσότερα παιδιά;


Nέα έρευνα έδωσε απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες η καλή υγεία και η ισορροπημένη διατροφή...

είναι οι αιτίες που οι αδύνατες και ψηλές γυναίκες έχουν περισσότερα παιδιά, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Στο πλαίσιο της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Durham, οι ερευνητές παρακολούθησαν γυναίκες από δύο κοινότητες στην Γκάμπια, αλλά υποστηρίζουν ότι η τάση αυτή θα μπορούσε επίσης να ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η έρευνα αμφισβητεί επίσης την ιδέα ότι τα χαμηλά ποσοστά θανάτου στη Δύση είχαν εμποδίσει τη φυσική επιλογή, και ότι η εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής, στην πραγματικότητα, σταμάτησε.

Οι ειδικοί συνέλλεξαν δεδομένα από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ του 1956 και του 2010 σχετικά με τους κατοίκους δύο χωριών στην Γκάμπια και έπειτα ανέλυσαν τα δεδομένα που σχετίζονταν με το ύψος και το βάρος των γυναικών.

Κατά την περίοδο αυτή, οι δύο κοινότητες παρουσίασαν σημαντικές δημογραφικές μεταβολές και ειδικότερα μεταβολές στα ποσοστά θνησιμότητας και γονιμότητας.

Αυτές οι αλλαγές αποδόθηκαν στις διατροφικές βελτιώσεις και στην ιατρική περίθαλψη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι μπορεί αρχικά να φαίνεται ότι οι κοντές και οι γεμάτες γυναίκες έκαναν πιο πολλά παιδιά, όμως με την πάροδο του χρόνου αυτό άλλαξε, επιφέροντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο καθηγητής Δρ Ian Rickard, λέκτορας του τμήματος Ανθρωπολογίας, ανέφερε ότι: «Αυτό σημαίνει ότι η θνησιμότητα δε σημαίνει απαραίτητα ότι η εξέλιξη σταματάει, αλλά ότι αλλάζει. Τα αποτελέσματά μας είναι σημαντικά και αυτό γιατί το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού περνάει μια δημογραφική αλλαγή από υψηλή σε χαμηλή γονιμότητα».

lifezone.gr

Νεκρή η 23χρονη που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στη Νέα Μάκρη


5d3827c85ad1051560546ce7868b265d XL 300x224 Νεκρή η 23χρονη που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στη Νέα ΜάκρηΔεν τα κατάφερε τελικά η 23χρονη Αθανασία-Ευθυμία Μπλαχά που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στη Νέα Μάκρη πριν περίπου 20 μέρες.
Οι γιατροί ανακοίνωσαν το πρωί τον θάνατό της και δήλωσαν ότι οι γονείς της, παρά την οδύνη τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της.
Η άτυχη κοπέλα, είχε βρεθείπεσμένη στην άσφαλτο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό, όπου και χαροπάλευε έως σήμερα.

Οι λόγοι που πρέπει να τρώτε φράουλες


Είναι ζουμερή, κατακόκκινη, ακαταμάχητα γευστική & κάνει καλό στον οργανισμό. Η φράουλα έχει πολλούς λόγους για να βρίσκεται στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, ιδιαίτερα τώρα που είναι η εποχή της...
Πέρα όμως από την νοστιμιά της υπάρχουν & κάποιοι άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να την συμπεριλάβετε αυτή την εποχή στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.
Οι φράουλες περιέχουν φαινόλες & ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένο χημικό συστατικό την ανθοκυανίνη που της χαρίζει αυτό το ακαταμάχητο κόκκινο χρώμα. Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν αυτή τη φαινόλη αυξάνει το επίπεδο του ουρικού οξέος στο σώμα με αποτέλεσμα να λειτουργεί ως αντιοξειδωτικός παράγοντας.Οι φαινόλες στις φράουλες είναι επίσης ένα πολύ καλό όπλο ενάντια στην οστεοαρθρίτιδα, το άσθμα καθώς & στην αθηροσκλήρωση. Από την άλλη ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών & αντιφλεγμονωδών παραγόντων στις φράουλες αποτελούν μια καλή άμυνα εναντίον της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων. Τα φλαβονοειδή που περιέχονται στη φράουλα & που είναι αντιοξειδωτικοί παράγοντες από έρευνες προκύπτει ότι μπορεί να μειώνουν επιπλέον τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη & πάρκινσον. Σύμφωνα με “The Archives of Opthalmology”, 3 επιπλέον μερίδες φράουλας την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της εμφάνισης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας σε ποσοστό μεγαλύτερο του ενός τρίτου.

Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει 136% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης που τόσο χρειάζεται ο οργανισμός. Ακόμη περιέχει 21% μαγγανίου, ένα απαραίτητο συστατικό στην μάχη ενάντια στις ελεύθερες ρίζες & του οξειδωτικού στρες. Όσον αφορά τα οστά μας, το μαγγάνιο μαζί με το κάλιο, το μαγνήσιο & τη βιταμίνης K βοηθούν στην σωστή τους ανάπτυξη αλλά & την διατήρηση της καλής τους υγείας. Στις γυναίκες τώρα οι φράουλες βοηθούν να θωρακιστούν απέναντι στην φθορά του εγκεφάλου και την εξασθένηση των γνωστικών τους λειτουργιών που προκύπτει προοδευτικά όσο μεγαλώνουν. Από άποψη θερμίδων ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει πάνω από 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας φυτικών ινών και μόλις 43 θερμίδες. Βοηθούν επίσης στην πέψη & ταυτόχρονα μειώνουν την αρτηριακή πίεση & την κατακράτηση υγρών στο σώμα.

life2day.gr

Δουλεύετε σε αυτούς τους 20 οργανισμούς του Δημοσίου; Τότε, σε λίγες μέρες απολύεστε


48920 300x191 Δουλεύετε σε αυτούς τους 20 οργανισμούς του Δημοσίου; Τότε, σε λίγες μέρες απολύεστεΤη λίστα με τους 20 φορείς του Δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν αμέσως μετά το Πάσχα με ταυτόχρονη απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτούς, αποκαλύπτει σήμερα το Εθνος της Κυριακής σε πρωτοσέλιδο με τίτλο:
Λίστα-φωτιά για το Δημόσιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 2.000 απολύσεις πρόκειται να γίνουν μέσα στο Μάιο.
Οι 22 οργανισμοί είναι οι ακόλουθοι:
1. Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
2. Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών
3. Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών
4. Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης ο «Γέρος του Μοριά»
5. Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων
6. Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Εθνικής Αμυνας
7. Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
8. Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
9. Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
10. Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου
11. Ινστιτούτο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
12. Ινστιτούτο Αιγαίου και Δικαίου της Θάλασσας
13. Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας
14. Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Συνεργασίας
15. Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτιρίων
16. Ανώνυμη Εταιρεία της Διώρυγας της Κορίνθου
17. Ανώνυμη Εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις»
18. ΑΕΜΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας)
19. Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης
20. Εταιρεία Διανομής Αερίου ΑΕ

Mάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός Τόνυ Άντονυ


eqaavitzza517bcaee516f7 Mάχη για τη ζωή του δίνει ο ηθοποιός Τόνυ ΆντονυΉταν κοινό μυστικό ότι ο Τόνυ Αντονυ βιώνει από τις πιο δυσκολότερες περιόδους της ζωής του.
Ο ηθοποιός που επί χρόνια χάρισε το γέλιο στον κόσμο αντιμετωπίζει με θάρρος ένα πρόβλημα υγείας και το παλεύει για να γυρίσει και πάλι δυνατός στα αγαπημένα του πρόσωπα και στον κόσμο που τον λατρεύει.
Ο Τόνυ Αντονυ, ηθοποιός της παλιάς καλής γενιάς που πάντα κράτησε χαμηλούς τόνους παρά τη μεγάλη του επιτυχία, εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας.
Ο ίδιος θέλησε να αποσυρθεί σεμνά από το σανίδι και να το αντιμετωπίσει με την οικογένειά του με την αξιοπρέπεια που τον χαρακτηρίζει. Μόνο που η εισαγωγή του στο νοσοκομείο για μια λεπτή χειρουργική επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει έγινε αμέσως γνωστή και η δυσάρεστη είδηση όπως αναφέρει το Λοιπόν διαδόθηκε. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του, αλλά περιορίστηκε να πει ότι θα παλέψει για να βγει νικητής από αυτήν τη δοκιμασία.
Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μη στεναχωρεί τον κόσμο που τον λατρεύει και στον οποίο τόσα χρόνια χαρίζει γέλιο. Οπως λένε άτομα που τον ξέρουν δίνει τον αγώνα του με κουράγιο και αισιοδοξία, ενώ η αγάπη του κόσμου από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε είναι συγκινητική.

Ποιοί αγανακτισμένοι; Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα


Η κουβέντα που ακούστηκε πολλές φορές στην πλατεία Συντάγματος από κόσμο ανεξάρτητα από τα πολιτικά του πιστεύω, είναι η εξής: «Μα καλά, αύριο απολύονται 20.000 άνθρωποι και εδώ βρίσκονται λιγότεροι από 1.500 για να εκφράσουν την αντίδραση και την αγανάκτησή τους…»
Πού πήγε ο Έλληνας, μιας και δεν ήταν στο Σύνταγμα;
- Πήγε για μπάνιο;
- Πήγε για καφέ;
- Απελπίστηκε;
- Κουράστηκε να αντιδρά;
2 41 Ποιοί αγανακτισμένοι; Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα
6 1 Ποιοί αγανακτισμένοι; Δείτε φωτογραφίες από το Σύνταγμα

Χαμός για το tweet της Μελέτη: Εγώ τις πουτσ.., τις τρώω!


49BA00621FA2E56AB8A110351ADB0CEE 250x180 Χαμός για το tweet της Μελέτη: Εγώ τις πουτσ.., τις τρώω!
Πλάκα με τους διαδικτυακούς της φίλους θέλησε να κάνει χθες το βράδυ η Ελεονώρα Μελέτη ωστόσο ένα tweet της κατάφερε να κάνει τo Twitter μεταμεσονύχτια να πάρει φωτιά!
Ολα ξεκίνησαν όταν η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια χθες το βράδυ έγραψε:

Ε κοριτσια, εσεις που τουιταρετε για π….ες κ μ….. Σαν να ειστε αγορακια, ειστε χειροτερες κ απο μενα που οι φιλοι με φωναζουν μπαμπη.
Οι διάφοροι followers αντέδρασαν, και κυρίως ο διάσημος Τουιτεράς Κανέκος ο οποίος την αποκάλεσε σεμνότυφη.
Τότε ήταν όμως που εισέπραξε μία απάντηση από τη Μελέτη που κανείς δεν περίμενε:
@kanekos69 καθολου σεμνοτυφη καλε μου. Εγω τις πουτσες δεν τις τουιταρω. Τις τρωω!
Αμέσως επικράτησε πανικός με αυτά που έγραψε η παρουσιάστρια με άλλους να γελάνε, άλλους να της επιτίθενται και άλλους να βγάζουν μέχρι και σόκιν ανέδοτα…
Η ίδια πάντως λίγο αργότερα εξήγησε μέσω Twitter ότι ήταν «μια γελοια συζητηση που κανω πριν πεσω για υπνο απλα για να γελασω».
2221 Χαμός για το tweet της Μελέτη: Εγώ τις πουτσ.., τις τρώω!

Καθορισμός Μέγιστου Αριθμού Προσλήψεων συμβασιούχων έργου και ορισμένου χρόνο στην Αυτοδιοίκηση για το 2013


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καθορίζεται... ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού για το 2013, για συμβάσεις μίσθωσης έργου και ορισμένου χρόνου, κατόπιν έγκρισης από την ΠΥΣ 33/2006, σε 4.090 άτομα.

Ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με το 2012 κατά 387 θέσεις σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν επίσης, στην περίπτωση που ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για να καλύψει συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων πηγών συγχρηματοδότησης, να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης του αριθμού ώστε να είναι δυνατή η υλοποίησή τους, με στόχο την άρτια λειτουργία ιδίως των κοινωνικών δομών αλλά και την πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. 

Έρχεται ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους


Έρχεται Εθνικός Οργανισμός Σύνταξης με βασικό φορέα το ΙΚΑ και περαιτέρω ένταξη και άλλων ασφαλιστικών ταμείων όπως το ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ και ο ΟΑΕΕ, ενώ η βασική σύνταξη θα γίνει 360 ευρώ για όλους.
sintaksiouxoi1 Έρχεται ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή της Κυριακής» η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξετάζει σχέδιο «απορρόφησης» των ΟΓΑ, ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ με σκοπό της δημιουργία ενός Εθνικού Οργανισμού Σύνταξης.
Το σχέδιο θα ακολουθήσει, εφόσον γίνει δεκτό, τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου. Αν εγκριθεί το σχέδιο αυτό θα πρέπει να ανασχεδιαστεί όλη η δομή των συνταξιοδοτικών παροχών, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ από το 2015, έτος κατά το οποίο αναμένεται να γίνει και έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ, η οποία έχει θεσμοθετηθεί με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη.
Τη βασική σύνταξη θα καταβάλλει το κράτος και θα την δικαιούνται όσοι θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1.1.2015, καθώς και όσοι συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, χωρίς να έχουν και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Επιπρόσθετα, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.

Η κρίσιμη ψηφοφορία της 6ης Μαΐου σχετικά με την αναθεώρηση της Νομοθεσίας για την εμπορία σπόρων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΙΤΙ 26/4/2013
ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ
Οι σπόροι που παράγονται από γεωργούς (παραδοσιακοί και σύγχρονοι), ανήκουν στη σφαίρα της δημόσιας ιδιοκτησίας και αποτελούν Κοινά Αγαθά. Μπορούν ελεύθερα να αναπαραχθούν από όλους. Αντίθετα, οι σπόροι που παράγονται από ιδιωτικές εταιρίες, καλύπτονται από περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων ή ακόμα και πατέντες βιομηχανικού τύπου και είτε για τεχνικούς ή για νομικούς λόγους δεν αναπαράγονται.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, στηρίζει συστηματικά τους βιομηχανικούς αυτούς σπόρους, ενώ ταυτόχρονα επιβάλει παράλογες απαιτήσεις στους σπόρους των αγροτών περιορίζοντας την εμπορική τους κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα αυτός ο πολύτιμος φυσικός πόρος που αποκαλείται αγροτική βιοποικιλότητα και αποτελεί τη βάση της διατροφικής μας ασφάλειας, χάνεται προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Στις 6 Μαΐου 2013, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι θα κληθούν σε ψηφοφορία για ένα νέο νομοσχέδιο που επικυρώνει την καταδίωξη των σπόρων που παράγουν οι γεωργοί.
Καλούμε την Ελληνίδα Επίτροπο κ. Μαρία Δαμανάκη να τεθεί ενώπιον των ευθυνών της και να το καταψηφίσει καθώς αυτή η εγκληματική πρακτική απώλειας της αγροτικής βιοποικιλότητας πρέπει άμεσα να σταματήσει. Οι καλλιεργητές που διατηρούν αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο πρέπει να υποστηριχθούν στο έργο τους χωρίς απαγορευτικούς γραφειοκρατικούς περιορισμούς.
Εδώ θα βρείτε την επιστολή που έστειλαν στην Ελληνίδα Επίτροπο οι Ελληνικές Οργανώσεις διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων, Περιβαλλοντικές και Οικολογικές οργανώσεις και φορείς.
Όσοι ενδιαφέρεστε να τη συνυπογράψετε, θα σας παρακαλούσαμε να  κάνετε τον κόπο να την αποστείλετε στα ακόλουθα email της επιτρόπου κ. Δαμανάκη και των βοηθών της:
Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να συγκεντρώσουμε όλες τις υπογραφές των ατόμων και να τις αποστείλουμε ομαδικά. Θεωρούμε όμως ότι είναι εξίσου σημαντικό να την στείλει και ο καθένας μεμονωμένα ώστε να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση.
Η ψήφιση θα γίνει στις 6 Μαΐου 2013. Μπορείτε λοιπόν, μέσα στις επόμενες μέρες (όσο πιο άμεσα, τόσο το καλύτερο) να αποστείλετε την ανοιχτή επιστολή στις παραπάνω διευθύνσεις της επιτρόπου και των βοηθών της.
Το κείμενο της επιστολής θα το βρείτε εδώ και μπορείτε αν επιθυμείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έχει:


Συντάχθηκε από το "Πελίτι",  την συνυπογράψαμε και την αποστείλαμε στην κ. Μ. Δαμανάκη

Σας καλούμε να την αποστείλετε και εσείς!

ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟ 

Κα Δαμανάκη
Σας αποστέλλουμε την παρακάτω επιστολή που αφορά στη νομοθεσία εμπορίας φυτογενετικού υλικού και την σχετική πρόταση της Γενικής Επιτροπής Υγείας & Καταναλωτών (DGSANCO) που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επικείμενη Συνάντηση των Επιτρόπων στις 6 Μαΐου 2013.
Οι παρακάτω οργανώσεις, δίκτυα, σύλλογοι, ομάδες παραγωγών και Δήμοι που συνυπογράφουν θεωρούμε ότι η πρόταση για την νομοθεσία από πλευρά της DGSANCO προσβάλλει βασικά δικαιώματα του αγροτικού κόσμου και αποτελεί κίνδυνο για την γεωργική βιοποικιλότητα και την γεωργική παράδοση της Ελλάδας. Άλλωστε, το περασμένο Δεκέμβριο ζητήσαμε για το θέμα αυτό ευρεία δημόσια διαβούλευση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αίτημα στο οποίο, δυστυχώς, δεν ανταποκρίθηκε.
Σας ζητούμε λοιπόν να καταψηφίσετε την πρόταση που θα τεθεί σε ψηφοφορία στην συνάντηση των Επιτρόπων στις 6 Μαΐου για τους λόγους που διεξοδικά αναλύουμε ακολούθως:
Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και οι διακρίσεις ενάντια στους σπόρους που παράγονται και διατηρούνται από τους γεωργούς.
Μέχρι σήμερα οι σπόροι παράγονται παγκοσμίως, κυρίως από τους γεωργούς, από τη βιομηχανία σπόρων, αλλά και από δημόσια ινστιτούτα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ θα έπρεπε να υποστηρίζει την διάδοση όλων των ειδών σπόρων (εξαιρώντας τους γενετικά τροποποιημένους), στηρίζει συστηματικά τους σπόρους της Βιομηχανίας ενώ ταυτόχρονα επιβάλει παράλογες απαιτήσεις στους παραδοσιακούς και σύγχρονους σπόρους που παράγουν οι γεωργοί,περιορίζοντας την εμπορική τους κυκλοφορία. Οι σπόροι των γεωργών ανήκουν στη σφαίρα της δημόσιας ιδιοκτησίας και αποτελούν Κοινά Αγαθά. Αντίθετα, οι σπόροι της Βιομηχανίας καλύπτονται από περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων ή ακόμα και πατέντες βιομηχανικού τύπου.
Τα σχετικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
Γιατί η ευρωπαϊκή νομοθεσία κάνει διακρίσεις ενάντια σε αυτού του είδους Κοινά Αγαθά;
Γιατί, έχοντας υπόψη το ανεπίσημο προσχέδιο πρότασης που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες, το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στα πλαίσια της αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας αναμένεται να επιβάλλει αυξημένους περιορισμούς και υποχρεώσεις (π.χ. πιστοποίησης και εγγραφής) για τους σπόρους και τις παραδοσιακές ποικιλίες που παράγει και χρησιμοποιεί ο απλός γεωργός;
Γιατί στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιτρέπεται σε στελέχη της βιομηχανίας σπόρων να καταρτίζουν το νέο νομοσχέδιο (η αναμενόμενη πρόταση της DGSANCO έχει συνταχθεί κυρίως από τηνΚαIsabelleClement-Nissou, υπάλληλο του γαλλικού «λόμπι» της βιομηχανίας σπόρων GNIS); Θεωρούμε ότι αυτό το γεγονός αποτελεί ένα ολοφάνερο φαινόμενο επιβολής συμφερόντων.
Είναι αναμενόμενο η Βιομηχανία σπόρων να ενδιαφέρεται να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά εξοντώνοντας την εμπορική κυκλοφορία των Κοινών Αγαθών -των παραδοσιακών ποικιλιών και όλων των σπόρων των γεωργών. Ωστόσο, είναι δυνατόν να είναι αυτός ο ρόλος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και γενικότερα ο ρόλος των πολιτικών που την υπερψηφίζουν, συμπεριλαμβανομένης και εσάς;
Οι λόγοι που η Ευρωπαϊκή νομοθεσία θα έπρεπε να στηρίζει τις τοπικές και ιδιοπαραγώμενες ποικιλίες είναι πολλαπλοί:
Οι σπόροι των γεωργών έχουν ευρύτατη γενετική βάση. Δηλαδή κάθε σπόρος περιλαμβάνει πολύ περισσότερα γονίδια από αυτά που έχουν οι ποικιλίες της βιομηχανίας. Επομένως είναι προσαρμόσιμοι στις κλιματικές αλλαγές, εξελίσσονται σε ισορροπία με τυχόν ασθένειες και αναπτύσσουν γονίδια αντίστασης, ιδιότητες που τα καταστούν πολύτιμα για την γεωργική βιοποικιλότητα και επομένως για την μελλοντική μας διατροφική επάρκεια και ασφάλεια.
Οι σπόροι των γεωργών, επιπλέον, είναι πολύτιμοι για την δημιουργία νέων ποικιλιών από τη βιομηχανία. Εάν όμως οι παραδοσιακές ποικιλίες δεν καλλιεργούνται, κινδυνεύουν να εξαφανισθούν, και μαζί με αυτές να χαθεί ο γενετικός πλούτος της χώρας μας αλλά και η πολύτιμη γνώση και παράδοση της γεωργίας. Οι Τράπεζες σπόρων είναι χρήσιμες, ωστόσο χωρίς την καλλιέργεια των παραδοσιακών ποικιλιών στον αγρό, ουσιαστικά δεν επαρκούν.
Αποδεδειγμένα, επίσης, οι σπόροι των γεωργών είναι κατάλληλοι για μια ήπια μορφή γεωργίας, χαμηλών εισροών, σε οικογενειακό, τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία μπορεί να στερήσει τους πολίτες από το δικαίωμα επιλογής μοντέλου γεωργίας, αλλά και μοντέλου διατροφής, κάτι που αντίκειται στην ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας επιλογής.
Στους παραπάνω λόγους εντάσσεται και το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε δει την υπερβολική συγκέντρωση δύναμης της Βιομηχανίας σπόρων. Δέκα μόνον πολυεθνικές εταιρίες καλύπτουν ήδη το 73% της παγκόσμιας εμπορικής κυκλοφορίας σπόρων της βιομηχανίας. Οι μεγάλες αγροχημικές εταιρίες εξαγοράζουν συνεχώς μικρές και μεσαίες εταιρίες παραγωγής σπόρων επιβάλλοντας έτσι μια εντατικής μορφής, χημική γεωργία χωρίς περιθώρια επιλογής για όσους καλλιεργητές επιλέγουν ήπιου τύπου πολυλειτουργικά συστήματα γεωργίας.
Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία ως υφίσταται και ως προτείνεται να εξελιχθεί, θεωρούμε πως ουσιαστικά υποβοηθά τη Βιομηχανία να ανταγωνιστεί αθέμιτα τους σπόρους των γεωργών. Ένα επικίνδυνο ολιγοπώλιο δείχνει να έχει δημιουργηθεί εξαλείφοντας τις δυνατότητες επιλογής με άμεσο επομένως κίνδυνο για την διατροφική επάρκεια, την ελευθερία επιλογής και εντέλει τη Δημοκρατία.  
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, σήμερα καλλιεργείται μόνον το 10% των παραδοσιακών ποικιλιών που βρίσκονταν υπό καλλιέργεια πριν 100 χρόνια. Αυτό το γεγονός είναι καταστροφικό για τη βιοποικιλότητα, δηλαδή για τη συνέχεια της ζωής. Με τη σωστή αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας θεωρούμε ότι μπορούμε να σώσουμε αυτό το υπόλοιπο 10%.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα όφειλε να είναι από τους πρώτους που θα σταματήσουν αυτή την άδικη και εγκληματική για την γεωργία και τους καλλιεργητές πολιτική. Θεωρούμε πολιτικά και προσωπικά υπεύθυνους τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,   για τη συνεχή μείωση της γεωργικής βιοποικιλότητας και τη ουσιαστική διάβρωση της Δημοκρατίας που συντελείται .
Κα Δαμανάκη,
Μπορείτε να συμβάλλετε στην αποτροπή της επικείμενης νομοθεσίας, καταψηφίζοντας το νέο νομοσχέδιο για την εμπορία των σπόρων που πρόκειται να υποβάλλει η DGSANCO. Η ευκαιρία να αλλάξει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία προάγοντας την ελεύθερη κυκλοφορία των σπόρων των γεωργών και διασφαλίζοντας τον τεράστιο γεωργικό πλούτο χωρών όπως η Ελλάδα, είναι ακριβώς τώρα.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς, όλοι, θα είμαστε εδώ να προασπίσουμε αυτές τις αξίες.


--
Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη"

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ «21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ» ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ




   Το τελευταίο διάστημα επιχειρείται εξωραϊσμού του καθεστώτος της «21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ», της φασιστικής δικτατορίας των συνταγματαρχών. Ενδεικτικά η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ανέφερε  στη μαύρη επέτειο της χούντας και πρόβαλε δημοσκόπηση όπου το 30% των ερωτηθέντων φαίνεται να θεωρεί πως στην δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ότι σήμερα.
  Ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η δημοσκόπηση, έχει αξία να προσεγγίσουμε το ζήτημα από την σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, εξετάζοντας το ταξικό υπόβαθρο της χούντας, την σχέση της με τα αστικά κόμματα, το ΝΑΤΟ, τους αμερικάνους και τα οικονομικά συμφέροντα που προώθησε και υπηρέτησε. Είναι ζητήματα που εσκεμμένα προσπερνιούνται κυρίως από τους αστούς ιστοριολόγους και αρθρογράφους για να συσκοτίσουν την αλήθεια και την πραγματικότητα για το ρόλο και τον χαρακτήρα της δικτατορίας των συνταγματαρχών.
   Πριν το πραξικόπημα των συνταγματαρχών του Απρίλη του 1967, οι ενδοαστικές αντιθέσεις της αστικής τάξης της χώρας μας, χαρακτηριζόταν από όξυνση και ένταση για το ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα προωθηθεί περισσότερο, πιο λιγότερο, με ποιόν ιμπεριαλιστή έπρεπε η χώρα να συμμαχήσει, έχοντας πάντα ανοιχτή την γραμμή με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην προχωράει ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού καπιταλισμού που είχε ανάγκη το εγχώριο αστικό πολιτικό σύστημα μετά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του εμφυλίου στην Ελλάδα.
    Το πολιτικό σύστημα χαρακτηριζόταν από αστάθεια. Οι κοινωνικές συμμαχίες που είχε ανάγκη ο ελληνικός καπιταλισμός δεν είχαν ακόμη καταλήξει. Το 1965-67 σχηματίστηκαν 5 αστικές κυβερνήσεις με κύριους κορμούς την ΕΡΕ και την Ένωση Κέντρου, που αντανακλά και τις αντιθέσεις μεταξύ των αστικών δυνάμεων για το ποια από αυτές θα υπερισχύσει.
   Αυτές οι εξελίξεις είχαν στρώσει το δρόμο ώστε το τμήμα της άρχουσας τάξης (εφοπλιστές κυρίως), που είχε δύναμη στο ποιο ισχυρό τμήμα του αστικού κράτους, το στρατό, να δώσει μέσω των συνταγματαρχών και την δικτατορία που επιβλήθηκε, με την βία των όπλων την 21η Απριλίου, αστική λύση προλαβαίνοντας τους στρατηγούς του βασιλιά.
   Η δικτατορία έγινε στο όνομα αντιμετώπισης του «κομμουνιστικού κινδύνου», παρότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε, για την αστική τάξη και τους συμμάχους της. Επιβεβαιώνεται πως ο αντικομμουνισμός αποτελεί τον προπομπό γενικότερων αντιδραστικών, αντιλαϊκών σχεδιασμών που πλήττουν συνολικά το λαό.
   Η δικτατορία στηρίχτηκε από όλα τα τμήματα του κεφαλαίου. Ενώ ήταν και η ίδια υπέρ της σύνδεσης στην Ελλάδα με το υπό διαμόρφωση ιμπεριαλιστικό μπλοκ της τότε ΕΟΚ. Ήταν χαρακτηριστική η δήλωση του πρωτεργάτη της χούντας Γεώργιου Παπαδόπουλου: «Είναι φυσικόν η επιδίωξης της να είναι οικονομική ανάπτυξης της χώρας εντός του πλησίου της οικονομικής κοινότητας εις την οποίαν ανήκωμεν»
  Η δικτατορία των συνταγματαρχών επιζητούσε λαϊκή υποστήριξη για να σταθεροποιήσει το αντιδραστικό καθεστώς της. Απευθύνθηκε σε φτωχά τμήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων «Φτωχοί αγρότες, αυτοκινητιστές, οδηγοί κ.α.» και κυρίως σε εκείνο το τμήμα που δεν είχε συμμετοχή και εμπειρίες από τους αγώνες του οργανωμένου λαϊκού κινήματος της εποχής. Εξαγόρασε τμήματα τέτοιων λαϊκών στρωμάτων μέσα από το χάρισμα δανείων κυρίως αγροτικών, έκδοση αδειών για ταξί, φορτηγών, Δ.Χ. κ.α.
Αυτές οι επιλεκτικές πρακτικές δεν είχαν να κάνουν με πολιτική φιλολαϊκού προσανατολισμού αλλά ήταν στοχευόμενες για να αποσπάσει η χούντα λαϊκή στήριξη.
    Η στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών ανεξάρτητα από τις προθέσεις των δικτατόρων είχε εξ αντικειμένου αποτέλεσμα να επέλθει ο εκσυγχρονισμός του αστικού πολιτικού συστήματος. Το οποίο θωράκισε περισσότερο την σταθερότητα της κυριαρχίας του κεφαλαίου. Τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές, βιομήχανοι, δυνάμωσαν εκείνη την περίοδο. Τους χαρίστηκε κρατικό χρήμα, είχαν φοροαπαλλαγές, επιδοτήθηκαν ποικιλόμορφα. Δεν είναι τυχαίο πως ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος ζούσε σε βίλα του Ωνάση στο Λαγονίση αντί «συμβολικού ενοικίου». Οι σχέσεις του καθεστώτος με τους κεφαλαιοκράτες εγχώριους και ξένους όπως τον Αμερικανό Τομ Πάπας, ήταν άριστες.
   Όσοι σήμερα εξωραΐζουν την χούντα των συνταγματαρχών δεν το κάνουν επειδή τους έπιασε ο πόνος και η νοσταλγία του καθεστώτος της επταετίας. Αλλού στοχεύουν.  Στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, απαξίωσης των αστικών κομμάτων από τον λαό, προσπαθούν να χειραγωγήσουν την λαϊκή οργή και αντίδραση στα δικά τους κανάλια και εντός πλαισίου του συστήματος. Πριν 2 χρόνια ήταν οι πλατείες, στην πορεία ήρθε η δήθεν αντισυστημική ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», τώρα εκθειάζουν την χούντα. Πάντα με έναν στόχο. Να μην δράσει ο λαός οργανωμένα, ταξικά και μέσα από το δικό του πολιτικοποιημένο λαϊκό κίνημα να αμφισβητήσει σε επίπεδο τάξης τους καπιταλιστές και την καπιταλιστική οργάνωση οικονομίας που γεννά τις κρίσεις, την φτώχεια, την ανασφάλεια για το λαό για να οικοδομήσει την δική του εργατική λαϊκή εξουσία, που είναι η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος, από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.
   Οργανωμένος λαός και μνήμη έχει και δύναμη και θέληση και σχέδιο και στόχο να τους προσπεράσει όλους αυτούς, ανοίγοντας δρόμο για την δική του εξουσία, με το λαό μοναδικό αφέντη στον τόπο του, ιδιοκτήτη όλου του πλούτο που με το μόχθο του παράγει.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εργατική Πρωτομαγιά.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  29  Απριλίου  2013





Η πρώτη του Μάη, ημέρα τιμής και μνήμης των εργατικών αγώνων, είναι για τους εργαζόμενους αλλά και για όλους τους πολίτες, μια ημέρα στοχασμού και δράσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Είναι ημέρα φόρου τιμής για όλους αυτούς που πάλεψαν, αγωνίστηκαν και θυσίασαν ακόμη και τη ζωή τους για την απόκτηση ενός ανθρώπινου εργασιακού περιβάλλοντος και την εξάλειψη των φαινομένων εκμετάλλευσης.

Είναι η ημέρα που όλοι οι εργαζόμενοι ενώνουν τις φωνές τους για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, για ίσες ευκαιρίες, για ένα καλύτερο αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη και μια αξιοπρεπή ζωή.

Φέτος ο λαός μας γιορτάζει την πρωτομαγιά μέσα σε συνθήκες μιας βαθιάς και πρωτόγνωρης κρίσης. Μιας κρίσης που αυξάνει την ανεργία και κατά συνέπεια την ανασφάλεια του εργαζόμενου. Η πλειοψηφία της εργατικής τάξης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι βιώνουν δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και οι άνεργοι αγωνιούν για το μέλλον τους.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία μας καλεί να πορευτούμε ενωμένοι και όλοι μαζί να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία για την πατρίδα μας και τη νέα γενιά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τιμά τους αγώνες των εργαζομένων και με πνεύμα ενότητας, αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας, τάσσεται στο πλευρό τους. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη, την προβολή και την ευημερία του τόπου μας και δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνική προστασία του εργαζόμενου αλλά και στην υποστήριξη όλων των ανέργων και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στέλνω τους πιο θερμούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας και εύχομαι σταθερή, ασφαλή και καλά αμειβόμενη εργασία για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους.      

Καλή Πρωτομαγιά




Η Αντιπεριφερειάρχης
Σοφία Μαυρίδου

Συγχαρητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου και των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Πιερίας στον Αρχέλαο Κατερίνης για την άνοδο στην Α1 κατηγορία του αθλήματος Χάντμπολ.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  29  Απριλίου  2013



Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συγχαρητήρια στους αθλητές, στους προπονητές και στη διοίκηση της ομάδας Χάντμπολ «Αρχέλαος» Κατερίνης, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Τέτοιου είδους διακρίσεις δίνουν το παράδειγμα στους νέους, γεννούν ελπίδες και προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό ιδεώδες που δεν είναι άλλο από την ευγενή άμιλλα και την προσήλωση στους στόχους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στέκεται στο πλευρό των αθλητών υποστηρίζοντας δράσεις που προωθούν τον αθλητισμό και που συμβάλουν στην ανάπτυξη του. Αισθανόματε ιδιαίτερα υπερήφανοι και βαθιά συγκινημένοι από αυτή σας τη διάκριση και σας ευχόμαστε από καρδιάς υγεία, επιτυχίες και διακρίσεις.





Ο Περιφερειάχης Κεντρικής Μακεδονίας               Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης
κ. Απόστολος Τζιτζικώστας                                Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
      κ. Σοφία Μαυρίδου


1η ΜΑΗ 2013 ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ





Συνάδελφοι επαγγελματίες – βιοτέχνες – μικροί έμποροι – αυτοκινητιστές

Η 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και τιμής των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, όλων των λαών από την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο μέχρι σήμερα.
Είναι ημέρα πάλης και διεκδίκησης ανθρώπινης ζωής με αξιοπρέπεια, για τη δικαίωση αιτημάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε την μεταφορά της Πρωτομαγιάτικης αργίας για την Τρίτη του Πάσχα δήθεν για να βοηθήσει τα μαγαζιά.
Μας κοροϊδεύουν, παίζουν με τον πόνο μας

Οι πανηγυρισμοί των εκπροσώπων των μεγαλοεπιχειρηματιών των ηγεσιών ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα και να τη βαφτίσει «επίσημη αργία» αποδεικνύει τις επιδιώξεις και τους φόβους τους.

Επιδίωξη τους, είναι η νόθευση του μηνύματος και της σημασίας της Πρωτομαγιάς. Στόχος τους είναι να σβήσουν απ’ τη μνήμη του λαού τους Αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση.
Να ξεχάσουν τους 200 εκτελεσμένους από τους ΝΑΖΙ στην Καισαριανή και τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης του ‘36.

Αυτή τη μέρα, η θέση των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ που συνθλίβονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνητικών πολιτικών, είναι να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διαδηλώσουν μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ.

Στην κατερινη η Συγκέντρωση θα γίνει στην Πλ. Ελευθερίας  στις 10:30 το πρωί.

Η Γραμματεία Πιερίας  της ΠΑΣΕΒΕ

5 Νηστίσιμες Παραλλαγές Των Αγαπημένων Μας Φαγητών


Ποιος είπε ότι κατά την διάρκεια της νηστείας αναγκαζόμαστε να στερούμαστε τις αγαπημένες μας γεύσεις; Λαχταράτε μακαρόνια με κιμά; Πίτσα ή σουβλάκι; Δείτε πώς θα τα φάτε χωρίς να αμαρτήσετε!

Νηστίσιμο burger

Υλικά

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2-1 κούπα νιφάδες βρώμης
3-4 ψωμάκια για burger

Για συνοδευτικό (για όσους δεν νηστεύουν το γάλα)

γιαούρτι στραγγιστό 2%
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μπαλσάμικο
τριμμένο καρότο

Εκτέλεση

Στραγγίζετε την κονσέρβα από τα υγρά της και βάζετε τα φασόλια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ. Στη συνέχεια καθαρίζετε το κρεμμύδι και το κόβετε στα τέσσερα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και αρχίζετε να πολτοποιείτε, αλλά πρέπει να προσέξετε να μη γίνει πολύ ρευστό το μείγμα. Εάν, τελικά, το μείγμα γίνει περισσότερο ρευστό από όσο χρειάζεται, ρίχνετε επιπλέον νιφάδες βρώμης. Στη συνέχεια ρίχνετε κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το πλαταίνετε για να πάρει το σχήμα μπιφτεκιού. Τσιγαρίζετε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και σερβίρετε μέσα σε ψωμάκια προσθέτοντας σος γιαουρτιού. Εάν νηστεύετε παραλείπετε το γαλακτοκομικό και σερβίρετε με ένα γουακαμόλε, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα αναμειγνύοντας στο μούλτι αβοκάντο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, ντομάτα ψιλοκομμένη, μαϊντανό και αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Συνταγή: katerinascookinglab

Μακαρόνια με κιμά… σόγιας

Υλικά (για τον κιμά)

1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί κόκκινο
2 φλ. τσαγιού κιμά σόγιας
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλας
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τον κιμά σόγιας σε μπολ και του ρίχνετε ζεστό νερό. Τον αφήνετε 20 λεπτά και μετά τον ξεπλένετε και τον στύβετε με τα χέρια πολύ καλά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και γυαλίζετε καλά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί. Ακολούθως, ρίχνετε στην κατσαρόλα το καρότο, τη ντομάτα και 2 κούπες νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και αφήνετε να σιγοβράσει ο κιμάς για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Μετά από 20 λεπτά ανοίγετε το καπάκι, ρίχνετε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά, και ο κιμάς είναι έτοιμος. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σας με τον παραδοσιακό τρόπο.

Συνταγή: sintagespareas.gr

Γιουβέτσι με χταπόδι

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1.800γρ.) βρασμένο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κριθαράκι ψιλό
2 ντομάτες
1 φλιτζάνι σπιτική ντομάτα
1/3 φλιτζανιού ούζο
8 φλιτζάνια ζεστό νερό
2 φλιτζάνια ζωμό από το χταπόδι
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών KNORR
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλλα
Λίγα κλαράκια μαϊντανό και άνηθο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνετε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Βάζετε το χταπόδι στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζετε με το καπάκι της. Αφήνετε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Το σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό. Αφαιρείτε το δόντι και κόβετε τα πλοκάμια σε φετάκια. Κόβετε την κουκούλα στη μέση, την πλένετε προσεκτικά να φύγει η άμμος και την ψιλοκόβετε. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέσα σε μία γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο.

Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να καλυφθεί από το λάδι. Προσθέτετε το χταπόδι, φέρνετε μια – δύο βόλτες και σβήνετε με το ούζο. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτετε το ζωμό του χταποδιού, τη σάλτσα, την κανέλλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαϊντανό, τον άνηθο και τη ντομάτα. Βάζετε στο φαγητό το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Συνταγή: AlphaTV

Νηστίσιμη πίτσα

Υλικά

Για ζύμη
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κομμάτι μαγιά σαν αμύγδαλο
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
αλεύρι σκληρό (όσο πάρει)
Για τη γέμιση
Κρεμμύδια ξερά
Μανιτάρια
Ντομάτα φρέσκια κομμένη
Πιπεριά πράσινη

Εκτέλεση

Λιώνετε στο νερό τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι, ώστε να γίνει το μίγμα ζυμάρι. Ανακατεύετε και ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης έως ότου γίνει μαλακή. Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει απ’ τη λεκάνη είναι έτοιμη. Σοτάρετε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες. (Χρειάζονται αρκετές ντομάτες ώστε να καλυφθεί πλούσια η ζύμη, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού). Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και το τοποθετείτε στο ταψί. Το τρυπάτε με το πιρούνι για να μην φουσκώσει και το αλείφετε με λάδι και κέτσαπ.

Ρίχνετε έπειτα τη σάλτσα που φτιάξατε και στη συνέχεια τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες και τις ελιές καθαρισμένες. Ραντίζετε με λάδι και πασπαλίζετε με ρίγανη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου.

Συνταγή: Madata

Σουβλάκι με φαλάφελ (νηστίσιμο)

Υλικά (για 8 μερίδες)

1/2 πακέτο ρεβίθια (250 γραμμ.)
1/2 πακέτο κουκιά ξερά (250 γραμμ.)
αλάτι φρεσκοτριμμένο – πιπέρι
1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.γλ. πάπρικα (καυτερή κατά προτίμηση)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιήστε περισσότερο μαϊντανό)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα: κυπριακές πίτες, κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αγγούρι ψιλοκομμένο, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, ταχίνι ή γιαούρτι, πάπρικα.

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα βάζετε σε μπολ τα όσπρια και τα καλύπτετε με μπόλικο νερό και μία πρέζα (όσο πιάνουν τα 3 δάχτυλα) μαγειρική σόδα. Τα αφήνετε να μουλιάσουν για 24 ώρες, μετά τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά. Δεν θέλετε καθόλου υγρασία! Τα αλέθετε στη μηχανή του κιμά, αν έχετε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, πιπέρι, σόδα, κόλιανδρο, κύμινο, πάπρικα, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό), ή αλέθετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες. Βάζετε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζετε και το αφήνετε 30΄ στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις.

Πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια ή μακρόστενα σουτζουκάκια με πάχος όχι μεγαλύτερο από 2 εκ. Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν γύρω-γύρω. 1ος τρόπος σερβιρίσματος: Ζεσταίνετε λίγο τις πίτες και τις ανοίγετε στη μέση (θήκη σαν τσέπη). Βάζετε μέσα στο σουβλάκι 2-3 φαλάφελ (ανάλογα με το μέγεθός τους) και ό,τι άλλο σας αρέσει από τα προτεινόμενα συνοδευτικά, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

2ος τρόπος σερβιρίσματος: Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα με ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα σαλάτα και ταχίνι ή γιαούρτι.

Συνταγή: argiro.gr
e-diet.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2013 Optimist & Laser 4.7


Κατερίνη 7-11 Μαΐου 2013



            

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Κος Α. Αδαμόπουλος στην Κατερίνη
Δηλώσεις του Προέδρου του Ομίλου Mediterranean Hotels Κου Βασίλη Λάμπρου

Ξεκίνησαν οι αφίξεις των αποστολών που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7, που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, στο διάστημα από 7 έως 11 Μαΐου 2013. Από την Παρασκευή, κατέφθασαν οι αποστολές του Ν.Ο.Ραφήνας, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, του Ιστιοπλοϊκού τμήματος του Ολυμπιακού , του Ν.Ο.Νέας Μάκρης Αττικής και του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης. Οι αποστολές κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής, αλλά κυρίως στο ξενοδοχείο Mediterranean Village που είναι και ο επίσημος χορηγός Διαμονών του Πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, την Κατερίνη επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού Κος Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε αυτοψία των Εγκαταστάσεων του Πρωταθλήματος. Σε σύσκεψη που ακολούθησε, εκτός από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Κατερίνης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mediterranean Hotels Κος Βασίλης Λάμπρου Διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη βάση χρονοδιαγράμματος ετοιμότητα και συζητήθηκαν οι επόμενες απαιτούμενες ενέργειες. Ο Κος Αδαμόπουλος ζήτησε την κινητοποίηση όλων των στελεχών που εμπλέκονται στην διοργάνωση, με στόχο ένα αξέχαστο Πρωτάθλημα “υπό το βλέμμα του Δία”

Μετά την σύσκεψη, ο Κος Βασίλης Λάμπρου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: 

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνδέουμε το όνομα των Mediterranean Hotels με ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα της Ελλάδας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013 για σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7 διαφημίζει την Πιερία και την ιστορία μας και είναι γι’ αυτούς τους λόγους μια διοργάνωση που πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας. Επιπλέον η ιστιοπλοΐα είναι το άθλημα που συνδέεται με το αγαπημένο μας στοιχείο τη θάλασσα και μιλάει στην καρδιά όλων μας. Εμείς στον Όμιλο Mediterranean Hotels θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το άθλημα με ένα μοναδικό στόχο: να βοηθήσουμε την ιστιοπλοΐα να συνεχίσει να μεγαλώνει, να καταξιώνεται και να φέρνει κοντά της όλο και περισσότερους φίλους, μικρούς και μεγάλους από ολόκληρη την Ελλάδα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας αποτελεί μια γιορτή και είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να βρεθεί κοντά στο άθλημα της ιστιοπλοΐας».



Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2013
E-mail : optimistlaser2013@gmail.com